19 Ekim 2010, Salı 17:14:43

KTHY RESMEN TARİH OLDU

Kıbrıs Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu, içine düştüğü maddi sıkıntılar sonrası beklenildiği gibi “iflas kararı” aldı. KTHY Yönetim Kurulu, mahkeme kararıyla tasfiye için yarın sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne başvuracak.
  • Daha eksik kalan bazı şeyleride yazmamış yazan,KTHY de iflas kararı öncesi KKTC personellerine ödeme yapılırken Türkiye personellerine 1 kuruş bile ödeme yapılmamış,basından öğrendiğimize göre 3-4 personelin hatta üst düzey yntc.lerin ihtiyat sandıkları ödenmiş , ne hikmetse böyle durumlara para var ama Türkiye personellerine gelince para yok tabi her zaman olduğu gibi yine ayrımcılık.Sn Başbakan Küçük te açıklama yapıyor,ödemelerini yaptık kimseyi mağdur etmedik diye.Söylediklerine ve yaptıklarına kendileri inanıyormu acaba.
  • KTHY de yn krl bir karar alıyor ve açıklıyor.Kontrollü iflas.Ben sözlük tüm ticaret hukuku,icra iflas hukuku ve google da araştırıyorum böyle bir ifade yok.Yani Türk tic.hk.da olmayan bir olguyuda, hukuka geçiriyorlar:)).Sorduğum hukuk'çular ne bu konuya açıklık getirebiliyor,nede ben bir siyasi bilimci olarak yorum getirebiliyorum.Çünkü ortada bir karar metni yokKonkordato değil,tasfiye değil,İflas değil peki ne acaba oyun içinde oyunmu var diyorum.Boşuna Baştan beri KOMEDİ DÜKKANI DEMEDİK.
  • Bu başlığı niye attım biliyormusunuz .İnanın komedi dükkanı adlı sitcom dan büyük keyif alıyorum.Ama size daha büyük keyif vereceğini bildiğim acemiliklerle dolu ,Ama bir o kadarda bireysel kahramanların bu camiaya gerçekten çok fazla katkıda bulunduğunu ve bu yetişmiş isimsiz kahramanların sayesinde bu şirketin bu günlere geldiğini anlatmakta isterim.Hatta isim vererek.Ama bugün gelinen noktada değil.
  • Sn:Bilal EKŞİ'ye KKTC de KTHY Gn.Md.lüğünde ve KKTC T.C. Büyükelçiliği önünde yapılanlar unutulur gibi değil ve yenir yutulur lokmalar değildir.Bundan sonra sen geleceksin diyeceksin ki Sn:T.C.Başbakanı veya Başbakan Yardımcısı'na beni kurtar , bu ne siyaset litaratürüne nede sendika litaratürüne nede insanlık litaratürüne sığar.
  • Son iki yılda yaşanan gelişmeler tamamen ticari ve siyasi hatalarla dolu olup yapılan işler bir ceviz kabuğunu bile doldurmayacak niteliktedir.Bu nedenle KTHY nin tescil kuruluşu olan TÜRKİYE SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ yapılan bunca aymazlığa rağmen yavru vatan kimliği nedeniyle şirkete gerekli kolaylıkları göstermiş ve olmazsa olmazlara imkan vermiştir.Doğrumudur hayır yanlışın en önde gidenidir.
  • Siyasetçilere ne demeli.563 kişinin ekmeğini 500 oya satanlar,Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Sn:Bilal EKŞİ T.C. hükümeti tarafından görevlendiriliyor ve her şey yoluna girmişken sadece %15 lük maaş indirimine ve 500 tl lik indirimle CAS ta çalışacak olan personelin indirimine itiraz eden sendika (Daha sonra ne hikmetse %35 e evet diyor) şirket batmaya yüz tutunca MAMMA var yermisin.Kalmadı çünkü bu durumu kabul ediyor.Bunlar bugün bile tarafımızca kabul görmemiştir.
  • Çok fazla geriye gitmeyeceğim:yıllar önceside KTHY'nin KKTC ye devredildiği akşam RUM KONYAĞI 31'i içerken veya JACK DANIEL's içerken yaşadığınız aynı mutluluğu şu anda da yaşıyormusunuz Sn.Denktaş.Sn Buran Atakan her şey aykırı sendikacılıkla ve muhalefetle oluyormuymuş.Olmuyormuş değilmi sizden üstün olanlarda var,ama siz bunları anlayıncaya kadar atı alan üsküdarı geçti ve siz 563 kişinin hadi 100 eksiltelim oda mağdur olmayacaktı.463 kişinin ekmeğine maniolldunuz.
  • KTHY nin kapatılmasında Türkiyenin parmagı yoktur. Aksine hükümet kapatılmaması için elinden geleni yaptı. Ama ısrarla THY den ayrılmak isteyen 2005 yılında KTHY nin kendisi idi ve bu ayrılış 5 yıl içinde sendikanında katkılarıyla sonu getirdi...
  • Evet komedi dükkanı başlığını atıyorum.Resmen hem T.C'de yaşayan ve havacılığı bilen tüm dostlarımıza ve arkadaşlarımıza bizlere gülmeleri için malzeme verdik.Gülmeleride haklarıydı.Bu bir örnektir.İnşallah başkalarıda aynı hataya düşmez ve havacılık camiamız ders alır.Süreç çok uzun belki başınızı ağrıtacağım ama işin hem ticari hem siyasi boyutu çooook uzun lütfen cümle düşüklüklerini ve argoya kaçar isem şimdiden özür dilerim.Sn editörlerden ricam bizleride muhatap kabul ederek(TÜRKİYE CUMHİYETİ'inde) Yazdıklarımı lütfen birebir yayınlamaları.
  • Kendinizi işçinin yerine koyunca tabii ki üzülüyoruz. Ama sendikanın yerine koyduğumuzda da pişmanlık duyuyoruz. Keşke grev yapmasaydık. Keşke yüksek maaşlar istemeseydik. Keşke ercan önünde kavga ederek tursitlere film olmasaydık. Keşke TC Büyükelçiliği önünde olay çıkartmasaydık. Keşke biraz olsun şirketi düşünseydik. Diyoruz.
Fikret Çavuşoğlu başkanlığında bugün öğle saatlerinde ortakların da katılımıyla 2 saatlik bir toplantı gerçekleştiren KTHY Yönetim Kurulu, kontrollü iflas kararı aldı. Karar, KTHY Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Çavuşoğlu tarafından saat 15.00’de düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

Çavuşoğlu, iflas kararı alan yönetim kurulunun KTHY’nin tasfiyesi için yarın sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi Başkanlığı’na başvuracağını açıkladı.

KTHY’nin bu noktaya gelmesinde yönetsel sorunlar, KKTC’nin tanınmaması nedeniyle uygulanan ambargolar, zamanında doğru kararlar verilmemesi gibi birçok nedenler bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, Başbakanlık Denetleme Kurulu ile Meclis Araştırma Komitesi’nin tüm bunların nedenlerini araştırmakta olduğunu, yarın saat 14.00’te kendisinin gerekli bilgileri vermek üzere üçüncü kez ilgili Meclis Komitesi’nin toplantısına katılacağını söyledi.

Gerek Başbakanlık Denetleme Kurulu’nun, gerekse KTHY ile ilgili Meclis Araştırma Komitesi’nin elde edeceği sonuçları kamuoyu ile paylaşacağını umduğunu belirten Çavuşoğlu, “Kıbrıs Türk Hava Yolları ülkenin ulaşımına, turizmine, kargo hizmetlerine, kültürüne katkılar sağlayan önemli bir kurumumuzdu. Yaşanan iflasla doğacak olan boşluğun en kısa sürede doldurulacağını düşünüyorum. Bu yöndeki çalışmalar bizim dışımızda olmakla beraber devam ediyor. İnşallah kısa sürede yeni bir şirket ve ortaklık kurulur, eksik kalmış bu misyon giderilmiş olur” şeklinde konuştu.

Çok üzgün olduklarını belirterek, çalışanların bütün özverilerine, maaşlarının önemli bölümünden feragat etmelerine ve devletin geçen yıl yaptığı yaklaşık 40 milyon liralık yardıma rağmen sonuç elde edilemediğine işaret eden Çavuşoğlu, “Kıbrıs Türk Hava Yolları 140 milyon Dolar bilinen borçları ile iflas noktasına gelmiştir ve tasfiyesi yapılacaktır” dedi. (KıbrısPostası)
KTHY RESMEN TARİH OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Misafir ~ 14 yıl önce
Daha eksik kalan bazı şeyleride yazmamış yazan,KTHY de iflas kararı öncesi KKTC personellerine ödeme yapılırken Türkiye personellerine 1 kuruş bile ödeme yapılmamış,basından öğrendiğimize göre 3-4 personelin hatta üst düzey yntc.lerin ihtiyat sandıkları ödenmiş , ne hikmetse böyle durumlara para var ama Türkiye personellerine gelince para yok tabi her zaman olduğu gibi yine ayrımcılık.Sn Başbakan Küçük te açıklama yapıyor,ödemelerini yaptık kimseyi mağdur etmedik diye.Söylediklerine ve yaptıklarına kendileri inanıyormu acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY de yn krl bir karar alıyor ve açıklıyor.Kontrollü iflas.Ben sözlük tüm ticaret hukuku,icra iflas hukuku ve google da araştırıyorum böyle bir ifade yok.Yani Türk tic.hk.da olmayan bir olguyuda, hukuka geçiriyorlar:)).Sorduğum hukuk'çular ne bu konuya açıklık getirebiliyor,nede ben bir siyasi bilimci olarak yorum getirebiliyorum.Çünkü ortada bir karar metni yokKonkordato değil,tasfiye değil,İflas değil peki ne acaba oyun içinde oyunmu var diyorum.Boşuna Baştan beri KOMEDİ DÜKKANI DEMEDİK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu başlığı niye attım biliyormusunuz .İnanın komedi dükkanı adlı sitcom dan büyük keyif alıyorum.Ama size daha büyük keyif vereceğini bildiğim acemiliklerle dolu ,Ama bir o kadarda bireysel kahramanların bu camiaya gerçekten çok fazla katkıda bulunduğunu ve bu yetişmiş isimsiz kahramanların sayesinde bu şirketin bu günlere geldiğini anlatmakta isterim.Hatta isim vererek.Ama bugün gelinen noktada değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sn:Bilal EKŞİ'ye KKTC de KTHY Gn.Md.lüğünde ve KKTC T.C. Büyükelçiliği önünde yapılanlar unutulur gibi değil ve yenir yutulur lokmalar değildir.Bundan sonra sen geleceksin diyeceksin ki Sn:T.C.Başbakanı veya Başbakan Yardımcısı'na beni kurtar , bu ne siyaset litaratürüne nede sendika litaratürüne nede insanlık litaratürüne sığar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Son iki yılda yaşanan gelişmeler tamamen ticari ve siyasi hatalarla dolu olup yapılan işler bir ceviz kabuğunu bile doldurmayacak niteliktedir.Bu nedenle KTHY nin tescil kuruluşu olan TÜRKİYE SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ yapılan bunca aymazlığa rağmen yavru vatan kimliği nedeniyle şirkete gerekli kolaylıkları göstermiş ve olmazsa olmazlara imkan vermiştir.Doğrumudur hayır yanlışın en önde gidenidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Siyasetçilere ne demeli.563 kişinin ekmeğini 500 oya satanlar,Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Sn:Bilal EKŞİ T.C. hükümeti tarafından görevlendiriliyor ve her şey yoluna girmişken sadece %15 lük maaş indirimine ve 500 tl lik indirimle CAS ta çalışacak olan personelin indirimine itiraz eden sendika (Daha sonra ne hikmetse %35 e evet diyor) şirket batmaya yüz tutunca MAMMA var yermisin.Kalmadı çünkü bu durumu kabul ediyor.Bunlar bugün bile tarafımızca kabul görmemiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çok fazla geriye gitmeyeceğim:yıllar önceside KTHY'nin KKTC ye devredildiği akşam RUM KONYAĞI 31'i içerken veya JACK DANIEL's içerken yaşadığınız aynı mutluluğu şu anda da yaşıyormusunuz Sn.Denktaş.Sn Buran Atakan her şey aykırı sendikacılıkla ve muhalefetle oluyormuymuş.Olmuyormuş değilmi sizden üstün olanlarda var,ama siz bunları anlayıncaya kadar atı alan üsküdarı geçti ve siz 563 kişinin hadi 100 eksiltelim oda mağdur olmayacaktı.463 kişinin ekmeğine maniolldunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY nin kapatılmasında Türkiyenin parmagı yoktur. Aksine hükümet kapatılmaması için elinden geleni yaptı. Ama ısrarla THY den ayrılmak isteyen 2005 yılında KTHY nin kendisi idi ve bu ayrılış 5 yıl içinde sendikanında katkılarıyla sonu getirdi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Evet komedi dükkanı başlığını atıyorum.Resmen hem T.C'de yaşayan ve havacılığı bilen tüm dostlarımıza ve arkadaşlarımıza bizlere gülmeleri için malzeme verdik.Gülmeleride haklarıydı.Bu bir örnektir.İnşallah başkalarıda aynı hataya düşmez ve havacılık camiamız ders alır.Süreç çok uzun belki başınızı ağrıtacağım ama işin hem ticari hem siyasi boyutu çooook uzun lütfen cümle düşüklüklerini ve argoya kaçar isem şimdiden özür dilerim.Sn editörlerden ricam bizleride muhatap kabul ederek(TÜRKİYE CUMHİYETİ'inde) Yazdıklarımı lütfen birebir yayınlamaları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kendinizi işçinin yerine koyunca tabii ki üzülüyoruz. Ama sendikanın yerine koyduğumuzda da pişmanlık duyuyoruz. Keşke grev yapmasaydık. Keşke yüksek maaşlar istemeseydik. Keşke ercan önünde kavga ederek tursitlere film olmasaydık. Keşke TC Büyükelçiliği önünde olay çıkartmasaydık. Keşke biraz olsun şirketi düşünseydik. Diyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000