14 Kasım 2012, Çarşamba 09:22:35

LUFTHANSA THY'NİN İKRAMINA GÖZ DİKTİ!

Lufthansa ile THY’nin flörtünde stratejik işbirliği konularının sır perdesi yavaş yavaş aralanıyor. Financial Times Deutschland, Lufthansa’nın ikram şirketi Turkish Do&Co ile çalışmak istediğini iddia etti.
  • Do-Co Dünya'da kaç yerde hangi havayollarına hizmet veriyor ? Peki dünyanın en büyük ikram şirketi kimin? (Luftansa Sky Chefs)... Bu ne yaman çelişki ?

Lufthansa'nın duyduğu ilginin altında THY’nin kazandığı ikram ‘Oscar’ları ile Business Class’ta uzun uçuşlarda ‘Uçan Aşçı’ konseptini uygulamaya sokarak devrim yapması yatıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Angela Merkel’e sunduğu ‘Lufthansa ile Türk Hava Yolları’nı ortak işletmeciliğe sokalım’ teklifi, havacılıkta büyük sinerji yaratacak. 2 şirket stratejik ittifak kurarak, artan maliyetleri düşürmeyi planlıyor. İşbirliğinde en fazla öne çıkan konu ise ikram. Lufthansa, Do&Co’nun kurucusu Atillan Doğudan ile yüzde 50-50 ortak olduğu ikram şirketi Turkish Do&Co’nun yemeklerine göz dikti.

Alman Financial Times Deutschland, Lufthansa’nın THY’ye teknik, enformasyon teknolojileri ve catering hizmetlerinden yararlanmak için teklifte bulunduğunu yazdı. Gazeteye göre, kurulacak yeni ortaklıklar, önemli hatlardaki seferlerin ve hasılatın paylaşılmasını mümkün kılacak. Financial Times Deutschland, THY ile Lufthansa’nın birleştirilmesinin söz konusu olmadığını da ekledi.

28.3 milyar euro cirolu Alman havacılık devinin, THY’nin yemeklerine sulanmasının altında Turkish Do&Co’nun başarısını ödüllerle taçlandırması yatıyor. THY, 100 farklı ülkeden 18 milyona yakın yolcunun oyları ile verilen ‘Skytrax’ Oscar’larına ambargo koymuş durumda. THY, 2010’da Skytrax tarafından verilen ‘Dünyadaki En İyi Ekonomi Sınıfı İkram’ ödülüne ve 2011’de Skyscanner’in ‘En İyi İkram’ unvanına layık görüldü. Uzun uçuşlarda ‘Uçan Aşçı’ konseptini de uygulamaya sokan THY, havacılıkta devrim yaptı.

Şirket, ‘Uçan Aşçı’ hizmetine 2 yıl önce başladı. Business Class’ta hizmet veren aşçılar hem kabin memurlarına yardımcı oluyor hem de yaptıkları servisle yolcu memnuniyetini artırıyor. Aşçılar, 3 haftalık kabin memuru temel eğitiminden geçtikten sonra uçaklarda görev yapmaya başlıyor.

Havada aldığımız lezzet yüzde 30 azalıyor

THY’nin Business Class aşçısı Enver Emre Arman, Financial Times’a (FT) haber oldu. Arman, FT’ye “Ayda 3 ile 5 arasında değişen sayıda uzun mesafeli uçuşu gerçekleştiriyorum. İşim, Business Class’ta, tıpkı beş yıldızlı bir lokantada olduğu gibi yemek hazırlamak” diye konuştu. Arman, şu bilgileri verdi: “Eti az pişmiş olarak yüklüyoruz. Müşteriler, orta veya çok pişmiş istiyorlarsa yapıyoruz. Yolcular, yemeklerinin bir dakika önce pişirildiğini gördüğünde heyecanlanıyor. Uçağa bindirilen yemekler, yüzde 80 pişmiş olmalı. Geri kalan yüzde 20’sini havada buhar veya fanlı fırın kullanarak pişiyoruz. Uçuş sırasında yüzde 30 daha az tat alıyorsunuz, bu yüzden her yemeğe daha fazla baharat ve tuz ilave etmeliyiz.”

LUFTHANSA THY'NİN İKRAMINA GÖZ DİKTİ!

Yorumlar

SAKA MI ~ 11 yıl önce
Do-Co Dünya'da kaç yerde hangi havayollarına hizmet veriyor ? Peki dünyanın en büyük ikram şirketi kimin? (Luftansa Sky Chefs)... Bu ne yaman çelişki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000