19 Kasım 2009, Perşembe 07:40:48

"KTHY'yi ayağa kaldıracağız"

Taçoy, KTHY'nin mevcut durumda yıllık zararının 90 milyon TL'ye ulaştığını, ancak hükümet olarak KTHY'yi yeniden ısrarla ayağa kaldıracaklarını söyledi.
  • Bende bir kıbrıslı birey olarak çalışmalarınızı yakından takip ediyorum ve çok gururlanıyorum. KTHY devletin üstüne kambur olarak gösteriliyor önceki yönetimin başında bulunduğu iktidar öyle oyunlar oynadı'ki sizinde söylediğiniz gibi bu şirkette paralar birilerinin ceplerinde halen eeee öğretmen adamı genel müdür yaparsan uçağı havada gören kişi ile iş yapılırsa bu iş yürümez,Sn bakanım bende bir kıbrıs'lı olarak size ve tüm çalışma arkadaşlarınıza saygılarımı sunarım .
  • BU EN AZ 4 CÜ YAZIŞIM..I YIL İÇİNDE HERŞEY SÜT Lİ,MAN OLUR..PERSONELDEN DE EKSİLTME YAPMAM VE KAR EDER...SADECE BIRAKIN.....35 YILIN BİRİKİMİNİ SİZE KAR OLARAK GERİ ÇEVİREYİM..ORADAKİ PERSONELİN ...AYRI AYRI TÜM SÜLALESİNİ TANIRIM..BENDEN HİÇ BİRİSİ ÖZVERİSİNİ ESİRGEMEZ..ZATEN KKTHY HAK EDİYORLAR..BİRAZ İTİMAT ETMEK ONLARA YETERLİ GELECEKTİR...BANA SN SEFA İNAN VASITASYI İLE ULAŞABİLİRSİNİZ..
  • KTHY'nı yeniden ayağa kaldıracağınıza inancımız sonsuzdur.KTHY'den çalışıp halen daha ekmeğni yiyen kişinin,başta bulunduğunuz makama ,KTHY'nin bu hale gelmesine sebeb olarak gösterilen verimsiz ve tembel olan KKTC'li personelin arkasında söven bakım md.ne halen daha hesap soramayışınız dikkat çekiyor.Ada ülkesi olmamızdan dolayı bu tür haberler çok rahatlıkla halkın kulağına gidebiliyor.Ekmek yediği yere hakaret etmek çok büyük terbiyesizlik ve günahtır.Soruyorum size Sn.Taçoy bu tarzda düşünen kişiler ne zamana kadar daha KKTC'den karnını doyuracak ve aramızda yaşayacaktır.yada bu kişinin beceriksiz dediği KKTC halkından daha çalışkan bilgi ve becerisi nedir.Şahsen tanımadığım KTHY Bakım Md. KKTC vatandaşı olarak esefle kınıyorum.
  • Sn Bakan yönetim kuruluna atadığı üyeleri bir daha gözden geçirmeli. KTHY de bir sorun yok. Sorun aşağıda bir arkadaşın da yazdığı gibi bu üyelerin bütün hayallerinin VIP olarak uğurlanıp karşılanma egolarında. Başkanlar gece bile evden gelip Yön. Kur. Üyelerini ve başkanını karşılamak zorunda. Haberiniz var mı ? Profesyonel bir yönetim kurulu bütün sorunu halledecektir. Bakın CAS a... Sizden ne kadar farklı. Neden ? Yöneticileri ve yönetim kurulu profesyonel de ondan. Hadi bilmiyorsunuz, okuyun. Hadi okumuyorsunuz örnek alın.
  • tüh yazık kthy kurtarmak için elinizde türk personelde kalmadı cıkarmak için acaba kthy kurtarmak isteyen amcalar şişmiş kıbrıs personeli için ne düşünüyorlar
  • TAMER AZİZOĞLU/BEKİR/EMRE/SONER VE BENİM TANIDIĞIM KKTC Lİ OLANLAR ...VE ORADA YERLEŞMİŞ ...İST AİR DEN GEÇEN PİLOTLAR...EĞER KKTC AYRILIP TEKRAR TÜRKİYEYE DÖNEREK BİR ŞEYLER YAPARIZ PROBLEM DEĞİL DİYE KKTHY Yİ ADAM GİBİ YÖNETİLMESİNE SEYİRCİ KALIYORSANIZ..ŞİMDİ TEKNİSYENLERDEN A.ADANUR .ZİHNİ..VE HEPSİ BU GİDİŞE BERABER AKILCI BİR ÇÖZÜM ÜRETİP KKTHY ESKİ GÜÇLÜ GÜNLERİNE DÖNDÜRMESSENİZ SİZLERE YAZIKLAR OLSUN DERİM..HEPİNİZİ İYİ TANIRIM HATA YAPAMAYIN DERİM
  • yönetim kurulu ve genel müdürün havacılık camiasından olmalı.her yönetici havacı degildir.sıyasiler bir elini çeksin bu şirket düzelir.sayın taçoy iyi niyetli ama işi zor.saygılar..
  • KKTC 'nin varlığına ve Kıbrıs Türk Halkı için değerine inanıyorsak, KTHY'nın da varolması gerektiğine ve Kıbrıs Türk Halkı için değerli olduğuna inanmamız gerekiyor. Bu tür milli görev ifa eden şirketlerin her zaman kar etmesi beklenemez. Yeterki siyasetçiler ve Sektördeki akbabalar gölge etmesin. Ne İberia Havayolları zarar etti diye İspanyollar, Ne British Airways zarar etti diye İngilizler Milli Havayollarından vazgeçmez. KTHY Kıbrıs Türk Halkının yıkılmayan son kalesidir. Değişik verimli çözümler üretilebilir, uygulanabilir ama KTHY'dan asla vazgeçilemez. Yeni Yönetim Kurulu bu bayrağı taşıyamayacaksa görevi bıraksın, Çünkü Kıbrıs Türk Halkının davasına hizmet edecek son Mücahitler hala daha Adayı terketmedi ve asla terketmeyec
  • KTHY nın sıkıntısı büyük önemli olan çıkış noktasını bulabilmesi ki bulacağına inanmak istiyoruz.Tarih : 2008/07/15 -KTHY KABUK DEĞİŞTİRİYOR yorumlarına tekrar bakarmısınız Biz acentalar olarak neyi neden kimi neden istediğimizi gündeme getirdik. Daha fazla geç olmadan sesimizi duymanızı istiyoruz.
  • KTHYnin en büyük yolcusu Londra üzerinden geliyor, Londra teşkilatı çökmüş durumda kimsenin ilgilendiği yok. KTHY İngiltere üzerinden her yıl binlerce turist getirir. Bunun için İngilterede şirketi bile var (kaç kişi çalışıyor ?) KTHYnin sahibi olduğu CTAHolidays isimli şirketin internet sitesine bir bakın 2010 yılına gireceğiz halen 2008 satış rehberinden başka bir şey yok. Bu nasıl tanıtım bu nasıl turist getirme bu nasıl iş. Sesimiz duyulmuyor oralarda. http://www.ctaholidays.com/

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, KKTC’nin milli havayolu Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın (KTHY) 2005 yılında Türkiye'den yüzde 51 hissesinin satın alınmasının bir “hata” olduğunu ve o tarihten itibaren şirketin sürekli zarar ettiğini belirterek, KTHY’nin mevcut durumda yıllık zararının 90 milyon TL’ye ulaştığını, ancak hükümet olarak KTHY’yi yeniden ısrarla ayağa kaldıracaklarını söyledi.

Taçoy, 2004 yılı itibarıyla 25,8 milyon TL olan borç stokunun 2009 yılı itibarıyla 120 milyon TL’ye tırmandığını açıklayarak, bugüne kadar olan zararların nedenlerinin; “gereksiz yere yapılan istihdamlar ve ücret uygulamaları, maliyetin altında uygulanan anlaşmalı satış fiyatları, hatalı uçak bakım anlaşmaları, oluşturulan hatalı rezervasyon sistemi nedeniyle meydana gelen satış kaçakları ile yitirilen otomasyon sonucu muhasebenin güncelliğini yitirmesi, dış murakıbın görev yapmasının engellenmesi, ayrıca tüm bu sebeplerden dolayı işletme maliyetlerine gelen fahiş artışlar” olduğunu kaydetti.

Taçoy, “eski siyasetin bitirmeye çalıştığı” KTHY’yi, UBP hükümeti olarak ayağa kaldırmak için çalışmalarını özveriyle sürdürdüklerini, ancak kimsenin bu kadar büyük bir kamburun bir günde iyileştirilmesini beklememesi gerektiğini de ifade ederek, “Bu bir süreçtir ve gerekli tüm çalışmalar yapılmaktadır” dedi, ayrıca KTHY’ye yönelik yapılan eleştirileri tamamıyla “yapıcı” olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, akşam saatlerinde KTHY Yönetim Kurulu Başkanı Erol Atakan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve bakanlığa bağlı daire müdürleriyle “KTHY’deki mevcut duruma ilişkin basını bilgilendirme toplantısı” düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Taçoy, KTHY’nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıya ilişkin medyada yapılan yayınlar ile ilgili bakanlık olarak bir bilgilendirme yapma gereği duyduklarını ifade ederek, hükümet olarak göreve geldikleri günden beri KTHY’nin sıkıntılarının ortadan kaldırılması ve sürdürülebilir bir yapıda faaliyete devam etmesi için gerekli tedbirleri alma çalışmaları içinde olduklarını söyledi.

KTHY’nin sırtındaki borç kamburunun bir günde ortadan kaldırılabilecek bir düzeyde olmadığını anlatan ve bazı rakamlarla KTHY’nin finansal durumunu aktaran Taçoy, KTHY’nin 2005 yılından bu yana sürekli olarak zarar ettiğini ve mevcut durumda yıllık zararının 90 milyon TL’ye ulaştığını, 2004 yılı itibarıyla 25,8 milyon TL olan borç stokunun ise 2009 yılı itibarıyla 120 milyon TL’ye tırmandığını kaydetti.

ZARAR SEBEPLERİNE KARŞI ALINAN ÖNLEMLER

Taçoy, bu çerçevede şirketin zarar etme sebeplerini dile getirerek, şöyle devam etti:

“Tespit etmiş olduğumuz bu zarara yol açan uygulamaların ivedilikle ortadan kaldırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Satış kaçaklarını tespit etmiş ve durdurmuş bulunuyoruz. Ayrıca hatalı uçak bakım anlaşmaları da durdurulmuş ve tüm uçak bakımları THY’nın yan kuruluşu olan Turkish Technic’e yönlendirilmiştir ve uçaklarımız tüm sivil havacılık kurallarına uygun güvenlik çerçevesinde uçuşlarına devam etmektedir.

Ayrıca Avrupa Birliği direktifleri çerçevesinde KTHY bünyesinde Karbon Emisyon Sistemi yazılımı tamamlanmış olup, bu hususta meydana gelebilecek ek maliyetin önüne geçilmiştir.

Satış kaçaklarına neden olan hatalı rezervasyon sisteminin düzeltilmesi için de çalışmalarımız devam etmektedir. Satış hacmini artırmak ve müşterilere sürekli hizmet sunmak amacıyla Call Center’in yeniden yapılandırılması da gündemimizdedir.”

KISA VADELİ TEDBİRLER GELİRLERİ ARTIRDI

KKTC Ulaştırma Bakanı Taçoy, alınan kısa vadeli tedbirlerle gelirlerin artırıldığını belirterek, 2010 yılı için tarifeli ve charter uçuşların toplamının 112 milyon Euro olarak bütçelendirildiğini kaydetti.

Muhtemel ilave charter uçuşlar, excess bagaj ve kargo gelirlerinin ise bu rakama dahil olmadığını ifade eden Taçoy, bunların dışında yıllık yaklaşık 1 milyon dolarlık bir bedele denk gelen pass bilet hakkı uygulamasını, yani, eski yönetim kurulu üyeleri ve üst kademe yöneticilerinin ücretsiz uçuş haklarını kaldırdıklarını söyledi.

TASARRUF ÖNLEMLERİ KAÇINILMAZ

KTHY’nin faaliyetlerine devam edebilmesi için tasarruf önlemlerinin kaçınılmaz olduğunu ve gerekli tüm tasarruf ve verimlilik önlemlerinin alınmaya devam edeceğini vurgulayan Taçoy, şöyle devam etti:

“Bilmenizi isterim ki KTHY’nin mali sıkıntısı sona ermiş değildir. 2005 yılından itibaren birikmiş olan borç stokunun KTHY’nin üzerinden alınması kaçınılmazdır.

Bozulan mali denge KTHY’nin tabi olduğu yasalara göre kuruluş yönetimini iki seçenekten birine karar vermek durumuyla karşı karşıya bırakmıştır. Birinci seçenek sermayeyi artırmak üzere genel kurulu toplantıya çağırmak, ikincisi ise iflas halinin tespiti için durumu mahkemeye bildirmektir.

“ELEŞTİRİLERİ YAPICI OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ”

Hükümet olarak KTHY’yi bitirmek değil, ayağa kaldırmak için çalışıyoruz. Bir başka deyişle eski siyasetin bitirdiğini bizler ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Ancak bu konuda sabırlı olunması gerektiği konusunda ilgili tüm kesimleri uyarmak istiyorum. Milli havayolumuzun çıkarlarını korumak, milli çıkarlarımızı korumak anlamına gelmektedir. Yapılan eleştirileri de tamamıyla yapıcı olarak değerlendiriyoruz.

“SERMAYE ARTIRIMINA GİDİLMESİ KAÇINILMAZ OLDU”

Gelinen aşamada birikmiş zararın telafi edilmesi ve sermaye artırımına gidilmesi kaçınılmaz olmuştur. İlk etapta 2007 yılı zararı için geçmiş CTP hükümeti döneminde taahhüt edilmiş ve ödenmemiş 30 milyon TL’nin KTHY’ye ödenmesi gerekmektedir.

UYGUN FİYAT VE KALİTELİ HİZMET

Bilahare geçmiş dönem zararlarının da zarar telafi fonu veya sermaye artırımı yöntemiyle giderilmesi yasalara göre gereklidir. Geçmiş yönetimlerden kaynaklanan zararların giderilmesi halinde, mevcut yönetim KTHY’yi sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak için tüm tedbirleri alarak hatalı uygulamaları ortadan kaldırma çalışmalarını sürdürecek ve önümüzdeki yıldan itibaren Kıbrıs Türk Hava Yolları’nı kar eden bir yapıya kavuşturabilecektir.

Ayrıca başta turizm sektörü olmak üzere halkımıza uygun fiyat ve yeni destinasyonlarla daha kaliteli bir şekilde hizmet verilmesi amaçlanmaktadır.”

(Kıbrıs Genç)

"KTHY'yi ayağa kaldıracağız"

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bende bir kıbrıslı birey olarak çalışmalarınızı yakından takip ediyorum ve çok gururlanıyorum. KTHY devletin üstüne kambur olarak gösteriliyor önceki yönetimin başında bulunduğu iktidar öyle oyunlar oynadı'ki sizinde söylediğiniz gibi bu şirkette paralar birilerinin ceplerinde halen eeee öğretmen adamı genel müdür yaparsan uçağı havada gören kişi ile iş yapılırsa bu iş yürümez,Sn bakanım bende bir kıbrıs'lı olarak size ve tüm çalışma arkadaşlarınıza saygılarımı sunarım .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BU EN AZ 4 CÜ YAZIŞIM..I YIL İÇİNDE HERŞEY SÜT Lİ,MAN OLUR..PERSONELDEN DE EKSİLTME YAPMAM VE KAR EDER...SADECE BIRAKIN.....35 YILIN BİRİKİMİNİ SİZE KAR OLARAK GERİ ÇEVİREYİM..ORADAKİ PERSONELİN ...AYRI AYRI TÜM SÜLALESİNİ TANIRIM..BENDEN HİÇ BİRİSİ ÖZVERİSİNİ ESİRGEMEZ..ZATEN KKTHY HAK EDİYORLAR..BİRAZ İTİMAT ETMEK ONLARA YETERLİ GELECEKTİR...BANA SN SEFA İNAN VASITASYI İLE ULAŞABİLİRSİNİZ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY'nı yeniden ayağa kaldıracağınıza inancımız sonsuzdur.KTHY'den çalışıp halen daha ekmeğni yiyen kişinin,başta bulunduğunuz makama ,KTHY'nin bu hale gelmesine sebeb olarak gösterilen verimsiz ve tembel olan KKTC'li personelin arkasında söven bakım md.ne halen daha hesap soramayışınız dikkat çekiyor.Ada ülkesi olmamızdan dolayı bu tür haberler çok rahatlıkla halkın kulağına gidebiliyor.Ekmek yediği yere hakaret etmek çok büyük terbiyesizlik ve günahtır.Soruyorum size Sn.Taçoy bu tarzda düşünen kişiler ne zamana kadar daha KKTC'den karnını doyuracak ve aramızda yaşayacaktır.yada bu kişinin beceriksiz dediği KKTC halkından daha çalışkan bilgi ve becerisi nedir.Şahsen tanımadığım KTHY Bakım Md. KKTC vatandaşı olarak esefle kınıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sn Bakan yönetim kuruluna atadığı üyeleri bir daha gözden geçirmeli. KTHY de bir sorun yok. Sorun aşağıda bir arkadaşın da yazdığı gibi bu üyelerin bütün hayallerinin VIP olarak uğurlanıp karşılanma egolarında. Başkanlar gece bile evden gelip Yön. Kur. Üyelerini ve başkanını karşılamak zorunda. Haberiniz var mı ? Profesyonel bir yönetim kurulu bütün sorunu halledecektir. Bakın CAS a... Sizden ne kadar farklı. Neden ? Yöneticileri ve yönetim kurulu profesyonel de ondan. Hadi bilmiyorsunuz, okuyun. Hadi okumuyorsunuz örnek alın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tüh yazık kthy kurtarmak için elinizde türk personelde kalmadı cıkarmak için acaba kthy kurtarmak isteyen amcalar şişmiş kıbrıs personeli için ne düşünüyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TAMER AZİZOĞLU/BEKİR/EMRE/SONER VE BENİM TANIDIĞIM KKTC Lİ OLANLAR ...VE ORADA YERLEŞMİŞ ...İST AİR DEN GEÇEN PİLOTLAR...EĞER KKTC AYRILIP TEKRAR TÜRKİYEYE DÖNEREK BİR ŞEYLER YAPARIZ PROBLEM DEĞİL DİYE KKTHY Yİ ADAM GİBİ YÖNETİLMESİNE SEYİRCİ KALIYORSANIZ..ŞİMDİ TEKNİSYENLERDEN A.ADANUR .ZİHNİ..VE HEPSİ BU GİDİŞE BERABER AKILCI BİR ÇÖZÜM ÜRETİP KKTHY ESKİ GÜÇLÜ GÜNLERİNE DÖNDÜRMESSENİZ SİZLERE YAZIKLAR OLSUN DERİM..HEPİNİZİ İYİ TANIRIM HATA YAPAMAYIN DERİM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yönetim kurulu ve genel müdürün havacılık camiasından olmalı.her yönetici havacı degildir.sıyasiler bir elini çeksin bu şirket düzelir.sayın taçoy iyi niyetli ama işi zor.saygılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KKTC 'nin varlığına ve Kıbrıs Türk Halkı için değerine inanıyorsak, KTHY'nın da varolması gerektiğine ve Kıbrıs Türk Halkı için değerli olduğuna inanmamız gerekiyor. Bu tür milli görev ifa eden şirketlerin her zaman kar etmesi beklenemez. Yeterki siyasetçiler ve Sektördeki akbabalar gölge etmesin. Ne İberia Havayolları zarar etti diye İspanyollar, Ne British Airways zarar etti diye İngilizler Milli Havayollarından vazgeçmez. KTHY Kıbrıs Türk Halkının yıkılmayan son kalesidir. Değişik verimli çözümler üretilebilir, uygulanabilir ama KTHY'dan asla vazgeçilemez. Yeni Yönetim Kurulu bu bayrağı taşıyamayacaksa görevi bıraksın, Çünkü Kıbrıs Türk Halkının davasına hizmet edecek son Mücahitler hala daha Adayı terketmedi ve asla terketmeyec

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY nın sıkıntısı büyük önemli olan çıkış noktasını bulabilmesi ki bulacağına inanmak istiyoruz.Tarih : 2008/07/15 -KTHY KABUK DEĞİŞTİRİYOR yorumlarına tekrar bakarmısınız Biz acentalar olarak neyi neden kimi neden istediğimizi gündeme getirdik. Daha fazla geç olmadan sesimizi duymanızı istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHYnin en büyük yolcusu Londra üzerinden geliyor, Londra teşkilatı çökmüş durumda kimsenin ilgilendiği yok. KTHY İngiltere üzerinden her yıl binlerce turist getirir. Bunun için İngilterede şirketi bile var (kaç kişi çalışıyor ?) KTHYnin sahibi olduğu CTAHolidays isimli şirketin internet sitesine bir bakın 2010 yılına gireceğiz halen 2008 satış rehberinden başka bir şey yok. Bu nasıl tanıtım bu nasıl turist getirme bu nasıl iş. Sesimiz duyulmuyor oralarda. http://www.ctaholidays.com/

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000