26 Mayıs 2013, Pazar 10:07:03

KOTİL DİKTATÖR TARZI YÖNETİCİLERE KARŞI

Akşam Gazetesi havacılık yazarı Tolga Turgut, bu haftaki yazısında, THY'de yaşanan grev sürecini kaleme aldı. İşte Turgut'un yazısı...
  • HİÇ BİR VİZYON, GENEL KÜLTÜR SAHİBİ OLMAYAN BİRİ NEDEN YÖNETİCİ YAPILIR?. ÇOK BASİT KORKULUK GÖREVİNİ İFA ETMEK İÇİN. HASBEL KADER BİTİRDİĞİ ÜNİVERSİTE İLE İNGİLİZCEYE SAHİP OLDUĞUNU ISPATLAMAYA ÇALIŞSA DA YAPILAN SINAVDA INTERMIDATE SEVİYEDE BİLE İTTİRE KAKTIRA 6 ÜZERİNDEN 3.5 TAN 4 ALMIŞTIR. ANA DİLİ TÜRKÇESİ İSE İNGİLİZCESİNDEN DE BERBATTIR. AKSANLI VE KABA. ZARAFET, GÖRGÜ KONULARINDA DA NASİBİNİ ALAMAMIŞ OLMASI DESPOT KİŞİLİĞİ İLE DE BİRLEŞİNCE ORTAYA BİR DİKTATÖR ÇIKARTMAKTADIR. ONUNLA ÇALIŞAN HERKES İLAÇ KULLANMAYA BAŞLAMIŞ YARATILAN KORKU İMPARATORLUĞU SEBEBİYLE DE İTİRAZ EDEMEDEN ÇALIŞMAYA ÇALIŞMAKTADIR. ASLINDA ONUN KOLTUĞUNU ELDE ETME VE GEÇİCİ DE OLSA O KOLTUKTA OTURABİLMESİNİN TEK SEBEBİ ÇIKAR UĞRUNA HERKESİ SATABİLME YATKIN OLUŞU VE BİAT ETMİŞ GÖRÜNME BECERİSİDİR. ONA ACIYARAK ONU KULLANDIĞINI DÜŞÜNENLERE BİR UYARI...GÖZÜ SİZİN KOLTUĞUNUZDA. MATEMATİKSEL OLARAK DA O KOLTUĞA ÇOK YAKIN. EN AZINDAN FİİLİ UÇUCU.BENDEN SÖYLEMESİ.
  • ANKET İSTİYORUZ HEM KABİN EĞİTİMDE HEM KHB DE. SORUN ANLATALIM OLUP BİTENİ. EMİNE HN. NEVİN HN. NASIL DAVRANIYORLARMIŞ BİZE.
  • Temel kotil diktatör sevdalısı olmasa Emine Lim Başkan kalamazdı , tabii Nevin Çolakta ... İkiside fena diktatörler , inanmayan anket yapsın ve isim yazılmasın , yermi ???? Neyseki grev Temel bey in başını yedi , darısı emine ve nevin e ... aminnnnnnn
  • Arkadaşım bu sorunun cevabını, yetersiz olduğunu hepimiz biliyoruz. Nevin Hanım zaten yönetimin dediklerini yapsın diye oraya kondu. Bu soruya cevap veremez.Esas soru kötü birvşey olursa bunun vebalini nasıl ödeyecek biz onu merak ediyoruz
  • Temel beyin grev suresince bir toplanti yaptigini yada kabini kokpiti teknigi yada ekip odasini gezdigini yada izinli degilim maili haric tum calisanlara grevde destek verdigi icin tum ekinine mesaj attigini duyan varmi? Yoksa ben mi kacirdom? Ne yoneticisi ne iletisimi allahaskina! Varsa yoksa yanina aldigi 2 gnl md yrd okadar! Onlarda zaten son yonetim kurulu izin muhabbetinden sonra sanirim is aramaya baslamislardir:) bence sendika baskani temel, yonetim kuruluda 2 gnl md yrd olur aucin aga da gider gittigider sensag ben selamet
  • Su an eğitimde olan k/a adayları,eğitimlerini 8 gün alıp ucak başı yapıyorlar.Ortalama eğitimleri 1 ay veya 3 hafta sürmwsi gerekirken,8 günde amir olan bu kişilerin ucakta ki verimlilikleri gerçekten tartısılması gereken bi nokta.Umarım bu durum ilerde üzücü olaylara sebeb olmaz.Şimdi nevin hanıma sorum su,Sizce 8 günlük eğitim yeterlimidir?
  • Muhakkak ki yönetselve biçimsel olarak böyle insani değerlere ve iletişime değer veren ve daha yapacak çook iş varken bunları korumak ve geliştiirmek adına ısrarcı olması hemen alınıp kırılmaması ve kaldığı yerden devam etmesi lazım.Temel Bey in de yapacakları için mukavemet göstermesi lazım.
  • hamdi topçu'nun büyük mükafatı ne oldu acaba ?
  • Herkes herseyin farkinda.Hem egitimdekiler hem genel mudurluk. Nevin Hanimi da herkes biliyor bosuna savunmayin. Onun gibilerin yonetici olmasi cok uzucu gercektende.
  • Asaf kapatin masasindaki isimleri bildigine gore koltugunada oturmusundur.dikkat ette asaf kaptan varken oturmayasin

Sektörün saygı duyulan yayınlarından AirlineBusiness’ın mayıs sayısı kapağında ülkemizin bir numaralı havayolu THY’yi görmek her Türk gibi beni de gururlandırdı. Derginin kapağında THY CEO’su Temel Kotil’in fotoğrafı, içindeyse çok detaylı bir mülâkatı mevcut.

Özellikle İstanbul’un inanılmaz büyüyen hava trafik rakamları ve THY’nin son yıllardaki müthiş büyümesi uluslararası havacılık basının da ilgisini Türk sivil havacılığına odaklamış durumda.

Kotil mülakatta başarılarının arkasındaki en önemli etkenin İstanbul’un coğrafi avantajını doğru değerlendirmeleri olduğunun altını çizerken, iletişimin anahtarının bu başarı olduğunu belirtiyor. Başarılı yöneticiye göre THY’nin arz edilen kilometre başı koltuk maliyetleri Avrupalı rakip network havayollarından daha düşük. Böyle analizler ve beyanatlar THY’nin geleceği adına çok cesaret verici.

Öte yandan THY üst yönetiminde anlaşmazlıklar olduğu haberleri ve halen sendikayla süren anlaşma ya da anlaşamama süreci hepimizin kafasını karıştırmış durumda. Zira Kotil verdiği mülakatta defalarca iletişimin öneminin altını çizerken, diktatör tarzı yöneticiliğin karşıtı olduğunu hatırlatıyor. Hatta “İletişim ben emrederim sen yaparsın değil, hadi hep beraber yapalım olmalıdır” diyor. THY üst yönetiminin de Kotil gibi düşündüğüne inanmak istiyorum.

Ne var ki son haftalarda grev süreciyle ilgili yaşananlar THY üst yönetimiyle personeli arasında iletişimsel sıkıntılar olduğunu belgeler nitelikte. Hava-İş sendikası her ne kadar bu süreçte stratejik hatalar yapmış olsa bile THY yönetimi orta ve uzun vadede bunun faturasını kendi personeline ödetmemelidir. Havacılık iş kolunda sendikal haklara sahip personeliyle başarılı olan pek çok havayolu örneği var. Huzurlu ve verimli bir iş gücüne sahip olmak yönetimsel bir beceri ister.

THY üst yönetiminin sadece kısa süreli personel mutluluğu temin edecek, maddi iyileştirmelerin yanı sıra hızlı büyüyen bir organizasyonda; organizasyon kültürü nasıl yerleştirilir ve muhafaza edilir gibi hususlara yatırım yapması gerekiyor. Bunu başarmanın yolu da kesinlikle korku imparatorluğu yaratmaktan değil, aksine Kotil’in ifadesindeki gibi verimli iletişim ile takım ruhuna ulaşmaktan geçiyor. (Akşam / Tolga Turgut)

KOTİL DİKTATÖR TARZI YÖNETİCİLERE KARŞI

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

KORKULUK ~ 11 yıl önce
HİÇ BİR VİZYON, GENEL KÜLTÜR SAHİBİ OLMAYAN BİRİ NEDEN YÖNETİCİ YAPILIR?. ÇOK BASİT KORKULUK GÖREVİNİ İFA ETMEK İÇİN. HASBEL KADER BİTİRDİĞİ ÜNİVERSİTE İLE İNGİLİZCEYE SAHİP OLDUĞUNU ISPATLAMAYA ÇALIŞSA DA YAPILAN SINAVDA INTERMIDATE SEVİYEDE BİLE İTTİRE KAKTIRA 6 ÜZERİNDEN 3.5 TAN 4 ALMIŞTIR. ANA DİLİ TÜRKÇESİ İSE İNGİLİZCESİNDEN DE BERBATTIR. AKSANLI VE KABA. ZARAFET, GÖRGÜ KONULARINDA DA NASİBİNİ ALAMAMIŞ OLMASI DESPOT KİŞİLİĞİ İLE DE BİRLEŞİNCE ORTAYA BİR DİKTATÖR ÇIKARTMAKTADIR. ONUNLA ÇALIŞAN HERKES İLAÇ KULLANMAYA BAŞLAMIŞ YARATILAN KORKU İMPARATORLUĞU SEBEBİYLE DE İTİRAZ EDEMEDEN ÇALIŞMAYA ÇALIŞMAKTADIR. ASLINDA ONUN KOLTUĞUNU ELDE ETME VE GEÇİCİ DE OLSA O KOLTUKTA OTURABİLMESİNİN TEK SEBEBİ ÇIKAR UĞRUNA HERKESİ SATABİLME YATKIN OLUŞU VE BİAT ETMİŞ GÖRÜNME BECERİSİDİR. ONA ACIYARAK ONU KULLANDIĞINI DÜŞÜNENLERE BİR UYARI...GÖZÜ SİZİN KOLTUĞUNUZDA. MATEMATİKSEL OLARAK DA O KOLTUĞA ÇOK YAKIN. EN AZINDAN FİİLİ UÇUCU.BENDEN SÖYLEMESİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANKET ~ 11 yıl önce
ANKET İSTİYORUZ HEM KABİN EĞİTİMDE HEM KHB DE. SORUN ANLATALIM OLUP BİTENİ. EMİNE HN. NEVİN HN. NASIL DAVRANIYORLARMIŞ BİZE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Goodbye dear temel ~ 11 yıl önce
Temel kotil diktatör sevdalısı olmasa Emine Lim Başkan kalamazdı , tabii Nevin Çolakta ... İkiside fena diktatörler , inanmayan anket yapsın ve isim yazılmasın , yermi ???? Neyseki grev Temel bey in başını yedi , darısı emine ve nevin e ... aminnnnnnn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KA EĞİTİMİ ~ 11 yıl önce
Arkadaşım bu sorunun cevabını, yetersiz olduğunu hepimiz biliyoruz. Nevin Hanım zaten yönetimin dediklerini yapsın diye oraya kondu. Bu soruya cevap veremez.Esas soru kötü birvşey olursa bunun vebalini nasıl ödeyecek biz onu merak ediyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gittigider ~ 11 yıl önce
Temel beyin grev suresince bir toplanti yaptigini yada kabini kokpiti teknigi yada ekip odasini gezdigini yada izinli degilim maili haric tum calisanlara grevde destek verdigi icin tum ekinine mesaj attigini duyan varmi? Yoksa ben mi kacirdom? Ne yoneticisi ne iletisimi allahaskina! Varsa yoksa yanina aldigi 2 gnl md yrd okadar! Onlarda zaten son yonetim kurulu izin muhabbetinden sonra sanirim is aramaya baslamislardir:) bence sendika baskani temel, yonetim kuruluda 2 gnl md yrd olur aucin aga da gider gittigider sensag ben selamet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğitim ~ 11 yıl önce
Su an eğitimde olan k/a adayları,eğitimlerini 8 gün alıp ucak başı yapıyorlar.Ortalama eğitimleri 1 ay veya 3 hafta sürmwsi gerekirken,8 günde amir olan bu kişilerin ucakta ki verimlilikleri gerçekten tartısılması gereken bi nokta.Umarım bu durum ilerde üzücü olaylara sebeb olmaz.Şimdi nevin hanıma sorum su,Sizce 8 günlük eğitim yeterlimidir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TÜM İYİ lere ~ 11 yıl önce
Muhakkak ki yönetselve biçimsel olarak böyle insani değerlere ve iletişime değer veren ve daha yapacak çook iş varken bunları korumak ve geliştiirmek adına ısrarcı olması hemen alınıp kırılmaması ve kaldığı yerden devam etmesi lazım.Temel Bey in de yapacakları için mukavemet göstermesi lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nerde ~ 11 yıl önce
hamdi topçu'nun büyük mükafatı ne oldu acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzucu ~ 11 yıl önce
Herkes herseyin farkinda.Hem egitimdekiler hem genel mudurluk. Nevin Hanimi da herkes biliyor bosuna savunmayin. Onun gibilerin yonetici olmasi cok uzucu gercektende.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Silikonavcisi ~ 11 yıl önce
Asaf kapatin masasindaki isimleri bildigine gore koltugunada oturmusundur.dikkat ette asaf kaptan varken oturmayasin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000