17 Ekim 2013, Perşembe 16:01:09

KUŞ ÇARPTI THY UÇAĞI DEĞİŞTİ

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Washington seferini yapan uçağı, kuş çarpması nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı'na geri döndü. Uçak bakıma alındı...
  • 32000 feet te sadece kazlar diyen , everestin üstünden uçan turnalar var demek ki uyduruyorsun
  • Kalkışta, inişte irtifa düşük, basınç sorunu olmaz, zaten pilotların yaptığı bir iş yok, herşeyi otomatik pilot yapıyor, neden yan pencereyi açıp, ellerini sallayarak, kuşlara "kışt, kışt, kışt" demezler, anlaşılmaz. Aldıkları parayı biraz haketsinler. (Ben bir yolcuyum ama burada yorum yapanlar, neredeyse bunları bile yazacaklar, pes, insaf)
  • Ya ne komik tiplersiniz. Kimi o kadar yuksekte kus olmaz demis kimi suzgec konsun demis. Hahahhaa cok komik ya. Bir de okyanusta kus carps ne yapacak denmis. Biraz arastirin madem bu siteyi takip ediyosunuz. Etops ucuslarinda hernerde motorlari kaybolsa bile bir meydana inebilecek sekilde rotalar cizilir ve oradan uculur.
  • Ne kuşmuş arkadaş herkes veteriner herkes zooloji mezunu ülkemde Allahtan ;)
  • İststatus teki arkadaslara tesekkurler ilk basta biz ogrendik ve canli canli takip ettik flyinnde ki spotterlarda fotografladi
  • bu motorlara kuş girmesin diye girişlere neden süzgeç gibi önleyici birşey takılmıyor?
  • 35 bin olmasada kuslarin inanilmaz yuksekliklerde olabildigi bir gercektir, intermetten arastir istersen
  • malesef uçakların en büyük düşmanı kuşlar motorlara girince çok zarar veriyorlar pilotlarda hemen geri dönüyorlar.. 5-6 yıl önce newyorkdan kalkan bir us airways uçağının airbus 320 iki motoruna da kuş girmesi sonucunda körfeze inmek zorunda kaldı havaalanına gidecek durumu kalmamıştı ya düşecekti ya da körfeze yani suya inecekti, şansını denedi ve suya indi bir kaç kişi çok ufak sıyrıklarla atlatıldı 190 yolcuya bir şey olmadı.okyanus üzerinde binlerce feet yükselikte kuş olmaz, yaşayamaz o kadar yükselikte.. ancak mesele motorlardan bir tanesinde arıza olsa 4 motorlu bir uçak desek sorun olmaz 3 motorla gider 2 motorlu uçak olsada tek motorla uçuş yapar ona göre yapılıyor. ancak her şekilde pilotlar okyanüs üzerinde olsalarda en yakın havaalanına inecek şekilde uçuş planı yaparlar acil durumlar için..
  • Kus carptigina dair kanit ne? Motorda asiri titresim olmus, eski ucak.
  • bu haberin hürriyet internet sitesindeki okuyucu yorumlarından birini paylaşmak istiyorum müsadenizle "birde okyanusun ortasında çarpsaydı ne olacaktı?" ülkemizde ne insanlar var... okyanusun ortasında 35000 ft.te kuş çarpmasından bahsediyorlar...

Türk Hava Yolları'nın saat 13.35'de havalanan İstanbul-Washington seferini yapacak olan TK 7 sefer sayılı Airbus A340 tipi uçağı, kalkışından kısa bir süre sonra kuş çarpması nedeniyle Atatürk Havalimanı'na geri döndü.

220 yolculu TC-JDL kuyruk tescilli uçak Atatürk Havalimanı'na güvenli bir iniş yapmasının ardından yolcuların tahliyesi sonrası bakıma alındı. Hasar tespiti yapılan uçağın seferden çekildiği öğrenilirken sefere başka bir uçak tahsis edildi. 

İstanbul-Washington uçuşu için TC-JIH kuyruk tescilli A340 tipi uçağın tahsis edildiği ve seferin yaklaşık 3 buçuk saatlik gecikmeyle 17.00'da gerçekleştirileceği öğrenildi.

©AirportHaber

KUŞ ÇARPTI THY UÇAĞI DEĞİŞTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

? ~ 10 yıl önce
32000 feet te sadece kazlar diyen , everestin üstünden uçan turnalar var demek ki uyduruyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 10 yıl önce
Kalkışta, inişte irtifa düşük, basınç sorunu olmaz, zaten pilotların yaptığı bir iş yok, herşeyi otomatik pilot yapıyor, neden yan pencereyi açıp, ellerini sallayarak, kuşlara "kışt, kışt, kışt" demezler, anlaşılmaz. Aldıkları parayı biraz haketsinler. (Ben bir yolcuyum ama burada yorum yapanlar, neredeyse bunları bile yazacaklar, pes, insaf)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ya ne komik tiplersiniz. Kimi o kadar yuksekte kus olmaz demis kimi suzgec konsun demis. Hahahhaa cok komik ya. Bir de okyanusta kus carps ne yapacak denmis. Biraz arastirin madem bu siteyi takip ediyosunuz. Etops ucuslarinda hernerde motorlari kaybolsa bile bir meydana inebilecek sekilde rotalar cizilir ve oradan uculur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne kuşmuş arkadaş herkes veteriner herkes zooloji mezunu ülkemde Allahtan ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
İststatus teki arkadaslara tesekkurler ilk basta biz ogrendik ve canli canli takip ettik flyinnde ki spotterlarda fotografladi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 10 yıl önce
bu motorlara kuş girmesin diye girişlere neden süzgeç gibi önleyici birşey takılmıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Faydasi ~ 10 yıl önce
Oyle bir sey takmak mantikli gibi gelsede ucus sartlarinda motorun emis gucu karsisinda bir faydasi olmaz.Huup diye icine alir :))
Bilen ~ 10 yıl önce
Öyle bir şey olamaz, Jet motorunun emiş gücüne dayanabilecek bir yapıyı oraya koymak mümkün değil. Ayrıca da koyabilseniz bile kuş çarptığında parçalanacak ve parçaları yine de motorun içine ulaşabilecektir.
süzgeç ~ 10 yıl önce
çok nedeni var .ilk aklıma gelenleri söyleyeyim motora giren hava akımının akışını bozar.bir de soğuk havalarda donacağı için ısıtması çok zor olur.
THY Pilot ~ 10 yıl önce
Bu yorumlar saçma , olay fizik ve temel matematiğe dayanmakta,uçağın o esnadaki IAS yani havadaki hızı karşıdaki cismin kütlesine göre limit hızdan fazla ve bütün hesaplamalar doğrultusunda ufacık kütleli bir materyel bile normal yoğunluğunun 7-8 katı artar,yani yumuşacık kuş taştan bir kuş haline döner,kuş zaten kıyma oluyor ama ilk çarpışma esnasında pallere taş etkisiyle çarpıyor ve paller zarar görüyor,paller yana eğik açıyla özel yerleştirilmiş olup hava emişini sağlayan pervanelerdir.
Canimcigim ~ 10 yıl önce
35 bin olmasada kuslarin inanilmaz yuksekliklerde olabildigi bir gercektir, intermetten arastir istersen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
malesef uçakların en büyük düşmanı kuşlar motorlara girince çok zarar veriyorlar pilotlarda hemen geri dönüyorlar.. 5-6 yıl önce newyorkdan kalkan bir us airways uçağının airbus 320 iki motoruna da kuş girmesi sonucunda körfeze inmek zorunda kaldı havaalanına gidecek durumu kalmamıştı ya düşecekti ya da körfeze yani suya inecekti, şansını denedi ve suya indi bir kaç kişi çok ufak sıyrıklarla atlatıldı 190 yolcuya bir şey olmadı.okyanus üzerinde binlerce feet yükselikte kuş olmaz, yaşayamaz o kadar yükselikte.. ancak mesele motorlardan bir tanesinde arıza olsa 4 motorlu bir uçak desek sorun olmaz 3 motorla gider 2 motorlu uçak olsada tek motorla uçuş yapar ona göre yapılıyor. ancak her şekilde pilotlar okyanüs üzerinde olsalarda en yakın havaalanına inecek şekilde uçuş planı yaparlar acil durumlar için..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hudson River ~ 10 yıl önce
Körfez değil orası camaroth , bildiğin nehir ... Adı da "Hudson" , referans verirken azıcık dikkatli olalım lütfen . Ayrıca kuşlar uçakların düşmanı değil , uçaklar kuşların en büyük düşmanı . Biz daha yerde yürümeyi doğru düzgün beceremezken onlar göklerde idi ve biz onları umursamadığımız sürece de böyle hadiseler yaşanmaya devam edecek. İster kuş çarpması , ister teknik vibrasyon , her ne oldu ise geçmiş olsun diyelim ekibe ve yolculara .
waiter ~ 10 yıl önce
FL300 üzeri uçan göçmen kazlar ve akbabalar mevcut
okyanüs ~ 10 yıl önce
okyanüs degil okyanus.
Kus beyinli ~ 10 yıl önce
Kus carptigina dair kanit ne? Motorda asiri titresim olmus, eski ucak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
idiot ~ 10 yıl önce
taaak diye ses gelmiş:))
gereksiz ~ 10 yıl önce
bujiler meme yapmıştır.
okuyucu yorumu ~ 10 yıl önce
bu haberin hürriyet internet sitesindeki okuyucu yorumlarından birini paylaşmak istiyorum müsadenizle "birde okyanusun ortasında çarpsaydı ne olacaktı?" ülkemizde ne insanlar var... okyanusun ortasında 35000 ft.te kuş çarpmasından bahsediyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık ~ 10 yıl önce
Herkes havacılıktan anlayacak diye bir kural bilmiyorum olabilir bilmiyor olabilir normal bir şey herkes her şeyi bilemez.
Yaban kazları ~ 10 yıl önce
32000ft de uçabilirler.o yukseklıge ulaşabılen tek hayvandır o yorumda eleştirmen gereken o değildi bence ))
Bilen ~ 10 yıl önce
Göç yoluna denk geliyorsa neden olmasın? "Kuşlar:kanatlı uygarlık" belgesel filmini izlemenizi öneririm. Ayrıca, okyanus ortasında çarpsaydı 3 motor ile en yakın limana inerdi yine de.
pilot ~ 10 yıl önce
34000 ft de yaban kazi carpan US airforce ucagini internetten bulabilirsin, hatta 38000 ft te rapor edilmis kaz surusu de mevcut, yorum yazan arkadaslardan birinin dedigi gibi tartisilmasi gereken kusun oyukseklikte ucupucmamasi degil ...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000