08 Ekim 2018, Pazartesi 17:23:45

Mahkemeden Türk Hava Yolları'na şok!

Türk Hava Yolları'nda (THY) görev yapan 9 kişi Hava-Sen üyesi oldukları gerekçesi ile işten çıkarılmıştı. Mahkemeye taşınan olayda karar verildi.
  • 2016 da haksız yere işten attılar, mahkemeyi kaybettik istinafa düştü kazandık, incelemenin taraflı yapıldığı konunun alakasız olduğu ve yanlış yönlendirme yapıldığı , THY şahitlerinin yalan beyanda bulunduğu ortaya çıktı. Az kaldı az...
  • 211 e çok büyük haksızlık yapıldı. Hicbir suçu günahı olmayan insanlar resmen kurban edilerek işlerinden ekmeğinden oldular. Kendileri ve aileleri büyük mağduriyet yaşadılar. 2 yılı hicbir şey geri getiremez ama Thy en azından bu insanlara işlerini iade ederek yapılan yanlışı telafi etmelidir.
  • Haksız yere fetöcü diye yaftaladınız ve işten attınız. Mahkemeleri kazandık. Hala geri adım atmıyorsunuz. Allah'tan korkmuyorsunuz biliyoruz; bu kadar keyfi işten atmalarla ödediğiniz ve ödeyeceğiniz tazminat bedellerinin hesabının sorulacağından da mı korkmuyorsunuz? Allah sizin bizlere yaşattıklarınızın aynısını sizlerin de yaşadığınızı bizlere göstersin.
  • Ey bizleri iki dudagınızla fetocu olarak yaftalayanlar yasadıklarımızı yasamadan gidemiyceksiniz. Etme bulma dunyası. Umudum var en kısa zamanda gorecegız.
  • Son birkaç senede şirketin kaç lira tazminat ödediğini ve kimin sucu olduğunu bilmek istiyoruz.şirketi bu denli zarara sokmaya hakları yok
  • Ülkemiz mali zorlukların ortasında. Havacılıkta kaliteli, tecrübeli personele ihtiyacın olduğu bir dönemdeyiz. Böyle bir ortamda Yönetici olarak doğru olmayan suçlamalarda bulunarak, değerli çalışanlarını karalayarak ve gereksiz işten çıkarmalar yaparak THY’yi tazminat ödemeye mahkum eden, devleti zarara uğratan yöneticiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmalı.
  • THY Bayrak taşıyıcı. 211 ile bize yapılan bu haksızlıktan önce mağdur olduk ama artık mağrur olma zamanı . Mahkemeleri kazandık. Yönetim bizleri eninde sonunda tekrar davet edecek , veya bizi davet edecek yönetim işbaşına gelecek. Bitti mi ? Hayır O dönem liste yapan ve iş Akdimizi fesih eden yöneticiler ben ispiyoncular işten ATILACAK . Bitti mi HAYIR !!! Bu işi yapan ve sebep olanlar devletten ve milletten çıkan tazminatlar ONLARA rücü edecek.... Biz haram yemeyiz , mahkemeyi kazandık tazminatı kazandık ama bu para milletin parası , biz , bizim hakkımıza girenlerden alacağız . Hayat devam ediyor , bekleyin görün ...
  • 24 senemi verdigim sirketim emekli olma mutlulugunu yasatmadi bana.Hangi tazminat bunun yerini tutar.Hersey maddiyat degil.Itibarin iadesini istiyoruz.
  • Allah öyle büyük ki dilerim bunca insanın vebaline girdiniz yataginiza yattiginizda vicdaniniz sizi uyutmasin....İlahi adalete inandık ve sonuçlar hep haklıdan yana...sizler o koltukların ebedi sizde kalacağını mi sanıyorsunuz....211 kişiyi önce suçsuz yere cikarttiniz arkasından havasen e inanıp o yolda yürüyen insanları işinden ettiniz....emin olun bunca insanın içini yaktiniz sizler bir lokma ekmeğe muhtaç olacaksınız....aslında çok şey var söylenecek ama neyse oda bizde kalsın....sevgili arkadaşlarım emniyetli güzel ucuslariniz olsun....gökler sizlere emanet...
  • Basarısız yonetmelerınden dolayı milyonlarca tazminat odenmedine sebep olan thy yonetıcılerı doymadılar kı , rapor almıs insanlardan teker teker savunma isteyek yeni bir cadı avına baslamıslardır. . Bu kişiler de davalarını kazanacak ve yıne Thy taxminat odeyecektir. Birileri buna dur desin ...

Türk Hava Yolları’nda görev yapan pilot ve kabin memurlarının üye olduğu ve bu yılın başında kurulan HAVA-SEN’e üye oldukları  gerekçesiyle iş akdi feshedilen 9 kişi açtıkları davayı kazandı.

HAVA-SEN’e üye oldukları gerekçesiyle iş akdi feshedilen 3’ü pilot 6’sı kabin memuru olmak üzere toplam 9 kişi THY A.O’ya karşı başlattıkları hukuk mücadelesinden zaferle ayrıldı.

İş mahkemesinde görülen ve bugün sonuçlanan dava sonrasında Türk Hava Yolları 12 + 4 aylık maaş ödemeye mahkum edildi.

Mahkeme tarafından açıklanan gerekçeli kararda “Davacının iş akdinin feshi sendikal nedenlerle gerçekleştiğinden 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 25/5 maddesi gereğince” ifadesiyle çalışanların sendikal faaliyetleriyle iş akitlerinin feshedildiği onaylanmış oldu.

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre; Türk Hava Yolları’nın 9 kişiye toplamda yaklaşık 4 milyon TL tazminat ödeyeceği öğrenildi.

Türk Hava Yolları daha önce de Anadolujet’in başında bulunan ve iş akdi feshedilerek yollar ayrılan İbrahim Doğan’a 700 bin TL tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

©AirportHaber

Mahkemeden Türk Hava Yolları'na şok!

Yorumlar Tüm Yorumlar (126)

HAK yerini bulur ~ 5 yıl önce
2016 da haksız yere işten attılar, mahkemeyi kaybettik istinafa düştü kazandık, incelemenin taraflı yapıldığı konunun alakasız olduğu ve yanlış yönlendirme yapıldığı , THY şahitlerinin yalan beyanda bulunduğu ortaya çıktı. Az kaldı az...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 işe iade ~ 5 yıl önce
211 e çok büyük haksızlık yapıldı. Hicbir suçu günahı olmayan insanlar resmen kurban edilerek işlerinden ekmeğinden oldular. Kendileri ve aileleri büyük mağduriyet yaşadılar. 2 yılı hicbir şey geri getiremez ama Thy en azından bu insanlara işlerini iade ederek yapılan yanlışı telafi etmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 ~ 5 yıl önce
Haksız yere fetöcü diye yaftaladınız ve işten attınız. Mahkemeleri kazandık. Hala geri adım atmıyorsunuz. Allah'tan korkmuyorsunuz biliyoruz; bu kadar keyfi işten atmalarla ödediğiniz ve ödeyeceğiniz tazminat bedellerinin hesabının sorulacağından da mı korkmuyorsunuz? Allah sizin bizlere yaşattıklarınızın aynısını sizlerin de yaşadığınızı bizlere göstersin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Magrur ~ 5 yıl önce
Ey bizleri iki dudagınızla fetocu olarak yaftalayanlar yasadıklarımızı yasamadan gidemiyceksiniz. Etme bulma dunyası. Umudum var en kısa zamanda gorecegız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendikal tazminat ~ 5 yıl önce
Son birkaç senede şirketin kaç lira tazminat ödediğini ve kimin sucu olduğunu bilmek istiyoruz.şirketi bu denli zarara sokmaya hakları yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Madurlar geri dönmeli. Yöneticilere hesap sorulmalı. ~ 5 yıl önce
Ülkemiz mali zorlukların ortasında. Havacılıkta kaliteli, tecrübeli personele ihtiyacın olduğu bir dönemdeyiz. Böyle bir ortamda Yönetici olarak doğru olmayan suçlamalarda bulunarak, değerli çalışanlarını karalayarak ve gereksiz işten çıkarmalar yaparak THY’yi tazminat ödemeye mahkum eden, devleti zarara uğratan yöneticiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 Mağduru değil artık MAĞRURU ~ 5 yıl önce
THY Bayrak taşıyıcı. 211 ile bize yapılan bu haksızlıktan önce mağdur olduk ama artık mağrur olma zamanı . Mahkemeleri kazandık. Yönetim bizleri eninde sonunda tekrar davet edecek , veya bizi davet edecek yönetim işbaşına gelecek. Bitti mi ? Hayır O dönem liste yapan ve iş Akdimizi fesih eden yöneticiler ben ispiyoncular işten ATILACAK . Bitti mi HAYIR !!! Bu işi yapan ve sebep olanlar devletten ve milletten çıkan tazminatlar ONLARA rücü edecek.... Biz haram yemeyiz , mahkemeyi kazandık tazminatı kazandık ama bu para milletin parası , biz , bizim hakkımıza girenlerden alacağız . Hayat devam ediyor , bekleyin görün ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haksizligin sonu ~ 5 yıl önce
24 senemi verdigim sirketim emekli olma mutlulugunu yasatmadi bana.Hangi tazminat bunun yerini tutar.Hersey maddiyat degil.Itibarin iadesini istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 5 yıl önce
Allah öyle büyük ki dilerim bunca insanın vebaline girdiniz yataginiza yattiginizda vicdaniniz sizi uyutmasin....İlahi adalete inandık ve sonuçlar hep haklıdan yana...sizler o koltukların ebedi sizde kalacağını mi sanıyorsunuz....211 kişiyi önce suçsuz yere cikarttiniz arkasından havasen e inanıp o yolda yürüyen insanları işinden ettiniz....emin olun bunca insanın içini yaktiniz sizler bir lokma ekmeğe muhtaç olacaksınız....aslında çok şey var söylenecek ama neyse oda bizde kalsın....sevgili arkadaşlarım emniyetli güzel ucuslariniz olsun....gökler sizlere emanet...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cadı avı ~ 5 yıl önce
Basarısız yonetmelerınden dolayı milyonlarca tazminat odenmedine sebep olan thy yonetıcılerı doymadılar kı , rapor almıs insanlardan teker teker savunma isteyek yeni bir cadı avına baslamıslardır. . Bu kişiler de davalarını kazanacak ve yıne Thy taxminat odeyecektir. Birileri buna dur desin ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000