07 Mart 2009, Cumartesi 09:39:29

"Marka değeri bir kazayla yok olmaz"

Marka ve pazarlama uzmanı Doç. Dr. İzzet Bozkurt, Hollanda'da düşen uçağın Türk Hava Yolları'nın itibarına zarar vermeyeceğini söyledi.
  • Bu yazarın belli yandaş olduğu . Avrupa'ya bir gitsin bakalım THY'nin marka değeri düşmüş mü düşmemiş mi? Görür o zaman. Ama pardon sen yandaş yazar olduğun için göremezsin.
  • Olurmu hiç.Terliği giyeceeeeyn, garıyı arkana katacaaaayn, deveyi boğazlayacaaaayn, ganlarını akıtacaaayn, hemencik olmaz bu işler de mi?
  • Bu gazete arapça mı çıkıyor :))) Hani okuyanlar arap meraklısı ya...
  • Yalan haber yazmaktan sabıkalı, her gün tekzip yayınlayan, 'iri' gazetelerden daha güvenilirdir en azından, tabi görebilenlere
  • Bu gazeteden başka nasıl bir haber beklersiniz ki ? Okuyanlar belli...
  • 1 kazayla kurumsal kimliğe birşey olmaz denebilir ama siz her 3-5 senede bir ölümlü kazalar yaparsanız bu lafa leylekler bile güler. Sayın hocam bir bilim adamı olarak sizin ilk once istatitiklere bakmanız gerekirdi. Sadece hollanda kazası için konuşmuyorum. sizin buyuk havayolları dediğiniz havayollarının ölümlü kaza kırımları 0.30-1.2 arasında. Thy 3.4 lereydi bakalım şimdi kaçlara cıkacak? Maalesef Thy zaten kaza kırım oranı çoook yüksek, coğu afrika ve ucuz havayollarının dahi istatistik bilgileri cok daha iyi. Amaç ne kimseyi karalamak, ne insanları kırmak rakamlar bize problem oldugunu soyluyor bu kesin.. sorunu kavrama ve cozme yolunda artık birseyler yapılmalı. Insanlar olmesin, 120 uçak olması önemli değil, guvenli uculması önemli.
  • Bir kazayla marka değeri kaybolmaz da THY şimdiye kadar kaç ölümlü kaza yaptı ? Daha önce olan kazalar bizi bağlamaz, onlar eski yönetim zamanında oldu derseniz başka tabi. Ama o zaman da yönetim ne suçu var, daha önceden de kaza olmuştu teziniz çürüyecek... Krizi süper yönettiler dense... [sokaktaki kediler inanır belki :) ]
  • hep zaman gazetesi hep zaman gazetesi..aman yayinlamayin airporthaber..
  • Diyorki Singapur Havayollarininda kazasi oldu (evet dogru SQ006-B747) ama "ANCAK SIRKET KRIZI COK IYI YöNETTi." demis. Ayni durum Swissair'in de basina gelmisti, SR111 olayindan sonra yönetim örnek sekilde hareket etti. Peki senin CANDAN-HAMDI-TEMEL komedi üclüsü kaza krizi ortaminda nasil hareket ediyor? Zamanin SR veya SQ yönetimi ile zerre kadar karsilastirlamayacak kadar kötü TK kriz yönetimi.Demekki kendinde farkindasin, iyi yönetilen kriz dönemi IMAJI azda olsa koruyor. Üstelik gerek SQ'nun gerekse SR'nin, TK gibi bir tesbihe boncuk olacak kadar kazalari yok ve yoktu. Sen TK yönetimi olarak bu durumdan rahatsiz olmali, SQ ve SR nin yönetiminden dahada basarili bir kaza-kriz-yönetimi sergilemelisin ama nerdeeee...
  • Dış kaynaklarda okuduğum bir yazıda THY Avrupa'da en cokkaza yapan hava yolu olduğunu yazıyordu. Eğer bu doğru ise THY Marka Değeri zedelenmiştir. THY en kısa zamanda hem marka değerini hem de imajını güçlendirecek önlemler almalıdır. Tüm çalışan kadrosunu baştan aşağı gözden geçirip işi bilen deneyimli kişilere iş vermelidir.

THY'nin dünyanın en iyi havayolları arasına adını yazdırdığını anlatan Bozkurt, bütün emeklerin bir anlık kazayla yok olmayacağını vurguladı. 
 
Ancak kısa süreli bir güven sorunu yaşanabileceğine işaret ederek, bundan sonraki sürecin daha dikkatli yönetilmesi uyarısında bulundu. Markaların zaman içinde büyüdüğünü kaydeden Doç. Dr. İzzet Bozkurt, THY cirosunun üçte ikisinin yurtdışı taşımacılığından oluştuğuna dikkat çekti. Kazayı, hiçbir havayolu şirketinin önceden öngöremeyeceğini dile getirirken, "Dünyanın en iyi havayolları da kaza yapıyor. Önemli olan krizi iyi yönetmektir." dedi. THY'nin her duruma hazırlıklı olması gerektiğini ifade eden Bozkurt, sözlerini şöyle sürdürdü: "Singapur Hava Yolları da pist alanında boş duran bir makineye çarptı. Yüze yakın kişi öldü. Ancak şirket krizi çok iyi yönetti. Ölenlerin isimlerinin açıklanmasından defin işlemlerine kadar olaya hakimdi. Hollanda durumu iyi götürdü. Ancak bizde hayal kırıklığı yaşandı." Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği Genel Sekreteri ve Saga Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Musa Alioğlu da olayın yurtdışında meydana gelmesi ve kesin kaza kırım raporu açıklanmaması nedeniyle THY'nin büyük bir imaj kaybına uğramayacağını söyledi. Bu arada havayolları şirketlerini hizmet ve kalite yönünden değerlendiren Skytarx firmasının yaptığı ankette, THY'nin kazaya rağmen yerli ve yabancı yolculardan tam not aldığı ortaya çıktı.
 
(Zaman)

"Marka değeri bir kazayla yok olmaz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 15 yıl önce
Bu yazarın belli yandaş olduğu . Avrupa'ya bir gitsin bakalım THY'nin marka değeri düşmüş mü düşmemiş mi? Görür o zaman. Ama pardon sen yandaş yazar olduğun için göremezsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Olurmu hiç.Terliği giyeceeeeyn, garıyı arkana katacaaaayn, deveyi boğazlayacaaaayn, ganlarını akıtacaaayn, hemencik olmaz bu işler de mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu gazete arapça mı çıkıyor :))) Hani okuyanlar arap meraklısı ya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yalan haber yazmaktan sabıkalı, her gün tekzip yayınlayan, 'iri' gazetelerden daha güvenilirdir en azından, tabi görebilenlere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu gazeteden başka nasıl bir haber beklersiniz ki ? Okuyanlar belli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
1 kazayla kurumsal kimliğe birşey olmaz denebilir ama siz her 3-5 senede bir ölümlü kazalar yaparsanız bu lafa leylekler bile güler. Sayın hocam bir bilim adamı olarak sizin ilk once istatitiklere bakmanız gerekirdi. Sadece hollanda kazası için konuşmuyorum. sizin buyuk havayolları dediğiniz havayollarının ölümlü kaza kırımları 0.30-1.2 arasında. Thy 3.4 lereydi bakalım şimdi kaçlara cıkacak? Maalesef Thy zaten kaza kırım oranı çoook yüksek, coğu afrika ve ucuz havayollarının dahi istatistik bilgileri cok daha iyi. Amaç ne kimseyi karalamak, ne insanları kırmak rakamlar bize problem oldugunu soyluyor bu kesin.. sorunu kavrama ve cozme yolunda artık birseyler yapılmalı. Insanlar olmesin, 120 uçak olması önemli değil, guvenli uculması önemli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir kazayla marka değeri kaybolmaz da THY şimdiye kadar kaç ölümlü kaza yaptı ? Daha önce olan kazalar bizi bağlamaz, onlar eski yönetim zamanında oldu derseniz başka tabi. Ama o zaman da yönetim ne suçu var, daha önceden de kaza olmuştu teziniz çürüyecek... Krizi süper yönettiler dense... [sokaktaki kediler inanır belki :) ]

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hep zaman gazetesi hep zaman gazetesi..aman yayinlamayin airporthaber..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Diyorki Singapur Havayollarininda kazasi oldu (evet dogru SQ006-B747) ama "ANCAK SIRKET KRIZI COK IYI YöNETTi." demis. Ayni durum Swissair'in de basina gelmisti, SR111 olayindan sonra yönetim örnek sekilde hareket etti. Peki senin CANDAN-HAMDI-TEMEL komedi üclüsü kaza krizi ortaminda nasil hareket ediyor? Zamanin SR veya SQ yönetimi ile zerre kadar karsilastirlamayacak kadar kötü TK kriz yönetimi.Demekki kendinde farkindasin, iyi yönetilen kriz dönemi IMAJI azda olsa koruyor. Üstelik gerek SQ'nun gerekse SR'nin, TK gibi bir tesbihe boncuk olacak kadar kazalari yok ve yoktu. Sen TK yönetimi olarak bu durumdan rahatsiz olmali, SQ ve SR nin yönetiminden dahada basarili bir kaza-kriz-yönetimi sergilemelisin ama nerdeeee...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Dış kaynaklarda okuduğum bir yazıda THY Avrupa'da en cokkaza yapan hava yolu olduğunu yazıyordu. Eğer bu doğru ise THY Marka Değeri zedelenmiştir. THY en kısa zamanda hem marka değerini hem de imajını güçlendirecek önlemler almalıdır. Tüm çalışan kadrosunu baştan aşağı gözden geçirip işi bilen deneyimli kişilere iş vermelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000