10 Nisan 2014, Perşembe 14:57:21

KOTİL: "GELİRİMİZİ 8 KAT ARTIRDIK"

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdür Temel Kotil, "Türk sivil havacılığı, gerçekten bir mucize öyküsüdür. Beklentinin çok çok üstünde başarılara imza atmış bir sektör" dedi.
  • Havayolu 2 ye ayrilir. Turk Hava Yollari ve digerleri... Sn Temel Kotil'i elestirenlere gelince, siz bakkali markete ceviremezken bu kisi Thy yi dunya markasi yapti. Oyle ya da boyle, yapti mi yapti. Siz durmayin elestirin.
  • Gurur duyuyorum genelike mudurumuz ve thy ile.
  • Peki ya zararın ne kadar arttı nerdeyse her sene zarar açıklıyor Thy, benim paramda oynama kırarım.
  • Sayın Kotil Devlet işlerinde toplumun tüm katmanlarının haklarının olduğunu bilmeniz, THY TEKNİK AŞ'de Genel Md. İle oğlu arasındaki çıkar ilişkilerine seyirci kalmanızı nasıl izah edeceksiniz.
  • Ağzı olan konuşuyor yazık..
  • Sayın KOTİL Thy Teknik'e Genel Md. Yrd. Olarak atandığı dönemde kurumda çalışan arkadaşı tarafından uçakcılığı bilmediği için eleştirince, en yakın arkadaşını makam ve çıkarı için harcadı. Yöneticilik konumunu herkesin bilmesi kazım.
  • Show yapmak icin devletin parasi car cur ediliyor.Butun slotlari kafana gore kullan her turlu haksiz rekabeti yap tanidik bildikleri doldur sonra gelirimiz artti diye ovun. Thy devlete yuktur %100 ozellesmeli ve ciftlik havasindan cikarilmali kalifiye insanlar calismalidir ...
  • Zarar 950milyon Tl. Demekki doluluk yetmiyor bedavaya taşıyınca.
  • Allah'ın izniyle daha da iyi olacak herşey inşaallah.Genel Müdürümüz ne diyorsa az bile söylüyor.Ben Kabin Amiri olarak çok daha iyiye giden bir süreç içinde olduğumuzu görüyorum,kimsenin elinde sihirli değnek yok.Yanlış olan ne varsa zamanla düzelecek ve THY hakettiği başarıları elde edecektir,çekemeyenler kıskananlar çatlasın.
  • evet oralara gelmen gerçekten mucize....ancak bizde olur böyle bir durum

Dünyaca ünlü uçak motoru üreticisi Pratt&Whitney ile THY işbirliğinde, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Havacılık Zirvesi'nde; "Büyüyen Türk havacılık sektörüne dair öncelikler, sıkıntılar ve sektörle ilgili gelişmeler" değerlendirildi.

Zirvenin açılışında konuşan THY Genel Müdürü Kotil, Türk havacılık sektörüne ilişkin gelişmelerden bahsetti.

Havacılık sektörünün gelişimi göz önüne alındığında yeni motor ve uçaklara ihtiyaç olduğunun görüldüğünü dile getiren Kotil, havacılık alanında Avrupa'da, Asya'da, Afrika'da ve Orta Doğu'da Türkiye'nin varlığının görülebildiğini söyledi.

Kotil, Kuzey Amerika ve Latin Amerika dışında bu 4 büyük durakta Türkiye'nin görünülebilirliğinin yüksek olduğunu aktararak, Türkiye'nin bu noktalarla temas halinde olduğunu ifade etti. Kotil, çeşitli grafiklerle yaptığı sunumunda havayolları arasında yolcu sayıları değerlendirildiğinde, merkezin Türkiye'ye kaydığını anlattı.

Bu artış nedeniyle Türkiye'nin karşısına daha fazla havacılık şirketinin çıkacağını, daha fazla motor ve uçağa ihtiyaç duyulacağına işaret eden Kotil, "Türk sivil havacılığı gerçekten bir mucize öyküsüdür. Beklentinin çok çok üstünde başarılara imza atmış bir sektör. Son 11 yıl değerlendirildiğinde THY ve diğer Türk havacılık şirketleri dahil yurt içi ve yurt dışı toplam yolcu sayısı 29 milyondu. Bu rakam bugün itibarıyla 124 milyona ulaştı. Kimse böyle bir büyümeyi beklemiyordu" diye konuştu.

Yükselen bir Asya, Afrika, Orta Doğu dinamikleri neticesinde bu rakamların arttığını vurgulayan Kotil, Türkiye'nin bu süreçte oldukça başarılı bir yönetim sergilediğini kaydetti.

"TÜRKİYE HER YERDE GÖRÜNECEK"

THY Genel Müdürü Kotil, uçuş ağlarına ve hedef destinasyonlarına değinerek, "Afrika'da en büyük havayolu şirketi değiliz ama diğer havayolu şirketlerinden büyüğüz. Diğerlerinden daha yüksek bir görünürlüğümüz var. Orta Doğu'da da diğerlerinden büyüğüz. Orta Doğu, Afrika, Avrupa arasında en güçlü havayolu şirketiyiz. Bütün bunlar, çılgınca yapılan büyük yatırımlar" ifadelerini kullandı.

THY olarak 2023'te 24 milyar dolar gelir, 120 milyon yolcu sayısı hedeflediklerini aktaran Kotil, matematiksel verilerin net bir şekilde gösterdiği üzere Türkiye'nin, büyük pazarı alacağını ve yeryüzünde her yerde görüneceğini kaydetti.

Yolcu sayısında 6 kat büyüdüklerini, gelirlerini de 8 kat artırdıklarını belirten Kotil, bu büyümeyi ikiye katlamayı hedeflediklerini aktardı.

Kotil, Türkiye'de 20-30 yıl öncesine göre finansman eksikliği probleminin çözüldüğünü, son 10 yıldaki siyasi istikrar sayesinde denizaşırı yatırımcıların Türkiye'ye geldiğini sözlerine ekledi.

"İSTANBUL, AVRUPA'DA ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLACAK"

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, zirvenin üniversitelerinde yapılmasının son derece önemli olduğunu belirterek, zirvenin üniversiteye yeni işbirlikleri getireceğine inandığını söyledi.

Karaca, hükümetin 2023 hedefleri doğrultusunda çok önemli adımlar atılacağını anlatarak, şu anda Türkiye'de 55 havaalanı bulunduğunu, THY ve Türk bayrağı taşıyan şirketlere ait 700'ün üzerinde uçak bulunduğunu ifade etti.

İstanbul'a yapılacak 3. havalimanına da değinen Karaca, "3. havalimanı ile İstanbul bu bölgede 100 milyonda fazla yolcuya hizmet verecek. Sadece bir uçuş merkezi değil, havacılık alanında da Avrupa içinde önemli bir gelişme merkezine dönüşecek" dedi.

"TÜRKİYE, BİZİM İÇİN HAVACILIK SEKTÖRÜNDE YÜKSELEN BİR YILDIZ"

Pratt&Whitney Ticari Motorlardan Sorumlu Başkan Dave Brantner, şirketin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Sivil havacılığın, sadece uçuş sayısı, uçuş yeri, motorlar, uçak seferleri olmadığını belirten Brantner, sivil havacılığın aynı zamanda kültürel bariyerlerin ortadan kaldırılması ve iletişim olduğunu söyledi.

Türk hükümetinin sivil havacılığa büyük yatırım yaptığına dikkati çeken Brantner, Türkiye'deki iş ortaklıklarına ilişkin bu ortamın bir parçası olmaktan çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Brantner, "Farkındayız ki Türkiye kendi milli havacılık sektörünü yaratmak istiyor. Uçak ve motor geliştirmek istiyor. Bunun için işbirliği gerekiyor. Üniversiteler bizimle işbirliği yapıyor. Türkiye, bizim için havacılık sektöründe yükselen bir yıldız" diye konuştu.

Türkiye'den kendileriyle işbirliği yapan üniversiteler bulunduğunu ifade eden Brantner, bu konuda başta İTÜ olmak üzere Yıldız Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne teşekkür etti.

Brantner, Türkiye'nin batı ve doğu arasındaki köprü görevini sürdürerek gelecekteki havacılık uzmanlarını yetiştirme görevini devam ettireceğini kaydederek, üretimini yaptıkları motorlar hakkında da bilgi verdi.

KOTİL: "GELİRİMİZİ 8 KAT ARTIRDIK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Havayolu 2 ye ayrilir. Turk Hava Yollari ve digerleri... Sn Temel Kotil'i elestirenlere gelince, siz bakkali markete ceviremezken bu kisi Thy yi dunya markasi yapti. Oyle ya da boyle, yapti mi yapti. Siz durmayin elestirin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gurur duyuyorum genelike mudurumuz ve thy ile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Peki ya zararın ne kadar arttı nerdeyse her sene zarar açıklıyor Thy, benim paramda oynama kırarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MD ~ 10 yıl önce
Sayın Kotil Devlet işlerinde toplumun tüm katmanlarının haklarının olduğunu bilmeniz, THY TEKNİK AŞ'de Genel Md. İle oğlu arasındaki çıkar ilişkilerine seyirci kalmanızı nasıl izah edeceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ağzı olan konuşuyor yazık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖS ~ 10 yıl önce
Sayın KOTİL Thy Teknik'e Genel Md. Yrd. Olarak atandığı dönemde kurumda çalışan arkadaşı tarafından uçakcılığı bilmediği için eleştirince, en yakın arkadaşını makam ve çıkarı için harcadı. Yöneticilik konumunu herkesin bilmesi kazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazik ~ 10 yıl önce
Show yapmak icin devletin parasi car cur ediliyor.Butun slotlari kafana gore kullan her turlu haksiz rekabeti yap tanidik bildikleri doldur sonra gelirimiz artti diye ovun. Thy devlete yuktur %100 ozellesmeli ve ciftlik havasindan cikarilmali kalifiye insanlar calismalidir ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Zarar 950milyon Tl. Demekki doluluk yetmiyor bedavaya taşıyınca.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Allah'ın izniyle daha da iyi olacak herşey inşaallah.Genel Müdürümüz ne diyorsa az bile söylüyor.Ben Kabin Amiri olarak çok daha iyiye giden bir süreç içinde olduğumuzu görüyorum,kimsenin elinde sihirli değnek yok.Yanlış olan ne varsa zamanla düzelecek ve THY hakettiği başarıları elde edecektir,çekemeyenler kıskananlar çatlasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cedsk ~ 10 yıl önce
evet oralara gelmen gerçekten mucize....ancak bizde olur böyle bir durum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000