09 Mayıs 2013, Perşembe 17:08:23

LUFTHANSA UÇAĞI ÇİĞLİ'YE DAR DÜŞTÜ

Lufthansa Havayolları'na ait Münih-İzmir seferini yapan uçağı yakıt kritiğine girince İzmir Adnan Menderes Havalimanı yerine Çiğli Askeri Üssü'ne iniş yaptı.
  • Pilot hangi kafayla yapmış bunu ve kim izin vermiş sır gibi kalmış Thy yapsa bunu topa tutulurdu
  • resimde yazan , " çiğli'ye indi" fakat başlıkta yazan , " çiğli'ye dar düştü".. azeriler , indi yerine düştü der.. haberi yazan azeri galiba ! ..
  • Lufthansa da acil inis yasayanlardanim..Istanbul-Düsseldorf ucagi Köln/Bonn havaalnina acil inis yapti.,havada resmen avci ucagi gibi pike yaparak,son anda atti kendini Köln/Bonna.en ücra köseye cekildi ucak,tanker geldi doldurdu benzini tekrar havalandik,Benzin konurken resmen hostesler terör estirdiler ucakda kimse ayaga kalkmiyacak yürümeyecek tuvalet yok su istemek yok hatta hasta olmak yok ( sarali bir cocuk vardi,az daha ölüyordu bunlarin yüzünden !! gercek atmiyorum,birebir yasadim..)..
  • Laga luga yapmayin. Adam denemis birdefa inmeyi. Flightradar da playback den bakin. Saati 12:50 utc yaptinizmi takip edebilirsiniz.
  • Bu arada Çiğli konusu açılmışken, İzmir'İn ikinci sivil havalimanı yapılacak mı orada ? ( askeri havalimanındanın yanındaki havalimanına? )
  • Lufthansa nın uçuşları için katı kuralları var. Şirketin bu kuralları, pilotun inisiyatifini asgariye indirir.Olay başka bir şirkette vuku bulsaydı,Menderese iniş yapmayı planlıyabilirdi...
  • Fazla kurcalamayın.Belkide oraya inmesini gerektiren birşey taşıyordu yada oraya inmesini gerektiren birşeyler vardı...
  • Sen yol boyunca Dest ve Alt ile diger yerlerin hava durumlarini takip etmeden mi ucuyorsun arkadas, hangi cagda yasiyorsun, Taf inda belli degilmi, metarinda belli degilmi, Alt hava durumu kriteryan yokmu Alt hava durumu herzaman Dest hava durumundan daha yuksek minimalar icermezmi, Significant bir hadise varsa ona gore yakit planlama kriteryan yokmu, savunmayin sunu arkadas ayip oluyor, sen yakitta Emer e girmissen bu da buyuk olaydir, bir planlama ve muhakemede sorun olduguna yolcuyu riske soktugunun gostergesidir, gercek nedir bu arkadaslar rezilligin dibine vurmuslardir, yolcularini rezil etmislerdir, bunu beceri olarak gostermek isteyen arkadaslarin gerceklerden kopuk yaklasimlarina da hayran kaldim, bitti
  • Hadi diyelim LTFE deki havaya güvenmedin Adnan Menderes e inmeyi dene, olmazsa zaten Mayday ile Çiğli ye inersin, Adnan Menderes i denemeden Çiğli gibi bir askeri meydana inmek ne demek? Anlamak mümkün değil. SHGM -ki neyi denetlediğini bile bilmeyenlerden oluşan bir kurum -umarım Çiğli ye indiği andaki yakıt miktarını kontrol etmiştir, burnuma kötü kokular geliyor. Yeterli yakıt alınmamış vs gibi. Biz destinasyona deneme bile yapmadan gidip Almanya da bir askeri meydana insek o kokpit ekibinin vay haline olurdu. Şirkete deli gibi para cezası gelirdi. Burdaki malum kişiler gibi yok "efendim mayday kelimesini kullandıydım" ; yok "istediğim yere inerdim" dediğinizde Alman ın suratındaki ifadeyi az çok tahmin edebiliyorum.
  • uçak yolcuları çiğlide indirmiş. yolcular otobüsle adb geçip pasaport kontorlunden geçmişler. ancak uçak hala çiğlide galiba.

Airporthaber'e gelen bilgilere göre yakıt kritiğine giren LH 1780 sefer sayılı Münih-İzmir uçağı az önce Çiğli Askeri Üssü'ne iniş yaptı.

İzmir hava sahasında oraj bulutlarının ve şiddetli fırtınanın etkili olması sebebiyle rotasını Çiğli'deki askeri üsse çeviren Lufthansa uçağı, heyecana neden oldu. Uçağın yakıt kritiğine girdiği için İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na inmek için ısrarcı olmadığı kaydedilirken, aynı dakikalarda THY ve Atlasjet uçaklarının İzmir'e inişlerini gerçekleştirdikleri kaydedildi.

Lufthansa uçağının havada tur atma alternatifini kullanmadan yakıt kritiğini gerekçe göstererek Çiğli Askeri Üssü'ne inmek istemesi şaşkınlık yarattı. Lufthansa uçağının Adnan Menderes Havalimanı'na iniş için denemede bulunmadığı da bildirildi. 

Bu arada Lufthansa yetkilileri, İzmir'deki Çiğli Askeri Üssü'ne iniş yapıldığını doğrularken, sözkonusu inişin şiddetli fırtınadan kaynaklandığını ve şu anda yolcuların uçakta bulunduğunu kaydetti.

Çiğli'de, sivil yolcu uçağından yolcuların indirilmesi için uygun merdiven olmadığı için  yolcuların halen uçakta tutulduğu öğrenildi.

Uçağın hava şartlarının uygun hale gelmesinden sonra İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gitmek üzere havalacağı öğrenildi.

LUFTHANSA UÇAĞI ÇİĞLİ'YE DAR DÜŞTÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (68)

Pilot ~ 1 yıl önce
Pilot hangi kafayla yapmış bunu ve kim izin vermiş sır gibi kalmış Thy yapsa bunu topa tutulurdu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 11 yıl önce
resimde yazan , " çiğli'ye indi" fakat başlıkta yazan , " çiğli'ye dar düştü".. azeriler , indi yerine düştü der.. haberi yazan azeri galiba ! ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sinan akerman ~ 11 yıl önce
Lufthansa da acil inis yasayanlardanim..Istanbul-Düsseldorf ucagi Köln/Bonn havaalnina acil inis yapti.,havada resmen avci ucagi gibi pike yaparak,son anda atti kendini Köln/Bonna.en ücra köseye cekildi ucak,tanker geldi doldurdu benzini tekrar havalandik,Benzin konurken resmen hostesler terör estirdiler ucakda kimse ayaga kalkmiyacak yürümeyecek tuvalet yok su istemek yok hatta hasta olmak yok ( sarali bir cocuk vardi,az daha ölüyordu bunlarin yüzünden !! gercek atmiyorum,birebir yasadim..)..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
noktaya , ~ 11 yıl önce
Laga luga yapmayin. Adam denemis birdefa inmeyi. Flightradar da playback den bakin. Saati 12:50 utc yaptinizmi takip edebilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 11 yıl önce
Bu arada Çiğli konusu açılmışken, İzmir'İn ikinci sivil havalimanı yapılacak mı orada ? ( askeri havalimanındanın yanındaki havalimanına? )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaklıçsivilolsun ~ 11 yıl önce
Lufthansa nın uçuşları için katı kuralları var. Şirketin bu kuralları, pilotun inisiyatifini asgariye indirir.Olay başka bir şirkette vuku bulsaydı,Menderese iniş yapmayı planlıyabilirdi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KİMSİN SEN ? ~ 11 yıl önce
Fazla kurcalamayın.Belkide oraya inmesini gerektiren birşey taşıyordu yada oraya inmesini gerektiren birşeyler vardı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuh ~ 11 yıl önce
Sen yol boyunca Dest ve Alt ile diger yerlerin hava durumlarini takip etmeden mi ucuyorsun arkadas, hangi cagda yasiyorsun, Taf inda belli degilmi, metarinda belli degilmi, Alt hava durumu kriteryan yokmu Alt hava durumu herzaman Dest hava durumundan daha yuksek minimalar icermezmi, Significant bir hadise varsa ona gore yakit planlama kriteryan yokmu, savunmayin sunu arkadas ayip oluyor, sen yakitta Emer e girmissen bu da buyuk olaydir, bir planlama ve muhakemede sorun olduguna yolcuyu riske soktugunun gostergesidir, gercek nedir bu arkadaslar rezilligin dibine vurmuslardir, yolcularini rezil etmislerdir, bunu beceri olarak gostermek isteyen arkadaslarin gerceklerden kopuk yaklasimlarina da hayran kaldim, bitti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yuh a ~ 11 yıl önce
sen lufthansa uçuş işletme başkanı olsan lufthansa ilk sene 5 ölümlü kaza yapar.
Meydey meydey ~ 11 yıl önce
Hadi diyelim LTFE deki havaya güvenmedin Adnan Menderes e inmeyi dene, olmazsa zaten Mayday ile Çiğli ye inersin, Adnan Menderes i denemeden Çiğli gibi bir askeri meydana inmek ne demek? Anlamak mümkün değil. SHGM -ki neyi denetlediğini bile bilmeyenlerden oluşan bir kurum -umarım Çiğli ye indiği andaki yakıt miktarını kontrol etmiştir, burnuma kötü kokular geliyor. Yeterli yakıt alınmamış vs gibi. Biz destinasyona deneme bile yapmadan gidip Almanya da bir askeri meydana insek o kokpit ekibinin vay haline olurdu. Şirkete deli gibi para cezası gelirdi. Burdaki malum kişiler gibi yok "efendim mayday kelimesini kullandıydım" ; yok "istediğim yere inerdim" dediğinizde Alman ın suratındaki ifadeyi az çok tahmin edebiliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxx ~ 11 yıl önce
uçak yolcuları çiğlide indirmiş. yolcular otobüsle adb geçip pasaport kontorlunden geçmişler. ancak uçak hala çiğlide galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000