12 Ocak 2011, Çarşamba 09:10:48

Kotil: "En çok tercih edilen şirketler arasına girdik"

“Ösev vakıfgenç’in “Gençlerle Başbaşa” adıyla tertip ettiği toplantıların Ocak ayı konuğu Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç.Dr. Temel Kotil oldu.
  • antalyadan izmire tk'yı tercih edemiyorum acaba neden?
  • THY'yi ağırlıklı fiyat odaklı müşteriler tercih ediyor. Hızlı büyüme ile kaliteyi muhafaza etmek zorlaşıyor. TGS'de ciddi problemler var. Call Center'ı arayan yabancılar nitelikli hizmet alamıyor. Özellikle transit yolcuların yaşadığı sorunlar giderilmeli. THY bu hali ile 5 yıldızlı bir havayolu olamktan çok uzak. Özellikle yönetimin Cathay Pacific, Singapore Airlines, Asiana ve Qatar Airways'den alacakları çok dersler var. Mağrur olmamak lazım. Son olarak, personel eğitimine daha çok önem verilmeli. THY maraton koşuyor, bunu unutmamalı.
  • bence thy yabancı pilotlarla yoluna devam etsin.çünkü bizim astronotlar hep kötü olaylarla gündemde her zaman...yabacı pilotlar bu iş erbabı
  • Türkler daha tecrübeli ve profesyonel oluğu zaman geçecek.Bu konuda milliyetçilik olmaz
  • tipte hazir yerli pilotlara dlr gibi bi yigin test uygula universite zorunlulugu getir ama yabanci pilota gelince hicbirini isteme. Acaba boyle bi mantik sizce dunyanin neresinde var bi gosterebilirmisiniz .
  • en çok tercih edilen diyorsunuzda thyde yabancılara satılacak herhalde milli havayolumuz sözde milli olacak he tabi birde iç dış hatlarda olduğu kadar iç hatlardada bir düzenleme yapsanız,bilet ücretlerinde hala 150 dolar üzerinden fiyat yansımakta oysa ki 90 dolar üzerinden hesaplanması yansıtılması lazım,Türkiyede nedense reel değerlerle hiçbir hesap yapılmıyor,buda vatandaşa olumsuz yansıyor,herşeyin en pahalısı türkiyede var durmak yok yola devam..
  • yapma gülen adam biraz fazla atiyusun gibime geliyurrr
  • ucakların başına ne zaman türkler geçicek..???

9 Ocak 2011 Pazar günü  Anadolu Hisarı Sabancı Öğretmen Evinde gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya Ösev yönetiminden Dr.Özer Odabaşı, Y.Doç.Dr.Fatma Odabaşı, Nebiye Acar, Sema Acar ve Seda Acar ve basın mensupları katıldı. Misafirler arasında Türk Yayıncılar Birliği Başkanı Hayati Bayrak, Dr.Şaban Kızıldağ, Sevim Arslan yer adlı. Vakıf bursiyerlerinin tamamının katıldığı toplantı, Dr.Özer Odabaşı’nın, vakfın hizmet felsefesini anlatan konuşmasıyla başladı. Takiben Vakıfgenç Başkanı Hasan Basri Cenk, “vakıfgenç”in iyi yetişmiş, kendine, ülkesine ve insanlığa hizmet eden bireyler olmayı hedeflediğini  vurguladı.

Öğrencilere hitap etmenin mutluluk ve heyecanını taşıdığını ifade ederek sözlerine başlayan Doç.Dr.Temel Kotil, 2023 yılında dünya lideri olmayı hedefleyen Türkiye’nin eğitim alanında önemli mesafeler kat etmesi gerektiğini belirtti. Hem kendi öğrenciliğinden hem çocuklarının öğrenim hayatından verdiği örneklerle canlı tuttuğu konuşmasında, iyi yetişmenin, fırsatları iyi değerlendirmenin ve basamakları birer birer çıkmanın öneminden bahsetti. Hayatın her alanında başarılı olmanın temel şartının da, iyi bir insan olmak olduğunun altını çizdi.

REKABET BAŞARIYA TAŞIR

Kotil, Türk Hava Yolları'nın son yıllarda gösterdiği başarının her şeyden önce bir ekip çalışması olduğunu belirtti. Ulaştırma Bakanlığı’nın da desteği ile Türk Hava Yolları'nı hem sefer sayısı hem de uçuş noktaları açısından geliştirerek birçok hava yoluyla rekabet edecek düzeye getirdiklerini; “Uçakla yolculuk yapmak pahalıdır” algısını ortadan kaldıracak düzenlemeler yaptıklarını ve özellikle dış hatlarda tanıtıma verdikleri önemle Avrupa’nın ve tüm dünyanın en çok tercih ettiği hava yolları arasına girdiklerini belirtti.

"Aile bütçelerinde olduğu gibi işletmelerde de kaynakları verimli kullanmak ve tasarruf önlemleri almak çok önemlidir" şeklinde konuşan Kotil, iyi bir yöneticinin bunu sağlamak zorunda olduğunun altını çizdi

KRİZLER ESNASINDA “COOL” OLMAK GEREKİR

Yönetici olarak zaman zaman krizlerle karşılaştıklarını söyleyen Kotil, çözüm aşamasının ilk basamağında “sakin olmak” gerektiğini anlattı. Sakin olmak, çözüme yoğunlaşmak ve yapılması gerekenleri yaptıktan sonra da tevekkül etmek gerektiğini söyledi.

Konuşma sonrasında Kotil, kendisini ilgi ve heyecanla dinleyen vakıfgençler tarafından soru yağmuruna tutuldu. Toplantı, hediyeleşme merasimiyle sona erdi. Ösev Yönetim Kurulu Başkanı Y.Doç.Dr. Fatma Odabaşı Türk Hava Yolları Genel Müdürüne çeşm-i bülbül hediye ederken,  Temel Kotil de toplantıya katılan tüm öğrencilere uçak maketi  armağan etti.

Kotil: "En çok tercih edilen şirketler arasına girdik"

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
antalyadan izmire tk'yı tercih edemiyorum acaba neden?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY'yi ağırlıklı fiyat odaklı müşteriler tercih ediyor. Hızlı büyüme ile kaliteyi muhafaza etmek zorlaşıyor. TGS'de ciddi problemler var. Call Center'ı arayan yabancılar nitelikli hizmet alamıyor. Özellikle transit yolcuların yaşadığı sorunlar giderilmeli. THY bu hali ile 5 yıldızlı bir havayolu olamktan çok uzak. Özellikle yönetimin Cathay Pacific, Singapore Airlines, Asiana ve Qatar Airways'den alacakları çok dersler var. Mağrur olmamak lazım. Son olarak, personel eğitimine daha çok önem verilmeli. THY maraton koşuyor, bunu unutmamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bence thy yabancı pilotlarla yoluna devam etsin.çünkü bizim astronotlar hep kötü olaylarla gündemde her zaman...yabacı pilotlar bu iş erbabı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkler daha tecrübeli ve profesyonel oluğu zaman geçecek.Bu konuda milliyetçilik olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tipte hazir yerli pilotlara dlr gibi bi yigin test uygula universite zorunlulugu getir ama yabanci pilota gelince hicbirini isteme. Acaba boyle bi mantik sizce dunyanin neresinde var bi gosterebilirmisiniz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
en çok tercih edilen diyorsunuzda thyde yabancılara satılacak herhalde milli havayolumuz sözde milli olacak he tabi birde iç dış hatlarda olduğu kadar iç hatlardada bir düzenleme yapsanız,bilet ücretlerinde hala 150 dolar üzerinden fiyat yansımakta oysa ki 90 dolar üzerinden hesaplanması yansıtılması lazım,Türkiyede nedense reel değerlerle hiçbir hesap yapılmıyor,buda vatandaşa olumsuz yansıyor,herşeyin en pahalısı türkiyede var durmak yok yola devam..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yapma gülen adam biraz fazla atiyusun gibime geliyurrr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ucakların başına ne zaman türkler geçicek..???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000