04 Mayıs 2013, Cumartesi 16:54:27

KOTİL: "UÇAK MÜHENDİSLİĞİNİ ALMANLAR'DAN ÖĞRENDİK"

Türk Hava Yolları (THY), Friedrichshafen- İstanbul seferlerine başladı. Dünyada en çok ülkeye uçan havayolu olma özelliğine sahip olan THY’nin Almanya’daki 12. uçuş noktası olan Friedrichshafen genel toplamda THY’nin 233. uçuş noktası olarak kayıtlara geçti.
  • Montreal ve Vancouver istiyoruz.. İzin alınamıyor mu? Teşekkürler..
  • Recep baba greve izin vermez herkez sakin olsun 305 parasini alir baska isler yapar
  • uçak mühendisliğini öğrendik? e icraat?
  • birde ingilizceyi de almanlar dan ögrenseniz cok iyi olur. rizece gibi ingilizce konusulmazki :)
  • Türk Mühendisleri 1930 larda Uçak Üretiyordu 1950 lerde Türk Mühendislerimiz Hayalet Uçak bile yaptı Teknoloji Mühendislik bizde önceden vardı Alman da kimmiş ???
  • Sayın Kotil Uçak mühendisliğiğni aAlmanlardan öğrendik söylemin THY yollarına yıllar önce KOLTUK MALZEMESİ SATMAK İÇİN ALİ ESER ile çıkar ilişkisinne girip, satmaya çalıştın o zaman dürüst satınalmacılar evrakların eksikliğini kabul etmemeleri sonucu iptal edildi. SİMDİ O KURUMUN GENEL MÜDÜRÜSÜN sizden ne beklenirrrrrr
  • TYH Yönetimi sizin artık süreniz doldu ya imzalayın sonrada istifa edin gidin yada bırakım gidin gelen imzalasın bu milletin malı sizin bu kadar umursamaz lığınızı hak etmiyor. bu durumları bu hale siz getirdiniz bir dönün de arkanıza bakın nerelerde ne hatalar yaptınız. siz personele acıklama yapmak için bir salona gidin yöneticileriniz personele baskı yapmasın bakın kaç kişi sizi dinlemeye geliyor ama bunu yapın görün demek istedim ama o tirende kaçtı.
  • Kim tutar seni thy ve temel kotil avrupalı asyalı, amerikalı, afrikalı kısacası herkes thy ile uçuyor, ama bazıları da hazımsızlık var ondan dolayıdır ki.. thy ne kadar gurur duysak azdır kesinlikle nereden nereye geldi..almanya thy için son derece önemli pazar, lufthansadan çok daha avantajlı lufthansanın uçmayacağı ve gurbetçilerin yaşadığı şehirlere sefer koymaya başladı, ayrıca diğer mevcut hatlarda da doluluk oranı yüksek ve lufthansadan daha iyi durumda..
  • Temel Bey e ne kadar tesekkur etsen az sayesinde Karadenizde issiz adam kalmadi seni de bu turkceyle almissa tesekkur degil secde kurtarir anca
  • Temel bey şirketinizde calişan bir calişan ve bir Karadenizli olarak sizi cok seviyorum ne olur sendikaya anlaşın ve grev olmasın biz bir ailemiz daha iyi günler için kenetlenmeliyiz orta yolu siz büyüklerimiz bulsun ..

THY’nin Friedrichshafen merkezinin açılışı münasebetiyle bir tören düzenlendi. Törende THY Genel Müdürü Dr. Temel Kotil, Baden Württemberg Eyalet Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Dr. Nils Schmid, Stuttgart Başkonsolosu M.Türker Arı, Friedrichshafen Belediye Başkanı Stefan Köhler, Bodensee Uluslararası Havalimanı Denetleme Kurulu Başkanı Dieter Hornung hazır bulunurken çok sayıda davetli katıldı. THY’nin İstanbul- Friedrichshafen arasındaki ilk seferini yapan uçağının saat 16.05’da Bodensee Uluslararası Havalimanı’na inişi ile başlayan törende, THY Genel Müdürü Dr. Temel Kotil ve Baden Württemberg Eyalet Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Dr. Nils Schmid tarafından uçağın kapısı önünde ilk seferin kurdelesi kesildi.
Törende konuşan Baden Württemberg Eyalet Başbakan Yardımcısı Dr. Nils Schmid Almanya’nın ve Baden Württemberg’in, Türkiye’nin çok önemli bir ticari ortağı olduğunu dile getirerek yeni kurulan hava köprüsünün de bunu destekleyeceğini ifade etti.

Nils Schmid şöyle devam etti, ‘İstanbul Atatürk Uluslararası Havalimanı’ndan Bodensee Uluslararası Havalimanı’na yapılan ilk seferin töreninde olmaktan mutluluk duyuyorum. Türk Hava Yolları uzun yıllardan bu yana Almanya’ya seferler düzenlemekte. En son Bremen ve Leipzig şehirlerini uçuş noktalarına dahil etmesinin ardından 12. uçuş noktası olarak da Friedrichshafen’i eklemiştir. Türk Hava Yolları’nın dünyada en güçlü büyüyen bir şirket olduğunu biliyorum. THY’nin Friedrichshafen’e seferler düzenlemesi Bodensee Uluslararası Havalimanı açısından da önemli. Zira THY İstanbul üzerinden tüm dünyaya bağlantı sağlamaktadır. Aynı zamanda Friedrichshafen’de THY için önemli bir ortaktır. THY bu birlikte çalışma ile bu bölgeden geniş bir kitleye ulaşabilecektir. THY’nin uçuş ağına eklediği yeni 30 uçuş noktası arasında Friedrichshafen’e de yer verdikleri için Genel Müdürü Temel Kotil’e ve ekibine teşekkür ediyorum. Her zaman iyi uçuşlar dilerim’.

THY’nin Türkiye Almanya ve Baden Württemberg arasındaki ticari ilişkilere yeni bir ivme kazandıracağına da değinen Dr. Nils Schmid, Genel Müdür Temel Kotil’e eyalet darphanesinde THY’nin İstanbul- Friedrichshafen ilk seferi anısına bastırılan rozeti hediye etti.

Bakan Dr. Schmid ayrıca Friedrichshafen bölgesindeki siyasilere de havalimanı için gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

UÇAK SAYISINI ÇOK GÖRMEYİN

Türkiye-Almanya dostluğunun çok eski olduğuna değinen THY Genel Müdürü Temel Kotil, Almanya’da yaşayan Türklerin iki ülke arasındaki ilişkiler açısından çok önemli bir değer olduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin Almanya için Almanya’nın da Türkiye çok önemli birer ortak olduğuna işaret eden Kotil, önümüzdeki on yıl içinde daha da güçlenecek Türkiye-Almanya ortaklığından dolayı her iki ülkenin şehirlerinin birbirine çok iyi bağlanması gerektiğini söyledi.

THY’nin son 10 yılda çok büyük gelişme sağladığını dile getiren Kotil, Friedrichshafen ile beraber uçuş noktasının 223 olduğunu ifade etti. THY’deki gelişmelerle ilgili bilgi veren Kotil, ‘Bu sene yılda 46 milyon yolcu taşıyoruz. Yolcu sayısında 5 kat, noktası sayısında 3 kat büyüyen bir havayoluyuz. Bu büyümeye de devam edeceğiz. Şu anda 218 uçağımız serviste uçuyor. Teslim alacağımız uçak sayısı ise 276. Bu uçak sayısını çok görmeyin, lider ülke Türkiye’nin Almanya gibi önemli ortakları ile buluşması için bile bir ton uçağa ihtiyaç var” dedi.

UÇAK MÜHENDİSLİĞİNİ ALMANLARDAN ÖĞRENDİK

Kendisinin de bir uçak mühendisi olduğu söyleyen Genel Müdür Temel Kotil,”Fakültemizi 1950 yılında Almanya’nın bu şehrinden gelen bilim adamları kurmuştur. Ben onlara da teşekkür ediyorum. Biz havacılığı, uçakçılığı Almanya’dan öğrendik. Bu daldaki aeordinamik gibi temel konulardaki ilk kaynaklar Almancadır. Hocalarımız Alman bilim adamlarının kitaplarının Türkçe tercümesinden bize okuturdu” dedi.

Törende konuşan Stuttgart Başkonsolosu M.Türker Arı’da Türk Hava Yolları’nın 2011 yılında Avrupa’nın en iyi havayolu ödülü sahibi olduğunu hatırlatarak, THY’nin dış ilişkiler açısında da önemli bir konumda olduğuna dikkat çekti. Başkonsolos Arı, THY’nin Friedrichshafen’i uçuş noktasına dahil etmesinin Friedrichshafen’in yanı sıra Avusturya’dan İsviçre’ye kadar Friedrichshafen Havalimanı’nın kapsama alanında olan tüm bölgeler için de önemli olduğuna işaret etti.

Bodensee Uluslararası Havalimanı Denetleme Kurulu Başkanı Dieter Hornung’da THY’nin Friedrichshafen’i uçuş noktaları içine almasının çok sevindirici bir gelişme olduğuna değinerek, Bodensse bölgesinin İstanbul ile direkt bağlantısının turizm, kültür ve politik açıdan birçok kazanımı da beraberinde getireceğini ifade etti.

Friedrichshafen seferleri ile ilgili bilgi veren THY Friedrichshafen Müdürü İbrahim Günaydın’ da Salı, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri karşılıklı olmak üzere haftalık dört sefer yapılacağını dile getirdi.

KOTİL: "UÇAK MÜHENDİSLİĞİNİ ALMANLAR'DAN ÖĞRENDİK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Kanada ~ 11 yıl önce
Montreal ve Vancouver istiyoruz.. İzin alınamıyor mu? Teşekkürler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
himmmm ~ 11 yıl önce
Recep baba greve izin vermez herkez sakin olsun 305 parasini alir baska isler yapar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 11 yıl önce
uçak mühendisliğini öğrendik? e icraat?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ingilizce ~ 11 yıl önce
birde ingilizceyi de almanlar dan ögrenseniz cok iyi olur. rizece gibi ingilizce konusulmazki :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FERHAT BERLİN ~ 11 yıl önce
Türk Mühendisleri 1930 larda Uçak Üretiyordu 1950 lerde Türk Mühendislerimiz Hayalet Uçak bile yaptı Teknoloji Mühendislik bizde önceden vardı Alman da kimmiş ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emefo ~ 11 yıl önce
en dogal calisan haklarini dahi geri goturmeye calisan,yargitayca ise iadeleri onanmis 305 calisanini ise geri dondurmeyen hamdi topcu artik elini vicadanina koymalidir.bu zulum artik sona ersin.turkiyenin gururu bir sirketi greve surukleyen thy yonetimi aklini basina almalidir.
ÖS ~ 11 yıl önce
Sayın Kotil Uçak mühendisliğiğni aAlmanlardan öğrendik söylemin THY yollarına yıllar önce KOLTUK MALZEMESİ SATMAK İÇİN ALİ ESER ile çıkar ilişkisinne girip, satmaya çalıştın o zaman dürüst satınalmacılar evrakların eksikliğini kabul etmemeleri sonucu iptal edildi. SİMDİ O KURUMUN GENEL MÜDÜRÜSÜN sizden ne beklenirrrrrr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Apron ~ 11 yıl önce
TYH Yönetimi sizin artık süreniz doldu ya imzalayın sonrada istifa edin gidin yada bırakım gidin gelen imzalasın bu milletin malı sizin bu kadar umursamaz lığınızı hak etmiyor. bu durumları bu hale siz getirdiniz bir dönün de arkanıza bakın nerelerde ne hatalar yaptınız. siz personele acıklama yapmak için bir salona gidin yöneticileriniz personele baskı yapmasın bakın kaç kişi sizi dinlemeye geliyor ama bunu yapın görün demek istedim ama o tirende kaçtı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
Kim tutar seni thy ve temel kotil avrupalı asyalı, amerikalı, afrikalı kısacası herkes thy ile uçuyor, ama bazıları da hazımsızlık var ondan dolayıdır ki.. thy ne kadar gurur duysak azdır kesinlikle nereden nereye geldi..almanya thy için son derece önemli pazar, lufthansadan çok daha avantajlı lufthansanın uçmayacağı ve gurbetçilerin yaşadığı şehirlere sefer koymaya başladı, ayrıca diğer mevcut hatlarda da doluluk oranı yüksek ve lufthansadan daha iyi durumda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karadenizli ~ 11 yıl önce
Temel Bey e ne kadar tesekkur etsen az sayesinde Karadenizde issiz adam kalmadi seni de bu turkceyle almissa tesekkur degil secde kurtarir anca

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Temel bey şirketinizde calişan bir calişan ve bir Karadenizli olarak sizi cok seviyorum ne olur sendikaya anlaşın ve grev olmasın biz bir ailemiz daha iyi günler için kenetlenmeliyiz orta yolu siz büyüklerimiz bulsun ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
insallah ~ 11 yıl önce
Insallah arkadasim insallah. Sirketimizi seviyoruz amagreve de katilmak zorundayiz haklarimiz icin. Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000