15 Haziran 2010, Salı 09:12:14

KTHY, KKTC'li işadamlarının umrunda bile değil!

KTHY’nin kurtarılması için ortaklık teklif edilen 30 KKTC'li işadamından sadece ikisi olumlu tepki verdi.
  • içen bi bardacık suyunan bi saade gavecik bitti be gardaşcım değil?
  • KKTC'de ve KTHY'de büyük bir kafatasçılık yıllardır devam ediyor, onlar bizim sadece paramızı istiyorlar, İngiliz pasaportunu. KKTC'li işadamlarının sermayesi ne ki KTHY'yi alsınlar? Onlar Türkiye kadar akıllı değilmi :) batmış ve kurtarılsa da yine batacak olan bir KTHY'ye neden para koysunlar. KKTC işadamı, çalışanı, siyasetçisi hepsi birlikte Türkiye'yi sağılacak olarak görüyorlar. AKP kesinlikle geri adım atmamalı, bizim paramız ile başkalarının sefa sürmesine izin vermemeli. KTHY'ye batacaksa batsın yerine yenileri kurulur veya zaten var olan havayolları boşluğu doldurur.
  • Milliyetçilik kıbrıslı iş adamında çok fazla bulunan bir vasıf değildir ancak ticaretide kuralına göre yaparlar. Hükümet muhtemelen KKTC li iş adamlarına yeterli güvence veremedi şimdide halka karşı düşman gösteriyor sahip çıkmadılar diyerek . Sendikadan kurtulmadan hiç bir iş adamı o şirkete para yatırmaz KKTC de. Yoksa Mete Boyacı için KTHY yi almak fırından ekmek almak kadar kolay bir şey.
  • Cuma günü yayınlanan fikir fırtınası programında KTHY tartışıldı. Zamanın çok önemli olduğu vurgulanarak geçen her günün aleyhe olduğunun altı çizildi. Hala neden zaman kayıp edilir anlamış değilim.
  • tc hükümeti seni allaha havale ediyorum
  • Kibrisli isadamlarina cok bel baglamislardi bunu anlamakta yersiz bukadar milliyetcilik duygusu varmis gibi gostermeleri sacma kimsenin umrunda olmaz kapitalizm duzeninde boyle seyler.Kthy yi bu hale getiren gene gereksiz milliyetcilik duygulariyla THY den kopmak istiyoruz diye AKP ye baski yapan yoneticilerdi ozellikle eski maliye bakani Ahmet Uzun.acaba suanda kulaklari cinliyomu?
  • Kıbrıs Gazetesinin tüm yorumları tamamen siyasal kazanç içerikledir bu Kıbrıs Gazetesinin haberlerine inanıp yorum yapmayın...
  • şu saatten sonra kthy kimsenin pek umrunda olamaz giderek çığ gibi zararı artan büyüyen bir firma herhalde bu gidişlede kapıya kilidi vururlar ya da bir firmanın çatısı altına girer o firma adı altında iyi olacak tarzda çokta fazla hayal kurmamak lazım bugün şöyle bir bakıldığında kthy yi tur operatörleri dışında seçenek olarak pek seçen insanlar yok hatta şunuda söyliyeyim kıbrısın kendi halkı bile seçmiyor siz düşünün artık gerçekleri...
  • DUYDUKLARIM UMARIM DOGRU DEGILDIR.EGER DOGRU CIKARSA SIRKET DAHA DA KOTU DURUMA DUSECEK VE HEPIMIZIN TAHMIN ETTIGI KESIME YAKIN BIR KISI CIKIP YOK PAHASINA SATILACAK.YINE DUYDUGUMA GORE BU DURUMA DUSURMEKTEKI AMACLARI TAMAMEN BU KISILERE SATMAK ICINMIS.UMARIM DOGRU DEGILDIR.
  • Şİmdiye kadar susan Eroğlu gerçekleri açığa vurmuş. Vatan, millte KKTC şarkılarının çığlığa dönüşmesini sağlayan sendika ve politikacılar acaba bu satırları okudular mı? Devlet çağırmış; gelin elinizi taşın altına koyun kurtaralım birlikte diye.. Sadece iki kuruluş yarım ağız ilgilenmiş..Öteki KIbrıslı para babaları nerede??Yemezler değil mi? Peki niçin? Sendika ve partilerle boğuşmayı göze alamazlar da ondan..Adaya ayak bastırmazlar adamı bunlar.Bir de basın ve acentalarla işbirliğ yaptılar mı, ört ki ölem..Adları geçiyor ya Atlas'a da, Pegasus'a da bol şanslar..Bu arada Türkiye'deki iktidar da herhalde mutlu bir şekilde durumu izliyordur.

KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) satılmasından söz edilirken, ortaklık teklif edilen 30 KKTC'li işadamından sadece ikisinin olumlu tepki verdiğini, ancak bunlarla da anlaşma sağlanamadığını açıkladı.
  
Eroğlu, basın mensuplarıyla öğle yemeğinde bir araya geldiği toplantıda, KTHY’nin yaşadığı sıkıntılara da değindi. Başbakanlığı döneminde yaptığı girişimlerden başlayarak, bugünlere gelen Eroğlu “Türkiye Devlet Bakanı Sayın Cemil Çiçek ile konuyu görüştük, Türk Hava Yolları’nın (THY) yeniden ortaklığını önerdik, ilettiler, ancak THY borsada olduğu için kabul edemeyecekleri bildirildi” dedi.

Eroğlu, Türkiye’den KTHY için kaynak istediklerini, bunun karşılığında personelin 14’üncü maaştan vazgeçmesi gibi şartlar koşulduğunu anlattı. İlk aşamada 10 milyonluk bir kaynak sağlandığını belirten Eroğlu, sendikanın yüzde 10 oranında maaş kesintisini de kabul ettiğini söyledi. “Sendikaya ben kefil oldum, ama sonradan kesintilere karşı çıktılar” diyen Eroğlu, özetle şöyle devam etti:

“KTHY’nin özelleştirmeye ya da stratejik ortağa ihtiyacı vardır. KTHY gerçekten kritik günler yaşıyor. Alınması gereken tedbirler vardır. Başbakanlığım döneminde 30 işadamımızı çağırdım. Acapulco, Kaya Artemis, Günay Çerkez, Hacıali gibi isimler vardı. KTHY’ye sahip çıkmalarını istedim ve yüzde 51 hisse önerdim. Borcu da devralmayı kabul ettik. Yeter ki; KTHY elindeki slotları (uçuş noktalarını) korusun ve uçmaya devam etsin. Sadece iki kişi sahip çıktı. Kaya Artemis Grubu ve Acapulco… Teminat istediler. Sonuç alınamadı ve bugünlere gelindi. Şu anda sendikanın pozisyonunu bilmem. Yerli şirketlerin sahip çıkması konusunda ısrarlıydım. Olmadı.”

Ercan’ın ihalesiz verilmesi karşılığında 50 milyon dolarlık sıcak para teklifi,ne değinen Eroğlu, KAV tarafından ortaya atılan bu görüşe sıcak bakılmadığını anlattı.

Eroğlu, CTP-ÖRP hükümeti döneminde sıcak para sağlanacak diye 20 dolara bilet satıldığını ve yapılan anlaşmanın Ocak 2010’a kadar devam ettiğini anlattı. Eroğlu “Büyük hatalar yapıldı” dedi.

Ekonomik tedbirler şart

Eroğlu, ülkenin ekonomik açıdan zor günler içinde olduğuna da dikkat çekti ve “ekonomimiz güçlü olursa, müzakere masasındaki elimiz de güçlü olur” dedi.

Cumhurbaşkanı, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) tüm kaynakları tükettikten sonra erken seçim kararı aldığını belirterek şunları ekledi:

“CTP kemer sıkmadı, tedbir almadı, erken seçime gidildi, biz tedbir aldık, sendikalar ayağa kalktı, eylemle karşılaştık ancak bazı tedbirler alınmazsa, her şey daha kötü olacak.”

(Kıbrıs Gazetesi)

KTHY, KKTC'li işadamlarının umrunda bile değil!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
içen bi bardacık suyunan bi saade gavecik bitti be gardaşcım değil?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KKTC'de ve KTHY'de büyük bir kafatasçılık yıllardır devam ediyor, onlar bizim sadece paramızı istiyorlar, İngiliz pasaportunu. KKTC'li işadamlarının sermayesi ne ki KTHY'yi alsınlar? Onlar Türkiye kadar akıllı değilmi :) batmış ve kurtarılsa da yine batacak olan bir KTHY'ye neden para koysunlar. KKTC işadamı, çalışanı, siyasetçisi hepsi birlikte Türkiye'yi sağılacak olarak görüyorlar. AKP kesinlikle geri adım atmamalı, bizim paramız ile başkalarının sefa sürmesine izin vermemeli. KTHY'ye batacaksa batsın yerine yenileri kurulur veya zaten var olan havayolları boşluğu doldurur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Milliyetçilik kıbrıslı iş adamında çok fazla bulunan bir vasıf değildir ancak ticaretide kuralına göre yaparlar. Hükümet muhtemelen KKTC li iş adamlarına yeterli güvence veremedi şimdide halka karşı düşman gösteriyor sahip çıkmadılar diyerek . Sendikadan kurtulmadan hiç bir iş adamı o şirkete para yatırmaz KKTC de. Yoksa Mete Boyacı için KTHY yi almak fırından ekmek almak kadar kolay bir şey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Cuma günü yayınlanan fikir fırtınası programında KTHY tartışıldı. Zamanın çok önemli olduğu vurgulanarak geçen her günün aleyhe olduğunun altı çizildi. Hala neden zaman kayıp edilir anlamış değilim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tc hükümeti seni allaha havale ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kibrisli isadamlarina cok bel baglamislardi bunu anlamakta yersiz bukadar milliyetcilik duygusu varmis gibi gostermeleri sacma kimsenin umrunda olmaz kapitalizm duzeninde boyle seyler.Kthy yi bu hale getiren gene gereksiz milliyetcilik duygulariyla THY den kopmak istiyoruz diye AKP ye baski yapan yoneticilerdi ozellikle eski maliye bakani Ahmet Uzun.acaba suanda kulaklari cinliyomu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kıbrıs Gazetesinin tüm yorumları tamamen siyasal kazanç içerikledir bu Kıbrıs Gazetesinin haberlerine inanıp yorum yapmayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
şu saatten sonra kthy kimsenin pek umrunda olamaz giderek çığ gibi zararı artan büyüyen bir firma herhalde bu gidişlede kapıya kilidi vururlar ya da bir firmanın çatısı altına girer o firma adı altında iyi olacak tarzda çokta fazla hayal kurmamak lazım bugün şöyle bir bakıldığında kthy yi tur operatörleri dışında seçenek olarak pek seçen insanlar yok hatta şunuda söyliyeyim kıbrısın kendi halkı bile seçmiyor siz düşünün artık gerçekleri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DUYDUKLARIM UMARIM DOGRU DEGILDIR.EGER DOGRU CIKARSA SIRKET DAHA DA KOTU DURUMA DUSECEK VE HEPIMIZIN TAHMIN ETTIGI KESIME YAKIN BIR KISI CIKIP YOK PAHASINA SATILACAK.YINE DUYDUGUMA GORE BU DURUMA DUSURMEKTEKI AMACLARI TAMAMEN BU KISILERE SATMAK ICINMIS.UMARIM DOGRU DEGILDIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şİmdiye kadar susan Eroğlu gerçekleri açığa vurmuş. Vatan, millte KKTC şarkılarının çığlığa dönüşmesini sağlayan sendika ve politikacılar acaba bu satırları okudular mı? Devlet çağırmış; gelin elinizi taşın altına koyun kurtaralım birlikte diye.. Sadece iki kuruluş yarım ağız ilgilenmiş..Öteki KIbrıslı para babaları nerede??Yemezler değil mi? Peki niçin? Sendika ve partilerle boğuşmayı göze alamazlar da ondan..Adaya ayak bastırmazlar adamı bunlar.Bir de basın ve acentalarla işbirliğ yaptılar mı, ört ki ölem..Adları geçiyor ya Atlas'a da, Pegasus'a da bol şanslar..Bu arada Türkiye'deki iktidar da herhalde mutlu bir şekilde durumu izliyordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000