11 Kasım 2010, Perşembe 17:10:21

"LUFTHANSA BU İŞE ÇOK BOZULDU"

THY Teknik A.Ş, A330-200, A330-300, A340-200, A340-300 tipi uçaklarda bulunan iniş takımlarının bakımlarını artık kendi yapacak...
  • Toplu sözleşmeyi soran arkadaşım toplu sözleşmeden maaşlaera olacak olan zamlardan yok ondan yok bundadn haberin varmı diye soracagına ilk önce sen kendine soruyomusun bunu mesai bitimine 1 saat kala el yüz yıkanıp üstünü değiştirmeye gidecegine b kapısında mesainin bitmesini bekleyerek turnike önlerinde kuyrukda beklediğini kendine sormuyosun kalkmıssın toplu sözleşmeden bahsediyosun paradan puldan hesap soruyosun önce alnının teriyle para kazanıyormuyum diye kendinle bi sözleşme yap sonra gel sana toplu sözleşme yapalım oldumu
  • mühendisin ne yaptığı belli oldu, TERBİYESİZLİK.
  • teknisyen neyi avuçlayıp neyi avuçlamayacağını iyi bilir yaptığı işi de mühürler ki hiç ufo kullanmaya mühür bastığı da görülmemiştir, mühür kimdeyse Süleyman odur canım kardeşim.
  • uçağı anca havada gören mühendis bunu nasıl yapıyor acaba?
  • haklısın 20 mühendis biraraya gelip neyin nasıl avuçlanacağının planını yaparlar sonra da bundaki yanlışları düzeltilmesi gene gariban teknisyene kalır
  • nasıl yapıyorki mühendis bunu yanlış şeyleri kendi mi avuçluyor?
  • teknisyenlerin yanlış şeyleri avuçlamamasını sağlar anladın mı kardeşim mühendis ne yapar diyor bu kafayla UFO da kullanırdırırsın sen teknisyene... ne gerek var uzaylıya. teknisyen var. doktor bu ne ?!
  • teknisyeni biliyoruz da mühendis ne yapar ki mühendisleri kutluyorlar.
  • türk hava yollarını bu derece büyüten tüm personeli ve yönetim kadrosunu canı gönülden kutluyorum
  • Lufthansa'ya diş gösterdiğimiz iyi olmuş. Ah bir de Avusturya Havayolları bizde olsaydı...
THY Teknik A.Ş, A330 ve A340 uçaklarının bakım hizmetlerine bir yenisini ekledi. THY Teknik A.Ş. Parça Bakım Hangarın’da düzenlenen törene THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü İsmail Demir, THY Teknik A.Ş Komponent Atölyeleri Başkanı Sadi Diler, THY Teknik A.Ş’nin üst düzey yöneticileri ve çalışanlar katıldı.

Habom projesiyle bölgenin en büyük bakım merkezi olmayı hedefleyen THY Teknik A.Ş. Boeing ve Airbus uçaklarına gövde, motor, yedek güç ünitesi ve komponent hizmeti veriyor.

Bu halkaya A330 ve A340 iniş takımlarını da ekleyen şirketin Komponent Atölyeleri Başkanı Sadi Diler törende yaptığı konuşmada “Global pazarda ilk 5 hedefi olan şirketimiz A330 ve A340’ın ilk over haullarını tamamlayarak hedefe ulaşmıştır. Bu başarı sonucu iniş takımlarının bakımları artık THY Teknik’te yapılacaktır" dedi.

Geniş gövde uçakların ana iniş takımlarının over haulunun 2009 yılına kadar Lufthansa tarafından yapıldığını kaydeden Diler, " Yeni bir anlaşma yapmadan, iniş takımları bakımları için incelemelerde bulunduk ve bu takımların bakımlarını yapabileceğimizi fizibilite çalışmalarıyla fark ettik. THY A.O’da ve diğer havayollarında bulunan 4 tip basic iniş takımı hariç artık hepsinin bakımını burada yapabilmemiz bizim geleceğimiz açısından da çok önemliydi. Bu işlem için yaptığımız fizibilite çalışmaları sonucunda 1 – 1.5 milyon TL gibi bir fiyatı dışarıya ödüyorduk. Bu gelişme ile artık bu para dışarıya gitmeyecek. Çok kısa sürede Boeing 777 tipi uçakların iniş takımlarının bakımı amacıyla çalışmalara başladık. Milletimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Törende konuşan THY Teknik A.Ş Genel Müdürü İsmail Demir dünyadaki en büyük iniş takım merkezi olmak amacıyla çalışmalara son sürat devam ettiklerini belirterek “Bizim için çok önemli bir gelişme. Lufthansa CEO’su bu işe girmememiz için bize iniş takımlarında bakım ücreti olarak indirim dahi yaptı. Zamanında bize sıkıntı yaşatan firmaydı. Bu yüzden biz artık çok geç diyerek kararlı olduğumuzu gösterdik. Dünya çapında büyük bir şirket olmak amacıyla çalışmaya devam ediyoruz. Bizi izlemeye devam edin” dedi.











"LUFTHANSA BU İŞE ÇOK BOZULDU"

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 13 yıl önce
Toplu sözleşmeyi soran arkadaşım toplu sözleşmeden maaşlaera olacak olan zamlardan yok ondan yok bundadn haberin varmı diye soracagına ilk önce sen kendine soruyomusun bunu mesai bitimine 1 saat kala el yüz yıkanıp üstünü değiştirmeye gidecegine b kapısında mesainin bitmesini bekleyerek turnike önlerinde kuyrukda beklediğini kendine sormuyosun kalkmıssın toplu sözleşmeden bahsediyosun paradan puldan hesap soruyosun önce alnının teriyle para kazanıyormuyum diye kendinle bi sözleşme yap sonra gel sana toplu sözleşme yapalım oldumu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
mühendisin ne yaptığı belli oldu, TERBİYESİZLİK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
teknisyen neyi avuçlayıp neyi avuçlamayacağını iyi bilir yaptığı işi de mühürler ki hiç ufo kullanmaya mühür bastığı da görülmemiştir, mühür kimdeyse Süleyman odur canım kardeşim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uçağı anca havada gören mühendis bunu nasıl yapıyor acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
haklısın 20 mühendis biraraya gelip neyin nasıl avuçlanacağının planını yaparlar sonra da bundaki yanlışları düzeltilmesi gene gariban teknisyene kalır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
nasıl yapıyorki mühendis bunu yanlış şeyleri kendi mi avuçluyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
teknisyenlerin yanlış şeyleri avuçlamamasını sağlar anladın mı kardeşim mühendis ne yapar diyor bu kafayla UFO da kullanırdırırsın sen teknisyene... ne gerek var uzaylıya. teknisyen var. doktor bu ne ?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
teknisyeni biliyoruz da mühendis ne yapar ki mühendisleri kutluyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
türk hava yollarını bu derece büyüten tüm personeli ve yönetim kadrosunu canı gönülden kutluyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Lufthansa'ya diş gösterdiğimiz iyi olmuş. Ah bir de Avusturya Havayolları bizde olsaydı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000