04 Ocak 2010, Pazartesi 07:50:48

KTHY'nin çıkış yolu THY'den mi geçiyor?

Mali kriz yaşayan Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY), Türk Hava Yolları (THY) ile ortak uçuş (code share) anlaşması yaparak düzlüğe çıkmayı planlıyor.
  • Kesinlikle çok kötü bir karar...sonuçları hiçte iyi olmayacak.26aralık09 da istanbul kayseri seferini thy nın ortak uçuşu olan kthy ile yaptım.ama bunu uçağa binene kadar kimse bilmiyormuş ben de dahil.herkes thy ile gideceğiz diye beklerken kthy çıktı.uçak içinde servis berbat ve çok yavaş.yanımda oturan yolcunun üzerine tesadüf müdür artık beceriksizlik midir bilmiyorum aynı kabin görevlisi iki kez içecek döktü.kalite diye bir şeyi aramak mı hak getire?insanlar ister istemez thy nın kalitesini arıyor ama bulamıyor,bulamazda.......
  • Aşağıdaki yoruma katılmamak mümkün değil.Kthy'nin TK ile güçbirliğine gitmesi çok normal.Bunun sonucunda da personel azalması tabiki kaçınılmaz.Yönetim bile bile zarar etmeye artık müsade etmeyecektir.Sonucunda da önemli gider kalemlerinden tasarrufa gideceklerdir.
  • Burada yazan proje aslında KTHY'nin küçültülmesine yönelik hayata geçirilmektedir. KTHY Kıbrıs-Türkiye hatlarında yolcu taşıyacak, TK uçuşlarına bağlı vererek Londra ve diğer noktalara yolcular TK uçakları ile ulaştırılacaklar, böylece KTHY küçültülecektir. Şu anda sorun TK'nın Kıbrıs-Türkiye parkurunda Business Class hizmetini nasıl vereceğine yöneliktir. TK tamamen buradan çekilmenin gelecek planlarını olumsuz etkileyeceğini düşünmekte dir. Bu nedenle TK uçuşları kısmen devam edecek bir düzen oluşturulacaktır. Buradan çıkarılacak sonuç ve ders, KTHY adı var olan kendi yok olan bir şirket haline profesyonelce :) getirilecektir. KTHY önemli oranda personel azaltacaktır.
  • Çıkışın tek yolu var. O da siyasilerin elini KTHY den çekmesi. Yönetim kuruluna profesyonel insanların atanması. O kadar basit. Sn ekşi zaten tecrübesiz bir faydası olmayacak. Göstermelik koymuşlar. Sn Taçoyun uzaktan yakından konu hakkında bilgisi yok. Daha ne olsun ?
  • "Süper" başlıklı yazıya canı gönülden katılıyorum.
  • Sn Ekşi tecrübesi yetersiz olduğundan buraya uygun değildir. Acilen profesyonel bir yöneticiye ihtiyaç vardır. Yoksa böyle günübirlik basit fikirlerle KTHY na yardımcı olmazsınız.
  • KTHY'nin uçakları THY'nin değildir. Çok eski yıllarda öyleydi. Artık değil....
  • kötü yönetilmenin sonucudur.kıbrıs-Türkiye hattını thy,atlas pegasus a kaptırmasından belli.kthy bu kafayla büyüyemez.iflastan naısl kurtulacak allah bilir.uöakları zaten thy nin uçakları...
  • KELIN MELHEMI OLSA....
  • BE GARAVOLLİLER, YAPIN BAALIM HATAY - TEL AVİV ... NE GADAR DOLACAK . SİLMESİYNAN HEM DA...... ANTALYA - KIPRIZ ... ALANYA- KIPRIZ... GIRIN FERİBOTÇULARIN KAFASINI.. HADE.

Şirket, ortak uçuşlarla ilk etapta en az yüzde 10'luk yolcu artışı hedefliyor. 2009'u ciddi mali sıkıntılarla geride bırakan Kıbrıs Türk Hava Yolları yönetimi, 2010'u atağa kalkma yılı olarak belirledi. Şirket, yeniden yapılanma stratejisi doğrultusunda geçen ay THY Teknik AŞ'den Genel Müdür Yardımcısı Bilal Ekşi'yi transfer ederek genel müdür koltuğuna oturtmuştu. THY ile işbirliğine gitmeyi düşünen şirket, KKTC'den İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları ile Esenboğa Havalimanı'na THY ile ortak uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. 2009'da yaklaşık 1 milyon yolcu taşıyan şirket, THY ile yapılacak ortak uçuşlarla doluluk oranını yüzde 60'tan yüzde 70-75'lere, yolcu sayısını da yüzde 20 artışla 1 milyon 200 bine yükseltmeyi hedefliyor. 5 Boeing 737-800 ile 2 Airbus 321 tipi uçağı bulunan KTHY, 55 pilot ve 130 kabin memuru istihdam ediyor.

Kıbrıs Türk Hava Taşıyıcıları Sendikası (Hava-Sen) Başkanı Burnan Atakan, yaklaşık 10 milyon liralık kaynağın 2 milyon lirasının maaşlara, kalanının da uçak kiraları ve yakıt gibi ihtiyaçlara harcandığını söyledi. Atakan, KTHY'nin ayakta kalabilmesi için tasarruf önlemleri çerçevesinde maaşlardan kesinti yapılması konusunda hükümetle görüşmelerin devam ettiğine dikkat çekerek, yönetimin yüzde 15 kesinti önerisine karşılık sendikanın önce yüzde 7, ardından yüzde 11 kesinti önerdiğini ve buna karşılık 2011'de maaşlara yüzde 3 artış isteminde bulunduklarını bildirdi.

(Zaman)

KTHY'nin çıkış yolu THY'den mi geçiyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 14 yıl önce
Kesinlikle çok kötü bir karar...sonuçları hiçte iyi olmayacak.26aralık09 da istanbul kayseri seferini thy nın ortak uçuşu olan kthy ile yaptım.ama bunu uçağa binene kadar kimse bilmiyormuş ben de dahil.herkes thy ile gideceğiz diye beklerken kthy çıktı.uçak içinde servis berbat ve çok yavaş.yanımda oturan yolcunun üzerine tesadüf müdür artık beceriksizlik midir bilmiyorum aynı kabin görevlisi iki kez içecek döktü.kalite diye bir şeyi aramak mı hak getire?insanlar ister istemez thy nın kalitesini arıyor ama bulamıyor,bulamazda.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aşağıdaki yoruma katılmamak mümkün değil.Kthy'nin TK ile güçbirliğine gitmesi çok normal.Bunun sonucunda da personel azalması tabiki kaçınılmaz.Yönetim bile bile zarar etmeye artık müsade etmeyecektir.Sonucunda da önemli gider kalemlerinden tasarrufa gideceklerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Burada yazan proje aslında KTHY'nin küçültülmesine yönelik hayata geçirilmektedir. KTHY Kıbrıs-Türkiye hatlarında yolcu taşıyacak, TK uçuşlarına bağlı vererek Londra ve diğer noktalara yolcular TK uçakları ile ulaştırılacaklar, böylece KTHY küçültülecektir. Şu anda sorun TK'nın Kıbrıs-Türkiye parkurunda Business Class hizmetini nasıl vereceğine yöneliktir. TK tamamen buradan çekilmenin gelecek planlarını olumsuz etkileyeceğini düşünmekte dir. Bu nedenle TK uçuşları kısmen devam edecek bir düzen oluşturulacaktır. Buradan çıkarılacak sonuç ve ders, KTHY adı var olan kendi yok olan bir şirket haline profesyonelce :) getirilecektir. KTHY önemli oranda personel azaltacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çıkışın tek yolu var. O da siyasilerin elini KTHY den çekmesi. Yönetim kuruluna profesyonel insanların atanması. O kadar basit. Sn ekşi zaten tecrübesiz bir faydası olmayacak. Göstermelik koymuşlar. Sn Taçoyun uzaktan yakından konu hakkında bilgisi yok. Daha ne olsun ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"Süper" başlıklı yazıya canı gönülden katılıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sn Ekşi tecrübesi yetersiz olduğundan buraya uygun değildir. Acilen profesyonel bir yöneticiye ihtiyaç vardır. Yoksa böyle günübirlik basit fikirlerle KTHY na yardımcı olmazsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY'nin uçakları THY'nin değildir. Çok eski yıllarda öyleydi. Artık değil....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kötü yönetilmenin sonucudur.kıbrıs-Türkiye hattını thy,atlas pegasus a kaptırmasından belli.kthy bu kafayla büyüyemez.iflastan naısl kurtulacak allah bilir.uöakları zaten thy nin uçakları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KELIN MELHEMI OLSA....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BE GARAVOLLİLER, YAPIN BAALIM HATAY - TEL AVİV ... NE GADAR DOLACAK . SİLMESİYNAN HEM DA...... ANTALYA - KIPRIZ ... ALANYA- KIPRIZ... GIRIN FERİBOTÇULARIN KAFASINI.. HADE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000