01 Temmuz 2009, Çarşamba 07:45:03

Medya ayrım mı yaptı?

Türk Medyası'nın 150 yolcusu bulunan Yemen Hava Yolları'na ait uçağın düşüşüne ilgisi son dakika düzeyinde oldu!
  • Her zaman ki halleri pek bisey soylemeye gerek yok.Bir örnekle konuyu baglayım Ahmedinejad icin yol kapandıgında vay efendim niye kapanırmıs,ingiltere kralicesi icin kapandıgında elbet kapanacak o kralice mantıgındaki insanlar...Asıl üzüldügüm bir sürü saf insanımız bunlar ne yazarsa ona inanıyor.
  • aydın doğan'dan ancak bu beklenir medya tekeli adam , ne isterse o oluıyor kendi çıkarına göre gündem değiştiriyor. gündem belirliyor. vah benim ülkeme
  • valla kim yazmışsa ellerine kollarına sağlık çok sağlam yazmışş ahh ahh aydın doğan gelip te okusa şunu_
  • Bunların hepsi avrupa yalakası. İşlerine geldiği gibi davranıyor.
  • Bir tek Airport ayırım yapmadı. Dün hep yemenden bahsetti. Hatta Sefa bey de "neden düştü kara kutu programı" hazırlıyordur sanırım.
  • Türk medyası diye bir şey var mı? Hepsi boyalı gazetesi, tv'si, radyosu. Hepsi bir yerlerden talimat alıp çalışıyor. Tek amaçları var, bizleri uyutmak.

Geçtiğimiz haftalarda, Brezilya'dan kalkıp Atlas okyanusuna düşen uçağın haberine, görsel medyada günde 10 saate yakın süren canlı yayınlar yapan Türk medyası, düşen Yemen uçağı olunca son dakikada görmekle yetindi.

Türk Medyası, düşen Fransa uçağından yüzlerce insan hikayesi çıkartıp, bir de kaza haberlerindeki olmazsa olmazı yani 'uçakta Türk var mı' sorusunu da sorup, oluşturulan dramatik kurgusuyla kaza haberine gösterilebilecek azami değeri göstermişti.

Brezilya'dan kalkan Air France uçağının uzun süre kayboluşuyla ilgili olarak, ünlü dizi LOST'un kurgusuna gönderme yapan Türk Medyası, habere uzun yıllar 'efsaneler' arasında hatırı sayılır bir yeri olan 'Kara delik', 'Bermuda şeytan üçgeni' kurgularını da ekleyip, düşüşün gizemliliğini günlerce devam ettirdi. Türk Medyası, ABD'nin düşen Air France'a donanımlı bir ekip gönderdiği iddialarına bile, 'Uçak düşürülmüş' başlıklı komplolarla yaklaşmış, daha önce Hollanda'da düşen THY uçağının kriz yönetimiyle, Fransa'nın 'proaktif' kriz iletişimini de karşılaştırarak, Türk izleyicisine geniş açılımlı bir haber olarak sunmuştu.

Aynı Türk Medyası, okyanusa düşen uçak Yemen'in olunca, hemen 'Yemen nereye düşer, usta!' moduna geçti, ölenlere hiç ilgi göstermedi. Avrupa merkezli bakış açısı, haberde ve ölümlerde bile kendini gösterdi.

Batılı haber ajanslarının haber akışını kendi mutlak gündemi kabul eden Türk Medyası, düşen Yemen uçağını, haberlerden bir haber olarak gündemine koymakla yetindi.

Dünya Bülteni

Medya ayrım mı yaptı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
Her zaman ki halleri pek bisey soylemeye gerek yok.Bir örnekle konuyu baglayım Ahmedinejad icin yol kapandıgında vay efendim niye kapanırmıs,ingiltere kralicesi icin kapandıgında elbet kapanacak o kralice mantıgındaki insanlar...Asıl üzüldügüm bir sürü saf insanımız bunlar ne yazarsa ona inanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
aydın doğan'dan ancak bu beklenir medya tekeli adam , ne isterse o oluıyor kendi çıkarına göre gündem değiştiriyor. gündem belirliyor. vah benim ülkeme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
valla kim yazmışsa ellerine kollarına sağlık çok sağlam yazmışş ahh ahh aydın doğan gelip te okusa şunu_

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bunların hepsi avrupa yalakası. İşlerine geldiği gibi davranıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir tek Airport ayırım yapmadı. Dün hep yemenden bahsetti. Hatta Sefa bey de "neden düştü kara kutu programı" hazırlıyordur sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türk medyası diye bir şey var mı? Hepsi boyalı gazetesi, tv'si, radyosu. Hepsi bir yerlerden talimat alıp çalışıyor. Tek amaçları var, bizleri uyutmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000