07 Ekim 2009, Çarşamba 07:25:28

Londra uçuşları için Türkiye'den onay bekliyorlar

Irak Havayolları, İstanbul aktarmalı Bağdat-Londra uçuşu yapabilmek için Türkiye'den 'güvenlik teminatı' almaya çalışıyor.
  • ingilizler istiyorsa altından bir çapanoğlu çıkar mutlaka
  • Yapilsin ama Corlu stopover olarak kullanilsin. Boylece ucak Ingiltereye gitmeden once didik didik aranip guvence verilebilir Turkiye tarafindan.
  • Hem de epey zor. Ama bir şekilde bu yapılacaktır. Başımıza iş alacağız.

Ankara'ya çıkarma yapan Irak Sivil Havacılık Otoritesi yetkilileri, bugün yapılacak geniş kapsamlı güvenlik toplantısında, Türkiye'den İngiltere'nin talep ettiği 'güvenlik teminatına' onay vermesini isteyecek.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ile Irak Sivil Havacılık Otoritesi arasında geçen yıl 11 Temmuz'da imzalanan 'İkili Havacılık Anlaşması' ile Türk Hava Yolları'nın (THY) Bağdat'a sefer başlatmasının ardından, Irak Hava Yolları da geçen yıl kasımda İstanbul'a sefer düzenlemeye başlamıştı. Daha sonra yolcu talebi üzerine Bağdat'tan İstanbul aktarmalı Londra uçuşu başlatmayı planlayan Irak Hava Yolları'nın isteği, İngiltere Sivil Havacılık Otoritesi'nin, Türkiye'den 'güvenlik garantisi'ne takıldı. Güvenlik konusundaki endişenin giderilmesi için Türkiye ile yoğun görüşme trafiği yaşayan Irak yönetiminin talebinin, bugün Ankara'da SHGM'de düzenlenecek geniş kapsamlı güvenlik toplantısında ele alınmasına karar verildi. Toplantıya Irak Sivil Havacılık Otoritesi başkanı ve Irak'ın Ankara büyükelçisi ile Dışişleri ve İçişleri bakanlıklarının yanı sıra Emniyet ve DHMİ genel müdürlüklerinin yetkilileri katılacak.

Toplantıdan, 'İngiltere'ye güvenlik garantisi verilmesi' yönünde karar çıkması halinde Irak Hava Yolları, Bağdat'tan Londra'ya haftada 4 uçuş düzenleyecek. Uçuşlar, İsveç Hava Yolları'ndan kiralanacak 168 koltuk kapasiteli B 737-400 tipi uçakla gerçekleştirilecek.

(Zaman)

Londra uçuşları için Türkiye'den onay bekliyorlar

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
ingilizler istiyorsa altından bir çapanoğlu çıkar mutlaka

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yapilsin ama Corlu stopover olarak kullanilsin. Boylece ucak Ingiltereye gitmeden once didik didik aranip guvence verilebilir Turkiye tarafindan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hem de epey zor. Ama bir şekilde bu yapılacaktır. Başımıza iş alacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000