11 Aralık 2010, Cumartesi 08:31:06

MAKET UÇAĞA YOĞUN İLGİ

Türk Hava Yolları’nın (THY) "İstanbul" adlı 737-800 tipi yolcu uçağına ait maket, Almanya’nın Hamburg kentindeki "Miniatur-Wunderland Knuffingen" minyatür kentinde 150 metrekarelik alanda uçuş gösterileri yapmaya başladı.
  • hocam ben tartışmayı başlatayım,maket statik gösterim amacı taşır fekat uçamaz.model uçak ise uçar,scaled yaparsan tabi buda gösterimlik kullanılabilir.
  • Maket uçak mı uçar, model uçak mı :) Hadi tartışalım hep beraber :)
THY’nin Hamburg Temsilcisi Cemil Tezgah, 39x34 santimetre büyüklüğündeki maket uçağın yapımı için 180 saat emek harcandığını belirtti.

Maket uçağın 3 yıl gösteri uçuşları yapacağını ifade eden Tezgah, "THY artık günümüzde dünyanın her yerinde var. Hamburg dünyanın önemli uçuş merkezlerinden biri. Maket uçağı, çok ciddi bir çalışma. Bununla THY’nin prestij ve imaj algısı yükseltilmek istenmektedir" dedi.

THY’nin 80 ülkede uçuş noktasının bulunduğuna işaret eden Tezgah, "THY her ülkede olduğu gibi son yıllarda Almanya’da da yükseliş trendi içinde. Yolcu sayısı her geçen gün artıyor. THY, Avrupa’nın üçüncü başarılı havayolu şirketi seçildi" diye konuştu.

THY basın sözcüsü İsa Al da Hamburg Havaalanı'nın Türkiye’ye günlük uçak seferleri ile önemli bir uçuş noktası oluşturduğuna dikkati çekerek, yolcuların maket uçağın gösterisinden çok etkilendiğini söyledi. "Miniatur-Wunderland Knuffingen", sakinleri, araçları, trenleri ve havaalanı olan bir maket şehir. Knuffingen’deki maketler 1:87 ölçeğinde yapılmış bulunuyor.

(Hürriyet Avrupa)
MAKET UÇAĞA YOĞUN İLGİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
hocam ben tartışmayı başlatayım,maket statik gösterim amacı taşır fekat uçamaz.model uçak ise uçar,scaled yaparsan tabi buda gösterimlik kullanılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Maket uçak mı uçar, model uçak mı :) Hadi tartışalım hep beraber :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000