30 Mayıs 2014, Cuma 09:21:26

"KTHY'NİN DEMİRBAŞLARI YAĞMALANIYOR!"

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) tarafından yapılan açıklamada, iflas eden Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın (KTHY) eski çalışanlarının mağdur edildiğini ve KTHY'ye ait mal varlıkları ile demirbaşların yağmalandığı iddia edildi.
  • Ne parası? KTHY nı neden batırdınız önce onun hesabını verin. Utanmadan bir de para istiyorlar. Para para diye şirketi batırdınız hala para diyorsunuz.
  • Siz sayın sendikacılar kthy nı yağmalarken iyimiydi ? Astronomik maaşlara hala daha zam isterken yüzünüz kızarmıyordu. Bırakın bu işleri ya... KKTC yi zaten sendikalar yönetiyor. Ama bu sendikalar güncellenememiş. 1963 yılında kalmışlar. Dünya değişti gardaşlar kendinizi güncelleyin. Bir üst versiyona yükseltin.
  • Para isteye isteye KTHY iflas ettirdiler. Hala para diye ağlıyorlar. Sendikacılık bu mu ? Çalıştığınız şirketi ifla ettirin sonra hükümet bize para ver diye gazetelere demeç verin. Ayıptır ayıp
  • KTHY nin paraları ne oldu diye soracağınıza, Havasen KTHY nı neden batırdı diye araştırsanıza ? Şimdi ne hakla para istiyorsunuz. Batıran sendika paraları da öder. Üç kuruş fazla maaş alayım diye Ercanı birbirine katmışlardı. Unuttunuz mu ?
  • Çok kötü kıbrıs aksanı olmuş :)
  • Gardaş isiz o var sanıvadığın malları varlıkları Gıbrıs'lı gardaşlarım, sendika ve YK üyesi Gıbrıs'lılarlan, KTHY'yi gendi özel jeti gibi kullanan politikacıları yedi, bitirdi. Ne varlığı ne malından bahsedersin sen

KKTC Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş imzalı açıklama ile KTHY'nin mal varlıkları ve demirbaşlarının da yağmalanmaya çalışıldığını dile getirdi. 

İŞTE O AÇIKLAMANIN TAMAMI

"Batırılan KTHY çalışanları mağdur edilmeye devam ederken, KTHY’nin mal varlıkları ve demirbaşları da yağmalamaya çalışılıyor !

Yıllarca işsiz aşsız kalan, psikolojik travmalar yaşayan KTHY eski emekçileri, devlete istihdam edilirken de, geçmişteki yıllarının bir kısmına karşılık kademe ilerlemesi verilmiş, diğer yılları dikkate alınmamıştır. Birçok sosyal hakları ve terfi hakları engellenmiş, statüleri dahi belirlenmemiştir.

Alacakları olan tazminatlarını alamayan mağdurlar, tefecilerin ve acımasız banka faizlerinin altında ezilmişlerdir…

Sendikamızın TC Elçiliği ile yaptığı yoğun girişimler sonucu TMSF’den aktarılan 8.700.00 TL sadece KTHY çalışanlarının tazminat alacaklarına karşılık ödenmesi koşuluyla maliyeye aktarılmış ve 8.357.647 TL KTHY eski çalışanlarına dağıtılmıştı. Bu paradan kalan 342.357.75 TL ve satılan uçak parçalarından elde edilen 514.000 Doların dağıtılması için KTHY’nin durum Beyannamesinin çıkması gerekmektedir.

Bu beyannamenin birkaç güne kadar hazır olacağı yetkililerle yaptığımız görüşmelerde bize iletilmiştir. Ancak, bizim için çok daha önemli ve kimsenin dokunmak istemediği konular vardır. Biz bunu daha önceleri de açıkladık ve yetkililerden cevap bekledik !

31 Aralık 2008 tarihinde KTHY’nin K.T.M Bankası 10-304-81503 nolu vadesiz TRY hesabındaki 39.144.690 TL parası, KKTC Merkez Bankası nezdinde bulunan 330101 nolu Hazine Gelir TRY hesabına transfer edilmiştir.

Yani KTHY hesabından Maliye'ye para transferi yapılmıştır.

Bir önceki Resmi Kabz ve Tasviye Memuru olan Sn.Emin Bilgen, KTHY’nin alacağı olan bu parayı yazılı olarak maliyeden talep etmiş, ancak kendisine Gelir ve Vergi Dairesi Müdürlüğünden, KTHY’nin hesabından hazinenin hesabına aktarılan 39.144.690 TL’den, bir takım mahsuplaşmalar yapıldıktan sonra, geriye 26.130.394.22 TL’nin kaldığına dair yazılı yanıt verilmiştir.

Şimdi yeniden soruyoruz, KTHY’den hazine aktarılan ve altı yıldır geri ödenmeyen bu para nereye gitti ve bu para neden ödenmiyor ?

KTHY mağduru çalışanların hakkı olan tazminatlar için “para yok” diyerek bu insanları tefecilerin önüne atanmalar ve borç batağına sürükleyenler bunun farkında değiller mi ?

Ülkemizde bunun hesabını soracak hiçbir kurum, ya da makam yok mu? Vergi Dairesinin resmi yazıyla da teyit ettiği ve mahsuplaşmadan sonra KTHY’nin alacağı olarak belgelediği 26.130.394.22 TL para faizleriyle birlikte ödenecek mi?

Bu paranın geri verilmesi halinde KTHY mağdurlarının kalan tüm tazminat alacakları karşılanabilecektir. Yoksa şuanda elde olan parça paraları ve diğer miktarların dağıtılmasıyla kişi başına ancak biner lira ancak düşecektir.

Yetkililerin de şov peşinde olanlarında bu konuyu karartmadan ve unutturmaya çalışmadan çözmeleri gerekir.

Bir başka önemli konuda, KTHY’nin yaklaşık sekiz yüz milyon TL değerindeki demirbaşlarının maliyeye devriyle ilgili çalışma başlatılması ve yine yaklaşık 2.600.000 sterlin değerindeki Genel Müdürlük Binasının Bakanlar Kurulu Kararı ile devlete devredilmesinin gündemde olmasıdır…

Tüm bunlara karşılık ise devlet, mahsuplaşma adı altında tek kuruş ödeme yapmayacakmış !

KTHY yirmi altı milyon borucunu ve faizlerini ödemeyen Maliye, şimdi birde KTHY’nin demirbaşlarını ve binasını alacak…!

KTHY eski çalışanlarının ve ülkenin hakları için birlik hareket edilmesi gerekir.

Tüm KTHY mağdurlarını bu konuların üzerine gidilmesi ve yıllardır. Alamadığımız tazminatlar için ve, yatırılmayan yaklaştık on dört milyon İhtiyat Sandığı primleriniz için bize destek olmasını bekliyoruz.

Paranız var ve yıllardır Maliyede duruyor, artık size ait olan bu paranın alınması için başlatılan mücadeleye destek olunuz.


Mehmet Özkardaş
Genel Başkan
"

"KTHY'NİN DEMİRBAŞLARI YAĞMALANIYOR!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne parası? KTHY nı neden batırdınız önce onun hesabını verin. Utanmadan bir de para istiyorlar. Para para diye şirketi batırdınız hala para diyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yağmalama ~ 10 yıl önce
Siz sayın sendikacılar kthy nı yağmalarken iyimiydi ? Astronomik maaşlara hala daha zam isterken yüzünüz kızarmıyordu. Bırakın bu işleri ya... KKTC yi zaten sendikalar yönetiyor. Ama bu sendikalar güncellenememiş. 1963 yılında kalmışlar. Dünya değişti gardaşlar kendinizi güncelleyin. Bir üst versiyona yükseltin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Para mı ~ 10 yıl önce
Para isteye isteye KTHY iflas ettirdiler. Hala para diye ağlıyorlar. Sendikacılık bu mu ? Çalıştığınız şirketi ifla ettirin sonra hükümet bize para ver diye gazetelere demeç verin. Ayıptır ayıp

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paralar ~ 10 yıl önce
KTHY nin paraları ne oldu diye soracağınıza, Havasen KTHY nı neden batırdı diye araştırsanıza ? Şimdi ne hakla para istiyorsunuz. Batıran sendika paraları da öder. Üç kuruş fazla maaş alayım diye Ercanı birbirine katmışlardı. Unuttunuz mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hangi mal varlığna ~ 10 yıl önce
Çok kötü kıbrıs aksanı olmuş :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hangi mal varligina ~ 10 yıl önce
Bir Kıbrıs aksanı ne kadar iyi olabilr ki :)
Hangi mal varlığı ~ 10 yıl önce
Gardaş isiz o var sanıvadığın malları varlıkları Gıbrıs'lı gardaşlarım, sendika ve YK üyesi Gıbrıs'lılarlan, KTHY'yi gendi özel jeti gibi kullanan politikacıları yedi, bitirdi. Ne varlığı ne malından bahsedersin sen

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000