26 Aralık 2014, Cuma 10:27:54

KUZEY KIBRIS CYPRUS'U İSTİYOR

Cyprus Airways 80 milyon euro’yu aşkın borç yüzünden batmak üzere. Bu kritik safhada Kuzey Kıbrıs cephesinden Rum tarafına çarpıcı bir öneri geldi. “Gelin birlikte uçuralım...”
  • Bence havayolunu sendikalar alsın. Belki o zaman bir zarar vermezler. Aksi durumda kktc de var olmaya çalışan her havayolu veya yer hizmetleri şirketi sendikalar tarafından batırılacaktır.
  • yorumculardan bazilar hep birilerinin gazina gelmis histerik dunyalarinin icerisinde hesaplasamadigi karakterlerden hincini burda klavye basinda hep birilerini asagilayarak dirlige duzene karsi cikarak komplekslerini agiz dolusu abartarak kusuyor.. hic bilmiyorlar ki dogu akdenizi israilin kontrol etmesi demek ortadoguda kanin bitmeyecegi anlamina geliyor. birakin insanlar biraz pozitif yazilar yazsinlar insanlar normallessin barisa inanclari artsin. sorsak simdi en cok barisi sen istiyorsundur ama insan baris ve istikrar istiyorsa once yazdiginiz yorumlara dikkat edin lutfen
  • Bu rum sevdalıları aynı zamanda Türkiye düşmanı. Baksanıza neler yazmışlar. Bunların alayının Türkiyeye girmesini engelleyeceksin ve beş kuruş da para göndermeyeceksin bak o zaman nasıl bir an da Tr sevdalısı olacaklar.
  • AB ve BM üyesi olan bi ülkenin havayolunu Türkiye haricinde hiçbir ülke tarafından tanınmayan bir "devlet" tarafındanmı (KKTC) kurtalıcaktır..? LOL!!!!
  • rumlar batiyor vs diyen arkadaslar dogru soylemiyor, sabah bakarsaniz kktc den kac kisi rum tarafina isci vs olarak calismaya gidiyor gorursunuz.. 80 milyon euro falan bunlar cekirdek parasi,adam devlet havayollarina ne gerek var diyor.. kamuda kuculmek istiyor...dogalgaz yataklarini buldular, misir, israil ile anlasmalari imzaladilar.. kendi yollarinda emin gidiyorlar.. tc dis politikasi bu arada coktu, haberiniz yoktur havuz medyasinda yazmaz, dogu akdenizde oyle yalniz takilan bir turkiye var.. davutoglu disisleri bakani iken zaten demisti, "serefli yalnizlik" dye
  • Arkadaslar filmsiniz, ne 80 milyon Eurosu, adamlarin basina talih kusu kondu, dogu akdenizde cok zengin dogalgaz ve petrol yatagi buldular, dis politikada birkez daha dip yaptik, artik sen onlara muhtac olma da:)))
  • Ekinler bas vermeden kor buzaa topallamaazmis
  • Beter olsunlar birakin ne halleri varsa gorsunler. Lanet olasi Nicosia
  • Rumlar batar ama yine de KKTC yada Türkiye ile ortalık yapmaz. Ayrıca biraz sizdede gurur olsun bırakın şu şirin görünme ayaklarını ve oturun çalışın yapın diyecem ama nerde, mevcut olanı yani KTHY'yi de siz batırdınız. THY'nin desteğiyle ayakta duran KTHY'yi ayırdınız aklınızca ihya edecektiniz ama alnınızın akıyla batırıp berbat ettiniz. KKTC halkı önce çalışma nedir onu bilsin ve çalışsın günde çalışmaktan daha çok yatarsan değil havayolu işletmek tarla ekemezsin.
  • KTHY'yi batırdılar, bir de bunu mu istiyorlar. Hiç güleceğim yoktu.

Ekonomik çöküş yaşayan Kıbrıs (Rum) Hava yolları kamuya olan 80 milyon euro’luk borcunu 9 Ocak’a kadar ödemezse iflasın eşine gelecek. Şirketin bu parayı bularak borcunu ödemesi ise pek mümkün görünmüyor. İşte bu nokta Kuzey Kıbrıs’tan Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’e önemli bir çağrı geldi.

KKTC Başbakan Yardımcısı Turizm ve Ekonomi Bakanı Serdar Denktaş, “Kıbrıs hava yollarına ortak olabileceklerini” kaydetti ve “Rum yönetimine çağrı yapıyorum; yüzde 50’şer hisseyle ortak olalım. Hava yolu batmasın” dedi.

‘Batmak üzücüdür’

Denktaş, “Kıbrıs Adası’nın hava yolu olarak uçuralım. Ercan’dan (Kuzey) kalkan uçaklar Türkiye’ye uçsun. Larnaka’dan (Güney) kalkan uçaklar Avrupa’ya uçsun” diye konuştu.

Sözlerine “Bu Türkler ve Rumlar arasında önemli açılım olur” diye devam eden Denktaş, şunları kaydetti; “Siyasi konu bir tarafta konuşulmaya devam edebilir. Bunun tanınmayla tanınmamayla bir ilgisi yok. Milli havayolunun batış tecrübesi bizlerde vardır. Üzücüdür. (KTHY kriz yüzünden 2010’da batmıştı)”

THY’nin de gücüyle...

Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da, “Kıbrıs bir ada. Fırsatı kullanalım; Rumların ve Türklerin olsun hava yolları. THY gibi bir gücü de yanımıza alalım” dedi. Meclis Maliye Bütçesi Başkanı Milletvekili Birikim Özgür de, “Dünyadaki hava yolu şirketlerinin birleşme yoluna gittiğini” belirtti ve “Cyprus Airways’in bölgesel işbirlikleri yapması gerektiğini” söyledi.

İki yıldır krizde...

Güney Kıbrıs’ta iki yıl önce başlayan ekonomik kriz hava yolu şirketini de vurdu. Şirket kamudan borçlanarak yoluna devam etti. Ancak Rum tarafı Troyka’nın kontrolünde bir ekonomik yapı sürdürdüğü için kriz yeniden patladı. AB Rekabet Kurulu, şirketinin aldığı 80 milyon euro’nun faiziyle ‘acil olarak geri ödenmesini’ istedi. Havayolları yönetimi, kuruldan zaman istedi. Kurul da hava yollarına 9 Ocak’a kadar süre verdi. Bu arada şirketin, lisanslarının iptal edilmesi tehlikesiyle de karşı karşıya kaldığı bildirildi. (Sefa Karahasan-Milliyet)

KUZEY KIBRIS CYPRUS'U İSTİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bence havayolunu sendikalar alsın. Belki o zaman bir zarar vermezler. Aksi durumda kktc de var olmaya çalışan her havayolu veya yer hizmetleri şirketi sendikalar tarafından batırılacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ck ~ 9 yıl önce
yorumculardan bazilar hep birilerinin gazina gelmis histerik dunyalarinin icerisinde hesaplasamadigi karakterlerden hincini burda klavye basinda hep birilerini asagilayarak dirlige duzene karsi cikarak komplekslerini agiz dolusu abartarak kusuyor.. hic bilmiyorlar ki dogu akdenizi israilin kontrol etmesi demek ortadoguda kanin bitmeyecegi anlamina geliyor. birakin insanlar biraz pozitif yazilar yazsinlar insanlar normallessin barisa inanclari artsin. sorsak simdi en cok barisi sen istiyorsundur ama insan baris ve istikrar istiyorsa once yazdiginiz yorumlara dikkat edin lutfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu rum sevdalıları aynı zamanda Türkiye düşmanı. Baksanıza neler yazmışlar. Bunların alayının Türkiyeye girmesini engelleyeceksin ve beş kuruş da para göndermeyeceksin bak o zaman nasıl bir an da Tr sevdalısı olacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
AB ve BM üyesi olan bi ülkenin havayolunu Türkiye haricinde hiçbir ülke tarafından tanınmayan bir "devlet" tarafındanmı (KKTC) kurtalıcaktır..? LOL!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 9 yıl önce
rumlar batiyor vs diyen arkadaslar dogru soylemiyor, sabah bakarsaniz kktc den kac kisi rum tarafina isci vs olarak calismaya gidiyor gorursunuz.. 80 milyon euro falan bunlar cekirdek parasi,adam devlet havayollarina ne gerek var diyor.. kamuda kuculmek istiyor...dogalgaz yataklarini buldular, misir, israil ile anlasmalari imzaladilar.. kendi yollarinda emin gidiyorlar.. tc dis politikasi bu arada coktu, haberiniz yoktur havuz medyasinda yazmaz, dogu akdenizde oyle yalniz takilan bir turkiye var.. davutoglu disisleri bakani iken zaten demisti, "serefli yalnizlik" dye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 9 yıl önce
israil rumlari kullaniyor. misirida turlu oyunlarla darbelerle elde ettiler.. bolgede petrol cikarsada 3 bana 1 sana deyip agizlarina bir parmak bal surecekler.. eger tr nin yaninda olurlarsa gelecekleri acisindan cok daha parlak olur.. Turkiye dis politikayi belirlerken insanlarin kani uzerinden pirim yapmiyor kazan kazan politkasiyla baris ve huzuru tesis etmeye calisiyor. sen ve senin gibilerde bu kafayla israilin ortadoguyu kan golune cevirmesine alkis tutarak destek oluyorsunuz...
:)) ~ 9 yıl önce
Arkadaslar filmsiniz, ne 80 milyon Eurosu, adamlarin basina talih kusu kondu, dogu akdenizde cok zengin dogalgaz ve petrol yatagi buldular, dis politikada birkez daha dip yaptik, artik sen onlara muhtac olma da:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gg ~ 9 yıl önce
bolgedeki tum ulkelerin birbirlerine muhtacliklari vardir. istikrar ve baris icin birlikte calismak gerekir insanlari kiskirtip birbirine dusurmekle degil
Yaa ~ 9 yıl önce
Ekinler bas vermeden kor buzaa topallamaazmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Beter olsunlar birakin ne halleri varsa gorsunler. Lanet olasi Nicosia

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bosuna ~ 9 yıl önce
Rumlar batar ama yine de KKTC yada Türkiye ile ortalık yapmaz. Ayrıca biraz sizdede gurur olsun bırakın şu şirin görünme ayaklarını ve oturun çalışın yapın diyecem ama nerde, mevcut olanı yani KTHY'yi de siz batırdınız. THY'nin desteğiyle ayakta duran KTHY'yi ayırdınız aklınızca ihya edecektiniz ama alnınızın akıyla batırıp berbat ettiniz. KKTC halkı önce çalışma nedir onu bilsin ve çalışsın günde çalışmaktan daha çok yatarsan değil havayolu işletmek tarla ekemezsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KKTC ~ 9 yıl önce
KTHY'yi batırdılar, bir de bunu mu istiyorlar. Hiç güleceğim yoktu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000