02 Ekim 2015, Cuma 09:15:18

Kotil; 'Türkiye'nin havacılıkta bahtı açık'

Akçakoca Belediyesince bir otelde düzenlenen "Liderlik ve Etkili Yöneticilik" konferansında konuşan Kotil, Türkiye'nin havacılık sektöründe bahtının çok açık olduğunu söyledi.
  • YAHU TEKNİK ELEMANLARI METALCİ YAPIYORSUN ÇIKIP HAVACILIKTAN BAHSEDİYORSUN YARIN PİLOTU TAKSİ ŞÖFÖRÜ HOSTESİDE YOLCU OTOBÜS HOSTESİ İLAN ETMEZSEN ŞAŞARIM
  • Iran'dan dolayi Hakkari havalimani bile rantabl oldu diyorsun ama ayni havalimani 1 aydan fazladir guvenlik nedeniyle ucuslara kapali! dogu ve guneydogudaki bircok limanin guvenlik nedeniyle gecici olarak kapanmasi gundemde, bunlardan haberin olmadan boyle cikip salliyorsan yuh artik !
  • 3 HAVALİMANI BİTTİĞİNDE AHL KİME NEYE NASIL RANTA ÇEVRİLECEK??? YOKSA ORAYA "AĞOĞLU MY BİG FLAT REZİDENZ İN THE LOFT CENTER SHOPİNG AREA MALL"" MI DİKECEKSİNİZ.unutmayın peygamber efendimiz sav demişki "yarın kıyamet kopacağını bilsenız elinizdeki ağacı ,fidanı dikiniz"hadisişerif.
  • İki yabancı dili iyi derecede bilmeme ve thy de staj yapmama rağmen thy torpil sevdasına yenik düşüp niteliksiz adamları doldurdu. Bu kafayla pek bir baht göremiyorum thy için yazık.
  • Adami yaptigi isle degerlendirin beyler.. Bazilsrimizin cani yanmis olabilir. Ama nerden aldi nereye getirdi. Senin,oglunun,yegeninin yada bu sirkete sokmak istedigin kisinin rizki burda degilse temel kotil ne yaparsa yapsin senin referans oldugun kisi burda ekmek yiyemez.. Bunu bilir bunu soylerim. İstedigin kadar yirtabilirsin kendini.. Boş.boş.boş.
  • Bitkinlik eğitimi atamışlar bana abi bu ne ya :(
  • euro dolar olmus jomolokko. eurayla dolarla kar edip, mudurlere 30-40 bin kardan pay, kabine kokpite nanay. hadi hahyirli traslar.
  • thy teknikden emekli olan bir uçak mühendisi olarak yüksek okul mezunu çocuğumu tgs ye almadılar ya tüm emeklerin thy ye helal olmasın
  • Turkiye'nin havacilikta bahti senin gibi torpil yapan,yaptiran,hemsehricilik,yandascilik yapan, kendisinden olmayan calisanlara karsi her turlu haksizlik yapan,insanlari sucu bucu,senden benden,eski yeni diye ayiran, gorev suresi boyunca 10 bine yakin insani isten atan zorla emekli edenle mi gelisecek, ilerleyecek ???
  • Ayhan Sicimoglu'nun dedigi gibi, "Hatasiyim abi bu gulusun"

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, İstanbul'a kurulacak 3. havalimanına ilişkin, "10 saatlik seyahatlerde Avrupa'ya uçanlar aktarma olarak İstanbul'u kullandığında, evlerine 3 saat erken gitmiş olacak. Avrupa'nın ağırlık merkezi İstanbul olacak" dedi.

Akçakoca Belediyesince bir otelde düzenlenen "Liderlik ve Etkili Yöneticilik" konferansında konuşan Kotil, Türkiye'nin havacılık sektöründe bahtının çok açık olduğunu söyledi.

THY'nin uçak sayısını 300'lere ulaştırdığını aktaran Kotil, "İran'dan dolayı Hakkari Havaalanımız bile rantabl oldu. Havaalanlarımızın hepsi kullanılıyor, hepsine de uçuşlarımız mevcut. Cesur bir hava yolu şirketiyiz, yatırım yapmaktan çekinmiyoruz, çok düşük oranlı kredi kullanıyoruz. İç hatlardaki sehayat, adeta halkın yolu oldu, halkımız iç hatlarda uçmaktan çekinmiyor, iç hatlarda seyahat oranımız çok yükseldi. Bu da Türkiye'de orta sınıfın arttığını gösteriyor" ifadesini kullandı.

İstanbul'a kurulacak havalimanının Avrupa uçuşlarına büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Kotil, şöyle konuştu:

"Dünyanın en büyük havaalanı kurulduğunda, 10 saatlik seyahatlerde Avrupa'ya uçanlar aktarma olarak İstanbul'u kullandığında, evlerine 3 saat erken gitmiş olacak. Avrupa'nın ağırlık merkezi İstanbul olacak. Uçuşlar ucuzlayacak, daha ekonomik olacak. İstanbul'a yapılan 3. havaalanı dünya tarihini değiştirecek. 45 Afrika ülkesine, 100'ün üzerinde Avrupa'ya dağıtım noktası koyduk. Minibüsler gibi 'indi bindi' yaptık. Bulunduğumuz noktaya gelmek için çok çalıştık. Çalışmalarımıza hükümetimiz büyük destek verdi. Artık yeni havaalanı ile İstanbul'un merkez olması tamamen taçlandırılacak."

"26 olan havaalanı sayımız 55'e yükseldi"

Türkiye'nin havacılıktaki başarısının asıl sebebinin hükümetin desteği, şirketin çabası ve müşteri memnuniyeti olduğunu dile getiren Kotil, havacılıkta tarih yazıldığını anlattı.

THY Genel Müdürü Kotil, 2004'te 26 milyon olan iç hat yolcu sayısının bu yıl 131 milyona ulaştığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 26 olan havaalanı sayımız 55'e yükseldi. Burada hükümetimiz koca bir alkışı hak ediyor. Dünya havacılığının yüzde 2'siyiz. Yüzde 4,5 olursak lider konuma ulaşacağız. Birçok büyük şirket kar elde etmek için pazar paylarını düşürüyor, biz ise büyütüyoruz. Şu anda yurt dışından gelen yolcuların yarısı transit yolcu. Bu sayı her yıl yüzde 33 artıyor. İstanbul'a 3. havaalanı yapıldığında resmen ağırlık merkezi olacağız. Biz Afrikaya'ya günlük 10 bin bilet satıyoruz. 26 adet daha uçak sipariş ettik. Uçmadığımız birkaç ülke kaldı. Onlara da en kısa sürede uçacağız."

Sabiha Gökçen Havalimanı'na 2. pistin yapıldığına işaret eden Temel Kotil, "Pist bittiğinde Atatük Havalimanı'ndan büyük olacak. Hükümet bu noktada ciddi yatırım yapıyor. 6 adet pist de yeni havaalanında olacak. İstanbul tamamen lider konumda ve merkez olacak. Bu sayede İstanbul'a her yıl 30 milyon turist gelmiş olacak. İstanbul turizmde de lider konuma kavuşacak. Bu da dünya tarihini değiştirmiş olacak" diye konuştu.

Kotil; 'Türkiye'nin havacılıkta bahtı açık'

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

BAHTI AÇIK ~ 9 yıl önce
YAHU TEKNİK ELEMANLARI METALCİ YAPIYORSUN ÇIKIP HAVACILIKTAN BAHSEDİYORSUN YARIN PİLOTU TAKSİ ŞÖFÖRÜ HOSTESİDE YOLCU OTOBÜS HOSTESİ İLAN ETMEZSEN ŞAŞARIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakkari ? ~ 9 yıl önce
Iran'dan dolayi Hakkari havalimani bile rantabl oldu diyorsun ama ayni havalimani 1 aydan fazladir guvenlik nedeniyle ucuslara kapali! dogu ve guneydogudaki bircok limanin guvenlik nedeniyle gecici olarak kapanmasi gundemde, bunlardan haberin olmadan boyle cikip salliyorsan yuh artik !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 9 yıl önce
3 HAVALİMANI BİTTİĞİNDE AHL KİME NEYE NASIL RANTA ÇEVRİLECEK??? YOKSA ORAYA "AĞOĞLU MY BİG FLAT REZİDENZ İN THE LOFT CENTER SHOPİNG AREA MALL"" MI DİKECEKSİNİZ.unutmayın peygamber efendimiz sav demişki "yarın kıyamet kopacağını bilsenız elinizdeki ağacı ,fidanı dikiniz"hadisişerif.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
İki yabancı dili iyi derecede bilmeme ve thy de staj yapmama rağmen thy torpil sevdasına yenik düşüp niteliksiz adamları doldurdu. Bu kafayla pek bir baht göremiyorum thy için yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Adami yaptigi isle degerlendirin beyler.. Bazilsrimizin cani yanmis olabilir. Ama nerden aldi nereye getirdi. Senin,oglunun,yegeninin yada bu sirkete sokmak istedigin kisinin rizki burda degilse temel kotil ne yaparsa yapsin senin referans oldugun kisi burda ekmek yiyemez.. Bunu bilir bunu soylerim. İstedigin kadar yirtabilirsin kendini.. Boş.boş.boş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bitkin ~ 9 yıl önce
Bitkinlik eğitimi atamışlar bana abi bu ne ya :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
jomolokko ~ 9 yıl önce
euro dolar olmus jomolokko. eurayla dolarla kar edip, mudurlere 30-40 bin kardan pay, kabine kokpite nanay. hadi hahyirli traslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isimsiz ~ 9 yıl önce
thy teknikden emekli olan bir uçak mühendisi olarak yüksek okul mezunu çocuğumu tgs ye almadılar ya tüm emeklerin thy ye helal olmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçak muh adayı ~ 9 yıl önce
Uçak mühendislerinin Maaşlar Nasıl THY teknikte
Temel ! ~ 9 yıl önce
Turkiye'nin havacilikta bahti senin gibi torpil yapan,yaptiran,hemsehricilik,yandascilik yapan, kendisinden olmayan calisanlara karsi her turlu haksizlik yapan,insanlari sucu bucu,senden benden,eski yeni diye ayiran, gorev suresi boyunca 10 bine yakin insani isten atan zorla emekli edenle mi gelisecek, ilerleyecek ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski yeni!!! ~ 9 yıl önce
Diğer ayrımlar konusunda haklısın ama eski yeni olayında saçmalamışsın. Eski yeni diye ayırılacak tabi kıdem diye birşey var bu Dünya'nın her yerinde her firmasında böyle sen uzayda mı yaşıyorsun?? Eğer kastettiğin başka bir şeyse açıkla anlayalım.
yeni eski ! ~ 9 yıl önce
Temel, 4-5 sene once ''bu sirkette eski hic kimseyi gormek istemiyorum'' diye beyanat vermisti, ondan sonra sirket icinde ''yeni'' torpillilerin ''eski'' personele karsi var olan hinclari daha da artmisti! Ayrica Temel doneminde yaklasik 10 bin kisi isten atildi veya zorla emekli edildi ! Anlatilmak istenen bunlar olsa gerek!
Hastasiyim ~ 9 yıl önce
Ayhan Sicimoglu'nun dedigi gibi, "Hatasiyim abi bu gulusun"

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000