26 Ağustos 2010, Perşembe 11:01:40

"KTHY İÇİN DUA EDİN!"

Kıbrıs Postası yazarlarından Levent Özadam, Türk Hava Yolları'nın ilk altı aylık bilançosunu açıklamasından sonra KTHY'nin yaşadığı krizi tekrardan köşesine taşıdı. İşte Özadam'ın o yazısı...
  • KTHY de hiç iş bilmeyenler başkan olmuştu. Çaycılar amir olmuş çokmu ?
  • Biri çaycılar amir oldu demiş. Demek ki kendi birşey olamadığı için böyle yazmış. Halbuki ben olsam çaycı kadar kendimi geliştiremedim diyerek istifa ederdim. Helal olsun o çaycıya.
  • Eğitmenlerin hepsi Türkiyeden gidiyor. KKTC de TC Sivil Havaclığının kabul edebileceği eğitmenlik sertifikasına sahip kimse yok. Özellikle araç eğitimleri konusunda kimse sertifika veremez. Verse de yapılan denetimlerde kabul edilemez.
  • Değerli arkadaşım yanlış şeyler yazıp burada insanları birbirine düşürüyorsun. Eğitmenleriniz Türkiyeden gelmiyormu ? Kıbrısta eğitmenmi var ? Yapma allahaşkına.
  • Aslında en doğru sen yazmışın. Kafası çalışan çaycı amir de olur müdürde. Diğerleride işçi olmaya ne yazıkki devam eder. Çalışan kazanır yatanlar değil. Yazı için teşekkür ederim.
  • Ben KTHY çalışanı değilim adını kimliğini yaz görüşelim bakalım. Çaycı kimden eğitim aldı onu eğiten kişiler nasıl oluyorda eğitmenlik yapabilirler tembel değilmi onlar kafaları da çalışmaz bilgi ise nerede tembellikten ne öğrenebildilerki. eeee bizim çaycıda tembellerden ne öğrendi? yoksa?.. gizli yeteneklerimi var.. çokmu yetenekli acaba... sana gelince odun kafalı olmalısın türk milletini bir birine sokmaya çalışan bir odun kafalı yoksa kanınmı bozuk senin...
  • Sendika TC Büyükelçiliğinin önünde bağırıp çağırmasını iyi biliyor. Türkiyeye hakaret etmesini iyi biliyor. En iyi bildiği şeyde KTHY nı batırmak. Hadi şimdi kurtarsın KTHY personelini de görelim. Hangi Büyükelçiliğin önünde bağıracağını iyi bileceksin. Bilmezsen birileri sana bunun bedelini çok ağır ödetir. TC ile şaka olmaz. Aman sakın başka ülkelerle karıştırmayın. Bilmem anlatabildimmi ?
  • Tipik bir KTHY personeli eleştirisi. Ben niye adam olamadım diye kendi kendilerine soracaklarına, başkalarına satşmayı tercih ediyorlar. İşte bu yüzden de koca şirketi batırdınız. Çaycılar amir olduysa demek ki sizlerden daha iyi çalışıyorlar. Siz çaycı bile olmadınız ama ? Neden ? Çünkü çaycılar adam gibi çalışıyor. Tembellerden memur yapmaktansa, çalışan çaycılardan şef yapmak daha akıllıca değil mi ?
  • KTHY -THY'DEN 2005 DE AYRILMADI. THY KTHY HİSSELERİ önce TURBANA sonra ET VE BALIK KURUMUNA en sonunda T.C ÖZELLEŞTİRME DAİRESİNE DEVREDİLDİ. yani THY den 2005 de değil çok önce AYIRDILAR. peki ya şirketdeki danışmanlar ordusu papyonlusu papyonsuzunu kim işe aldı kim banka müdürünü ticaret başkanı yaptı. memurun maaşlarından önce onlar sorgulanmalı bu insanlar bu şirkete neler kattı neler götürdü.
  • insanların aldıkları maaşları açıklasınlar deye tuturan arkadaş çok merak edersen buyur git kthy'e müracaat et bodroları sana versinler de merakını gidermiş olursun Canım kıbrıs'ım canım atalarımız biz bunun içinmi TMT'yi kurduk ırkım insanından hakaret içinmi savaştınız. yeter yaaa GAVURUN 35 SENEDE YAPAMADIĞINI YAPTINIZ tebrik ederim....

THY, yılın ilk altı ayında 278 milyon TL kar yapmış. Hem de bütün masraflar çıktıktan sonra. Helali hoş olsun! Tabi ki gurur duyduk. Ama içimiz de cız etti!

THY’nin daha bundan 10 yıl önceki durumunu da biliyoruz. Siyasilerin çiftliği olduğu ve tek sahibinin devlet olduğu THY. Yani şimdiki bizim KTHY’nin durumundaki hali...

Tamamen iflas etmiş, personelini bile ödeyemeyen, boğazına kadar borca batmış bir THY vardı.

Şimdi ise Türk halkının gururu olarak dünyanın bütün ülkelerine seferler gerçekleştiriyor. 10 binden fazla da personelini tıkır tıkır ödeyip 6 ayda da 278 milyon TL kar ediyor.

Elbette böyle bir kuruma gıpta ile bakılır. Ama biz isterdik aynen Türkiye’de olduğu gibi siyasi düzenin batırdığı THY örneği gibi KTHY’nin de şartları ne kadar kötü olursa olsun, ayağa kaldırılıp göklerdeki yerini alsaydı.

KTHY belki ekonomik olarak batmış bir şirketti ama tüm yaşananlara rağmen Avrupa’da en güvenilir şirketler arasında en üst sıradaydı.

KTHY konusu ve Atlas Jet olayındaki bazı gerçeklerin kamuoyundan bir sır gibi saklanması da anlamak mümkün değildir.

Bizim Ankara kaynaklı aldığımız duyumlara göre Atlas Jet ile yapılan işbirliğinde hukuki hiç bir işlem yapılmamış, şifayi bir sözleşmeden başka hiç bir şey yoktur.

Ayrıca Atlas Jet, sadece KKTC’de değil Ankara çevrelerinde de rahatsızlık yaratan bir konudur.

Ve yine çok büyük bir ihtimalle Atlas Jet ile önümüzdeki günlerde de bir anlaşma imzalanmayacak ve THY ile yapılan gizli çalışmalar neticesinde, KTHY’nin yeniden yaratılması sağlanacak ve böylelikle kırılan onurumuz da tamir edilecekti.

Ama bizim bazı bakanlarımız biraz boş boğazlık yapıp gereğinden önce açıklamalar yapınca, ortada bir güvensizlik tablosu oluşmuş ve THY ile yapılan çok özel çalışmalar da tehlikeye girmiştir.

Ankara buna tepkilidir, THY yöneticileri bu işten caymak üzeredir. Başbakan İrsen Küçük her ne kadar durumu düzeltici bir açıklama yapsa da bazı bakanlarının heyecanları nedeniyle zor duruma düşürülmüştür.

Şimdi durumun düzeltilmesi için dua etmekten başka yapabileceğimiz bir şey kalmamıştır. Yeter ki KTHY kurtulsun ve KTHY amblemli uçaklar yıllarca olduğu gibi bundan sonra da milli havayolumuz olarak göklerde uçmaya başlasın.

Levent ÖZADAM
KIBRIS POSTASI

"KTHY İÇİN DUA EDİN!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY de hiç iş bilmeyenler başkan olmuştu. Çaycılar amir olmuş çokmu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Biri çaycılar amir oldu demiş. Demek ki kendi birşey olamadığı için böyle yazmış. Halbuki ben olsam çaycı kadar kendimi geliştiremedim diyerek istifa ederdim. Helal olsun o çaycıya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Eğitmenlerin hepsi Türkiyeden gidiyor. KKTC de TC Sivil Havaclığının kabul edebileceği eğitmenlik sertifikasına sahip kimse yok. Özellikle araç eğitimleri konusunda kimse sertifika veremez. Verse de yapılan denetimlerde kabul edilemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Değerli arkadaşım yanlış şeyler yazıp burada insanları birbirine düşürüyorsun. Eğitmenleriniz Türkiyeden gelmiyormu ? Kıbrısta eğitmenmi var ? Yapma allahaşkına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aslında en doğru sen yazmışın. Kafası çalışan çaycı amir de olur müdürde. Diğerleride işçi olmaya ne yazıkki devam eder. Çalışan kazanır yatanlar değil. Yazı için teşekkür ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben KTHY çalışanı değilim adını kimliğini yaz görüşelim bakalım. Çaycı kimden eğitim aldı onu eğiten kişiler nasıl oluyorda eğitmenlik yapabilirler tembel değilmi onlar kafaları da çalışmaz bilgi ise nerede tembellikten ne öğrenebildilerki. eeee bizim çaycıda tembellerden ne öğrendi? yoksa?.. gizli yeteneklerimi var.. çokmu yetenekli acaba... sana gelince odun kafalı olmalısın türk milletini bir birine sokmaya çalışan bir odun kafalı yoksa kanınmı bozuk senin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sendika TC Büyükelçiliğinin önünde bağırıp çağırmasını iyi biliyor. Türkiyeye hakaret etmesini iyi biliyor. En iyi bildiği şeyde KTHY nı batırmak. Hadi şimdi kurtarsın KTHY personelini de görelim. Hangi Büyükelçiliğin önünde bağıracağını iyi bileceksin. Bilmezsen birileri sana bunun bedelini çok ağır ödetir. TC ile şaka olmaz. Aman sakın başka ülkelerle karıştırmayın. Bilmem anlatabildimmi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tipik bir KTHY personeli eleştirisi. Ben niye adam olamadım diye kendi kendilerine soracaklarına, başkalarına satşmayı tercih ediyorlar. İşte bu yüzden de koca şirketi batırdınız. Çaycılar amir olduysa demek ki sizlerden daha iyi çalışıyorlar. Siz çaycı bile olmadınız ama ? Neden ? Çünkü çaycılar adam gibi çalışıyor. Tembellerden memur yapmaktansa, çalışan çaycılardan şef yapmak daha akıllıca değil mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY -THY'DEN 2005 DE AYRILMADI. THY KTHY HİSSELERİ önce TURBANA sonra ET VE BALIK KURUMUNA en sonunda T.C ÖZELLEŞTİRME DAİRESİNE DEVREDİLDİ. yani THY den 2005 de değil çok önce AYIRDILAR. peki ya şirketdeki danışmanlar ordusu papyonlusu papyonsuzunu kim işe aldı kim banka müdürünü ticaret başkanı yaptı. memurun maaşlarından önce onlar sorgulanmalı bu insanlar bu şirkete neler kattı neler götürdü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
insanların aldıkları maaşları açıklasınlar deye tuturan arkadaş çok merak edersen buyur git kthy'e müracaat et bodroları sana versinler de merakını gidermiş olursun Canım kıbrıs'ım canım atalarımız biz bunun içinmi TMT'yi kurduk ırkım insanından hakaret içinmi savaştınız. yeter yaaa GAVURUN 35 SENEDE YAPAMADIĞINI YAPTINIZ tebrik ederim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000