28 Nisan 2008, Pazartesi 08:22:24

KTHY ve Öger'den işbirliği anlaşması

Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) ile önde gelen turizm şirketlerinden Öger Türk Tur arasında Almanya'dan KKTC'ye turist getirilmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.
  • tum gurbetçilermize hayirli olsun ,gerçekten oger gurbetçilerin herseyin,,oger olmasaydi turkiye sirketlerne yem olurduk...bizlere en layik hizmeti sunuyor...bence gurbetçi gurbetçile uçmali ..turk sirketlerin yeri yoktur burda...onlar ekmeyini tr de kazansinlar
  • Yorumunuz...
  • HAYIRLI OLSUN VURAL OGER YINE BIRINI BULDU AFEDERSINIZ SIRTINA SEMER VURACAK.YILLARDIR BULAMIYORDU DA.HANI EN SON KIMSEYI BULAMAMISTA MECBUREN ATLAS JET I KURMUSTU DEGIL MI?

Protokole KTHY Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Candanal ile Öger Türk Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger imza koydu. Protokol imza töreninde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar ile KTHY Genel Müdürü Ahmet Akpınar da hazır bulundu. Onur konuğu olarak katıldığı törende konuşan Bakan Usar, KTHY Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Candanal ile Öger Türk Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger'in 2008 yılında başlayıp gelişerek ileriki yıllara taşınacak bir ilişkiye yönelik protokol imzalayacağını söyledi.

 
Her iki şirketin de kazan-kazan hesabına göre hareket edeceğini kaydeden Usar, bunun sonucunda KTHY'nin yolcu taşıma kapasitesinin arttırılacağını, KKTC turizmine fayda sağlanacağını ve dolayısıyla ekonomik aktivitelere bir ivme kazandırılacağını söyledi. KTHY'nin kendisini henüz hazır olmadığı bir rekabet ortamı içerisinde bularak bazı sıkıntılar yaşadığını belirten Usar, KTHY yetkililerinin KTHY'nin yeni ortama uygun olarak yeniden yapılandırılmasını sağlamak için çalışmalar yaptığını, hükümet ve bakanlığın da bu yapılanmanın hayata geçmesi için üzerine düşeni yapacağını belirtti. KTHY'nin filosunu geliştirme kararının aktivitelerini artıracağını dile getiren Usar, Öger Türk Tur ile yapılacak iş birliğinin KTHY'nin hedeflerine katkı koyacağını vurguladı.

KTHY Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Candanal ise, Almanya'nın en güçlü kuruluşlarından olan Öger Tur ile bugün imzalayacakları "niyet mektubu"nun KTHY için çok önemli olduğunu söyledi. Almanya'nın, hükümetin turizm politikası olarak seçtiği 3 destinasyondan biri olduğunu hatırlatan Candanal, Öger Türk Tur ile imzalanan protokol uyarınca Almanya üzerinden 8 noktaya uçuş başlatacaklarını ifade etti.

KTHY'nin 8 noktaya gerçekleştirilecek charter seferleri dışında Stuttgart ve Köln'e tarifeli seferler de başlatacağını ifade eden Candanal, Almanya'nın yurt dışına en çok turist gönderen ülkelerden bir olduğuna dikkat çekti. Candanal, Öger Türk Tur ile çalışmanın tecrübelerini artıracağını dile getirerek, amaçlarının KKTC'ye daha çok turist getirilmesi olduğunu belirtti.

Öger Türk Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger ise, senelerdir Almanya'dan KKTC'ye en fazla turist getiren kuruluşun Öger Tur olduğunu ifade ederek, 1990'lı yıllarda getirilen turist sayısının daha fazla olduğunu, fakat ulaşım sorununun halledilmemesinden dolayı sayıda düşüş olduğunu söyledi. Şu anda KTHY'nin dünyaya açık ve dünyadaki gelişmeleri izleyen, yapıcı bir yönetim olduğunu belirten Öger, KTHY ile yaptıkları görüşmelerde kısa sürede netice aldıklarını kaydetti. KTHY'nin bir uçağını Almanya ile Türkiye arasında haftada 14 sefer yapacak şekilde kiraladıklarını anlatan Öger, işbirliğinin önemli sonuçlar getireceğini ve yapılacak işin, kapasitenin şimdiden belli olduğunu kaydederek, KKTC'nin turist sayısını artırmaya yönelik planlar yaptıklarını belirtti. Öger, Almanya'nın tüm şehirlerinden Antalya ve İstanbul üzerinden Kıbrıs'a turist taşımak için planlar yaptıklarını da ifade ederek, Kıbrıs'a turist getirmenin yolunun ulaşım sorununu çözmek olduğunu dile getirdi.

KTHY ve Öger'den işbirliği anlaşması

Yorumlar

toto1 ~ 16 yıl önce
tum gurbetçilermize hayirli olsun ,gerçekten oger gurbetçilerin herseyin,,oger olmasaydi turkiye sirketlerne yem olurduk...bizlere en layik hizmeti sunuyor...bence gurbetçi gurbetçile uçmali ..turk sirketlerin yeri yoktur burda...onlar ekmeyini tr de kazansinlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SULEYMAN2007 ~ 16 yıl önce
Yorumunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SULEYMAN2007 ~ 16 yıl önce
HAYIRLI OLSUN VURAL OGER YINE BIRINI BULDU AFEDERSINIZ SIRTINA SEMER VURACAK.YILLARDIR BULAMIYORDU DA.HANI EN SON KIMSEYI BULAMAMISTA MECBUREN ATLAS JET I KURMUSTU DEGIL MI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000