30 Mayıs 2012, Çarşamba 08:47:11

KOBE PİLOT WOZNIACKI DE HOSTES OLSUN!

Hürriyet Gazetesi'nin önemli kalemlerinden Yılmaz Özdil, bugünkü köşesinde THY'ye çattı...
  • ya ben anlamiyorum, neler oluyor ya, yok 10bin sayfa kitapmis, yok anasini babasini bayramda goremiyormus, vicdansiz insanlar, size bu is silah zoruylami yaptiriliyor, yapma ya, kabin ekibinin zorluklariymis, kardesim hangi is kolay, ne kadar ekmek, o kadar kofte, ozel havayollarindaki personel ne yapsin ucagi yaksin o zaman, tekrar soyluyorum begenmiyorsan calismassin, kabin ekibi yazmis bayramda anamin elini 4 gun sonra optum diye, guzel kardesim yapma o zaman bu isi, ben de turizmde calisiyorum 4 senedir bayram gormedim hic. 400 gundur y.disindayim anamin yuzunu goremedim, ya ben sectim bu isi razi oldum.
  • Şans kaza, bu tayfanın işe aldığı birkaç başarılı insanı tenzih ederim; Ama, THY’ye de mollaları doldurdular. Hatta öyle garibanları var ki ingilizce (herhangi yabancı dil) bilmediği halde Dr. payesi almış; Yıllarca bu paye ile devletimizden haksız (haram) gelir elde etmiş tipler. Ama 5 vakit namaz kılıp müdür koltuğunda otururlar. (mesai saati içinde de olsa) Cuma’yı hangi camiide kılıyorsun diye sorarlar. Aynı saatlerde mesaiye 5-10 dk geç başlayan kadınlar için, Cuma’nın farz olmadığını, mesaiye özen göstermeleri gerektiğini söylerler. Üst düzey toplantıların arasına yarım saatlik dini öğreti içeren sunumlar eklerler. Takunya ile koridorda dolaşanları mevcuttur. Md masasının ön altından mesleri görürsünüz. En tiksinci siz ile ALLAH(CC) arasına girip, dininizi tartmaya kalkarlar. Ama bilmek/inanmak istemezler hak yediklerine… Duymazlar Peygamberimizin (SAV) “İşi ehline veriniz” ve “En büyük ibadet çalışmaktır” sözlerini. Bahsettiğiniz motoru bir metal cinsi görüp; Çelik-İş sendikası
  • Şu yazıya bile olumsuz yorum yapanlar. Sizi Allah'a havale ediyorum. Umarım kısa zamanda ruh sağlığınıza tekrar kavuşursunuz.
  • Anlamıyorum... Bu adam filozofmu... Sporda bu, siyasette bu, havacılıkta bu... Bi sus ya... Bir susta adam sansınlar...
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • yeri doldurulmayacak adam yoktur Mezarlıklar yeri doldurul-A-mazlar ile dolu..Zaman su gibi geçiyor. Daha dün gibi Senin kankan Emin Çölaian da kendini vazgeçilemez zannetmişti ne oldu bak ayrı düştünüz . Uğur Dündar zor bela rica minnet sözcü ye kapak atabildi ancak. 15-20 bin lira maaş az değil . Az diyen parayı yiyemeden çarpılır . avrupa işsiz pilot ve hostes kaynıyor. dikkatli olalım fazla sendika gazına gelmeyelim. Sendika artık üyesinin değil CHP nin faydasını gözetiyor. yine de herkes kendi kendisinden sorumludur diyorum ve herkes için hayırlı olanı diliyorum.
  • Tek kelime ile işte bu denir bu yazıya.helal olsun ..Bu arada ben de bir Kaptan Pilotum ve dünkü eyleme meslektaşlarımın katılmamış olmasından utanç ve esef duydum yazıklar olsun o kokpit ekibine...LAFIM KOKPIT EKIBINE....HERŞEY PARA DEGİL ŞU KABIN KADAR BİRAZ ERKEK OLUN ERKEK...TABII ERKEKLIK YUREK ILE OLUR BAŞKA ŞEYLER İLE DEGİL..RESMEN SİZLER İLE AYNI UNVANI TAŞIDIGIM İÇİN DÜN UTANDIM...YAZIKLAR OLSUN SİZE...BİR KAPTAN PİLOT (ÜLKESİNDEN UZAKTA ÇALIŞAN)
  • eli öpülecek adamsın... kalemine ve yüreğine sağlık...
  • Kalemine sağlık anlayana:)
  • hala doğru kalemler varmış. teşekkürler.

Ball Bearings...

Absord axial loads

Roller bearings...

Absord radial loads
2 sumps
Fan frame and...
Turbine rear frame
1 fan stage
3 or 4 booster stages
High pressure compressor
9 rotor stages
4 variable stages
5 fixed stator stages
High pressure turbine
Single-stage turbine nozzle
Single-stage turbine rotor
Single annular combustor
Dual annular combustor
Low pressure turbine
3 gearbox arrangements
24 fan blades, 61 inch
38 fan blades, 60 inch
6 stage booster
Hydromechanical unit
Main engine control
WF, VBV, VSV, HPTCCV
Aynı zamanda PMC filan...
Power management control
Electronic unit yani.
*
Hani şu, insan gibi çalışıp, insan gibi maaş isteyen Türk Hava Yolları personeli, haklarını alabilmek için iş yavaşlatma eylemi yapıyor ve “teknik ekip” de eyleme destek veriyor ya...
*
İşte o “teknik ekip”in baktığı motorlardan birinin “teknik” özellikleri bu... CFM56’nın.
*
Gerçi, oto sanayi’de tamponu kaldırtıp, çift egzost taksak daha şık durur ama... Kabaca 900 küsur sayfa. Detaya girersen, 10 bin sayfayı buluyor. Tadımlık verdim. Kullanım kılavuzunun Türkçesi yok.
*
E diyebilirsiniz ki... Nasıl anlıycaz?
*
E “defolup gitsinler, onlar olmadan da uçarız biz” diyen arkadaşlara sorun birader... Anlatsınlar 

Yılmaz Özdil / Hürriyet

KOBE PİLOT WOZNIACKI DE HOSTES OLSUN!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
ya ben anlamiyorum, neler oluyor ya, yok 10bin sayfa kitapmis, yok anasini babasini bayramda goremiyormus, vicdansiz insanlar, size bu is silah zoruylami yaptiriliyor, yapma ya, kabin ekibinin zorluklariymis, kardesim hangi is kolay, ne kadar ekmek, o kadar kofte, ozel havayollarindaki personel ne yapsin ucagi yaksin o zaman, tekrar soyluyorum begenmiyorsan calismassin, kabin ekibi yazmis bayramda anamin elini 4 gun sonra optum diye, guzel kardesim yapma o zaman bu isi, ben de turizmde calisiyorum 4 senedir bayram gormedim hic. 400 gundur y.disindayim anamin yuzunu goremedim, ya ben sectim bu isi razi oldum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ABK ~ 12 yıl önce
Şans kaza, bu tayfanın işe aldığı birkaç başarılı insanı tenzih ederim; Ama, THY’ye de mollaları doldurdular. Hatta öyle garibanları var ki ingilizce (herhangi yabancı dil) bilmediği halde Dr. payesi almış; Yıllarca bu paye ile devletimizden haksız (haram) gelir elde etmiş tipler. Ama 5 vakit namaz kılıp müdür koltuğunda otururlar. (mesai saati içinde de olsa) Cuma’yı hangi camiide kılıyorsun diye sorarlar. Aynı saatlerde mesaiye 5-10 dk geç başlayan kadınlar için, Cuma’nın farz olmadığını, mesaiye özen göstermeleri gerektiğini söylerler. Üst düzey toplantıların arasına yarım saatlik dini öğreti içeren sunumlar eklerler. Takunya ile koridorda dolaşanları mevcuttur. Md masasının ön altından mesleri görürsünüz. En tiksinci siz ile ALLAH(CC) arasına girip, dininizi tartmaya kalkarlar. Ama bilmek/inanmak istemezler hak yediklerine… Duymazlar Peygamberimizin (SAV) “İşi ehline veriniz” ve “En büyük ibadet çalışmaktır” sözlerini. Bahsettiğiniz motoru bir metal cinsi görüp; Çelik-İş sendikası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Şu yazıya bile olumsuz yorum yapanlar. Sizi Allah'a havale ediyorum. Umarım kısa zamanda ruh sağlığınıza tekrar kavuşursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Anlamıyorum... Bu adam filozofmu... Sporda bu, siyasette bu, havacılıkta bu... Bi sus ya... Bir susta adam sansınlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeri doldurulmayacak adam yoktur diyene ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeri doldurulmayacak adam yoktur ~ 12 yıl önce
yeri doldurulmayacak adam yoktur Mezarlıklar yeri doldurul-A-mazlar ile dolu..Zaman su gibi geçiyor. Daha dün gibi Senin kankan Emin Çölaian da kendini vazgeçilemez zannetmişti ne oldu bak ayrı düştünüz . Uğur Dündar zor bela rica minnet sözcü ye kapak atabildi ancak. 15-20 bin lira maaş az değil . Az diyen parayı yiyemeden çarpılır . avrupa işsiz pilot ve hostes kaynıyor. dikkatli olalım fazla sendika gazına gelmeyelim. Sendika artık üyesinin değil CHP nin faydasını gözetiyor. yine de herkes kendi kendisinden sorumludur diyorum ve herkes için hayırlı olanı diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ADAMIN DIBISIN YAV ~ 12 yıl önce
Tek kelime ile işte bu denir bu yazıya.helal olsun ..Bu arada ben de bir Kaptan Pilotum ve dünkü eyleme meslektaşlarımın katılmamış olmasından utanç ve esef duydum yazıklar olsun o kokpit ekibine...LAFIM KOKPIT EKIBINE....HERŞEY PARA DEGİL ŞU KABIN KADAR BİRAZ ERKEK OLUN ERKEK...TABII ERKEKLIK YUREK ILE OLUR BAŞKA ŞEYLER İLE DEGİL..RESMEN SİZLER İLE AYNI UNVANI TAŞIDIGIM İÇİN DÜN UTANDIM...YAZIKLAR OLSUN SİZE...BİR KAPTAN PİLOT (ÜLKESİNDEN UZAKTA ÇALIŞAN)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik ~ 12 yıl önce
eli öpülecek adamsın... kalemine ve yüreğine sağlık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
D&D ~ 12 yıl önce
Kalemine sağlık anlayana:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
technic ~ 12 yıl önce
hala doğru kalemler varmış. teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000