30 Kasım 2013, Cumartesi 09:30:30

'LUFTHANSA THY'NİN GÜCÜNDEN KORKUYOR'

Avrupa Türk Seyahat Acentaları Birliği (ATURSAB) Başkanı Güner Kızıl, Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın, THY ile işbirliğini sınırlandırmasına ilişkin, " Yolcuların THY'ye kaymasını engellemek için oynanmış bir oyun" dedi.
  • Lufthansa'dan yapilan aciklama sonrasinda makale ve yorumlarin tek tarafliligi gercekten cok komik. Dune kadar Lufthansa ile capraz hisse alimi ve isbirligi arttirimi icin basta RTE olmak uzere pek bir hevesli Turk tarafi ilk basta boyle bir adimin yapilmayacagi ile hayalkirikligina ugramisti. Simdi ise codeshare ucuslarda mil'de kisitlama olacagini duyurmustur Lufthansa ve mesaji net ve dogrudan iletti. Neden herkes bu kadar sasiriyor? Ticaretin temel amaci oncelikli kendi ve partnerlerinin cikari degil mi? Eksiler artilarindan fazla olursa ticari bir sirketin bu sekilde hareket etmesi gayet tabii, onerim THY'nin artik bunu gormesi, anlamasi ve bu dogrultuda hareket etmesi yonunde. Saptirma tespitlerle kimse kimseyi kandirmasin, Star Alliance'tan ve yillarca suren bu uygulama da THY buradan az ekmek yiyp buyumedi, unutmayalim Alliance'a girerken en basta Lufthansa THY'nin elinden tuttu (rakamlara bakarsaniz o yillardan bu yana da oldukca buyudu THY).. Biraz samimiyet!!
  • Bu kurum nerede? Avrupa Türk Seyahat Acentaları Birliği'nden bahsediyorum internette web sayfasi,telefon,adres hakkinda hicbir bilgi yok.atursab.com diye bir adres var ,kapali. üyeleri kimler belli degil .Bilgisi olan var mi?
  • yorumcular istiyor ki thy tüm yolcuları kapsın, tüm hatlara egemen olsun, tüm pazarı ele geçirsin almanlar aval aval baksın. avuçlarını yalasınlar. bekleyin öyle olacak.
  • Bu demekki artik thy gelecek zamanda Star Alliance terk edecek ve baska bir Allianca girecek!! Lufthansa ile tartisma cikacak saniyorum. Ben kendim almanyada Köln de oturuyom günde sadece Istanbul Dan üc ucak geliyo. Herkes almanyada türk havayoluyu Eski ve güvensiz sirket oldugunu saniyorlar. Lufthansa Kölnden Istanbula sefer yapmiyo Code share ile tk almanlar tk ucaklarina binmek zorunda kaliyorlar. Lufthansa yavasca tk den cekinerek tk yin yolculari da azalcak bu routlarda göreceksiniz daha neler neler olacak!
  • Ben lh yin hep boycot ediyorum, he he he
  • Arkadas bunun neresi oynanmis bir oyun. Adamlar acik acik yaptiklari anlasmayi kendi cikarlari dogrultusunda iptal ediyor veya degistiriyor. Gayet normal. Adamlar keriz mi? Basina oyle bir yansiyorki sanki Lufthansa THY'yi eziyor hakkini yiyor gibi bir anlam cikiyor. Lufthansa bakti zarar goruyor ve onlem almaya basladi. Bu kadar basit ve normal. Thy'ye hicbir etkisi olmaz. Zaten bunun olacagi belliydi,onlemide hazirdir. Merak etmeyin.THy zaten kaymagi yedi yiyecegi kadar.
  • Lufthansa gerçek yüzünü gösterdi. Star "Alien*"ce kozuyla THYyi kendi ağına çekti. Şimdi yavaş yavaş zehirliyor. * alien = yaratık. Yanlış yazdım sanmayın.
  • Lufthansa bu işte geç kaldı. Ancak, THY kazanız operasyon yapmaya büyük özen göstermeli. En ufak bir sorunda Alman pilotlar birliği, basın vs tepemize binerler. Birgen kazasını unutmayalım. Unutmayalım Batılı çıkarcı ve iki yüzlüdür. Öte yandan alkolü kısıtlayan kabin servisi, kırmızı ruj yasağı, türban, Atatürk rozeti yasağı gibi konulara bulaşmış bir yönetimin de bu iki yüzlü ve çıkarcılarla uğraşması zor tabii.
  • TK NE ZAMAN HAFTADA ESB DUS UCUYOR
  • Bir kac günden beri LH TK isbirligi sona mi eriyor meselesi sürüp gidiyor,ancak özellikle Almanya Türkiye pazarini göz ardi ediyoruz,bilindigi gibi TK Almanya da 11 noktaya ucuyor bu da haftada en azindan 50 sefere tekabul eder.LH ise bu oranin 4/1 i kadar bile degil,bakilöirsa bu haksiz rekabete LH bügüne kadar göz yummus olabilir ama bundan sonrasi icin ayni seyleri düsünmek mantiklida olmaz.Zira slotlari veren Alman sivilhavaciligi hakli olarak kisitlamaya gidebilir(lh baskisiyla)bu da TK almanya piyasasinda negativ etkilenir,veya LH atiyorum DUS/IST gunde 2 sefer koyabilir ayni sekilde TK nin ucmadigi baskente DUS/ESB haftada 3 seferle ise baslayabilir,diyecegim sudurki STAR AIRLINES demek LH dir bunu unutmayalim,burda THY gercekten kaliteli hava yolu oldu ancak büyükler devamli karli cikar bunu unutmayalim

Avrupa Türk Seyahat Acentaları Birliği (ATURSAB) Başkanı Güner Kızıl, Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın, THY ile işbirliğini sınırlandırmasına ilişkin, " Yolcuların THY'ye kaymasını engellemek için oynanmış bir oyun" dedi.

ATURSAB Başkanı Kızıl,  yaptığı açıklamada, yaşananların Lufthansa'nın bir oyunu olduğunu söyledi. Lufthansa'nın işbirliğiyle alakalı oynadığı oyunu devam ettirdiğini vurgulayan Kızıl, "İstanbul'da 2018-2019 yılında açılacak havaalanını da düşünecek olursak, bu oyunun neden başladığı konusunda hepimiz bilgi sahibi olabiliriz" dedi.

THY'nin başarılı çalışmaları ve gelecekle ilgili yatırımlarının Lufthansa'yı rahatsız etmiş olabileceğini savunan Kızıl, "yolcuların THY'ye kaymasının önüne geçmek için işbirliğinin sınırlandırılması kararı alındığını" vurguladı.

Kızıl, işbirliği anlaşmasının iptali sonrasındaki ilk dönemde THY'nin bu durumdan etkilenmeyeceğini belirterek, "Ama uzun vadede THY bunu hissedecektir ve buna karşı önlemler alması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

ATURSAB Başkanı Güner Kızıl, şöyle devam etti:

"THY'nin büyüme süreciyle alakalı Avrupa'da hiçbir negatif haberi yayınlanmadı. Artık bundan sonra bunları da bekleyebiliriz. Avrupa, özellikle Alman basını bu konuda hızlı davranacaktır. THY'nin bundan böyle daha çok dikkatli olması gerekir. Az hata, iyi servis ve büyüme orantısına dikkat edilmeli. Ayrıca Lufthansa gibi büyük bir partnerini tamamen kaybedeceğini de düşünmesi gerekir."

Eski Avrupa Parlamentosu Üyesi ve Öger Tours Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger ise THY'nin son yıllarda çok başarılı bir grafik çizdiğini kaydederek, THY'nin Lufthansa'nın uçtuğu hatlarda Lufthansa'dan büyük bir payı aldığını söyledi.

THY'nin çok kaliteli ve esnek bir çalışma sergilediğini vurgulayan Öger, "Lufthansa, THY'nin bu güçlü durumundan çekiniyor" dedi. THY"nin hızla gelişen, dinamik ve kaliteli bir kuruluş haline geldiğini vurgulayan Öger, Lufthansa gibi şirketlerin bu durumdan çekinmelerinin çok normal olduğunu vurguladı.

Anlaşmanın iptal edilmesinin uzun vadede nasıl sonuçlar doğuracağının zamanla görüleceğini kaydeden Öger, "THY'nin gittikçe piyasadan büyük pay alması, kaliteli bir kuruluş haline gelmesi Lufthansa'yı rahatsız ediyor, bu bir gerçek. Bu rahatsızlıklarından dolayı işbirliğini sınırlandırma kararı aldılar" diye konuştu.

"Bu durum Lufthansa'yı daha negatif olarak etkiler"

Lufthansa ile THY'nin karşılıklı işbirliğinin her iki şirkete de avantajlar sağladığını dile getiren Öger, ortak uçuşların faydalı bir kooperasyon olduğunu ifade etti. THY'nin Almanya'da her şehre uçmaya başladığını ama Lufthansa'nın Türkiye'de her şehre uçmadığını dile getiren Öger, "Bu durum Lufthansa'yı daha negatif olarak etkiler" ifadesini kullandı.

Vural Öger, "Türkiye hatlarında Lufthansa etkilenebileceği gibi Lufthansa'nın Almanya'dan uçtuğu ve THY'nin uçmadığı hatlarda ise THY olumsuz etkilenebilir. İşbirliğinin iptali durumunda Türkiye hattında Lufthansa daha zararlı çıkar diye düşünüyorum" dedi.

Frankfurt Havaalimanındaki seyahat acentalarının sahipleri de Lufthansa'nın işbirliğini sınırlandırmasından THY'nin olumsuz etkilenmeyeceğini ifade ettiler.

ATD Flugreisen adlı seyahat acentasının sahibi Serdar Karaçağa, "Bu durumun THY için büyük bir dezavantaj oluşturacağını tahmin etmiyorum. Çünkü THY'nin Friedrichshafen ve Leipzig gibi küçük havaalanlarından Türkiye'ye direk uçuşları var" diye konuştu.

"THY açısından avantaj bile olabilir"

Karaçağa, THY'nin Almanya'daki küçük havaalanları dahil olmak üzere Türkiye'ye direk uçuşlar yapmasının Lufthansa'yı endişelendirdiğini söyledi. Anlaşmanın iptaliyle THY'nin Almanya'da daha da güçleneceğini savunan Karaçağa, Almanya dışındaki destinasyonlarda THY'nin kısmen müşteri kaybetmesinin ihtimal dahilinde olabileceğini kaydetti.

Sem Travel şirketinden Semra Sırakaya ise anlaşmanın iptalinin THY'yi olumsuz etkilemeyeceğini kaydederek, "Anlaşmanın sona ermesi THY açısından avantaj bile olabilir. Lufthansa, THY'yi rakip mi gördü, neden rahatsız oldu bilemiyorum ama THY çok iyi yolda ilerliyor. Doğru kararlarla Avrupa'da bir numara olma yolunda ilerliyor. Lufthansa da uzun vadede düşünen bir şirket olduğu için THY'nin kendisi için bir tehlike oluşturacağını düşünmüş olabilir" şeklinde konuştu.

Bir başka seyahat acentası sahibi Seçim İlkyaz da Lufthansa'nın aldığı bu kararın Türk acentacılar tarafından üzüntüyle karşılandığını söyleyerek, "Lufthansa'nın böyle bir yol ayrımına gitmesi THY'yi etkilemeyecektir" ifadesini kullandı.

'LUFTHANSA THY'NİN GÜCÜNDEN KORKUYOR'

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Ticaret ve Terazi ~ 10 yıl önce
Lufthansa'dan yapilan aciklama sonrasinda makale ve yorumlarin tek tarafliligi gercekten cok komik. Dune kadar Lufthansa ile capraz hisse alimi ve isbirligi arttirimi icin basta RTE olmak uzere pek bir hevesli Turk tarafi ilk basta boyle bir adimin yapilmayacagi ile hayalkirikligina ugramisti. Simdi ise codeshare ucuslarda mil'de kisitlama olacagini duyurmustur Lufthansa ve mesaji net ve dogrudan iletti. Neden herkes bu kadar sasiriyor? Ticaretin temel amaci oncelikli kendi ve partnerlerinin cikari degil mi? Eksiler artilarindan fazla olursa ticari bir sirketin bu sekilde hareket etmesi gayet tabii, onerim THY'nin artik bunu gormesi, anlamasi ve bu dogrultuda hareket etmesi yonunde. Saptirma tespitlerle kimse kimseyi kandirmasin, Star Alliance'tan ve yillarca suren bu uygulama da THY buradan az ekmek yiyp buyumedi, unutmayalim Alliance'a girerken en basta Lufthansa THY'nin elinden tuttu (rakamlara bakarsaniz o yillardan bu yana da oldukca buyudu THY).. Biraz samimiyet!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atursab ? ~ 10 yıl önce
Bu kurum nerede? Avrupa Türk Seyahat Acentaları Birliği'nden bahsediyorum internette web sayfasi,telefon,adres hakkinda hicbir bilgi yok.atursab.com diye bir adres var ,kapali. üyeleri kimler belli degil .Bilgisi olan var mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 10 yıl önce
yorumcular istiyor ki thy tüm yolcuları kapsın, tüm hatlara egemen olsun, tüm pazarı ele geçirsin almanlar aval aval baksın. avuçlarını yalasınlar. bekleyin öyle olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu demekki artik thy gelecek zamanda Star Alliance terk edecek ve baska bir Allianca girecek!! Lufthansa ile tartisma cikacak saniyorum. Ben kendim almanyada Köln de oturuyom günde sadece Istanbul Dan üc ucak geliyo. Herkes almanyada türk havayoluyu Eski ve güvensiz sirket oldugunu saniyorlar. Lufthansa Kölnden Istanbula sefer yapmiyo Code share ile tk almanlar tk ucaklarina binmek zorunda kaliyorlar. Lufthansa yavasca tk den cekinerek tk yin yolculari da azalcak bu routlarda göreceksiniz daha neler neler olacak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boycot ~ 10 yıl önce
Ben lh yin hep boycot ediyorum, he he he

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neresi oyun? ~ 10 yıl önce
Arkadas bunun neresi oynanmis bir oyun. Adamlar acik acik yaptiklari anlasmayi kendi cikarlari dogrultusunda iptal ediyor veya degistiriyor. Gayet normal. Adamlar keriz mi? Basina oyle bir yansiyorki sanki Lufthansa THY'yi eziyor hakkini yiyor gibi bir anlam cikiyor. Lufthansa bakti zarar goruyor ve onlem almaya basladi. Bu kadar basit ve normal. Thy'ye hicbir etkisi olmaz. Zaten bunun olacagi belliydi,onlemide hazirdir. Merak etmeyin.THy zaten kaymagi yedi yiyecegi kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
falconeye ~ 10 yıl önce
Lufthansa gerçek yüzünü gösterdi. Star "Alien*"ce kozuyla THYyi kendi ağına çekti. Şimdi yavaş yavaş zehirliyor. * alien = yaratık. Yanlış yazdım sanmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Lufthansa bu işte geç kaldı. Ancak, THY kazanız operasyon yapmaya büyük özen göstermeli. En ufak bir sorunda Alman pilotlar birliği, basın vs tepemize binerler. Birgen kazasını unutmayalım. Unutmayalım Batılı çıkarcı ve iki yüzlüdür. Öte yandan alkolü kısıtlayan kabin servisi, kırmızı ruj yasağı, türban, Atatürk rozeti yasağı gibi konulara bulaşmış bir yönetimin de bu iki yüzlü ve çıkarcılarla uğraşması zor tabii.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dus agt ~ 10 yıl önce
TK NE ZAMAN HAFTADA ESB DUS UCUYOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kazma ~ 10 yıl önce
once bi cay demle, konusuruz sonra :)
LH TK ~ 10 yıl önce
Bir kac günden beri LH TK isbirligi sona mi eriyor meselesi sürüp gidiyor,ancak özellikle Almanya Türkiye pazarini göz ardi ediyoruz,bilindigi gibi TK Almanya da 11 noktaya ucuyor bu da haftada en azindan 50 sefere tekabul eder.LH ise bu oranin 4/1 i kadar bile degil,bakilöirsa bu haksiz rekabete LH bügüne kadar göz yummus olabilir ama bundan sonrasi icin ayni seyleri düsünmek mantiklida olmaz.Zira slotlari veren Alman sivilhavaciligi hakli olarak kisitlamaya gidebilir(lh baskisiyla)bu da TK almanya piyasasinda negativ etkilenir,veya LH atiyorum DUS/IST gunde 2 sefer koyabilir ayni sekilde TK nin ucmadigi baskente DUS/ESB haftada 3 seferle ise baslayabilir,diyecegim sudurki STAR AIRLINES demek LH dir bunu unutmayalim,burda THY gercekten kaliteli hava yolu oldu ancak büyükler devamli karli cikar bunu unutmayalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bmx ~ 10 yıl önce
Slotlar AB yasalarına göre veriliyor. öyle tek başına karar alınamaz. Antlaşmalarda daha önceden kısıtlama yoksa şimdide uluslar arası kanuna göre olamaz. Örneğin israile bak kendi havayolu uçmadığı halde Türk uçaklarına slot veriyor.Ayrıca THY uçak koyuyorsa Lufthansayada koyma hakkı tanınıyor. Bunu yapabilir.
ESB ~ 10 yıl önce
bir düzeltme olsun, haftanın 3 günü ESB-DUS seferi var THY'nin.
"star airlines" ~ 10 yıl önce
star alliance demek istediniz herhalde, bir de büyük harfle yazmışınız.
ESB ye CVP ~ 10 yıl önce
TK şu anda Frankfurt hariç Ankaradan Almanya ya direk sefer yapmıyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000