21 Ocak 2016, Perşembe 09:45:58

Köpek öldü THY suçlu bulundu

Mehmet Koray Kınacıoğlu, 11 Haziran 2013’te Anadolujet ile KKTC’den Ankara’ya gelirken 3 yaşındaki köpeği Spayk’ı şirket görevlilerine teslim etti.
  • Olay 2,5 yıl önce olmuş, davası şimdi bitmiş. Adalet ne de hızlı tecelli etmiş değil mi? THY de gıcıklık yapıp Danıştaya gitsin bir de. Ne drama olur. Sen tut yolcunun köpeğini al, "belki de" havalandırma sistemi arızalı olan kargo bölümüne koy, bir de hayvancağızın üzerine diğer yolcuların bağajları düşüp ezsin. Peh peh peh, Hayvanları koruma derneğinin dünyayı buna sebep olanların başına yıkması lazım aslında. Kızınca birbirimize çok rahat bu canlı türünü kullanarak hakaret ve küfür etmeye çalışıyoruz. Bir anlamda insan türüne bu canlı aşağılık bir mahlukat gibi gelir. Ancak ondan daha aşağılık mahlukatlar içimizdedir. İşini yaptığını sanan göz boyamacı sahtekar, hırsız, yalancı, cahilliğini ısrarla koruyan beceriksiz ve hainler.
  • Bu şirketin "Globally Yours" diye zihinlere kazımaya çalıştığı anlayışın esasında 'GLOBALLY FOSS" olduğuna bir ispat daha. Her konu için bu şirketin beceriksizliklerini uzun uzun listeler halinde çıkarabilirsiniz. Başarılı oldukları konular; lüks, şatafat görüntüleri altında reklam, hiper derecede müsriflik, ve beceriksizlik. Bu, türü ne olursa olsun bir canlı. İnançtan bahsedenler çok iyi bilirler ki tüm canlılar ahirette dile gelip hesap soracak, davacı olacaklar. Bu köpekçikte öyle. Canını aldınız şu zavallının. Sahibini de kelimenin tam anlamı ile 3-5 kuruşa susturmaya çalışmışsınız. Ben hayvan beslemem, zira böyle olaylardan dolayı yaşayabileceğim vebalden korkarım. Sıcak ve soğuk havada kedisine, köpeğine, kuşuna su ve yiyecek vermeyi tercih ederim. Bunları duydukça da insan denen, mikroptan daha beter insan türü ibretliksiniz. Kargoda köpeğin üzerine bagaj düşmesi ne demek? Beğenmeyip gavur dediğin oraya o fileleri niye koymuş? Herşeyi para ile ölçenler, yüzüne tükürmeliksiniz.
  • Ne insanın ne de hayvanın kıymeti var,o köpek can taşır,o canı veren kimdir ? Kim bilir o köpeğin başına neler gelmiştir..
  • Arkadaşlar şuan okuduğum yorumlarınız saçma sapan şeyler yazdınızAllah hiç biriniz uçak yüklemeye boşaltmaya dair malesef sivil havacılıkla alakalı hiç bir şey bilmediniz aşikar bu işle çalıştığım için yıllardır bu işte çalışıyorum ilk önce işin içinde olmadan konuşmak kolaydır sahibinin amacını öğrenmek lazım
  • Kopek ejnebi uyruklu olsadi,sanirim tazminat en azindan bir 20 bin pound olurdu. Kopegimizin bile degeri yok :)))
  • Havacılık herşeyin kuralını uzun araştırmalar sonucu belirlemiştir. O zavallı hayvan kurallara uygun taşındı mı, taşınmadı mı.Konulduğu yer havalandırmalı, ısıtmalı, basınç kontrollü mü, taşıma kutusu gerekli taşıma şsrtlarına uygun muydu, yükleme şartlarına uygun olarak yüklenip emniyeti sağlandı mı, zeminle teması kesildi mi, altı plastik bir örtü veya takoz ile zeminden ayrıldı mı, en önemlisi çevreden tehdit edecek bagajlardan izole edlerek önlemler alındı mı... load sheet üzerinde canlı hayvan bilgisi var mıdır... Bunların yapılmış olması halinde o hayvan 1 saatlik uçak yolculuğunda ölmezdi; suçlu THY ve vicdanlarıdır.
  • Bilmeyenler icin soyleyeyim. Kargo da hayvanların ve cenazenin konduğu yer havalandırmalı ısıtılan kısımdır. Zaten diğer tarafa konursa buzluktan cikmis vaziyette iner, Allah korusun. Daha once bu tarz hatalar da yapılmıştır evet. Ama uçakta 6 kilodan daha büyük hayvan kabine alınamaz. Almak isteyenler; aynı uçakta siz de varsınız, bosuna diretmeyin, uçuş emniyeti diye bisey var. Hayvanları seviyoruz, kabul, ama insandan daha değerli degil. Yapılan tabiki guzel birsey degil, Hatalı bir davranış, karsiligi oldugu tartışılır ama cezası da verilmiş. 6 kilodan büyük kopegi olanlar lutfen ucak ile gitmeye çalışmayın. Bu dunyanın her yerinde böyledir.
  • Bu ırkta solunum problemi var besleyen bilir, o hayvancağızı oraya koymak diğer hayvanları taşımaya benzemez, ben burda sahibinin ihmali ya da art niyeti var diye düşünüyorum, düşünceme katılmayabilirsiniz ama sadece bir bulldog'un uyuma videosunu izleyin ve çıkan eesin sebebini araştırın hayvanın neden öldüğünü anlarsınız.
  • Turkiyede birtek turkler ikinci sinif geru kalan butun yabancular el ustunde.kuşadasinda teror maduru aileye 1milyon pound turk aeileye 40bin tl.Herseyde boyle bu yabanciyi memnun etmek icin çirpuniyoruz turke eziyet icin "bunlara gerek yok bu bile fazla bu turklere"pisikilojisi icindeyiz.Turk kizlari bile yabanci erkeklere gelince daha kolaylar..
  • Olur böyle şeyler

Mehmet Koray Kınacıoğlu, 11 Haziran 2013’te Anadolujet ile KKTC’den Ankara’ya gelirken 3 yaşındaki köpeği Spayk’ı şirket görevlilerine teslim etti. Ankara’da kendisine verilen köpeğinin can çekiştiğini gördü. Spayk havalimanında öldü.

Kınacıoğlu’nun talebi üzerine yapılan otopside, köpeğin akciğerinde konjesyon ve ödem tespit edildi. Kınacıoğlu, avukatı aracılığıyla Türk Hava Yolları’na (THY) tazminat davası açtı.

ÜZERİNE BAGAJ DÜŞTÜ

Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre; Bilirkişi Spayk’ın ölümünün kargo bölümünde havasız kalmasından veya üzerine başka bagajların düşmesinden kaynaklandığını tespit etti ve Montreal Protokolü çerçevesinde olaydan THY’nin sorumlu olduğunu öne sürdü.


Ankara 5’inci Asliye Ticaret Mahkemesi raporun ardından 22 Eylül 2014’te verdiği kararda THY’yi suçlu buldu ve tazminata mahkûm etti.

Kararda THY, köpeğin maliyeti olan 1800 TL maddi, 1000 TL de manevi tazminat ödemek zorunda kaldı.

Köpek öldü THY suçlu bulundu

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

2,5 Yıl ~ 8 yıl önce
Olay 2,5 yıl önce olmuş, davası şimdi bitmiş. Adalet ne de hızlı tecelli etmiş değil mi? THY de gıcıklık yapıp Danıştaya gitsin bir de. Ne drama olur. Sen tut yolcunun köpeğini al, "belki de" havalandırma sistemi arızalı olan kargo bölümüne koy, bir de hayvancağızın üzerine diğer yolcuların bağajları düşüp ezsin. Peh peh peh, Hayvanları koruma derneğinin dünyayı buna sebep olanların başına yıkması lazım aslında. Kızınca birbirimize çok rahat bu canlı türünü kullanarak hakaret ve küfür etmeye çalışıyoruz. Bir anlamda insan türüne bu canlı aşağılık bir mahlukat gibi gelir. Ancak ondan daha aşağılık mahlukatlar içimizdedir. İşini yaptığını sanan göz boyamacı sahtekar, hırsız, yalancı, cahilliğini ısrarla koruyan beceriksiz ve hainler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kader mi? ~ 8 yıl önce
Bu şirketin "Globally Yours" diye zihinlere kazımaya çalıştığı anlayışın esasında 'GLOBALLY FOSS" olduğuna bir ispat daha. Her konu için bu şirketin beceriksizliklerini uzun uzun listeler halinde çıkarabilirsiniz. Başarılı oldukları konular; lüks, şatafat görüntüleri altında reklam, hiper derecede müsriflik, ve beceriksizlik. Bu, türü ne olursa olsun bir canlı. İnançtan bahsedenler çok iyi bilirler ki tüm canlılar ahirette dile gelip hesap soracak, davacı olacaklar. Bu köpekçikte öyle. Canını aldınız şu zavallının. Sahibini de kelimenin tam anlamı ile 3-5 kuruşa susturmaya çalışmışsınız. Ben hayvan beslemem, zira böyle olaylardan dolayı yaşayabileceğim vebalden korkarım. Sıcak ve soğuk havada kedisine, köpeğine, kuşuna su ve yiyecek vermeyi tercih ederim. Bunları duydukça da insan denen, mikroptan daha beter insan türü ibretliksiniz. Kargoda köpeğin üzerine bagaj düşmesi ne demek? Beğenmeyip gavur dediğin oraya o fileleri niye koymuş? Herşeyi para ile ölçenler, yüzüne tükürmeliksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ülkemiz ~ 8 yıl önce
Ne insanın ne de hayvanın kıymeti var,o köpek can taşır,o canı veren kimdir ? Kim bilir o köpeğin başına neler gelmiştir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
swat ~ 8 yıl önce
Arkadaşlar şuan okuduğum yorumlarınız saçma sapan şeyler yazdınızAllah hiç biriniz uçak yüklemeye boşaltmaya dair malesef sivil havacılıkla alakalı hiç bir şey bilmediniz aşikar bu işle çalıştığım için yıllardır bu işte çalışıyorum ilk önce işin içinde olmadan konuşmak kolaydır sahibinin amacını öğrenmek lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 8 yıl önce
Kopek ejnebi uyruklu olsadi,sanirim tazminat en azindan bir 20 bin pound olurdu. Kopegimizin bile degeri yok :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ~ 8 yıl önce
Havacılık herşeyin kuralını uzun araştırmalar sonucu belirlemiştir. O zavallı hayvan kurallara uygun taşındı mı, taşınmadı mı.Konulduğu yer havalandırmalı, ısıtmalı, basınç kontrollü mü, taşıma kutusu gerekli taşıma şsrtlarına uygun muydu, yükleme şartlarına uygun olarak yüklenip emniyeti sağlandı mı, zeminle teması kesildi mi, altı plastik bir örtü veya takoz ile zeminden ayrıldı mı, en önemlisi çevreden tehdit edecek bagajlardan izole edlerek önlemler alındı mı... load sheet üzerinde canlı hayvan bilgisi var mıdır... Bunların yapılmış olması halinde o hayvan 1 saatlik uçak yolculuğunda ölmezdi; suçlu THY ve vicdanlarıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Not... ~ 8 yıl önce
Bilmeyenler icin soyleyeyim. Kargo da hayvanların ve cenazenin konduğu yer havalandırmalı ısıtılan kısımdır. Zaten diğer tarafa konursa buzluktan cikmis vaziyette iner, Allah korusun. Daha once bu tarz hatalar da yapılmıştır evet. Ama uçakta 6 kilodan daha büyük hayvan kabine alınamaz. Almak isteyenler; aynı uçakta siz de varsınız, bosuna diretmeyin, uçuş emniyeti diye bisey var. Hayvanları seviyoruz, kabul, ama insandan daha değerli degil. Yapılan tabiki guzel birsey degil, Hatalı bir davranış, karsiligi oldugu tartışılır ama cezası da verilmiş. 6 kilodan büyük kopegi olanlar lutfen ucak ile gitmeye çalışmayın. Bu dunyanın her yerinde böyledir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hangi ~ 8 yıl önce
Taraf buzluktan çıkmış gibi olan?
Ayıp Ayıp ~ 8 yıl önce
Bu ülkenin yetiştirdiği çok değerli bir sanatçı, divamız, kendisine haksızlık yapılıyor!
işte ~ 8 yıl önce
işte hayvana verilen önem bu kadar az!! 6 kg'lik köpek sevmemiz gerekiyormuş bir de beyimize bak!!
İngiliz bulldog ~ 8 yıl önce
Bu ırkta solunum problemi var besleyen bilir, o hayvancağızı oraya koymak diğer hayvanları taşımaya benzemez, ben burda sahibinin ihmali ya da art niyeti var diye düşünüyorum, düşünceme katılmayabilirsiniz ama sadece bir bulldog'un uyuma videosunu izleyin ve çıkan eesin sebebini araştırın hayvanın neden öldüğünü anlarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ezik turkler ~ 8 yıl önce
Turkiyede birtek turkler ikinci sinif geru kalan butun yabancular el ustunde.kuşadasinda teror maduru aileye 1milyon pound turk aeileye 40bin tl.Herseyde boyle bu yabanciyi memnun etmek icin çirpuniyoruz turke eziyet icin "bunlara gerek yok bu bile fazla bu turklere"pisikilojisi icindeyiz.Turk kizlari bile yabanci erkeklere gelince daha kolaylar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Olur böyle şeyler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000