17 Ekim 2011, Pazartesi 07:53:23

"KTHY PERSONELİNİN BİTMEYEN ÇİLESİ"

Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kıbrıs Postası köşe yazarı Remzi Tanlı, eski KTHY personellerinin ne kadar önemsendiğini köşesinde ilginç bir şekilde irdeledi. İşte Tanlı'nın o köşe yazısı...
  • Ben de kthy mağduruyum sn.yorumcular!Bu kadar beceriksiz hükümetin gazabına birgün sizde uğrarsanız hiç şaşırmam.O zaman öperim canım sizi!......
  • Hava sen denilen sendika varken bu insanları işe kim alır. Sayın yazar herhalde hiçbir şeyin farkında değil. Ne yaptılarsa kendileri yaptılar. Ercan havalimanında grevi kimler yaptı ? Hak aramaksa tarihte kalmışınız. Şirket ölüyor siz hak aradınız. Bu mu sendikacılık ? Bağıa çağıra turistlere ülkeyi rezil tanıttınız. Sayın yazar neden bunları yazmıyor. Böyle fasa fiso yazıları kimse okumaz. Siz gidin okulda öğrencilerinizi eğitin. Nasıl eğitim veriyorsanız ?
  • soru belin altında agrı varmı.bu nedir be ama nasıl soru bunlar.belin altındaki şikayeti muhayene etmeden nasıl anlarlar.peki varsa teknisyen olamaz.ben anlamadı bu işi..
  • KTHY PERSONELİ NE YAPTIYSA KENDİ KENDİNE YAPTI.SEN buran GİBİ ADAMIN PEŞİNE TAKIL O DA AKIL HOCASI İLKOKUL ÖĞRETMENİNDEN ALDIĞI TALİMATLARLA HAREKET ETSİN HER ALLAHIN GÜNÜ GREV YAP ŞİRKETİ İFLASA SÜRÜKLEYİN ONDAN SONRA AĞLAYIN İŞSİZ KALDIK DİYE.BU 400 KİŞİDE HİÇ Mİ AKIL YOK TEK AKILLI SENDİKA AĞASI buran efendi Mİ?SİZLER PARASIZLIKTAN AĞLAYIN SENDİKA BAŞKANINIZ DA GİRNE`DEKİ VİLLASINDA VİSKİSİNİ YUDUMLASIN.AZ BİLE SİZLERE.
  • KTHY PESONELİ VAKTİ ZAMANINDA BURUNLARINDAN KIL ALDIRMAZDILAR.KIBRISTAKİ HANGİ KTHY OFİSİNE GİRSENİZ HEPSİNDE BİR HAVA HELE GN.MD.LÜK BİNASININ PERSONELİ BAŞINI KALDIRIP DA YÜZÜNÜZE BAKAN YOKTU.HEY GİDİ GÜNLER HEY İNSAN NE OLDUM DEĞİL NE OLACAĞIM DEMELİ..ALLAH VERİYOR İŞTE...
KTHY eski çalışanlarının yaşadığı mağduriyet 1. yılını dolduruyor. 

Şirketin batmasına sebep olan beceriksizlik ve sorumsuzluk aynen devam ediyor.

Bu konuda KKTC yönetiminin inanılmaz tavrını anlatan bir çok yazı yazdım.

Bu mağduriyet ortadan kalkana kadar da yazmaya devam edeceğim.

Geçtiğimiz günlerde Hava-Sen yetkilileri ile Başbakan görüştü.

CAS çalışanlarının sorunları konuşulduktan sonra KTHY çalışanlarının sorunu gündeme getirildi.

Sendika yetkilileri yaklaşık 250 kişi olduklarını söyleyince, Başbakan, “Ben 400 biliyordum” demiş.

Ardından da personelin listesini istemiş.

Başbakan daha önceki beyanatlarında bu insanlara sizi işe alacağım demişti.

Ancak kaç kişi olduklarını halen bilmiyor.

Böyle bir şey nasıl olabilir ben anlamakta zorlanıyorum. Şimdi bir oyalama dönemi daha başladı.

Başbakan’ın bu talebi üzerine Sendika KTHY mağdurlarına çağrı yaptı.

Çalışanlar sendikaya gidip başvurularını yinelediler.

Yine umutla bekleyiş başladı. Telefonlar işleyecek “işe alınıyoruz”, “Başbakana liste verildi” ve benzeri umut içeren sözler birbiri ardına dizilecek.

Bir yıldır işsiz olan KTHY mağdurları halen daha devletin kendilerine sahip çıkacağına ilişkin umut besliyorlar. Bunun her gün tanığı oluyorum.

Psikolojik testle performans ölçme

Ulaştırma Bakanı Saner, gazeteci Levent Özadam’ın “Sakın kimseye söylemeyin, sizi işe alacağız” başlıklı yazısına karşılık gönderdiği ve gazetede yayınlanan mektubunda ...

“KTHY eski çalışanlarından 25 kişi ile Bakanlığımızda görüşme yapıldığı doğrudur.

Söz konusu kişiler daha önce THY tarafından yapılan testte en iyi performansı gösterdiği tespit edilen ve ilk olarak görüşmeye çağrılmaları için THY tarafından bize verilen listedeki kişilerdir” ifadelerini kullandı.

THY tarafından yapılan testte en iyi performansı gösterenler çağrılmış.

Çağrılanlara Kuzey Kıbrıs Hava Yolları’na alınacakları söylendiği de iddia ediliyor. (umarım tüm çağrılanlar alınır) Bilmeyenler için söylüyorum yapılan test ağırlıklı olarak psikolojik bir test idi.

Bu teste sorulan bazı sorular şunlardı;

“Borçlu olmak sizi endişelendirir mi?”, “Oldukça canlı bir kişi misiniz?”, “Hiç sizin payınıza düşünden fazlasını alıp açgözlülük yaptığınız oldu mu?”, “Garip ya da tehlikeli etkileri olabilecek ilaçlar kullandınız mı?”, “Hiç başkasına ait olan bir şeyi (toplu iğne veya iğne bile olsa) aldınız mı?”, “Evliliğin modası geçmiş veya kaldırılması gereken bir şey olduğunu düşünüyor musunuz?”, “Herhangi bir oyunda hiç hile yaptınız mı?” gibi soruların yanında, cinsel arzu ve ilginin kaybı; kolayca gücenme rahatsız olma hissi; başka kişilerin duymadıkları sesleri duyma; karşı cinsten kişilerle utangaçlık ve rahatsızlık hissi; belin alt kısmında ağrılar; başkalarının sizi gözlediği veya hakkınızda konuştuğu hissi; cinsiyet konusunda sizi çok rahatsız eden düşüncelerin olması” . biçiminde sorular soruldu.

Bu sorular, bir çalışanın işini ne kadar iyi yaptığını veya performansının ne kadar yüksek olduğunu ortaya çıkarabilir mi ?

Bu sorularla ancak çalışanların psikolojik durumu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz oda samimi cevaplar alırsanız.

Hiç kimse böyle bir sınavda aç gözlü olduğunu veya hilekar olduğunu ortaya çıkaracak şekilde yanıt vermez.

Çalışanın performansı, öğrenme, uyum, çaba, verimlilik, bağlılık, sorumluluk ve daha birçok niteliğin ölçülmesi ile ortaya çıkarılabilir.

Hiç abartmadan söylüyorum başından beri KTHY ile ilgili yaşanan dram ve buna karşılık hükümet üyelerinin beyanatları (tabi ki icraatları da) yazın sanatına kazandırılsa çok önemli bir trajikomedi ortaya çıkar.

Yazının sözü
Ümit bize sükun verir, ızdırabı uyuşturur.
Moliere

(Remzi Tanlı-Kıbrıs Postası)
"KTHY PERSONELİNİN BİTMEYEN ÇİLESİ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Ben de kthy mağduruyum sn.yorumcular!Bu kadar beceriksiz hükümetin gazabına birgün sizde uğrarsanız hiç şaşırmam.O zaman öperim canım sizi!......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hava sen denilen sendika varken bu insanları işe kim alır. Sayın yazar herhalde hiçbir şeyin farkında değil. Ne yaptılarsa kendileri yaptılar. Ercan havalimanında grevi kimler yaptı ? Hak aramaksa tarihte kalmışınız. Şirket ölüyor siz hak aradınız. Bu mu sendikacılık ? Bağıa çağıra turistlere ülkeyi rezil tanıttınız. Sayın yazar neden bunları yazmıyor. Böyle fasa fiso yazıları kimse okumaz. Siz gidin okulda öğrencilerinizi eğitin. Nasıl eğitim veriyorsanız ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
soru belin altında agrı varmı.bu nedir be ama nasıl soru bunlar.belin altındaki şikayeti muhayene etmeden nasıl anlarlar.peki varsa teknisyen olamaz.ben anlamadı bu işi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KTHY PERSONELİ NE YAPTIYSA KENDİ KENDİNE YAPTI.SEN buran GİBİ ADAMIN PEŞİNE TAKIL O DA AKIL HOCASI İLKOKUL ÖĞRETMENİNDEN ALDIĞI TALİMATLARLA HAREKET ETSİN HER ALLAHIN GÜNÜ GREV YAP ŞİRKETİ İFLASA SÜRÜKLEYİN ONDAN SONRA AĞLAYIN İŞSİZ KALDIK DİYE.BU 400 KİŞİDE HİÇ Mİ AKIL YOK TEK AKILLI SENDİKA AĞASI buran efendi Mİ?SİZLER PARASIZLIKTAN AĞLAYIN SENDİKA BAŞKANINIZ DA GİRNE`DEKİ VİLLASINDA VİSKİSİNİ YUDUMLASIN.AZ BİLE SİZLERE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KTHY PESONELİ VAKTİ ZAMANINDA BURUNLARINDAN KIL ALDIRMAZDILAR.KIBRISTAKİ HANGİ KTHY OFİSİNE GİRSENİZ HEPSİNDE BİR HAVA HELE GN.MD.LÜK BİNASININ PERSONELİ BAŞINI KALDIRIP DA YÜZÜNÜZE BAKAN YOKTU.HEY GİDİ GÜNLER HEY İNSAN NE OLDUM DEĞİL NE OLACAĞIM DEMELİ..ALLAH VERİYOR İŞTE...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000