04 Ekim 2010, Pazartesi 15:29:14

KOTİL A380’E GÖZ KIRPTI

Haftada 5 bin 500 uçuş yapan Türk Hava Yolları, 2015 yılında haftada 10 bin uçuş yapmayı planlıyor. THY Genel Müdürü Kotil, ‘Hiçbir uçak bizim için büyük değil’ diyerek A380 ve 747-8’e göz kırptı.
  • marmara derken denizi mi demek istedin. peki derinliği falan uygunmu denizin. denizi doldurmak kaç havalimanı parasına patlar bunu düşündün mü. zaten gemi trafiği yogun. gelelim şu açılmak istenen hatlara. hatlar güzel de bu wellington ne alaka. auckland dururken wellingtona uçmak saçma. kaldı ki wellington havalimanının tek pisti var ve yaklaşık 1900 metrelik,yani bizim 05-23 pistinden bile kısa. buraya inebilirmi koca uçak??
  • Ne zaman bu konu açılsa ısrarla vurguluyorum, Silivri ile İstanbul'un gelişmekte olan doğu ilçeleri arası kaç saat hiç düşündünüz mü? Eğer İstanbul hub olacaksa tek adres AHL. Bunun da tek yolu Marmara'ya 3-4 pist yapıp mevcut alanı sadece park yeri, terminal vb olarak kullanmak.
  • havalimanları binaların içinde de ,olası herhangi bir sorun olsa aynı tıpkı thy nin amsterdamdaki kazası gibi bir sorun olsa pilot inmek için pist dışında en müsait binayı mı seçecek yoksa en işlek araçların bulunduğu yolu mu birde gelmiş inflak etmez diyorsun hadi en iyi ihtimal marmara denizini seçti diyelim her pilot amerikadaki hudson nehrine inen pilot gibi mi,olası en kötü durumda pistlerin bulunduğu yerde boş arazi olmalı olası en kötü durumu düşünerekten,denizde inflak etmez ama olan yolculara olur
  • tek çare silivriye yapılması. ancaaak trafik sorunu için de metro şart. bunların da ülkemizde olması ne yazık ki en az 10 sene
  • yaklaşma kapasitesi denilen birşey var, sorun sadece pist yada park sayısı değil havada uçakları nasıl ayıracaksınız? yatay ayırma için birbirine çok yakın bahsi geçen yerler, dikey ayırma 1000 ft, seviyeler kısıtlı, herkes bol keseden atıyor, bilmediğimiz konularda yorum yapmaya çok meraklı bir milletiz. o kadar kolaysa gökçene iki pist daha yapında belki avrupanın birincisi olur
  • Beyler şunu düşünmemişsiniz tamam silivriye yapıldı metrobüsüde yaptınız metroyuda yaptınız.Ama bir uçaktan 300 kişi iniyorsa hepsi toplu taşıma kullanmaz ve araçla silivriden şehire inmek istediğini düşünürsek türkiyede zaten trafik tam bir felaket çok saçma bir seçim olur yerin belirlenmesi için en az 5 yada 6 sene bir çalışma yapmak gerek silivri boş metrobüste var deyip alan yapılmaz:)
  • Dunyada yuzlerce havaalani binalarin icinde, ornek AHL, veya eski HKG. Infilak filan etmez sen hic meraklan ma.
  • Bencede silivriye yapilsin. Sehir oraya dogru büyüyor ve zamanla daha merkezi olucaktir Havaalani. Ileriye dönük düsünüp yapmak lazim yatirimi.
  • şöyle birşey demek gerekirse havalimanı merkeze hatta merkezin ortasına yapılması çok saçma olur bu zamanda hatırlayın amsterdamdaki thy kazası benzeri atatürk havalimanına iniş sırasında yaşansaydı herhalde değil 9 kişi ölmesi tüm uçak inflak eder boş arazi yok böyle bir durum için her türlü kurtulan olmaz,seneler önce thynin uçağı inişte 2 dk elektrik kesilince uçak inerken pist ışıkları olmayınca marmaraya gömülmüştü uçak:( bir daha böyle bir olay yaşanmaz umarım :(
  • 3.havalimanı silivriye yapılsa da uzak sayılmaz.çünkü en geç 5 sene içinde etrafı binalar,AVM ler vs.dolar ve havalimanı merkezde kalır,yeterki yapılsın.
 Büyük uçak tercihi merak edilen THY’nin tercihinin ne olacağı THY, 787 ve 350 kararını ise 2011 yılı başında verecek.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, ATW Online Dergisi’ne konuştu. THY’nin hedefleri hakkında önemli bilgiler veren Kotil, ilk A330-300 ve A330-200F’yi devralan THY’nin 2015’te haftada 10 bin uçuş gerçelleştirmeyi planladığını kaydetti.

Şu an filonun yaş ortalamasının 6.2 olduğunu ve 147 uçağın bulunduğunu kaydeden Kotil, 90 uçak siparişinin olduğunu bildirdi.

Kotil, önümüzdeki yaza kadar geniş gövdeki uçak sayısının 20’den 40’a çıkmış olacağını söyledi. THY, 2011’in başında Boeing 787 ve Airbus 350 arasındaki tercihini de yapmış olacak.

Geçen yıl 25 milyon yolcu taşıyarak Avrupa’da 4. olan THY, Kotil’e göre bu yıl sonunda 31 milyona ulaşacak. 2011 için öngörülerini %20 artıran THY, Kasım başında Istanbul-Washington Dulles-Atlanta’ya uçacak. Mart 2011’de de Los Angeles seferleri başlayacak.
Kotil diğer rotalarını ise şöyle anlatıyor:
"Detroit, Mexico City, Boston, Miami, Montreal, Houston ve Buenos Aires’e uçmayı düşünüyoruz. Atlantik üzerindeki sesimizi artıracağız. Ulan Bator, Kuala Lumpur, Kalküta, Haydarabad, ve Wellington uçma olasılığımız olan noktalar... Sidney’e ise önümüzdeki yıl ya da 2012’de başlayacağız:”
THY’nin bir diğer hedefi ise Afrika. THY, Afrika’daki fırsatları da değerlendirecek, Oran, Kinshasa ve Zanzivar’a uçacak. Bu uçuşlarda sipariş edilen 10 adet 737-900 ER uçakları kullanılacak.

Kotil’e gör, Türk hükümeti İstanbul’u dünyadaki en mükemmel hub haline getirmek istiyor. Atatürk Havalimanı’nda üçüncü bir pist için yer var fakat İstanbul için yeni bir havalimanı planlanıyor. Üçüncü havalimanı inşa edildiğinde THY A380 ya da 747-8’lerini buraya indirebilecek.

Temel Kotil büyük uçak tercihi ile ilgili düşüncelerini de şöyle özetliyor: “Önümüzdeki beş seneyi düşündüğümüzde, hiçbir uçak bizim için büyük değil.”


KOTİL A380’E GÖZ KIRPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 13 yıl önce
marmara derken denizi mi demek istedin. peki derinliği falan uygunmu denizin. denizi doldurmak kaç havalimanı parasına patlar bunu düşündün mü. zaten gemi trafiği yogun. gelelim şu açılmak istenen hatlara. hatlar güzel de bu wellington ne alaka. auckland dururken wellingtona uçmak saçma. kaldı ki wellington havalimanının tek pisti var ve yaklaşık 1900 metrelik,yani bizim 05-23 pistinden bile kısa. buraya inebilirmi koca uçak??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne zaman bu konu açılsa ısrarla vurguluyorum, Silivri ile İstanbul'un gelişmekte olan doğu ilçeleri arası kaç saat hiç düşündünüz mü? Eğer İstanbul hub olacaksa tek adres AHL. Bunun da tek yolu Marmara'ya 3-4 pist yapıp mevcut alanı sadece park yeri, terminal vb olarak kullanmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
havalimanları binaların içinde de ,olası herhangi bir sorun olsa aynı tıpkı thy nin amsterdamdaki kazası gibi bir sorun olsa pilot inmek için pist dışında en müsait binayı mı seçecek yoksa en işlek araçların bulunduğu yolu mu birde gelmiş inflak etmez diyorsun hadi en iyi ihtimal marmara denizini seçti diyelim her pilot amerikadaki hudson nehrine inen pilot gibi mi,olası en kötü durumda pistlerin bulunduğu yerde boş arazi olmalı olası en kötü durumu düşünerekten,denizde inflak etmez ama olan yolculara olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tek çare silivriye yapılması. ancaaak trafik sorunu için de metro şart. bunların da ülkemizde olması ne yazık ki en az 10 sene

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yaklaşma kapasitesi denilen birşey var, sorun sadece pist yada park sayısı değil havada uçakları nasıl ayıracaksınız? yatay ayırma için birbirine çok yakın bahsi geçen yerler, dikey ayırma 1000 ft, seviyeler kısıtlı, herkes bol keseden atıyor, bilmediğimiz konularda yorum yapmaya çok meraklı bir milletiz. o kadar kolaysa gökçene iki pist daha yapında belki avrupanın birincisi olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Beyler şunu düşünmemişsiniz tamam silivriye yapıldı metrobüsüde yaptınız metroyuda yaptınız.Ama bir uçaktan 300 kişi iniyorsa hepsi toplu taşıma kullanmaz ve araçla silivriden şehire inmek istediğini düşünürsek türkiyede zaten trafik tam bir felaket çok saçma bir seçim olur yerin belirlenmesi için en az 5 yada 6 sene bir çalışma yapmak gerek silivri boş metrobüste var deyip alan yapılmaz:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dunyada yuzlerce havaalani binalarin icinde, ornek AHL, veya eski HKG. Infilak filan etmez sen hic meraklan ma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bencede silivriye yapilsin. Sehir oraya dogru büyüyor ve zamanla daha merkezi olucaktir Havaalani. Ileriye dönük düsünüp yapmak lazim yatirimi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şöyle birşey demek gerekirse havalimanı merkeze hatta merkezin ortasına yapılması çok saçma olur bu zamanda hatırlayın amsterdamdaki thy kazası benzeri atatürk havalimanına iniş sırasında yaşansaydı herhalde değil 9 kişi ölmesi tüm uçak inflak eder boş arazi yok böyle bir durum için her türlü kurtulan olmaz,seneler önce thynin uçağı inişte 2 dk elektrik kesilince uçak inerken pist ışıkları olmayınca marmaraya gömülmüştü uçak:( bir daha böyle bir olay yaşanmaz umarım :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
3.havalimanı silivriye yapılsa da uzak sayılmaz.çünkü en geç 5 sene içinde etrafı binalar,AVM ler vs.dolar ve havalimanı merkezde kalır,yeterki yapılsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000