29 Ekim 2008, Çarşamba 08:08:42

KTHY'ye "düşük görüş" yetkisi

Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY), düşük görüş koşullarında iniş kalkış yapabilme yetkisi anlamına gelen "Low Visibility Operation" CAT-II yetkilendirmesini aldı.
  • Konuyla ilgili tartışmaları tebessümle izledim , ilginç geldi ama öncelikle şunu söylemeleyim "Thunderstorm" 'u okuyucular çok ciddiye almış. Benim ise tek ciddiye aldığım tarafı bu çok bilen meraklı vatandaşımız konu başlığını "saçalamak da buna denir"saçalamak değil saçmalamak öncelikle bu Türkçe imla hatasını düzeltelim. Onun dışın da söylediklerinin pek kıymeti harbiyesi bulunmamakta. Diğer yazılanlara katılmamak mümkün değil gerçekten K.T.H.Y. çok başarılı, istikrarlı bir havayolu. Uluslararası alanda da saygınlığı var. Ben yurt içi ve dışı sık uçan biri olarak bu havayolu ile yaptığım seyehatler çok güzel geçiyor. T.H.Y. için de aynı şeyleri söylemek mümkün. Diğer özel havayollarında isim vermek istemiyorum personel yetersizliği hizmet kalitesini düşürmekte ancak bu 2 havayolunda personel sıkıntısı yaşanmadığından her hangi bir uçuş sorunu da yaşanmamaktadır. Naçizane yorumum budur.
  • Lütfen Türkiye Kıbrıs'a yardım yapıyor deyipte cümleni yarım bırakma. Sana bir sorum olacak. Türkiye'nin bu yardımı sonuçta gene kime yarıyor? Eğer Kıbrıs'a bir defa bile gelmişsen benim ne demek istediğimi çok iyi anlarsın....
  • KTHY'nin hangi yetki veya lisansı aldığının önemi yok, pilotlar ve hostesler ayda 35-50 saat uçarken, her siyasinin bir çok yakını bu şirkette çalışırken, Kıbrıs için en büyük KLEPTOKRASİ aracı iken değişek bir şey yok,,,, (Kleptokrasi nedir?)
  • Yani sırf cevap vereyim de altta kalmiim diye debelenip durmak ve saçmalamak da buna denir tam anlamıyla !!! anlamsız ve ipe sapa gelmeyen şeyler ne diye yazıyorsunzu...yok güzide havayolu, yok firmayı güzel temsil etme yok 700 uçağa 5 personel...!! ne saçma sapan şeyler böyle..Sizler adam gibi şu 5 uçağa 700 personel nasıl oluyor bi açıklayın da milletin bilmediği bir durum varsa öğrensin !! kaçamak cevaplar , alakasız cümlelerle değil..adam gibi bir cevap lütfen !! ( tabi verecek cevabınız varsa..minareyi çalmışsınız da kılıf a uymuyor..mızrak gibi çıkıyor maalesef kılıftan dimi..!! )
  • Biz guzide bir havayolunda emek verip onurlu bir sekilde calısmaya devam edecegiz ve firmamızı daha iyi yerlere tasıyacagız bu na ne denir 'MISYON' sen cigercinin onunde bekleyen kediler gibi miyavlamaya devam ediceksin. buna ne denir 'KISKANCLIK' sanırım vizyonun bunları anlamaya yetecektir ve ya oyle umut ediyorum.
  • isterseniz söyle yapalım 700 uçağa 5 personel olarak oranı değiştirelim ne dersiniz vatandaş olarak belki daha mutlu olursunuz
  • Ne alaka be kardeşim..ben ne KTHY de çalıştım ne de ordan çıkartıldım..yazdıklarım bir vatandaş olarak düşüncelerim..Sen tuhaf kurgu bilim vari senaryolar kuracağına bence şu çiftlik olayını bir açıkla..5 uçağa 700 personel !!!!!! Bu nedir böyle yaaaa..el insafff !!!Biri de çıksın şu Kıppprıss hava yollarından da bi açıklama yapsın..nedir nedendir bu hunharca fazlalık !! 5 uçağa 700 personeli nasıl hazmediyorlar bu ne kyfi yönetim bu ne başıboşluk !!
  • yorumlarınızdan anladığımız kadarıyla siz bu havayolundan çıkarılıp rakip firmaya geçenlerdensiniz sanırım yoksa bu öfkenizim kaynağını anlamak mümkün değil
  • Yanii yazdıklarına bakılıras sen orgenaral burda yazanlar da asker( erbaş ) !!! uyan birader uyan...uyan o yattığın rahatlık uyksundan !! Yok değişlimmiş, efendim milli havayolumuş..bırak bu reklam kokan ayakları...Gerçeklere gel ...Kaç uçağınız var ....5...kaç çalışan var ....700....buna ne denir ?? OHaaaaa...Sanayi yok..tarım yok..ihracatt yok..üretim yok...ne var ? Türiyenin yardımı..Buna ne denir peki ..el insaf...başka diyeceğiniz ????
  • KTHY'NIN BUYUK BIR DEGISIMIN ICINDE OLDUGU HERKES TARAFINDAN GORULMEKTEDIR. LUTFEN KURUMSAL BIR MILLI HAVAYOLUNA ''OHAA' DIYE TABIRLE UYGUNSUZ YORUMDA BULUNMAYINIZ. ELESTRILERIDE SEVIYELI YAPINIZ. BIZ KTHY NIN GELECEGI ICIN CALISIP EMEK HARCIYORUZ VE DAHA BASARILI YILLARIN GELECEGI INANCINI TASIYORUZ. SIZ DE UZAKTAN SALLAMAYA DEVAM EDEREK SIZE YAKISANI YAPIN..

KTHY Basın Yayın Departmanı'ndan yapılan açıklamaya göre, TC-SHGM uçak işletme sertifikası sahibi KTHY'nin uzun bir çalışma sürecinde aldığı "Low Visibility Operation" CAT-II yetkisiyle, meteorolojik şartlar nedeniyle yaşanabilecek gecikmeler minimum seviyeye indirilecek.

KTHY'ye "düşük görüş" yetkisi

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Uçan Avukat ~ 15 yıl önce
Konuyla ilgili tartışmaları tebessümle izledim , ilginç geldi ama öncelikle şunu söylemeleyim "Thunderstorm" 'u okuyucular çok ciddiye almış. Benim ise tek ciddiye aldığım tarafı bu çok bilen meraklı vatandaşımız konu başlığını "saçalamak da buna denir"saçalamak değil saçmalamak öncelikle bu Türkçe imla hatasını düzeltelim. Onun dışın da söylediklerinin pek kıymeti harbiyesi bulunmamakta. Diğer yazılanlara katılmamak mümkün değil gerçekten K.T.H.Y. çok başarılı, istikrarlı bir havayolu. Uluslararası alanda da saygınlığı var. Ben yurt içi ve dışı sık uçan biri olarak bu havayolu ile yaptığım seyehatler çok güzel geçiyor. T.H.Y. için de aynı şeyleri söylemek mümkün. Diğer özel havayollarında isim vermek istemiyorum personel yetersizliği hizmet kalitesini düşürmekte ancak bu 2 havayolunda personel sıkıntısı yaşanmadığından her hangi bir uçuş sorunu da yaşanmamaktadır. Naçizane yorumum budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cypriot ~ 15 yıl önce
Lütfen Türkiye Kıbrıs'a yardım yapıyor deyipte cümleni yarım bırakma. Sana bir sorum olacak. Türkiye'nin bu yardımı sonuçta gene kime yarıyor? Eğer Kıbrıs'a bir defa bile gelmişsen benim ne demek istediğimi çok iyi anlarsın....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CTA ~ 15 yıl önce
KTHY'nin hangi yetki veya lisansı aldığının önemi yok, pilotlar ve hostesler ayda 35-50 saat uçarken, her siyasinin bir çok yakını bu şirkette çalışırken, Kıbrıs için en büyük KLEPTOKRASİ aracı iken değişek bir şey yok,,,, (Kleptokrasi nedir?)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thunderstorm ~ 15 yıl önce
Yani sırf cevap vereyim de altta kalmiim diye debelenip durmak ve saçmalamak da buna denir tam anlamıyla !!! anlamsız ve ipe sapa gelmeyen şeyler ne diye yazıyorsunzu...yok güzide havayolu, yok firmayı güzel temsil etme yok 700 uçağa 5 personel...!! ne saçma sapan şeyler böyle..Sizler adam gibi şu 5 uçağa 700 personel nasıl oluyor bi açıklayın da milletin bilmediği bir durum varsa öğrensin !! kaçamak cevaplar , alakasız cümlelerle değil..adam gibi bir cevap lütfen !! ( tabi verecek cevabınız varsa..minareyi çalmışsınız da kılıf a uymuyor..mızrak gibi çıkıyor maalesef kılıftan dimi..!! )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THUNDERSTORM..A ~ 15 yıl önce
Biz guzide bir havayolunda emek verip onurlu bir sekilde calısmaya devam edecegiz ve firmamızı daha iyi yerlere tasıyacagız bu na ne denir 'MISYON' sen cigercinin onunde bekleyen kediler gibi miyavlamaya devam ediceksin. buna ne denir 'KISKANCLIK' sanırım vizyonun bunları anlamaya yetecektir ve ya oyle umut ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
..... ~ 15 yıl önce
isterseniz söyle yapalım 700 uçağa 5 personel olarak oranı değiştirelim ne dersiniz vatandaş olarak belki daha mutlu olursunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thunderstorm ~ 15 yıl önce
Ne alaka be kardeşim..ben ne KTHY de çalıştım ne de ordan çıkartıldım..yazdıklarım bir vatandaş olarak düşüncelerim..Sen tuhaf kurgu bilim vari senaryolar kuracağına bence şu çiftlik olayını bir açıkla..5 uçağa 700 personel !!!!!! Bu nedir böyle yaaaa..el insafff !!!Biri de çıksın şu Kıppprıss hava yollarından da bi açıklama yapsın..nedir nedendir bu hunharca fazlalık !! 5 uçağa 700 personeli nasıl hazmediyorlar bu ne kyfi yönetim bu ne başıboşluk !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 15 yıl önce
yorumlarınızdan anladığımız kadarıyla siz bu havayolundan çıkarılıp rakip firmaya geçenlerdensiniz sanırım yoksa bu öfkenizim kaynağını anlamak mümkün değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thunderstorm ~ 15 yıl önce
Yanii yazdıklarına bakılıras sen orgenaral burda yazanlar da asker( erbaş ) !!! uyan birader uyan...uyan o yattığın rahatlık uyksundan !! Yok değişlimmiş, efendim milli havayolumuş..bırak bu reklam kokan ayakları...Gerçeklere gel ...Kaç uçağınız var ....5...kaç çalışan var ....700....buna ne denir ?? OHaaaaa...Sanayi yok..tarım yok..ihracatt yok..üretim yok...ne var ? Türiyenin yardımı..Buna ne denir peki ..el insaf...başka diyeceğiniz ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BIN DUSUN BIR KONUS ~ 15 yıl önce
KTHY'NIN BUYUK BIR DEGISIMIN ICINDE OLDUGU HERKES TARAFINDAN GORULMEKTEDIR. LUTFEN KURUMSAL BIR MILLI HAVAYOLUNA ''OHAA' DIYE TABIRLE UYGUNSUZ YORUMDA BULUNMAYINIZ. ELESTRILERIDE SEVIYELI YAPINIZ. BIZ KTHY NIN GELECEGI ICIN CALISIP EMEK HARCIYORUZ VE DAHA BASARILI YILLARIN GELECEGI INANCINI TASIYORUZ. SIZ DE UZAKTAN SALLAMAYA DEVAM EDEREK SIZE YAKISANI YAPIN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000