28 Mayıs 2009, Perşembe 08:28:21

Kriz First Class'ı fena vurdu!

Seyahat edenler için statü sembolü olarak görülen "first class" bilet uygulaması, THY tarafından birkaç ay önce hayata geçirilirken; British Airways ve Qantas gibi şirketler kriz nedeniyle "first class"ta kısıtlamaya gidiyor.
  • bu yorumlar için thy'den kaç para alıyorsun?Böyle yorumları görünce kendilerini dev aynasında görüyorlar
  • THY'nı bu engiin ileri görüşlülüklerinden dolayı candan kutlarım...
  • Bu şirketler F/C koltuklarının arkasına "tek rakibim THY" diye yazdırsa iyi olur... :)

Geçtiğimiz günlerde tarihi zarar açıklayarak dikkatleri üzerine çeken İngiliz bayrak taşıyıcı British Airways ve Avustralya'nın dev şirketi Qantas, first class uçuşlarda kısıtlamaya gidiyor.

Qantas bazı uzun mesafeli hatlarında first class sınıfı bilet satmaktan vazgeçerken British Aİrways de devreye sokacağı yeni uçakların bir kısmında first class koltuk bulundurmama kararı verdi.

Avustralya'da yayınlanan günlük gazete "The Australian"ın yayınladığı habere göre, Qantas; Sydney-Buenos Aires, Sydney-San Fransisco ve Melbourne-Hong Kong-Londra uçuşlarında first class sınıfı hizmet sunmama kararı aldı.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA tarafından açıklanan son rakamlar da premium segment olarak adlandırılan pahalı koltuk talebinde ciddi düşüşe işaret ediyor. Buna göre 2009 yılının ilk çeyreğinde First Class ve Business Class biletlere olan talep dünya genelinde yüzde 19.2, Asya Pasifik bölgesinde de yüzde 29.2 oranında düştü. Havayolu şirketlerinin premium segmentten elde ettikleri gelirlerde ise yüzde 35 ila 40 arasında bir düşüş yaşandı.

Küresel ekonomik krizden olumsuz etkilenen bir diğer şirket ise İngiliz bayrak taşıyıcı British Airways oldu. 1987 yılında özelleştirildiğinden bu yana en büyük zararı açıklayan British Airways'in zararında en önemli etken, yüksek yakıt maliyetleri ile son aylarda zayıflayan talep oldu. Özellikle İngiltere ve Kuzey Amerika hattındaki iş seyahatlerinin azlması BA'nın zararını tetikledi.

İngiliz Guardian Gazetesi'nde yayınlanan habere göre; British Airways 4 yeni uçağında first class koltuklara yer vermeyecek. Londra Las Vegas arasındaki uçuşlarda da first class hizmeti sunulmayacak.

Kriz First Class'ı fena vurdu!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
bu yorumlar için thy'den kaç para alıyorsun?Böyle yorumları görünce kendilerini dev aynasında görüyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY'nı bu engiin ileri görüşlülüklerinden dolayı candan kutlarım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu şirketler F/C koltuklarının arkasına "tek rakibim THY" diye yazdırsa iyi olur... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000