27 Ekim 2008, Pazartesi 21:00:38

Kotil: "Biz bu krize her gün hazırlandık"

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, "Biz bu krize her gün hazırlandık" diyerek dünya finans krizinin kendilerini daha az etkilediği söyledi.
  • Krızden bahseden, acıklama yapan sayın Kotıl cagrı merkezı calışanlarınada bı acklama yapsa ne ıyı olur,Beyefendının yuzundekı gulumseme,, cagrı merkezı calışanları işsız kaldıgında da devam edıcekmı acaba???
  • telefon numaranızı verinde bir daha yorum yaparken size açıp sorayım olur mu? bir hata yapar isem özür dilerim, fakat ben bu konuda yorum yapmak istedim müsadenizle.. Temel Kotilin ya görüntüsü böyle ya da özellikle fotoğraf çekerken haberciler bu anı yakalıyor.. size ve tüm yorum yapan değerli arkadaşlarıma saygılarımla..
  • cumlenızın bıtımınde kullandıgınız 'saygılarımla'ıfadesını keske cumlenızı kurarkende uygulayabılseydınız.bu konu hakkında yapacagınız yorum fotojenı ıle ılgılı ıse yazık sıze
  • herşey iyi hoş da, bu Temel Kotil hiç fotojenik değil.. airport haber güzel bir fotoğrafını çekerse hep onu kullansın daha hoş olur.. saygılarımla..
  • SU MESHUR DERGININ ADINI YAYINLAYINDA ALIP OKUYALIM...CAHIL KALMAYALIM????
  • Evet hergün hazırlandığınız bir gerçek.call center dan belli oluyor.TEBRİKLER

Kotil, "Hep söylediğimiz gibi, kriz denilen olay rekabet yoğunlaşacak anlamına geliyor. Bir öncesine göre uçmaya daha az talep var. Takip ederseniz bazı seferlerde eksi yazar. Biz bu süreci 2003'ten beri sürekli kendimize yaşattık. Sürekli daha iyi, daha kaliteli üreteceğiz. Ama daha ucuza üreteceğiz. Tabi bu bir bakıma paradoks oluyor; ama THY bunu başardı. Biz bu krize her gün hazırlandık" dedi. 

Türk Hava Yolları'nın 17 yıl aradan sonra başlattığı İstanbul-Bağdat seferinin açılışı için gittikleri Bağdat'tan dönerken uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan THY Genel Müdürü Kotil, THY'nin 2001'den beri birim giderini Euro bazında sabit tutabilen bir kurum olduğuna dikkat çekti. Bunu sürekli büyüyerek yakaladıklarını ifade eden Kotil, "THY'nin sihirli formülü sürekli üret, daha iyi üret, daha kaliteli üret ve sürekli büyü şeklindedir" diye konuştu.

THY'de büyümenin, yüzde 17-18 yolcuda, yüzde 20 oranında da ciroda gerekleştiğini belirten Kotil, yakın zamanda kış tarifesini de açıkladıklarını hatırlatarak, "Kış tarifesi de yaz tarifesi kadar yoğun olarak gerçekleşti" dedi. Kotil, buradaki hedeflerinin, yaz tarifesini değiştirmeden kış tarifesi olarak sürdürmek, bir dahaki yaz tarifesini de büyütmek olduğunu kaydetti. "THY'nin krizi yoktur" diye vurgulayan Kotil, şöyle devam etti: "THY, en iyi savunmanın atak olduğunu, tedbir olduğunu biliyor. Üretimimiz devam ediyor. 105 uçaklık yeni bir sipariş veriyoruz. THY bununla da şunu gösterdi; kriz dediğimiz olay yerel bir olaydır, zamana bağlı bir olaydır. Siz hesabınızı doğru yaparsanız sürekli büyürsünüz. Hep dediğimiz neydi; biz şu anda dünyada her 100 yolcudan birini taşıyoruz. Hâlâ 99 yolcu var, o bittikten sonra krize girebiliriz." 2009 yılının çok enteresan bir yıl olacağını kaydeden Kotil, "2009'un ilk çeyreğini hep beraber bir müjde olarak Türkiye'ye söyleriz. Çünkü bu dönemde Avrupalı hava grubu olarak öne çıkmış olacağız" dedi.

Kotil, gazetecilerle paylaşmak istediği bir konu daha olduğunu belirterek şöyle ekledi: "Bir dergide yapılan son yayına göre 2008'de dünyanın en hızlı büyüyen hava yolu Portekiz Hava Yolları oldu. İkincisi ise Brezilya'dan TAM ve üçüncüsü de THY. Ancak şunu hatırlatmalıyım ki bu iki havayolu THY'den daha küçük bir hava yolu."

Kotil: "Biz bu krize her gün hazırlandık"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

ayseeee ~ 15 yıl önce
Krızden bahseden, acıklama yapan sayın Kotıl cagrı merkezı calışanlarınada bı acklama yapsa ne ıyı olur,Beyefendının yuzundekı gulumseme,, cagrı merkezı calışanları işsız kaldıgında da devam edıcekmı acaba???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emr ~ 15 yıl önce
telefon numaranızı verinde bir daha yorum yaparken size açıp sorayım olur mu? bir hata yapar isem özür dilerim, fakat ben bu konuda yorum yapmak istedim müsadenizle.. Temel Kotilin ya görüntüsü böyle ya da özellikle fotoğraf çekerken haberciler bu anı yakalıyor.. size ve tüm yorum yapan değerli arkadaşlarıma saygılarımla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saygıyı bılmeyenlere ~ 15 yıl önce
cumlenızın bıtımınde kullandıgınız 'saygılarımla'ıfadesını keske cumlenızı kurarkende uygulayabılseydınız.bu konu hakkında yapacagınız yorum fotojenı ıle ılgılı ıse yazık sıze

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emr ~ 15 yıl önce
herşey iyi hoş da, bu Temel Kotil hiç fotojenik değil.. airport haber güzel bir fotoğrafını çekerse hep onu kullansın daha hoş olur.. saygılarımla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz 2 ~ 15 yıl önce
SU MESHUR DERGININ ADINI YAYINLAYINDA ALIP OKUYALIM...CAHIL KALMAYALIM????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 15 yıl önce
Evet hergün hazırlandığınız bir gerçek.call center dan belli oluyor.TEBRİKLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000