30 Aralık 2008, Salı 07:47:35

Lufthansa ile SunExpress'ten işbirliği!

Lufthansa ve SunExpress arasında imzalanan anlaşmayla SunExpress, Emkatur'un yerine İzmir bölgesinde Lufthansa'nın genel satış acentası olarak hizmet verecek.
  • Lufthansa ortagi sun express te miles & more kartimi isletmek istiyoruz artik, hadi bir gayret,

İzmir'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Sadık Elmas, uzun yıllar süren başarılı işbirliğinden dolayı Emkatur'un sahibi ve Müdürü Kazım Posacıoğlu ve yeni göreve başlayan Lufthansa İzmir Satış Müdürü Can Modacı'yı tebrik etti. Sadık Elmas, "Lufthansa, İzmir'de SunExpress ile işbirliğini başlatmış oldu" dedi.

Lufthansa Grubu'nun ekonomik koşullara rağmen yılın ilk dokuz ayında hizmetlerini ve satışlarını artırdığını belirten Elmas, 2008 yılının ilk dokuz ayında 984 milyon Euro işletme karı sağladığını, yıl sonunda yaklaşık 1.1 milyar Euoro kâr beklendiğini kaydetti. Verimliliği artırmak ve yakıt tüketimini azaltmaya yönelik önlemler de aldıklarını, harici giderleri kısıtlamaya çalıştıklarını da söyleyen Elmas, ayrıca Avrupa'da mümkün olduğu kadar çok pazarı birbiriyle bağlantılı hale getirebilmek için çok sayıda bağımsız havayolu şirketinden oluşan geleceğin pazarlama konseptini oluşturacağını da belirtti. Elmas "Şirketler grubumuz, işletme gelirleri söz konusu dönem içinde yüzde 13.4 artışla 19.8 milyar Euro'ya yükseldi. Yeni yatırımlarımızda da yolculuğu mümkün olduğu kadar keyifli ve rahat bir hale getirebilmek için çalışıyoruz. Lufthansa, 2013 yılına kadar özel bekleme salonlarının (lounge'ların) yenilenmesi için 150 milyon Euro yatırım yapacak. Lufthansa Brussels Airlines şirketine ortak olma kararı aldık. Şirketin yüzde 45 hissesi için 65 milyon Euro ödeniyor ve kalan yüzde 55 oranındaki hissenin de ileri bir tarihte satın alınması öngörülüyor. Türkiye'de en büyük yabancı havayolu olarak faaliyet gösteren ve iyi bir itibara sahip olan Lufthansa, Star Alliance'daki ortaklarımızla 912 destinasyon sunmaktayız ve Türkiye'yi dünya çapında 159 ülkeye bağlıyoruz. Lufthansa grubu, SunExpress, Lufthansa Cargo ve de İzmir'deki catering şirketimiz ile birlikte yaklaşık bin Lufthansa çalışanı var demektir. Türkiye'den Almanya'ya, İstanbul, Ankara ve İzmir çıkışlı olmak üzere haftada toplam 63 sefer sunuyoruz. Geçtiğimiz sene Türkiye - Almanya arasında 866 bin yolcu taşıdık. 22 yıldır İzmir ve çevresini yurtdışına bağlamaktayız ve bundan mutluluk duyuyoruz. İzmir'den Münih'e seyahat eden yolculara haftada toplam 10 sefer sunmaktayız" şeklinde konuştu.

SunExpress ise 2008 yılında İzmir'den taşıdığı yolcu sayısını geçen yıla göre yüzde 20 artırarak bir milyon 250 bin'e çıkardı. 3'üncü yılını geride bırakan SunExpress, İzmir'deki gelirlerini yüzde 24 artışla 95 milyon Euro'ya, uçuş sayısını da yüzde 18 artışla 10 bin 225'e yükseltmeyi başardı. Bu rakamlarla SunExpress, 2008 yılında da İzmir'in toplam pazarında kurucu ortağı Türk Hava Yolları'nın ardından ikinciliğini, sadece dış hat pazarında ise yüzde 32 pay ile liderliğini korudu.

SunExpress, 637 çalışanıyla, halen Antalya'nın en büyük işvereni konumunda yer alıyor. SunExpress'in, İzmir'deki 250, İstanbul'daki 125 ve Frankfurt'taki 35 personeli dahil, toplam 1.047 çalışanı bulunuyor.

Lufthansa SunExpress

İç Hatlar SunExpress, İzmir merkezli direkt iç hat seferleriyle, İzmir'i; Anadolu'nun önemli şehirlerine bağladı. Böylece, Türkiye'de ilk kez İstanbul ya da Ankara dışındaki bir merkezden, Türkiye'nin diğer şehirlerine aktarma yapmaksızın uçulabilecek.

Konuyla ilgili açıklamlarda bulunan SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger, "SunExpress olarak, havacılık sektörü açısından zorlu geçen 2008'de, hedeflerimizin de ötesinde sonuçlar elde ederek önemli bir başarıya imza attık. Üç ana merkezimizden biri olan İzmir'den taşıdığımız 1 milyon 250 bin yolcunun payı büyük. Yatırımlarımıza devam ederek, İzmir'deki büyümemizi sürdürmeyi hedefliyoruz. İzmir operasyonumuz başladığından bu yana, 23 bin'den fazla seferde 2 milyon 856 bin yolcu taşıdık. İzmirli ve İzmir'e uçan yolcularımızın şirketimize gösterdiği güvene teşekkür ediyoruz" dedi.

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say ise "Bugün, İzmir'e en yaygın uçuş ağını sunan havayolu şirketi olduklarını belirterek, yurtiçinde 13, yurtdışında 10 şehre sefer düzenlediklerini söyledi. İç hatlarda önceki yıla oranla yüzde 28 büyüme kaydettiklerini ifade eden Say, bu yıl İzmir merkezli uçak sayılarını 5'e çıkardıklarını kaydetti. Say, "Filomuzu da 20 uçağa çıkarma kararı aldık" şeklinde bilgiler verdi.

Daha sonra anlaşmayı tokalaşarak kabul ettiler.

Lufthansa ile SunExpress'ten işbirliği!

Yorumlar

miles ~ 15 yıl önce
Lufthansa ortagi sun express te miles & more kartimi isletmek istiyoruz artik, hadi bir gayret,

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000