20 Kasım 2009, Cuma 08:20:01

Kürtçe anons talebine cevap geldi...

DTP Siirt milletvekili Osman Özçelik’in, "Güneydoğu’ya sefer yapan uçaklarda Kürtçe anons yapılması" önerisine olumsuz yanıt geldi...
  • burdan hukumete sesleniyorum kapi kapi dolasip seckin insanlari ve partileri acilim hakkinda bilinclendirmek yerine guney doguya heyet gonderip okula gitmenin ve egitim gormenin kanuni bir sorumluluk oldugunu ve oradaki cahil insanlari aydinlatmalari ve bilinclendirmeleri gerekmektedir.birgun gelecek Turkiye halki kendi ulkesinde yabanci gibi olacak .....
  • Allah aşkına Türkler nerelerdesiniz? Neden Kerkütteki türkleri kürtler katliam ederken neredeydiniz?
  • İşin olacağına baksanıza, elinizi verince kolunuzu da kapmaya çalışıyorlar. Hangi ülkedeki azınlık gurubunun dilinde anons ediliyor? Cahilliğin de bir sınırı olmalıdır diye düşünüyorum.
  • Türkiye'de bütün vatandaşların ilk öğretimi tamamlamaları kanun gereğidir. Türkçe bilmediğini iddia edenler 10 ar çocuk doğurup sokağa salarlarsa, Türkiye'yi yönetenler ilim bilim öğreteceklerine on binlerce kuran kursu açıp din öğretiyoruz diye arapça tekrarlıyan papağanlar yetiştirirlerse olacağı budur. Ne diyelim "YAZIKLAR OLSUN" hepsine.
  • Ucaklarda canli hayvan da tasinabilir,sonucta onlarin dilinde de anons filan yapilmiyor,ust katta neler oluyo ne konusuluyo anlamiyolar ve hic de rahatsiz degiller.Mademki bunlarda anlamiyomusss anonslari onlarda orda gidiversin,sonucta ucagin onu de arkasi da alti da ustu de ayni yere gidiyo.
  • o insanlar hava basıncı olduğunda ne yapacaklarını bilmiyorlarmış. işte bnlar bu kadar. görüntülü demo yapılıyor uçaklarda ancak bunlar hiç bişeyi bilmediği ve beceremediği için gördüklerinden de bişey anlamazlar. bildikleri tek şey terör
  • Her şagıs bağlı olduğu devletin dilini bilmesi gerekmiyor mu? yaa bu insanlar hangi devletin topraklarında yasıyorlar boyle bır talepde bulşunma cehaletınde bulunuyorlar ..
  • Kırım Özerk Cumhuriyeti, Rusların isteğiyle kurulmuş bir cumhuriyettir. %65'ini etnik Ruslar oluşturuyor. Kırım'daki büyük bölümü Ruslaşmış Ukrainlerin oranı da yaklaşık %20. Kırım Tatarları ise sadece %12-13. Kırım'da özerklik referandumu yapıldığında Kırım Tatarları bu "Rus" özerkliğine karşı çıktılar. 100 üyeli Kırım Verhovna Radasında - Parlamentosunda, Kırım Tatarları yalnızca %7-8 oranında temsil ediliyor. Kırım Tatar Türkleri zaten Türkçe anonslardan memnunlar. Ukraynalı yetkililer bağımsızlıktan neredeyse 20 yıl geçmesine rağmen resmi dilde değil, SSCB'nin dilinde anons yapılmasından inanılmaz şekilde rahatsız oluyorlar. Talabani ve Barzaninin emriyle Irak Havayolları Kürtçe anons yapsa siz ne düşünürdünüz?
  • Madem Ukrayna'ya bağlı THY de o zaman Ukraince anons yapmalı. SSCB dağılınca Ruslar Ukrayna içinde kalmayı hazmedemediler ve hiçbir gerekçesi yokken özerkliği kurdular. Eğer bir şey olur da fırsatını bulurlarsa Rusya'ya bağlanmak istediler. Özerk cumhuriyet bayrağının renklerine bakarsanız Rusya bayrağının renklerini görürsünüz. THY, Ukrayna'nın bağımsızlığına ve egemenliğine saygı gösterip Ukrayna'nın resmi dilinde anons yapmalıdır.
  • Madm yayınlamayacaksınıznedn yorum istiyorsunuz bir daha yorum yazmakla vaktimi harcamayacağım.ŞUNUDA İYİBİLİN Kİ BİR HAVACILIK ÖĞRENCİSİ OLARAK SÖYLÜYORUM BUGİDİŞLE AİRPORTHABERİN PRSTİJİ KALMAZ.Saygılar sunuyor yorumları değerlndiren vatandaşın kürt oldugundan şüpeleniyorum.........

DTP Siirt milletvekili Osman Özçelik’in "Güneydoğu’ya sefer yapan uçaklarda Kürtçe anons yapılması" önerisine, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve THY’den olumsuz yanıt geldi. Yetkililer, uçaklardaki anonsların bütün dünyada önce o ülkenin resmi dili, sonra da uluslararası kullanımı olan İngilizce olarak yapıldığını belirterek "Yerel dilde anons, sivil havacılık kurallarına da aykırı" dediler.

Daha önce seçmenlerine Kürtçe bayram tebriği gönderen DTP Siirt milletvekili Osman Özçelik, TBMM’de Ulaştırma Bakanlığı bütçesi ele alınırken, THY uçaklarında Türkçe ve İngilizce anons yapıldığını hatırlattı. Özçelik, "Yabancı yolcu olmayan uçaklarda bile İngilizce anons yapılıyor. Bölge illerine giden uçaklarda da Kürtçe anons yapılmalı. O insanlar hava basıncı düştüğünde ya da acil durumlarda ne yapacaklarını bilmiyorlar’’ demişti.

BÜTÜN DÜNYADA KURALLAR VAR
Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkililer ise tüm dünyada anons kuralları olduğunu belirterek, "Sivil havacılık kurallarına göre anonslar önce o ülkenin resmi diliyle, sonra da uluslararası kullanımı olan İngilizce yapılır. Uçak, yurt dışı seferdeyse, gidilen ülkenin resmi dilinde üçüncü anons da yapılabilir. Bunun dışında başka dil kullanılmaz, yerel dil hiç kullanılmaz’’ dediler.

THY ile Türkiye’de uçuş yapan özel kuruluşların uçaklarındaki anonslar, bazı şikayetler üzerine, daha önce de SHGM tarafından ele alınmış ve uyarılarda bulunulmuştu. Bazı hava yollarının anons kalıplarına uymadığı ve ülke itibarı ile sektöre zarar verdiği vurgulamıştı. DHMİ Genel Müdürlüğünün de havalimanlarındaki anonsları kurallara bağlanmıştı Bu konuda ‘’Uçuş Bilgi, Anons ve Danışma Hizmetleri İşletme Talimatı’' da bulunuyor.

Gazeteport

Kürtçe anons talebine cevap geldi...

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 14 yıl önce
burdan hukumete sesleniyorum kapi kapi dolasip seckin insanlari ve partileri acilim hakkinda bilinclendirmek yerine guney doguya heyet gonderip okula gitmenin ve egitim gormenin kanuni bir sorumluluk oldugunu ve oradaki cahil insanlari aydinlatmalari ve bilinclendirmeleri gerekmektedir.birgun gelecek Turkiye halki kendi ulkesinde yabanci gibi olacak .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Allah aşkına Türkler nerelerdesiniz? Neden Kerkütteki türkleri kürtler katliam ederken neredeydiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İşin olacağına baksanıza, elinizi verince kolunuzu da kapmaya çalışıyorlar. Hangi ülkedeki azınlık gurubunun dilinde anons ediliyor? Cahilliğin de bir sınırı olmalıdır diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiye'de bütün vatandaşların ilk öğretimi tamamlamaları kanun gereğidir. Türkçe bilmediğini iddia edenler 10 ar çocuk doğurup sokağa salarlarsa, Türkiye'yi yönetenler ilim bilim öğreteceklerine on binlerce kuran kursu açıp din öğretiyoruz diye arapça tekrarlıyan papağanlar yetiştirirlerse olacağı budur. Ne diyelim "YAZIKLAR OLSUN" hepsine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ucaklarda canli hayvan da tasinabilir,sonucta onlarin dilinde de anons filan yapilmiyor,ust katta neler oluyo ne konusuluyo anlamiyolar ve hic de rahatsiz degiller.Mademki bunlarda anlamiyomusss anonslari onlarda orda gidiversin,sonucta ucagin onu de arkasi da alti da ustu de ayni yere gidiyo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
o insanlar hava basıncı olduğunda ne yapacaklarını bilmiyorlarmış. işte bnlar bu kadar. görüntülü demo yapılıyor uçaklarda ancak bunlar hiç bişeyi bilmediği ve beceremediği için gördüklerinden de bişey anlamazlar. bildikleri tek şey terör

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Her şagıs bağlı olduğu devletin dilini bilmesi gerekmiyor mu? yaa bu insanlar hangi devletin topraklarında yasıyorlar boyle bır talepde bulşunma cehaletınde bulunuyorlar ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kırım Özerk Cumhuriyeti, Rusların isteğiyle kurulmuş bir cumhuriyettir. %65'ini etnik Ruslar oluşturuyor. Kırım'daki büyük bölümü Ruslaşmış Ukrainlerin oranı da yaklaşık %20. Kırım Tatarları ise sadece %12-13. Kırım'da özerklik referandumu yapıldığında Kırım Tatarları bu "Rus" özerkliğine karşı çıktılar. 100 üyeli Kırım Verhovna Radasında - Parlamentosunda, Kırım Tatarları yalnızca %7-8 oranında temsil ediliyor. Kırım Tatar Türkleri zaten Türkçe anonslardan memnunlar. Ukraynalı yetkililer bağımsızlıktan neredeyse 20 yıl geçmesine rağmen resmi dilde değil, SSCB'nin dilinde anons yapılmasından inanılmaz şekilde rahatsız oluyorlar. Talabani ve Barzaninin emriyle Irak Havayolları Kürtçe anons yapsa siz ne düşünürdünüz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Madem Ukrayna'ya bağlı THY de o zaman Ukraince anons yapmalı. SSCB dağılınca Ruslar Ukrayna içinde kalmayı hazmedemediler ve hiçbir gerekçesi yokken özerkliği kurdular. Eğer bir şey olur da fırsatını bulurlarsa Rusya'ya bağlanmak istediler. Özerk cumhuriyet bayrağının renklerine bakarsanız Rusya bayrağının renklerini görürsünüz. THY, Ukrayna'nın bağımsızlığına ve egemenliğine saygı gösterip Ukrayna'nın resmi dilinde anons yapmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Madm yayınlamayacaksınıznedn yorum istiyorsunuz bir daha yorum yazmakla vaktimi harcamayacağım.ŞUNUDA İYİBİLİN Kİ BİR HAVACILIK ÖĞRENCİSİ OLARAK SÖYLÜYORUM BUGİDİŞLE AİRPORTHABERİN PRSTİJİ KALMAZ.Saygılar sunuyor yorumları değerlndiren vatandaşın kürt oldugundan şüpeleniyorum.........

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000