28 Mart 2014, Cuma 14:08:47

LÜKSEMBURG AHL'YE GELDİ

Lüksemburg Ankara Büyükelçiliği, Türk Hava Yolları ve TAV Havalimanları işbirliğiyle Atatürk Havalimanı bünyesindeki kültür-sanat platformu, TAV Galeri’de yolcuların beğenisine sunulan sergi büyük ilgi görüyor.
  • kendine özgü teknik ve cesur dokunuşlar...thai masajinda basarinin sirri budur.

Lüksemburg Ankara Büyükelçiliği, Türk Hava Yolları ve TAV Havalimanları işbirliğiyle Atatürk Havalimanı bünyesindeki kültür-sanat platformu, TAV Galeri’de yolcuların beğenisine sunulan sergi büyük ilgi görüyor.

Sergi, Türk Hava Yolları’nın 30 Mart itibariyle Lüksemburg ile ticari, ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine yönelik artırılacak olan uçuş sayısı kapsamında düzenlenmekte. Ünlü fotoğraf sanatçısı Jacques Schneider’ın Lüksemburg’dan çarpıcı kareleri aktardığı eserleri içeren sergisi açılışına, Lüksemburg Ankara Büyükelçisi Arlette Conzemius, Türk Hava Yolları Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Fatih Cığal, TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nden üst düzey yetkililer ile iş dünyasından önemli temsilciler katıldı.  

Lüksemburg Ankara Büyükelçisi Arlette Conzemius, Atatürk Havalimanı gibi, her gün çok sayıda uluslararası yolcunun ağırlandığı bir mekânda, böyle bir etkinlik düzenleme fırsatı buldukları için memnuniyet duyduklarını ifade etti: “Lüksemburg’un, bu sergi vesilesiyle, Jacques Schneider gibi başarılı ve sıra dışı bir sanatçının objektifinden yansıyan zengin eserlerle tanıtılacak olmasından büyük mutluluk duyuyorum. Lüksemburg, içerdiği tarihi değerler ile UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nin koruması altına alınan başkenti ve diğer bölgelerinde yer alan kültürel ve doğal zenginlikleri ile ziyaretçilerine pek çok şey sunan bir ülke. Jacques Schneider’in birbirinden güzel eserlerinin, sergiyi gören ziyaretçilerin bu konudaki farkındalıklarını sanat yoluyla artırarak, birçok kişide Lüksemburg’u keşfetme arzusu uyandıracağına inanıyorum.”

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, “Her iki ülke arasında ticari, ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi adına atılan bu adıma, Lüksemburg Ankara Büyükelçiliği ve Türk Hava Yolları ile oluşturduğumuz işbirliği çerçevesinde, Atatürk Havalimanı’nda ağırladığımız sergi ile katkıda bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Sergi ile yolcularımız, Lüksemburg’dan öne çıkan modern ve tarihi mekânlar ile doğal güzellikleri kendi sanatsal yorumuyla sunduğu pek çok farklı eseri bir arada görebilecek. Ülkemizin giriş-çıkış kapısı konumunda bulunan Atatürk Havalimanı’ndan seyahat eden yolcuların “Lüksemburg, sevgili ülkem” sergisine gösterdiği ilginin, iki ülkenin arasında oluşturulan kültür köprüsüne büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.  

Türk Hava Yolları Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Fatih Cığal, “İki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin gelişmesine yönelik gerçekleştirilen bu anlamlı adım bizim açımızdan oldukça keyifli. Lüksemburg ile özellikle ticari ve ekonomik ilişkilerimizin daha da güçlendirilmesi adına artırdığımız sefer sayısı sonrasında gelişimini sürdüren mevcut işbirliğimize kültürel anlamda da önemli katkı sağlayan bu sergi ve yolcularca gösterilen rağbet bizim için son derece memnuniyet verici. Sanatçının birbirinden göz alıcı eserleri, kısa süreliğine de olsa ziyaretçileri Lüksemburg’un tarihi ve doğal güzelliklerine götürüyor. Bu ve benzeri çalışmalarda yer almaya ehemmiyet veren Türk Hava Yolları, böylelikle ülkesinin sadece bayrak taşıyıcı havayolu şirketi olmakla kalmayıp küresel ölçekteki kültür elçiliği misyonunu da başarı ile ifa etmeye devam ediyor” dedi.

Hâlihazırda haftada 4 gün gerçekleştirilen İstanbul-Lüksemburg uçuşlarının 30 Mart itibariyle haftada her gün gerçekleşecek şekilde artırılması vesilesiyle düzenlenen sergi, Lüksemburg’un önde gelen yapıtlarını, doğal güzelliklerini tarihi ve modern izler sürerek keşfetme olanağı sunuyor. Fotoğrafçılığının yanı sıra ressam kimliği ile de tanınan Jacques Schneider’in, kendine özgü tekniği ve cesur dokunuşları ile renklendirdiği Lüksemburg kareleri, 18 Nisan tarihine kadar İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde yer alan TAV Galeri’de ziyaret edilebilecek.



LÜKSEMBURG AHL'YE GELDİ

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
kendine özgü teknik ve cesur dokunuşlar...thai masajinda basarinin sirri budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000