04 Kasım 2009, Çarşamba 08:59:17

Medyum Memiş THY'ye çattı!

Tüm Türkiye'nin yakından tanıdığı Medyum Memiş Hoca, Güneş Gazetesi'ndeki köşesinde Türk Hava Yolları'nın ikram hizmetlerine eleştiri getirmiş. İşte Medyum Memiş'in eleştirel yazısı...
  • içki içmemek yobazlık mı oluyor canım kardeşim. bir de ulu önderimizi böyle saçma fikirlerinize alet etmezseniz iyi olur. herkes istediği gibi içemez. çevresine zarar vermeye hiç bir içenin hakkı yoktur. içmek marifetmiş gibi bir de övmüyorlar mı ????
  • Kimdir bu zavallı adam ? İçki vs işleri ona mı kaldı ? Neden gidip özlemini duyduğu ülkelerde yaşamıyor ? İçkinin olmadığı bir sürü yer var. Mustafa Kemalin ülkesine yarar değil zarar veriyorsunuz yobazlar. Ama az kaldı.
  • Yasakçı zihniyet ülkemizde en geçerli olgu. İsteyen içer kardeşim. Beğenmeyen gider suudi arabistanda yaşar. Uçakta ise limitli olması normaldir. Fazlası etrafı rahatsız edebilir. Ama öyle içki yasağı falan. Ne oluyor ? Nereye gidiyor Türkiye ?
  • herkes istediği gibi içmeli ama içip içip azıtanlara da adam gibi yaptırım gerekir. tabi bu yaptırımı kabiin ekibi yapmaya çalışır ama şirket ... :(
  • birazda anlatsaydın nereden geldiğini neden gittiğini falan .. Hangi sıfatla gidip Turkiye adına görüşme yapıyorsun. ? hocaya hacıyamı kaldı memleketim işleri..?
  • 19:45 arkadaşım.. inan bu memiş biraz sessiz olun dediğinde o 2 metre boyundaki yolcu ayağa kalkıp rahatsızmı oldun dediği zaman koltuğuna ömüldü inene kadar. Asıl aralarındaki mevzu daha salonda başladı. memişle dalga geçtiler. şarkısıda var bilirsiniz. oy memişler diye başlar. Buda aklı sıra hıncını alıyor şimdi yazıp çizerek. MEMİŞ,, sen falına tarotuna bak kardeşim. bilmediğin işlere burnunu sokma.
  • Mustafa Kemali seviyorum ve O'nun Türkiyesinde yaşamak ıstiyorum...ama uçaklarda verilen içki SINIRLANDIRILMALIDIR...çünkü yolcu ayarlamayı bilmiyor!
  • alkısss:)
  • Ucakda sigara icilmedigi gibi alkollu ickide yasaklanmali, gecenlerde Istanbul Toronto ucagi ile ucan bir yolcu arkadasim anlatti, biri ucakda icip icip herkese kufur etmis. Simdi bana denk gelse ben o rezili ucakdan asagi atardim. Yani demek istedigim kimsenin icki icip kimseyi rahatsiz etmeye hakki yok.
  • Hala alkol haramdır diyen zihniyet lütfen gidip iranda yaşar mısınız ? Orada içki yasak. Hem rahat edersiniz. Bırakın Mustafa Kemalin Türkiyesini...

Uçakta sınırsız içki verilirse işte böyle olur. Geçenlerde THY uçağı ile Kopenhag'dan dönüyorum. Business'te isteyen istediği kadar içki içebiliyor. İçki sınırsız olursa rezalette sınırsız oluyor. Allah'tan bizim olayımızda rezalet olmadı. Çünkü içip içip yolcuları rahatsız edenler yaptığım uyarıya hemen uydu. Tek kelime etmeden sessizliğe büründüler. Ama düşünüyorum da, ya tersi olsaydı. Yani sınırsız içen hemen arkamdaki 4 koltukta oturan biri hanım 4 yolcu benim uyarıma ''Sana ne kardeşim. Sen ne karışıyorsun'' diye cevap verseydi...

İyice Zırvaladılar

İnanın böyle bir cevap verilmesini düşünemiyorum bile. Çünkü iyice zırvaladılar... Bağıra çağıra konuşmanın yanı sıra bitmeyen kahkahalara bir de hanımın önündeki açık masada trampet çalmaya başlaması bardağı taşırdı. İşte o anda ayağa kalkıp hepimizin rahatsız olduğumuzu belirterek sessiz olmalarını istedim. Anlayışlı davranıp, hemen sustular. 4'üde sarhoştu. Ters cevap vermeleri halinde çok nahoş olaylar çıkması kaçınılmazdı. Peki neden? Bir uçağın içerisinde, 10 bin metre yüksekte böyle durumlara zemin hazırlamak neden?

Ne hakları var buna?

Bu olayı ben yaşadım. Olay çıkmaması mucize oldu. Ama buna benzer olayları dostlarımdan çok dinliyorum. THY uçaklarında içki verilmesin desem biliyorum birileri hemen ayağa kalkacak ve saldırıya geçecek. İçki verilmesin demiyorum. Adam günahı haramı bilmiyorsa söyleyecek sözüm yok. Sınırlı verilsin diyorum. Bu zıkkımı içmesini beceremeyip yüzüne gözüne bulaştıranların diğer yolcuları rahatsız etmelerini önlemek lazım. Adam içsin içsin beni, sizi, onu, bunu, eşinizi, dostunuzu rahatsız etsin. Ne hakkı var buna?

Yolcuları koruyun

o zaman bir şeyler düşünmek lazım. İşte şimdi ben de yazarken düşünüyorum. Mesela şu geliyor aklıma. uzmanların tespit edeceği alkolün etkileme durumuna göre, kadeh sınırlaması konulamaz mı? Şu içkiden şu kadar, bu içkiden bu kadar içebilirsiiz diye. Dikkat ediyorum hostesler içki taşımaktan yoruluyor, adam içmekten yorulmuyor. Sonuç; kavga, tartışma, küfür, karakol. Bu mu yani? Bir seyahat böyle mi sonuçlanmalı? THY bu zıkkımı içmesini bilmeyenlerle ilgili bir tavır almaya, yolcularını bu insanlardan korumaya mecburdur.

Medyum Memiş Hoca
GÜNEŞ

Medyum Memiş THY'ye çattı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Misafir ~ 14 yıl önce
içki içmemek yobazlık mı oluyor canım kardeşim. bir de ulu önderimizi böyle saçma fikirlerinize alet etmezseniz iyi olur. herkes istediği gibi içemez. çevresine zarar vermeye hiç bir içenin hakkı yoktur. içmek marifetmiş gibi bir de övmüyorlar mı ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kimdir bu zavallı adam ? İçki vs işleri ona mı kaldı ? Neden gidip özlemini duyduğu ülkelerde yaşamıyor ? İçkinin olmadığı bir sürü yer var. Mustafa Kemalin ülkesine yarar değil zarar veriyorsunuz yobazlar. Ama az kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yasakçı zihniyet ülkemizde en geçerli olgu. İsteyen içer kardeşim. Beğenmeyen gider suudi arabistanda yaşar. Uçakta ise limitli olması normaldir. Fazlası etrafı rahatsız edebilir. Ama öyle içki yasağı falan. Ne oluyor ? Nereye gidiyor Türkiye ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
herkes istediği gibi içmeli ama içip içip azıtanlara da adam gibi yaptırım gerekir. tabi bu yaptırımı kabiin ekibi yapmaya çalışır ama şirket ... :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
birazda anlatsaydın nereden geldiğini neden gittiğini falan .. Hangi sıfatla gidip Turkiye adına görüşme yapıyorsun. ? hocaya hacıyamı kaldı memleketim işleri..?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
19:45 arkadaşım.. inan bu memiş biraz sessiz olun dediğinde o 2 metre boyundaki yolcu ayağa kalkıp rahatsızmı oldun dediği zaman koltuğuna ömüldü inene kadar. Asıl aralarındaki mevzu daha salonda başladı. memişle dalga geçtiler. şarkısıda var bilirsiniz. oy memişler diye başlar. Buda aklı sıra hıncını alıyor şimdi yazıp çizerek. MEMİŞ,, sen falına tarotuna bak kardeşim. bilmediğin işlere burnunu sokma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Mustafa Kemali seviyorum ve O'nun Türkiyesinde yaşamak ıstiyorum...ama uçaklarda verilen içki SINIRLANDIRILMALIDIR...çünkü yolcu ayarlamayı bilmiyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
alkısss:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ucakda sigara icilmedigi gibi alkollu ickide yasaklanmali, gecenlerde Istanbul Toronto ucagi ile ucan bir yolcu arkadasim anlatti, biri ucakda icip icip herkese kufur etmis. Simdi bana denk gelse ben o rezili ucakdan asagi atardim. Yani demek istedigim kimsenin icki icip kimseyi rahatsiz etmeye hakki yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hala alkol haramdır diyen zihniyet lütfen gidip iranda yaşar mısınız ? Orada içki yasak. Hem rahat edersiniz. Bırakın Mustafa Kemalin Türkiyesini...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000