28 Temmuz 2009, Salı 15:38:27

KTHY davası sonuçlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın (KTHY) İngiltere ile Kuzey Kıbrıs arasında doğrudan uçuşların başlaması için Londra'daki Yüksek Mahkeme'ye yaptığı başvuru reddedildi...
  • Dünyada hiç bir ülke tarafından tanınmayan bir ülkenin dava kazanması mümkün müydü ? Ercana TC haricinde hiç bir ülkeden uçuş yapılamayacağı belli. Daha niye uğraşırlar. Hadi geldi diyelim. Hangi havalimanında hangi yer hizmetleri ile hizmet verecekler. Önce evini düzelteceksin sonra misafir bekleyeceksin.
  • Bu karar adaletle bağdaşmıyor.Siyasi baskılardan doğan bir karardır.Bataklık avrupa siyasetini içine gömüyor.Ayni uçak Türkiyeye uğradıktan sonra Kıbrısa uçuyor.KTHY kaybedilen zamanı turistlere kazandırabilir türk misafirperliği ile diyebilirim.

KTHY ile seyahat acentesi CTA Holidays Limited'in birlikte yaptığı başvuruyu değerlendiren Yüksek Mahkeme, doğrudan uçuşlara izin verilmesinin bölünmüş bir adaya büyük bir sembolik önem kazandıracağını söyledi. Mahkeme üyeleri Hakim Wyn Williams KKTHY'nin yasağın gözden geçirilmesi talebini reddetti. Böylelikle ada üzerinde 35 yıllık doğrudan uçuş ambargosunu kaldırmak için yapılan başvuru başarısızlıkla sonuçlanmış oldu. İngiliz hükümeti ise yasağı kaldırmanın Chicago Uluslararası Sivil Havacılık Konvansiyonu'na aykırı olduğunu söylüyor.

Mahkemenin 35 yıllık yasağı gözden geçirmesi için başvuruda bulunan KTHY, yasak nedeniyle havayolu şirketlerinin Türkiye üzerinden gitmek zorunda kaldıkları için daha fazla yakıt harcadıklarını belirterek yasağa itiraz etmişlerdi. KTHY, Türkiye üzerinden uçmak zorunda olmalarının bilet fiyatlarına da yansıdığını ve bunun hava kirliliğine de yol açtığını belirtmişti.

Her yıl yaklaşık 100 bin turist İngiltere'den Kuzey Kıbrıs'a tatil için seyahat ediyor.

KTHY davası sonuçlandı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Dünyada hiç bir ülke tarafından tanınmayan bir ülkenin dava kazanması mümkün müydü ? Ercana TC haricinde hiç bir ülkeden uçuş yapılamayacağı belli. Daha niye uğraşırlar. Hadi geldi diyelim. Hangi havalimanında hangi yer hizmetleri ile hizmet verecekler. Önce evini düzelteceksin sonra misafir bekleyeceksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu karar adaletle bağdaşmıyor.Siyasi baskılardan doğan bir karardır.Bataklık avrupa siyasetini içine gömüyor.Ayni uçak Türkiyeye uğradıktan sonra Kıbrısa uçuyor.KTHY kaybedilen zamanı turistlere kazandırabilir türk misafirperliği ile diyebilirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000