26 Mayıs 2008, Pazartesi 17:51:28

KTHY'den basına ayrıcalık sürecek!

Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın (KTHY) sarı basın kartı sahiplerine uyguladığı indirimler, Basın Kartı Komisyonu'yla imzalanan protokolle bir yıllık süre için yenilendi.
  • Evet eskiden basili ücret üzerinde basin mensuplarina ve diplomatlara indirim vardi. Ama bu sadece basili ücretler üzerinden (IATA ücretleri) olurdu. Bunlarda çok yüksek ve pahali olmasi nedeniyle her havayolu kendi özel ücretlerini çikartmistir. Bu durumda özel ücretlerin, basili ücretlerden çok daha uygun olmasi neneniyle indirim kullanilmaz hale gelmistir. KTHY gelismeleri bir kaç adim geridenmi takip ediyor? Yoksa yöneticiler havacilik sektörü disindanmi geldi?

Basın Kartı Komisyonu Başkanı Cenk Mutluyakalı, KTHY Genel Müdürü Ahmet Akpınar, KTHY Ticaret Başkan Vekili ve İngiltere Müdürü Atala Ulutürk ile Müşteri Hizmetleri Müdürü Dilek Ceylanlı'nın imzaladığı protokole göre, sarı basın kartı taşıyan gazeteciler yılda 5 kez ile sınırlı olmak ve belgelenmesi kaydıyla iş amaçlı seyahatlerinde, tüm parkurlardaki uçuşlarda bilet ücretlerinde "Y class" üzerinden yüzde 60 indirimden yararlanabilecek.

 
Basın kartı sahibi gazeteciler, KTHY'yle seyahatlerinde, uçakta yer olması ve 15 gün önceden bildirilmesi kaydıyla, özel amaçlı seyahatlerinde de tüm parkurları kapsayacak şekilde yılda bir kez de hem kendileri hem de eşleri için indirimli bilet kullanabilecek.

Basın Kartı Komisyonu ile KTHY arasında imzalanan protokole göre, gazetecilerin işleri gereği zamanla yarıştıkları dikkate alınarak, Ercan Havaalanı'ndaki CIP salonu açılıncaya kadar, sarı basın kartı hamili gazetecilere gerekli kolaylıklar sağlanacak ve mümkün olduğunca ön koltuklardan yer verilecek.

CIP salonu hizmete açıldıktan sonra sarı basın kartı sahibi gazeteciler, bu hizmetten de yararlanacak.

 

KTHY'den basına ayrıcalık sürecek!

Yorumlar

Ibo San ~ 16 yıl önce
Evet eskiden basili ücret üzerinde basin mensuplarina ve diplomatlara indirim vardi. Ama bu sadece basili ücretler üzerinden (IATA ücretleri) olurdu. Bunlarda çok yüksek ve pahali olmasi nedeniyle her havayolu kendi özel ücretlerini çikartmistir. Bu durumda özel ücretlerin, basili ücretlerden çok daha uygun olmasi neneniyle indirim kullanilmaz hale gelmistir. KTHY gelismeleri bir kaç adim geridenmi takip ediyor? Yoksa yöneticiler havacilik sektörü disindanmi geldi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000