14 Ağustos 2008, Perşembe 08:28:55

Konya, havaalanı istiyor...

Konya Valisi Osman Aydın, 3 milyon nüfusa sahip kentin hava ulaşımının çok hayati olduğunu belirterek, sivil havaalanına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
  • acaba nerelerden rant sağlıyacaklar? sanırım şimdiye kadar hazırlıklar bitmiştir
  • Yok daha neler? Vızır vızır çalışan Diyarbakır da askeri meydan ve hem askere hem de sivile yetiyor. 2006 Mart sonunda SunExpress İzmir-Konya seferlerine başlamıştı, doluluk oranlarının %20'lerde seyretmesi nedeniyle 2 ay sonra bu hat kaldırıldı. Konyalılar öncelikle ayaklarına gelen hizmetten fayudalanmayı bilsinler de sivil meydan sonraya kalsın. Ama valimiz göğsünü gere gere sivil meydan ister, zaten ne demişler "İsteyenin bir yüzü kara, vermeyen (bu durumda yapmayan) zenci."

Konya'nın büyük bir nüfusa sahip olduğunu belirten Vali Aydın, "Çevresiyle birlikte 3 milyonu aşıyor. Onun için Konya için hava ulaşımı çok hayati bir Öneme sahip. Mevcut havaalanımızı askeri havaalanı ile müşterek kullanmamız nedeniyle ihtiyaçlara tam olarak cevap vermeme gibi bir durumu var. Bunun için Konya'da bir sivil havaalanın gerçekleşmesinden büyük fayda vardır" dedi.

Önem veriliyor

Çalışmaları hakkında bilgi veren THY Konya Satış Müdürü Ahmet Postallı da şunları söyledi: "Bir şehrin ilerlemesinde ve gelişmesinde ulaşım çok önem arz ediyor. Konya gibi gelişen bir şehrin yurt dışına açılmasında da havacılık çok büyük bir Öneme sahip. Bu anlamda da THY Konya'ya ayrıca bir önem veriyor. Bu sene Konya-İstanbul seferimizi 3'e çıkarmıştık. Aynı zamanda Konya-Kopenhag seferinin yaz sezonunda günde 3'e çıkardık. Birçok şehrimizde şehir ofisleri kapatılırken, biz nezih bir ofis yaptık. Havaalanımızda yolcu kendi iniş kartım alabiliyor. İstediği koltuğu seçebiliyor. Yaklaşık 10 aydır Konya Havalanı'nda yolcumuz bagajını göstermiyor. Barkot sistemi ile direk uçağa biniyor. Ayrıca Stokholm ve Almanya ile İzmir uçak seferleri için fizibilite çalışması devam ediyor."

Konya, havaalanı istiyor...

Yorumlar

Rumuz ~ 16 yıl önce
acaba nerelerden rant sağlıyacaklar? sanırım şimdiye kadar hazırlıklar bitmiştir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OpsOcc ~ 16 yıl önce
Yok daha neler? Vızır vızır çalışan Diyarbakır da askeri meydan ve hem askere hem de sivile yetiyor. 2006 Mart sonunda SunExpress İzmir-Konya seferlerine başlamıştı, doluluk oranlarının %20'lerde seyretmesi nedeniyle 2 ay sonra bu hat kaldırıldı. Konyalılar öncelikle ayaklarına gelen hizmetten fayudalanmayı bilsinler de sivil meydan sonraya kalsın. Ama valimiz göğsünü gere gere sivil meydan ister, zaten ne demişler "İsteyenin bir yüzü kara, vermeyen (bu durumda yapmayan) zenci."

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000