19 Mayıs 2010, Çarşamba 09:08:57

"KTHY AŞIĞI BÖYLE YAPMAZ"

KKTC Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy KTHY'nin bu hale siyasi kararlar ve sendika sayesinde geldiğini ifade etti. Taçoy, KTHY'nin geleceği hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu.
  • sayın bakanı en zor durumda bırakan ağustosun ortasında pilotların yaptığı grevdir kthy ogünden sonra birdaha toparlanamadı pilotlarda hiç birşey elde edemedi sadece sendikabaşkanı öğretmenlik elde ederek sesini kesti bitmiş bir uçuş işletmede torpille alınan öğretmenliğini kimseye anlatamaz .
  • Harun Denizkan | Yeni kabinede “Küçük” hesapları... | Havadis ... 15 saat önce - Yapılan yorumlar içerisinde eski KTHY Müdürü Bilal Ekşi'nin Taçoy'un bakan olamamasında çok büyük rolü olduğu söyleniyor. AK Parti'nin KTHY'ye atadığı müdür ... www.havadiskibris.com/Harun.../Yeni-kabinede-“Kucuk”-hesaplari...-.html
  • Sayın Taçoy KTHY hakkında en doğru konuşan bir insan. Ne yazık ki sendika ve beceriksiz yöneticiler bu şirketi bugünlere getirdi. Hala daha sendika çalışmayan işe yaramayan personeline destek oluyor. IST handling köle gibi personel çalıştırırken sendika hiç bir şey yapmıyor. Neden acaba ? Bir çıkarı mı var ? Sendikacılar lütfen cevap verin. KTHY nin sonunu getirdiniz, handling şirketine niye dokunamıyorsunuz ? Korkunuz mu var ? Cevap vereceğinizi hiç sanmıyorum. Çünkü verecek cevabınınız yoktur.

Taçoy, Kıbrıs Türk Havayolları’nın zararda olduğunu bilerek göreve geldiğini ancak KTHY’yi orta vadede düzeltmek için alınacak önlemler karşısında ‘KTHY aşığı’ olduğunu söyleyeduran KTHY çalışanlarının, kurumun sonunu getirmek üzere greve gideceğini hiç aklına getirmediğinı ifade eden Taçoy; KTHY sendikasının kendisinden ikramiye olarak 14. maaşı talep etmesi ve maaşlarda % 15 indirim olacağı konusunda önceden anlaşmalarına karşın Türkiye’den 10 milyon TL gelir gelmez ikramiye olarak 14. maaşı istemesi karşında çok şaşırdığını kaydetti. KTHY’nın kurtulması için son derece radikal kararların alınması gerekiğini ama projelerinin bir türlü uygulanamadığını ve en son istenilen noktaya gelinerek, şimdi KTHY’na ortak bulmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Taçoy şirketin kâr-zarar dengesinde çok daha olumlu bir bilanço çıktığı bir dönemde ortak aranması gerekirken, şirketin değeri düşmüşken ortak aramak zorunda kaldığına da vurgu yaptı. Özel sektörden gelecek ortakların KTHY hisselerinin % 51’in almak isteyeceklerini, sendikanın arzuladığı gibi hisselerin % 49’unda alıp ortaklığı kabul edecek bir şirket bulmanın çok olanaklı olmadığını belirten Taçoy, KTHY ve diğer birçok proje ve sözleşme aşamasındaki farklı çalışmalarla ilgili detayları yeni Bakan Hamza Ersan Saner’e yurtıdışı ziyaretinden dönünce, devir teslim töreninde aktaracağını sözlerine ekledi.

"KTHY’ye 12 ortak adayı var"

KTHY’de inanç ve sebatın her şeyi çözeceğini vurgulayan Taçoy, "Ortak adayları belli midir?’ soruya;

"Yaklaşık 12 tane değişik ortaklık talebi var. Ortak adayları arasında oldukça iyi durumda olan Kıbrıslı yatırıcımlar var. Türkiye’de iş yapan, buradan temsilcilerle bu işe girmek isteyen adaylar var. Direkt olarak para aktarmak isteyen arakadaşlar var. Ercan Havaalanı ile işbirliği içerisinde  KTHY için talepte bulunanlar da var. Bunların hepsi yeni yönetim tarafından değerlendirilecek. Ama bana sorarsanız KTHY ile Ercan’ı ayrı tutmak, birbirine karıştırmamak gerekiyor. Daha önce geçmiş hükümet bu hatayı yaptı" dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın yatırımcı bir bakanlık olduğu için özel sektörden sürekli baskı aldığını kaydeden Taçoy, projelerin bu nedenle de aşırı derecede dikkat ve hassasiyet gerektirdiğine vurgu yaptı.

"KTHY eski Genel Müdürü Bilal Ekşi’ye “yaptığınızın aynısını ben de yapardım” dedim"

KTHY eski Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin istifasını önlemek için tüm çabasını ortaya koyup koymadığı sorusuna Taçoy, Bakanlar Kurulu’nun 137 kişinin geleceği ile ilgili hususta ürettiği kararla ilgili olarak kendi tepkisini ortaya koyduğunu, projenin ve atılacak adımların belli olduğunu, kendi üzerlerindeki bir kurul tarafından projeye ters bir adım atıldığı için projenin yolda kaldığını ileri sürdü ve Bilal Ekşi ayrılmadan önce kendisine: ‘seçim olmasaydı, mevkim atama bir mevki olmasaydı sizin yaptığınızın aynısını ben de yapardım, istifa ederdim’ dediğini söyledi.

Bilal Ekşi ile gayet iyi anı ve duygularla ayrıldıklarını belirten Taçoy, KTHY’nin geleceği noktayı gerek kendisinin gerek Ekşi’nin 1 sene önce gördüklerini, İhtiyat Sandığı’ndan para alınması, devletin yaptığı yardım ve Türkiye’den gelen 10 milyon TL; dolayısıyla toplam 22 milyon TL gelmemiş olsaydı KTHY’nin bugünü bile göremeyeceğini sözlerine ekledi.

Alınan siyasi kararlarla ve sendikaların yaptığı grevlerle yapılması gerekenlerin yapılmadığını ve bu nedenle ortak aramak zorunda kalındığını kaydeden Taçoy, önümüzdeki günlerde ortak bulunmasıyla birlikte KTHY’de her şeyin değişeceğini ifade etti. THY’nin KTHY’nin İngiltere’ya yaptığı slot seferlerini almak için ‘ağzının suyu’nun aktığını söyleyen Hasan Taçoy; dirayetli durulmadan İngiltere slotlarının THY verilmesi durumunda, KTHY’nin kapatılmasının daha iyi olacağını çünkü KTHY’nin kazancının % 55’nin İngiltere’den geldiğini açıkladı.

KTHY’nin kâra geçmesi için minumum 7 uçak, maksimum 10 uçakla destinasyonları artıracak koşullara gelmesini gerektiğini belirten Taçoy, değişik destinasyonlarla ilgili projelerin hepsinin hazır olduğunu bildirdi. Hollanda’dan gelen turistlerin yanı sıra ‘yakında başka bir yerden başka bir şeyin daha başlayacağı’nı kaydeden Taçoy, siyasi politikaların kabuk değiştirmek zorunda kalacağına da vurgu yaptı.

(Can Sarvan - KıbrısPostası)

"KTHY AŞIĞI BÖYLE YAPMAZ"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
sayın bakanı en zor durumda bırakan ağustosun ortasında pilotların yaptığı grevdir kthy ogünden sonra birdaha toparlanamadı pilotlarda hiç birşey elde edemedi sadece sendikabaşkanı öğretmenlik elde ederek sesini kesti bitmiş bir uçuş işletmede torpille alınan öğretmenliğini kimseye anlatamaz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Harun Denizkan | Yeni kabinede “Küçük” hesapları... | Havadis ... 15 saat önce - Yapılan yorumlar içerisinde eski KTHY Müdürü Bilal Ekşi'nin Taçoy'un bakan olamamasında çok büyük rolü olduğu söyleniyor. AK Parti'nin KTHY'ye atadığı müdür ... www.havadiskibris.com/Harun.../Yeni-kabinede-“Kucuk”-hesaplari...-.html

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın Taçoy KTHY hakkında en doğru konuşan bir insan. Ne yazık ki sendika ve beceriksiz yöneticiler bu şirketi bugünlere getirdi. Hala daha sendika çalışmayan işe yaramayan personeline destek oluyor. IST handling köle gibi personel çalıştırırken sendika hiç bir şey yapmıyor. Neden acaba ? Bir çıkarı mı var ? Sendikacılar lütfen cevap verin. KTHY nin sonunu getirdiniz, handling şirketine niye dokunamıyorsunuz ? Korkunuz mu var ? Cevap vereceğinizi hiç sanmıyorum. Çünkü verecek cevabınınız yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000