28 Mayıs 2010, Cuma 09:26:13

KTHY'YE TÜRKİYE'DEN 25 MİLYON DOLAR

Uzun zamandır finansman sıkıntısı içinde olduğu için batma noktasına geldiği konuşulan Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın kurtarılması operasyonunda dün çok önemli bir gelişme yaşandı.
  • KTHY’nın hâlihazırda içinde bulunduğu finansal hususlara ilişkin olarak bahsekonu haberde bahsedildiği şekilde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan herhangi bir plan bulunmadığı gibi, KTHY’ye 1 - 2 hafta içinde 20 - 25 milyon ABD Doları tutarında sıcak nakit kaynak aktarılması ya da KTHY’deki devlet hisselerinin özelleştirilmesi işinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca üstlenilmesini konu alan herhangi bir müstakil ve/veya gizli toplantı yapılmadığı gibi ifade edildiği şekilde herhangi bir beyanda da bulunulmamıştır. Bu nedenle bu açıklamamın sitenizde kamuoyuna duyurulması hususunu saygıyla bildiririm. Dr. Ayhan SARISU
  • kthy nin batmasını kapanmasını kesinlikle istemiyorum ben yıllarca ekmeğini yedim. şu an çalışmıyorum fakat şirkete türkiye ne zaman el atsa türkiye personeli mağdur oluyor.en son örneği bilal ekşi genel md. oldu ilk icrat türkiye personelinin işten çıkartılması ondan önce ahmet derya döneminde yine türkiyedeki personel azaltıldı her seferinde bir şeyler yapıyoruz davasına yine inşallah türkiyedeki personele bir şey olmaz.kthy adına sevindim ama keşke türkiyedeki personel kıyımıyla kthy kurtulsa.
  • Hiç kimse batmasını istemiyor. Ama batmaya sebep olan yöneticilerin temizlenmesini istiyoruz. Tecrübeli, çağdaş ve havacılığı takip edebilen güncel yöneticilere ihtiyacımız var.
  • Bizler hepimiz kardeşiz. Kimsenin oyununa gelmeyin. Hiç kimse KTHY nin batmasını istemez. TR den kardeşlerimize sevgiler...
  • Güney Kıbrıs (Rum Kesmi) Kıbrısın tek milli havayolu olacağı günlerin hayalini kurmaya devam etsin, çünkü bu hayali hiç gerçek olmayacak. KTHY bunun için yaşamalı ve yaşatılmalı bakınız Güney Kıbrısın (Rum Kesmi) milli hava yolu zorda olduğu için kilse 80 milyon eur yardım yapmasındaki sebep nedir. Yarınlar için gözümüzü açalım milli havayolumuz KTHY na sahip çıkalım ve değerini bilelim.
  • Sevgili Arkadaslar, Uzun zamandir yorumlarinizi izliyorum. Bazilari mantikli, cogu crazy. Sunu belirtmek isterim. KTHY yin kurtulmasi icin saadece 25 milyon yeterli olmayacak. Esas degismesi gereken bazi zihniyetler ve vizyonlar. KTHY yin basirili olmasi icin once gercekten profesyonel ve medeni bir havacilik kulturune kavusmasi gerekir. Bu temel olusmadan oraya istediginiz kadar para dokun, ayni sorunlar devam eder. Eger ayni hamam tas, ayni intatci Cyprus Donkey mentalitesi ile devam edilirse bu is olmayacak. Umut ederim ki bundan sonra her sey daha iyiye gider ve ulkemiz hak ettigi bir hava yoluna kavusur. Sevgilerle.
  • yaşasın kthy,çatlasın düşmanlar!!! yaşasın kardeşçe yaşayanlar, çatlasın kıbrıs türkünü hazmedemeyen hainlar!!!
  • Türkün türkten başka dostu yoktur. bu söz bir kez daha doğrulandı. hiç gecikmeden sürdürlebilir bir yapıya ulaşması için çalışanlar ve yetkililer elerini taşın altına koyarak KTHY düzlüğe çıkarmak her türk vatandaşının boynunun borcudur. suçlu arayarak zaman kaybetmeyelim. bugünden sonra katkı koyacak profosyenel kişilerden hizmet alarak veya şirkette görev vererek sürdürülür bir yapıya KTHY getirilmesi KKTC için en hayırlı olandır. Ellerini ovuşturan rumlarda artık avcunu yalasın. KKTC nin mili havayolu KTHY her zaman var olacak.çünkü Kıbrıs Türk kelimesinin anlamı parayla ölçülemez.
  • 36'ı yılda bu noktaya geldik yorumları okurken bir Kıbrıslı Türk olarak utandım birleri asalaklar diyor diğerleri de evet ama suç sizde diyor asalaklar diyenlere sorarım " 1974 de Türk askerlerinin ayaklarına yasemin dalları seren omuzlarında taşıyan halka ne oldu? neden şimdi sizin asalak dediğiniz halka dönüştü kıbrıslı türklere sorarım bu yorumları (asalak) hiç mi hakettmedik? olay çok basit karşı tarafı suçlamak en basiti kendimizi rahat hissediyoruz ve temiz "ben aslında temizim süperim ama onlarda iş yok" YOK BU OLAYDA herkes suçlu 1974 den bu yana hem TC hem de KKTC halkları ve siyasetçileri özetle ona buna laf söyleyerek ve pişkinlik yaparak 300 sene daha yazışırız dağarcığında birşey olan koysun ortaya yoks
  • Kthy esasinda cok avantajli bir konumda olan sadece iyi isletilmedigi icin zarar eden bir kurum.Sadece ingiltere ve istanbul seferlerini bile 5ucakla hergun full yapsa yine kar eder kasayi doldurur baska bisey aramasi gerekmez.Ama acilen internet bilet satisini kolaylastirmali fazla yer personelinden kurtulmali piyasadan anlayan deneyimli bir ticaret muduru bulmali elindeki ucucu personeli kacirmamali yeterki delik olan kovanin tabanini onarsinlar bu parayla yama yapsinlar.

KKTC Hükümeti'nin yoğun çalışmaları neticesinde, Türkiye, KTHY'nin batışına ve yok oluşuna daha fazla seyirci kalmadan KTHY'nin kurtarılması için düğmeye bastı. Türkiye Özelleştirme Dairesi yetkilileri dün Başbakan İrsen Küçük başkanlığında geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda KTHY'nin yeni seçilen Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.

Türkiye Özelleştirme Dairesi tarafından hazırlanan ve Türkiye tarafından görevlendirilen bir daire başkanı, KKTC Başbakanı Küçük'e KTHY'nin kurtarılması için yapılacak işlemlere ilişkin plan üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Söz konusu plana göre öncelikle Türkiye tarafından KTHY'ye 1-2 hafta içinde 20-25 milyon dolar tutarında nakit sıcak kaynak aktarılacak bununla aynı zamanda KTHY'deki devlet hisselerinin özelleştirilmesi işini Türkiye Özelleştirme Dairesi üstlenecek. Türkiye Özelleştirme İdaresi Daire Başkanı tarafından KTHY'nin kurtarılması için her türlü fedakârlığın yapılacağı ve öncelikle KTHY'ye işletme sermayesi aktarılarak bir rahatlamanın sağlanacağı aynı zamanda KTHY'nin olduğu gibi veya isim hakkı şeklinde özelleştirilmesinin yapılacağı ifade edildi.

Böylece, Türkiye bir kez daha KTHY ve KTHY çalışanlarını unutmadığını ve sahip çıktığını gösterdi.

Tüm KTHY çalışanlarının fiziki ve psikolojik olarak çöküş yaşadığı şu günlerde KTHY'nin kurtarılması için hükümet tarafından yürütülen çalışmalarda büyük bir ilerleme sağlanmış olması tüm çalışanlarda umut oluşturdu.

Haberin KTHY çalışanları tarafından duyulması üzerine KTHY Genel Müdürlüğü’nde bayram havası oluştu. KTHY çalışanları Türkiye'den yapılacak finansman yardımı ile ilk önce kendi alacaklarının ödenmesi için hükümete başvuruda bulunmaya hazırlanıyor.
 

KTHY'YE TÜRKİYE'DEN 25 MİLYON DOLAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY’nın hâlihazırda içinde bulunduğu finansal hususlara ilişkin olarak bahsekonu haberde bahsedildiği şekilde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan herhangi bir plan bulunmadığı gibi, KTHY’ye 1 - 2 hafta içinde 20 - 25 milyon ABD Doları tutarında sıcak nakit kaynak aktarılması ya da KTHY’deki devlet hisselerinin özelleştirilmesi işinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca üstlenilmesini konu alan herhangi bir müstakil ve/veya gizli toplantı yapılmadığı gibi ifade edildiği şekilde herhangi bir beyanda da bulunulmamıştır. Bu nedenle bu açıklamamın sitenizde kamuoyuna duyurulması hususunu saygıyla bildiririm. Dr. Ayhan SARISU

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kthy nin batmasını kapanmasını kesinlikle istemiyorum ben yıllarca ekmeğini yedim. şu an çalışmıyorum fakat şirkete türkiye ne zaman el atsa türkiye personeli mağdur oluyor.en son örneği bilal ekşi genel md. oldu ilk icrat türkiye personelinin işten çıkartılması ondan önce ahmet derya döneminde yine türkiyedeki personel azaltıldı her seferinde bir şeyler yapıyoruz davasına yine inşallah türkiyedeki personele bir şey olmaz.kthy adına sevindim ama keşke türkiyedeki personel kıyımıyla kthy kurtulsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hiç kimse batmasını istemiyor. Ama batmaya sebep olan yöneticilerin temizlenmesini istiyoruz. Tecrübeli, çağdaş ve havacılığı takip edebilen güncel yöneticilere ihtiyacımız var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bizler hepimiz kardeşiz. Kimsenin oyununa gelmeyin. Hiç kimse KTHY nin batmasını istemez. TR den kardeşlerimize sevgiler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Güney Kıbrıs (Rum Kesmi) Kıbrısın tek milli havayolu olacağı günlerin hayalini kurmaya devam etsin, çünkü bu hayali hiç gerçek olmayacak. KTHY bunun için yaşamalı ve yaşatılmalı bakınız Güney Kıbrısın (Rum Kesmi) milli hava yolu zorda olduğu için kilse 80 milyon eur yardım yapmasındaki sebep nedir. Yarınlar için gözümüzü açalım milli havayolumuz KTHY na sahip çıkalım ve değerini bilelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sevgili Arkadaslar, Uzun zamandir yorumlarinizi izliyorum. Bazilari mantikli, cogu crazy. Sunu belirtmek isterim. KTHY yin kurtulmasi icin saadece 25 milyon yeterli olmayacak. Esas degismesi gereken bazi zihniyetler ve vizyonlar. KTHY yin basirili olmasi icin once gercekten profesyonel ve medeni bir havacilik kulturune kavusmasi gerekir. Bu temel olusmadan oraya istediginiz kadar para dokun, ayni sorunlar devam eder. Eger ayni hamam tas, ayni intatci Cyprus Donkey mentalitesi ile devam edilirse bu is olmayacak. Umut ederim ki bundan sonra her sey daha iyiye gider ve ulkemiz hak ettigi bir hava yoluna kavusur. Sevgilerle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yaşasın kthy,çatlasın düşmanlar!!! yaşasın kardeşçe yaşayanlar, çatlasın kıbrıs türkünü hazmedemeyen hainlar!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkün türkten başka dostu yoktur. bu söz bir kez daha doğrulandı. hiç gecikmeden sürdürlebilir bir yapıya ulaşması için çalışanlar ve yetkililer elerini taşın altına koyarak KTHY düzlüğe çıkarmak her türk vatandaşının boynunun borcudur. suçlu arayarak zaman kaybetmeyelim. bugünden sonra katkı koyacak profosyenel kişilerden hizmet alarak veya şirkette görev vererek sürdürülür bir yapıya KTHY getirilmesi KKTC için en hayırlı olandır. Ellerini ovuşturan rumlarda artık avcunu yalasın. KKTC nin mili havayolu KTHY her zaman var olacak.çünkü Kıbrıs Türk kelimesinin anlamı parayla ölçülemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
36'ı yılda bu noktaya geldik yorumları okurken bir Kıbrıslı Türk olarak utandım birleri asalaklar diyor diğerleri de evet ama suç sizde diyor asalaklar diyenlere sorarım " 1974 de Türk askerlerinin ayaklarına yasemin dalları seren omuzlarında taşıyan halka ne oldu? neden şimdi sizin asalak dediğiniz halka dönüştü kıbrıslı türklere sorarım bu yorumları (asalak) hiç mi hakettmedik? olay çok basit karşı tarafı suçlamak en basiti kendimizi rahat hissediyoruz ve temiz "ben aslında temizim süperim ama onlarda iş yok" YOK BU OLAYDA herkes suçlu 1974 den bu yana hem TC hem de KKTC halkları ve siyasetçileri özetle ona buna laf söyleyerek ve pişkinlik yaparak 300 sene daha yazışırız dağarcığında birşey olan koysun ortaya yoks

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kthy esasinda cok avantajli bir konumda olan sadece iyi isletilmedigi icin zarar eden bir kurum.Sadece ingiltere ve istanbul seferlerini bile 5ucakla hergun full yapsa yine kar eder kasayi doldurur baska bisey aramasi gerekmez.Ama acilen internet bilet satisini kolaylastirmali fazla yer personelinden kurtulmali piyasadan anlayan deneyimli bir ticaret muduru bulmali elindeki ucucu personeli kacirmamali yeterki delik olan kovanin tabanini onarsinlar bu parayla yama yapsinlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000