21 Mart 2009, Cumartesi 09:21:13

KTHY, Turkuaz'ın uçaklarıyla yüzde 40 büyüdü

Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY), Turkuaz Havayolları’ndan wet lease yoluyla kiraladığı Airbus 320-200 tipi 2 uçağı filosuna dahil etmesi dolayısıyla dün akşam bir kokteyl düzenledi.
  • uçuş saatleri bu kadar düşükken 10 senede 5000 saat dolmazken yani pilotlar uçamazken sırf AKP e istedi diye Turquaz ın ucagını kıralayan zihniyet Turquaza para kazandırmak için KTHY ye zarar veren zihniyet yazıklar olsun
  • nedense bazı insanlar sadece bulundukları mekanı ve gorebıldeklerı kadarını tum dunya zanneder , airbuslar gidince anlarsın
  • Arkadaşlar hele bi seçimler bitsin, bu işler mutlaka değişir.. Eninde sonunda anlaşılacaktır bu şirket için en iyisinin Airbus olacağı. Saygılar. A.F.
  • KTHY 4 uçağa 800 personele halen devam ediyor ve ne hikmetse personel sayısında eşe dosta verilen masa (!) larda değişen bişey yok !! Türkiye para ödesin KTHY deki çiftlikten beslenenler semirmeye devam etsin ..Ohhhh yan gel yat osman!!!
  • Arkadaşım bilmeden konuşma ,airbusları değil 1 tane airbusu elinden çıkarttı kirası dolduğu için KTY ,onun dışında giden ne uçak var ne pilot gelen şeyler yeni destinasyonlar ve uçaklar.
  • Aribusları elden çıkartıcaz diye bir yandan airbus pilotlarının boeing e geçişini mecburi kılıp bazılarının işinden olmasına neden olun bir yandan airbus kiralayın allah akıl fikir versin.
  • yani gerçekden anlamıyorum 2 uçak kiralanıyor tonlarca para dökülüp şirket hesabından balo yapılıyor ve kthy battı batacak deniliyor kararlı bir finans politikanız olmassa 2 3 4 uçak kiralamak neye yarar.önce ercandaki hizmetlerin düzeltimesi gerçekden şart adanın temel taşı olan şu şirket dahada iyi yönetilebilir biraz gayret lazım
  • Balolarda boy göstermekle olmuyor bu işler sayın beyler. Önce Ercan havaalanında ki hizmetlerinizi düzeltin. Özelleştirdiniz bakın ne hale geldi... Eskiyi çok arıyoruz çok. İstanbul handlingi biraz örnek alsanız ne olur ?
  • kTHY NİN ÖNCELİKLE ADAYA YARAR SAĞLAYACAK İŞLERE SIRT ÇEVİRMEMESİNİ ÖĞRENMESİ LAZIM.HER HANGİ BİR TUR OPERATÖRÜ TALEPTE BULUNSUN BAKALIM KTHY' DEN FULL CHARTER BAZINDA. KAÇ GÜN DEĞİL KAÇ HAFTA CEVAP BEKLEYECEK. KTHY YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞEBİLMEK ,CUMHURBAŞKANIMIZ GÜL İLE GÖRÜŞMEKTEN DAHA ZOR.YAZIK ÇOK YAZIK.
  • Yavru vatanin havayolu KTHY'ye basarilar. Ulkelerini tecrit eden ambargoya karsi yaptiklari her calisma desteklenmelidir. KKTC'nin ve insanlarinin iyi bir ulke oldugunu, ancak yurtdisindan KKTC'ye ziyarete gelecek insanlar gorecek ve onlari destekleyecektir bu davalarinda. Rumlarinda en buyuk korkusuda bu ya zaten!!!

Lefkoşa Merit Otel’de gerçekleştirilen kokteyle başta Başbakan Ferdi Sabit Soyer, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Maliye Bakanı Ahmet Uzun, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar, Turkuaz Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Aydoğan, KTHY Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Candanal, KTHY Genel Müdürü Ahmet Akpınar olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

KTHY ile ilgili kısa bir sinevizyon gösterisiyle başlayan kokteyl, sırasıyla KTHY Genel Müdürü Ahmet Akpınar, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Candanal ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar konuşmalarıyla devam etti.

KTHY Genel Müdürü Ahmet Akpınar, KTHY'nin bir milli havayolu şirketi olduğunu ve KKTC’nin dünyaya açılarak, ekonomik kalkınmasını devam ettirmesi için, güvenli, ekonomik ve sürdürülebilir bir hava ulaşım alt yapısı oluşturmak amacıyla 35 yıl önce kurulduğunu belirtti.

KTHY’nin bugün, 5 uçaktan oluşan filosuna ek olarak 180 koltuk kapasiteli Airbus 320-200 tipi 2 uçağı, bir Türk şirketi olan Turkuaz Havayolları’ndan wet lease yoluyla kiraladığını anlatan Akpınar, buna ek olarak 25 Nisan tarihinde de fabrika çıkışlı bir Boeing 737-800 tipi 180 koltuk kapasiteli uçağın teslim alınarak KTHY filosuna dahil edileceğini söyledi.

KTHY Genel Müdürü Akpınar, KTHY’nin 2008 yılında KKTC’den sefer yapan şirketler arasında yüzde 45’lik pazar payı oranıyla, 900 binin üzerinde yolcu taşıyarak en fazla yolcu taşıyan havayolu şirketi olduğunu hatırlattı ve KTHY’nin ekonominin can damarı olan turizmin desteklenmesi çalışmalarına da devam ettiğini söyledi.

KTHY olarak 2012 yılının sonuna kadar 12 uçaklık bir filyoya çıkmayı planladıklarını ifade eden Ahmet Akpınar, “Yeni açılan İtalya, İskandinav ülkeleri ve İran uçuşlarıyla ulaşım hizmeti verilen havalimanı sayısı 51’e çıkarken, KTHY; Sabiha Gökçen, İngiltere, Almanya Kayseri uçuşlarıyla da yeni bir açılıma başlamıştır” şeklinde konuştu.

Akpınar, kısa vadede ciddi bir potansiyel olarak görülen, yeteri kadar rekabet olmayan Batı, Orta ve Doğu Avrupa’yla Suriye, Lübnan, İsrail, Irak, Mısır ve İran arasında Türkiye Cumhuriyeti havalimanlarını kullanarak bir ulaşım pazarı oluşturmayı ve yine kısa vadede artan gelirleriyle ekonomik krizin ardından büyük bir turizm potansiyeli olarak görülen Polonya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Avusturya gibi Doğu ve Orta Avrupa ülkeleriyle KKTC arasında da tarifeli seferlerle ulaşım altyapısı oluşturulmasını planladıklarını ifade etti. Akpınar, “bu bağlamda, Türkiye’nin Sabiha Gökçen, İzmir, Antalya, Kayseri, Ankara, Trabzon gibi şehirlerinden doğrudan, yani uluslararası bağlantılar üzerinde çalıştıklarını” söyledi.

KTHY’nin büyüme planının, dünyadaki havacılık sektörünün hızla küçülmesinin getirmiş olduğu kapasite sıkıntısından yararlanarak, fiyat savaşlarının olmadığı belirli pazarlara girerek karlı bir büyüme stratejisi üzerine kurulduğunu ifade eden Akpınar, “orta ve uzun vadede KKTC’ye uygulanan acımasız ambargonun 2012 tarihine kadar kalkacağı öngörülerek, 2015 yılından itibaren filosuna yeni nesil uzun menzilli, geniş gövdeli uçakları da katarak dünyanın birçok noktasında yeteri kadar hizmet üretilmeyen hatlarda ulaştırma dış satımıyla KKTC ekonomisine önemli katkı yapılması planlanmaktadır” diye konuştu.

Akpınar, KTHY’nin 2015 yılında Kıbrıs merkezli olmak üzere, Avrupa, Türkiye ve Doğu Akdeniz havzasında güvenli, verimli, kaliteli, kapasite ve karlılık açısından değerlendirmeye giren birinci şirket olmayı hedeflediğini vurgulayarak, “KTHY aracılığıyla Kuzey Kıbrıs, ulaşım altyapısı açısından Avrupa, Ortadoğu, Afrika, Asya arasında bir aktarma noktası ve ticaret merkezi olacaktır” dedi

KTHY Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Candanal ise, KTHY’nin 35 yıllık yaşamının 33 yılında 5 uçaklı filosuyla hizmet verdiğini ve yeni yönetimin 2 yıllık kısa bir dönemde yüzde 40’lık artış göstererek filo sayısını 7’ye çıkardığını söyledi.

Göreve geldikleri zaman kendilerine sorulan” KTHY’ye nasıl açılımlar getireceksiniz” sorularına karşılık, KTHY’nin tırmanmaya geçeceği yönünde açıklamalar yaptıklarını belirten Candanal, bu tırmanışın filo genişletilmesi ve var olan destinasyonları yaymaya yönelik olduğunu söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar ise, küresel krizin Amerika’dan başlayarak Avrupa’yı etkisi altına alarak doğuya doğru ilerlerken bu olumsuz gelişmelere rağmen KTHY’nin Kıbrıs Türk halkının ihtiyacının ne olduğunun bilinciyle geleceğini şekillendirme hedefiyle hava ulaşımına yeni açılımlar getirmek için çalışmalara devam ettiğini belirtti.

Usar, hava ulaşımındaki gelişimi gözler önüne sermek amacıyla, 1999 yılında Ercan’ı kullanan yolcu sayısının 816 bin olduğunu, bu rakamın; 2003 yılında 847 bin, 2008 yılı sonunda ise 1 milyon 864 bine ulaştığını ifade ederek, bu büyük gelişmede hükümetin izlediği politikanın ve hizmet veren havayollarının katkılarının önemli payı olduğunu vurguladı.

KTHY’nin turizm ve üniversite sektörüne çok önemli katkılar yaptığını da dile getiren Usar, KTHY’yi bugünkü durumuna getirmek için yöneticilere ve personele teşekkür etti.

KTHY

KTHY

KTHY

KTHY

KTHY

KTHY, Turkuaz'ın uçaklarıyla yüzde 40 büyüdü

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 15 yıl önce
uçuş saatleri bu kadar düşükken 10 senede 5000 saat dolmazken yani pilotlar uçamazken sırf AKP e istedi diye Turquaz ın ucagını kıralayan zihniyet Turquaza para kazandırmak için KTHY ye zarar veren zihniyet yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
nedense bazı insanlar sadece bulundukları mekanı ve gorebıldeklerı kadarını tum dunya zanneder , airbuslar gidince anlarsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaşlar hele bi seçimler bitsin, bu işler mutlaka değişir.. Eninde sonunda anlaşılacaktır bu şirket için en iyisinin Airbus olacağı. Saygılar. A.F.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
KTHY 4 uçağa 800 personele halen devam ediyor ve ne hikmetse personel sayısında eşe dosta verilen masa (!) larda değişen bişey yok !! Türkiye para ödesin KTHY deki çiftlikten beslenenler semirmeye devam etsin ..Ohhhh yan gel yat osman!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaşım bilmeden konuşma ,airbusları değil 1 tane airbusu elinden çıkarttı kirası dolduğu için KTY ,onun dışında giden ne uçak var ne pilot gelen şeyler yeni destinasyonlar ve uçaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Aribusları elden çıkartıcaz diye bir yandan airbus pilotlarının boeing e geçişini mecburi kılıp bazılarının işinden olmasına neden olun bir yandan airbus kiralayın allah akıl fikir versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yani gerçekden anlamıyorum 2 uçak kiralanıyor tonlarca para dökülüp şirket hesabından balo yapılıyor ve kthy battı batacak deniliyor kararlı bir finans politikanız olmassa 2 3 4 uçak kiralamak neye yarar.önce ercandaki hizmetlerin düzeltimesi gerçekden şart adanın temel taşı olan şu şirket dahada iyi yönetilebilir biraz gayret lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Balolarda boy göstermekle olmuyor bu işler sayın beyler. Önce Ercan havaalanında ki hizmetlerinizi düzeltin. Özelleştirdiniz bakın ne hale geldi... Eskiyi çok arıyoruz çok. İstanbul handlingi biraz örnek alsanız ne olur ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kTHY NİN ÖNCELİKLE ADAYA YARAR SAĞLAYACAK İŞLERE SIRT ÇEVİRMEMESİNİ ÖĞRENMESİ LAZIM.HER HANGİ BİR TUR OPERATÖRÜ TALEPTE BULUNSUN BAKALIM KTHY' DEN FULL CHARTER BAZINDA. KAÇ GÜN DEĞİL KAÇ HAFTA CEVAP BEKLEYECEK. KTHY YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞEBİLMEK ,CUMHURBAŞKANIMIZ GÜL İLE GÖRÜŞMEKTEN DAHA ZOR.YAZIK ÇOK YAZIK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yavru vatanin havayolu KTHY'ye basarilar. Ulkelerini tecrit eden ambargoya karsi yaptiklari her calisma desteklenmelidir. KKTC'nin ve insanlarinin iyi bir ulke oldugunu, ancak yurtdisindan KKTC'ye ziyarete gelecek insanlar gorecek ve onlari destekleyecektir bu davalarinda. Rumlarinda en buyuk korkusuda bu ya zaten!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000