17 Eylül 2013, Salı 08:28:32

KKTC MECLİSİ'NDE SESSİZ KTHY EYLEMİ!

Eski Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) çalışanları, KKTC meclisinde “sessiz eylem” gerçekleştirdi.
  • Sendika olarak çıkıp eylem yapmaya utanmıyor musunuz ? Hem çalışma, hem çok para iste, hem sosyal hak iste, hem şirketi batır bir de kalk eylem yap. KKTC sizden utanıyor sayın sendikacılar. Doymadınız gitti.
  • Sen kalk koca şirketi ufacık bir zam alacağız diye batır, ondan sonra paralarımızı verin diye orada burada konuş. Yok böyle bir şey. Sendikanın konuşmaya hiç hakkı yoktur.
  • Yediklernize sayiniz bir bavul tasiyan isci 4000 tl maas aliyordu, siz batirdiniz kthyni ve bizi milli havayolsuz biraktiniz Sendika= batirma operasyonu
  • Bitti gitti kthy geri gelmez artık ne kadar çabalasanızda hala daha neyin kafasını yaşıyorsunuz siz.Battı gitti yeterince sömürdünüz zaten çıkıpta konuşmanın bir anlamı yok artık bence..
  • Havasen isimli sendika KTHY nın katilidir. Bitmek bilmeyen zam talepleri ve sosyal hak istekleri KTHY nı batırdı. Zaten maaşlarınız yüksekti. Daha ne isterdiniz ? Sokaklarda insanları greve götürürken şirketin batacağını hiç düşünmediniz değil mi ? Ercanda eylem yapıp yolları kapatırken yüzünüz gülüyordu. Ben sizin yerinizde olsam utancımdan Kıbrısı terk edip başka ülkeye yerleşirdim. Ama siz hala çıkıp eylem yapmaya devam ediyorsunuz.
  • 5 kuruş fazla zam alacağım diye koskoca şirketi batırdın. Yüzlerce insanı işsiz bıraktın. Hala doymadınmı ? Çalıştığı şirketi batıran sendika olarak tarihe isminizi altın harflerle yazdırdınız. Hala çıkıp KTHY hakkında konuşursunuz. Ne cesarettir bu ? Artık bırakın bu işleri. İnsanlar sizden nefret ediyor.
  • HEr türlü iyi niyetli girişime rağmen içine düştüğünüz gaflet ve dalalet uykusundan uyanamayıp sürü psikolojisi ile yaptığınız grevler, Türk yöneticilere yaptığınız takiyye, aldatmaca ve saygısızlıklar, şirket içinde şirket olmaya çalışmalarınız, şirket içi hegamonya paranoyalarınız ve çok güvendiğiniz/medet umduğunuz politikacılarınızın faturasını ödüyorsunuz. Geçmiş olsun, vatan sağ olsun demeyi bileceksiniz bazen....
  • Sn Atakan SIZ BATIRDINIZ KTHY

Eski Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) çalışanları, Eti çalışanlarıyla birlikte "sessiz eylem" gerçekleştirdi.

Yasal ve anayasal haklarını talep eden çalışanlar, meclis oturumuna katılarak sesiz eylem yaptı ve ardından basına açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs Türk Kamu Çalışanları ve Hava Taşıyıcıları Sendikası (Hava-Sen) Başkanı Buran Atakan, eski KTHY ve Eti çalışanlarının sadece yasal ve anayasal haklarını talep ettiğini ve bu amaçla mecliste bir eylem yaptıklarını kaydetti.

Eylem hakkında bilgi veren Atakan, geçmişte karşı çıktıkları özelleştirme yasasına hala karşı olduklarını belirterek, “göç yasası” olarak nitelendirdikleri yasanın iptalini istediklerini vurguladı.

Özelleştirme Yasası sonrası devlete istihdam edilen çalışanların asgari ücretle işe alındığını ve yaşam standartlarının düşürüldüğünü, borçlarını ödeyemez duruma geldiğini anlatan Atakan, çalışanların devlete intibaklarında haksızlıklar ve yanlışlıklar yapıldığını da savundu.

Yapılan “yanlışlık” ve “haksızlıkların” bir an önce düzeltilmesini istediklerini vurgulayan Atakan, çalışanların, geçmiş hükümet döneminde ödeneceği söylenen İhtiyat Sandığı yatırımları ve yasal tazminatlarının da ödenmediğini ileri sürdü.

Çalışanların sorunlarının bir an önce çözümlenmesini isteyen Atakan, uçak fiyatlarına bakıldığında halkın mağduriyetinin ortada olduğunu, halk adına, KTHY ve Eti’yi batıranlardan hesap sorulmasını istediklerini kaydetti.

Atakan, sorunları aktarmak amacıyla Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif’ten randevu istediklerini belitti.

Atakan eylemde Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu Genel Başkanı Arslan Bıçaklı’nın da hazır bulunduğunu kaydetti. (Kıbrıs Postası)

KKTC MECLİSİ'NDE SESSİZ KTHY EYLEMİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Utanmak ~ 11 yıl önce
Sendika olarak çıkıp eylem yapmaya utanmıyor musunuz ? Hem çalışma, hem çok para iste, hem sosyal hak iste, hem şirketi batır bir de kalk eylem yap. KKTC sizden utanıyor sayın sendikacılar. Doymadınız gitti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cesaret ~ 11 yıl önce
Sen kalk koca şirketi ufacık bir zam alacağız diye batır, ondan sonra paralarımızı verin diye orada burada konuş. Yok böyle bir şey. Sendikanın konuşmaya hiç hakkı yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Yediklernize sayiniz bir bavul tasiyan isci 4000 tl maas aliyordu, siz batirdiniz kthyni ve bizi milli havayolsuz biraktiniz Sendika= batirma operasyonu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İphone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Bitti gitti kthy geri gelmez artık ne kadar çabalasanızda hala daha neyin kafasını yaşıyorsunuz siz.Battı gitti yeterince sömürdünüz zaten çıkıpta konuşmanın bir anlamı yok artık bence..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havasen ~ 11 yıl önce
Havasen isimli sendika KTHY nın katilidir. Bitmek bilmeyen zam talepleri ve sosyal hak istekleri KTHY nı batırdı. Zaten maaşlarınız yüksekti. Daha ne isterdiniz ? Sokaklarda insanları greve götürürken şirketin batacağını hiç düşünmediniz değil mi ? Ercanda eylem yapıp yolları kapatırken yüzünüz gülüyordu. Ben sizin yerinizde olsam utancımdan Kıbrısı terk edip başka ülkeye yerleşirdim. Ama siz hala çıkıp eylem yapmaya devam ediyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeter ~ 11 yıl önce
5 kuruş fazla zam alacağım diye koskoca şirketi batırdın. Yüzlerce insanı işsiz bıraktın. Hala doymadınmı ? Çalıştığı şirketi batıran sendika olarak tarihe isminizi altın harflerle yazdırdınız. Hala çıkıp KTHY hakkında konuşursunuz. Ne cesarettir bu ? Artık bırakın bu işleri. İnsanlar sizden nefret ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SatılıkAdaKıbrıs ~ 11 yıl önce
HEr türlü iyi niyetli girişime rağmen içine düştüğünüz gaflet ve dalalet uykusundan uyanamayıp sürü psikolojisi ile yaptığınız grevler, Türk yöneticilere yaptığınız takiyye, aldatmaca ve saygısızlıklar, şirket içinde şirket olmaya çalışmalarınız, şirket içi hegamonya paranoyalarınız ve çok güvendiğiniz/medet umduğunuz politikacılarınızın faturasını ödüyorsunuz. Geçmiş olsun, vatan sağ olsun demeyi bileceksiniz bazen....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zeki ~ 11 yıl önce
Sn Atakan SIZ BATIRDINIZ KTHY

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000