16 Ağustos 2010, Pazartesi 14:32:50

Kotil: "Bu sertifikaya sahip olmayanın işi zor!"

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY'de çalışanların daha standart çalışması için ulusal meslek standardı getirdiklerini anlatarak, "Bu sertifikaya sahip olmayan havacılık çalışanı Avrupa Birliği'nde çalışamayacak" dedi.
  • sen ab üyeliği bekle ondan sonra böyle bi şeyden bahset.biz senin ablininde ne olduğunu gördük besle büyüt özel havayollarına sal servet değerinde sanılıp kapışılsın.sen atmış kurtulmuşsun da alan dengesizler ne medet umuyorlar bi onlara sormak lazım.bu kadar yeni mezun genç havacı varken.bence gençler daha çok şey biliyo çünki istekleri var.senin thy emeklilerin neyi biliyo.ne dersek ben anlamam diyo yöneticim.bilgine.ne ala.
  • thy de değilim ama 10 yılımı kotile bağışladım.bu sektörde teknik personele değer verildiğini görmedim.insanlar kendi değerini kendi yaratır belki ama biz yararını göremiyoruz.ben işimi mi yapayım dengesiz kokpit ekibine tanıtım mı yapayım teknik abi diye seslenen kabin ekibine bi kaç söz mü edeyim.bence burda hata böyle yetersiz teknik abilerin ne umulduysa bizim yanımıza gelmeleri.ne güzel kotil bu yaşa getirmiş daha ne istiyosunuz.alan daha suçlu ya al tcas ver kulah
  • ya bırak sen bu işleri.zaten senin 50-55 yaşına getirdiğin emekli ettiğin sevgili abilerimizin ne olduğunu yanımıza gelince görüyoruz zaten.sen bi suclu alan daha suclu.ne medet umuyolar ise.bilgi yok kas yok iskelet yok ruh hiç yok.sen kağıt düzenle istediğine ver.bizim özel yöneticilerde kendine etiket yapsın.ayıp olan bu yaşa kadar tarafınızdan beslenilmeleri.
  • sertifikalarla adam olunsa... kendilerine uymayacak adam dünyanın en zeki, en çalışkan, en disiplinli, en fazla sertifikalı adamı olsa bile işe alma... insanlığın sertifikasını kim veriyor ?!
  • sen onu birak da ey takunyali badem gecen haftaki kazada olenlere,yaralananlara ne verdin thy olarak???? ben yaralananlarin ,olenlerin ailelerinin yerinde olsam hem thy na hem de efatur a maddi manevi ve psikolojik dava acarim ...sorunu cozer mi cozmez ama belki ders olur..sen daha sahibi milletvekili diye is verdigin efaturu denetlemiyorsun korkudan...b sinifi ehliyetle servis cekenin de cektirenin de ona goz yumaninda hesabi nasil verilecek???? bunlarin aciklamasini yapsana bi zahmet badem biyikli takunyalilar????
  • Yorum başlığımda da belirttiğim gibi herşey eğitimle kaliteli hale gelir.Eğitimle personele değer verilmesi ve farklı bakış açılarından fgaydalanılması,kokuşmuşluğun ortadan kalkması sağlanır. Ancak,eğitimleri de çeşitlendirelim,mesleki eğitimlerle birlikte kişisel gelişim eğitimlerine de ağırlık verelim....
  • yeter artık egıtımım egıtım sınav bı hal olduk allah rızası ıcın 1 ayda bırakın stressız işimize gidip gelelimmmm
  • sadece eğitimsiz olsalar anlarım bide cani ruhluları var.öğrencilere eziyet etmekten hoşlananları da var
  • eğitim eğitim derler okuyanın kıymetini bilmezler, eğitim burada saatlık kursla yanı ünivlerin yılından daha çok zamandır. dalga geçilerek eğitimsiz ordunun hocalık yaptığı kurslar...
  • e be kardesım bunuda anlıyamıyorsan ben ne yapayım bır egıtımde sana lazım ama en basından a b c d e.....

THY ile Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında meslek standartları ve yeterlilik anlaşması yapıldı. THY Genel Müdürü Kotil ile Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Bayram Akbaş arasında yapılan anlaşmada THY çalışanları 1.5 yıl boyunca alacağı bu sertifika ile meslek standartlarının çıtasını yükseltecek. Törende konuşan Kotil, THY'de insanların daha standart çalışması için bu uygulamaya geçtiklerini anlatarak, "Havacılık sektöründe 92 bin çalışan, 12 bin yer, 7 bin 500 kabin, 4 bin 500 pilot kocaman bir ordu ile THY'nin cirosu 6 milyar dolardır. Ulusal meslek standardının yapılmasından dolayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kotil, bu uygulamayla birlikte teknisyen, yer işletme personeli, kabin personeli, uçak hareket koordinatörü ve operasyonu kapsayan bütün kadroların bu sınava gireceğini belirterek, 1.5 yıl boyunca mesleki eğitim alınacağını ilk ürünün Mart 2011 yılında başlanacağını söyledi. Kotil, bu sertifikası olmayanın AB'de çalışamayacağını ifade etti.

Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Bayram Akbaş ise, THY çalışanlarının alacağı belgelerin uluslararası belgeler olduğuna değinerek, "Türk Hava Yolları çalışanlarının böyle bir belgeyi alması şart. Çünkü AB havacılık uzmanın çalışması için böyle bir sertifikaya ihtiyacı var" dedi.

Kotil: "Bu sertifikaya sahip olmayanın işi zor!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 14 yıl önce
sen ab üyeliği bekle ondan sonra böyle bi şeyden bahset.biz senin ablininde ne olduğunu gördük besle büyüt özel havayollarına sal servet değerinde sanılıp kapışılsın.sen atmış kurtulmuşsun da alan dengesizler ne medet umuyorlar bi onlara sormak lazım.bu kadar yeni mezun genç havacı varken.bence gençler daha çok şey biliyo çünki istekleri var.senin thy emeklilerin neyi biliyo.ne dersek ben anlamam diyo yöneticim.bilgine.ne ala.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy de değilim ama 10 yılımı kotile bağışladım.bu sektörde teknik personele değer verildiğini görmedim.insanlar kendi değerini kendi yaratır belki ama biz yararını göremiyoruz.ben işimi mi yapayım dengesiz kokpit ekibine tanıtım mı yapayım teknik abi diye seslenen kabin ekibine bi kaç söz mü edeyim.bence burda hata böyle yetersiz teknik abilerin ne umulduysa bizim yanımıza gelmeleri.ne güzel kotil bu yaşa getirmiş daha ne istiyosunuz.alan daha suçlu ya al tcas ver kulah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ya bırak sen bu işleri.zaten senin 50-55 yaşına getirdiğin emekli ettiğin sevgili abilerimizin ne olduğunu yanımıza gelince görüyoruz zaten.sen bi suclu alan daha suclu.ne medet umuyolar ise.bilgi yok kas yok iskelet yok ruh hiç yok.sen kağıt düzenle istediğine ver.bizim özel yöneticilerde kendine etiket yapsın.ayıp olan bu yaşa kadar tarafınızdan beslenilmeleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sertifikalarla adam olunsa... kendilerine uymayacak adam dünyanın en zeki, en çalışkan, en disiplinli, en fazla sertifikalı adamı olsa bile işe alma... insanlığın sertifikasını kim veriyor ?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sen onu birak da ey takunyali badem gecen haftaki kazada olenlere,yaralananlara ne verdin thy olarak???? ben yaralananlarin ,olenlerin ailelerinin yerinde olsam hem thy na hem de efatur a maddi manevi ve psikolojik dava acarim ...sorunu cozer mi cozmez ama belki ders olur..sen daha sahibi milletvekili diye is verdigin efaturu denetlemiyorsun korkudan...b sinifi ehliyetle servis cekenin de cektirenin de ona goz yumaninda hesabi nasil verilecek???? bunlarin aciklamasini yapsana bi zahmet badem biyikli takunyalilar????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorum başlığımda da belirttiğim gibi herşey eğitimle kaliteli hale gelir.Eğitimle personele değer verilmesi ve farklı bakış açılarından fgaydalanılması,kokuşmuşluğun ortadan kalkması sağlanır. Ancak,eğitimleri de çeşitlendirelim,mesleki eğitimlerle birlikte kişisel gelişim eğitimlerine de ağırlık verelim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yeter artık egıtımım egıtım sınav bı hal olduk allah rızası ıcın 1 ayda bırakın stressız işimize gidip gelelimmmm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sadece eğitimsiz olsalar anlarım bide cani ruhluları var.öğrencilere eziyet etmekten hoşlananları da var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
eğitim eğitim derler okuyanın kıymetini bilmezler, eğitim burada saatlık kursla yanı ünivlerin yılından daha çok zamandır. dalga geçilerek eğitimsiz ordunun hocalık yaptığı kurslar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
e be kardesım bunuda anlıyamıyorsan ben ne yapayım bır egıtımde sana lazım ama en basından a b c d e.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000