06 Mart 2010, Cumartesi 07:41:51

Kontrolörler KKTC'de buluştu

Kıbrıs Türk Hava Trafik Kontrolörleri Derneği’nin (CTATCA) “34. Kuruluş Yılı ve Gelişen Havacılık Sempozyumu” Girne Amerikan Üniversitesi’nde (GAÜ) gerçekleştirildi.
  • bu konferansta kthy adına kimse yoktu diyebilirim. thy ve pegasus konuşmacıları vardı ve konuşanlar ya üst kurul ya da baş pilotlardı diğerleri ise trafikçilerdi..bölüm açıldığında ise yeterince bilgili ve becerili insanlar verir bunu...şuanda bile havacılık yönetimi veren 2 baş hoca yıllarca teknik olarak çalışmış biri ötekiside ground olarak başarılı bir insan..
  • GAÜ de kim eğitim veriyor ? KTHY eskileri. Ne öğretiyorlarsa artık bilemem...
  • konferans cok guzeldi her nekadar kktc'li abilerimizin biraz konuşulmaması tam anlaşılmasada :) oda olacak heyecandan..gorevini cok iyi yerine getiren insanlar (bunları kthy ile karıştırmayın kthy'de personel fazlası varken ctatca personel sıkıntısı çekiyor hala) buarada gau'nun yeni açılacak olan kampüsünde lisanlı pilot eğitimleri verilecek..inanıyorum ki yakında atpl lisansı için burası kaynıyacak :)

CTATCA, TATCA ve GAÜ Havacılık Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle düzenlenen, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Aytuğ Plumer ve Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’ın da katıldığı sempozyumda ayrıca TC Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici de konuşmacı olarak yer aldı.

Sempozyumda, CTATCA Başkanı İzzet Derkan, TATCA Genel Başkanı Ayhan Kartal ve GAÜ Havacılık Yüksekokulu Müdürü, Uzak Yol Kaptanı Kaptan Efdal Safel konuşmalarında gelişen havacılığın tüm yönleri ele alındı.

Plumer: Rum yönetimi işbirliğinden kaçıyor

KKTC Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Aytuğ Plumer, havacılık konusunda Dışişleri Bakanlığı’nın çalışmalarına değinerek, ülkenin kalkınmasında özellikle turizm sektörü için büyük önem taşıyan hava ulaşımına gereken önemin verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Rum yönetiminin havacılık konusunda işbirliği yapmaktan kaçındığını, aksine bu konuyu siyasileştirmekte olduğunu öne süren Plumer, Rum yönetiminin uluslararası sivil havacılıktaki insani değerleri hiçe saydığını iddia etti.

Konuşmasının sonunda Plumer, sempozyumun KKTC havacılığına katkı sağlayacağını belirterek, hava kontrolörlerini verdikleri emekten dolayı tebrik etti.

Kesici: Hava kontrolörlerini bugün övmeliyiz

Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici de, hava kontrolörlerinin övülmesi gerektiğini belirtti.

Dünyada sınır tanımayan üç kavramın, uluslararası sermaye, internet ve sivil havacılık olduğunu vurgulayan Kesici, her geçen gün gelişen teknoloji ile uçuşların daha güvenli ve daha ekonomik olduğunu, ayrıca insan unsurunun ve hava kontrolörlerinin unutulmaması gerektiğinin de altını çizdi.

Derkan: Geçitkale sahası küçümsenmemeli

CTATCA Başkanı İzzet Derkan, KKTC ve Türk Hava sahasının gelişimi için düzenledikleri sempozyumda CTATCA’nın ve havacılığın tarihi gelişimini hazırladığı görsel sunumlarla izleyicililerle paylaştı.
  
Ercan Havalimanı’nın görevini layığıyla yaptığını dile getiren Derkan, Geçitkale sahasının da küçümsenmemesi gerektiğini vurgulayarak, hava sahasını karartmak isteyenlere en güzel cevabın Türk Hava sahası ve Ercan olduğunu dile getirdi.  

Kartal: Hava kontrolörleri mesleğine gereken değeri vermeliyiz
  
TATCA Genel Başkanı Ayhan Kartal, küreselleşen dünyada sivil havacılığın gelişmesi gerektiğini, gelişen havacılıkla birlikte hava kontrolörlerinin öneminin anlaşılarak gereken önemin verilmesi gerektiğini belirtti.   
  
Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC hava sahalarının çağdaş ve modern yapıya ulaşması için büyük çalışmalar yapıldığını, bunun da havacılığın en önemli unsuru hava kontrolörlüğü mesleğini gereken seviyeye getirmekten geçtiğini belirten Kartal, yapılan sempozyumların devam etmesi gerektiğini belirtti.

Safel: Çağdaş havacılar yetiştiriyoruz

GAÜ Havacılık Yüksekokulu Müdürü, Uzak Yol Kaptanı Kaptan Efdal Safel, 2005 yılından itibaren eğitime devam eden ve geçtiğimiz yıl ilk mezunlarını veren GAÜ Havacılık Yüksekokulu ile Ulaşım sektöründe büyük bir payı olan ve her geçen gün büyüyen havacılık sektörüne çağdaş eğitimli havacılar yetiştirdiklerini belirtti.
  
Sempozyumun ikinci oturumunda ise TATCA (Türk Hava Trafik Kontrolörleri Derneği), CTATCA (Kıbrıs Türk Hava Trafik Kontrolörleri Derneği), TALPA ( THY Pilotları Derneği), TOSHİD  (Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği) kurumlarından uzman konuşmacıların da hazırladığı sunumlar farklı başlıklar altında yer aldı.

(Kıbrıs Gazetesi)

Kontrolörler KKTC'de buluştu

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bu konferansta kthy adına kimse yoktu diyebilirim. thy ve pegasus konuşmacıları vardı ve konuşanlar ya üst kurul ya da baş pilotlardı diğerleri ise trafikçilerdi..bölüm açıldığında ise yeterince bilgili ve becerili insanlar verir bunu...şuanda bile havacılık yönetimi veren 2 baş hoca yıllarca teknik olarak çalışmış biri ötekiside ground olarak başarılı bir insan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
GAÜ de kim eğitim veriyor ? KTHY eskileri. Ne öğretiyorlarsa artık bilemem...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
konferans cok guzeldi her nekadar kktc'li abilerimizin biraz konuşulmaması tam anlaşılmasada :) oda olacak heyecandan..gorevini cok iyi yerine getiren insanlar (bunları kthy ile karıştırmayın kthy'de personel fazlası varken ctatca personel sıkıntısı çekiyor hala) buarada gau'nun yeni açılacak olan kampüsünde lisanlı pilot eğitimleri verilecek..inanıyorum ki yakında atpl lisansı için burası kaynıyacak :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000