22 Ocak 2011, Cumartesi 10:21:35

KKHY İÇİN KİM NE KADAR PARA YATIRDI?

15 milyon dolarlık sermayesi ile KKTC'de devlet, özel sektör ve Türk Hava Yolları (THY) ortaklığıyla kurulan ve 28 ortağı bulunan yeni havayolunun, mart sonu uçuşlarına başlayacağı açıklandı.
  • Turkuazın uçakları hemen kapın derim. Özellikle tc-tcg nin durumu çok iyiydi son uçuşlarımda. tch çoktan gitti galiba ama sanırsam tcc ve tcd hala ankara da olsa gerek.
  • kthy personel ve yolcusunu sokaga atıp yeni şirlet kuruyorlar. thy 105 milyon veriyor. Diğerleri komik rakamlar.Düzmece dolandırıcılık önce KTHY yolcusunun ve personelinin parasını verin. Umarım dolandırıcılıktan thy yi kapatırlar da akılları başlarına gelir. İşte o zaman tam dünya markası olurlar. Kul hakkı eninde sonun da çıkar. Kthy Türkiye personeli.
  • Iste Tuek abilerimiz cok iyi bak bu listeye ve sonra kibrisli boyle bilmen boyle soyleme tam zamani bazi isimler sebep olmus ve kthy bati nasil da bunu fark etmediniz iste bilen biliyor yok olay'dan sonra konusur hadi bakalim kim ne biliyor

Kuzey Kıbrıs Hava Yolları’nın ortağı olmak için işadamı hissedarların ödediği para miktarını gösteren liste ele geçirildi.

İşadamları, yeni havayoluna 9, KKTC ve Türk Hava Yolları 6 milyon dolar para yatırıyor. Ortaklık için kimin ne kadar ödediğini gösteren listeye göre, yeni havayolunun işadamlarından en büyük ortakları 950 bin dolar ile Ünal Çağıner ve 750 bin dolar ile Erbil Akın oldu. Havayoluna ortak olan Mustafa Özün 500 bin, Günay Çerkez ve Güven Tanaydın 300’er bin, Metin Şadi ve İsmail Abidin 200’er bin dolar yatırırken, geriye kalan ortaklar ise 150 ile 100 bin dolar yatırıyor. Havayolunda en büyük sermaye, yüzde 60 ile özel sektörün elinde olacak. Yeni şirkette devlet yüzde 30, Türk Hava Yolları ise yüzde 10’luk hisse ile temsil edilecek.

Şirketi son yıllarda havacılıkta büyük gelişme sağlayan, bu alandaki dev şirketlerin arasına giren, Star Alliance üyesi olan ve bu yıl ise beş yıldızlı havayolu şirketi olma hedefinde ilerleyen Türk Hava Yollar tarafından idare edilecek.

DEVLET, 6 MİLYON TL YATIRACAK

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner’in açıklamasına göre, yeni havayolunda devletin yüzde 30’luk hissesi bulunuyor ve bu hisseye karşılık 6 milyon dolar yatıracak. Saner, şirketin uçaklarının piyasadan kiralanacağını, ilk başta Boeing uçaklarının düşünüldüğünü, ancak fiyatlarının daha uygun olduğu için Airbus’ları tercih edeceklerini kaydetti.

İlk etapta faaliyete üç uçakla başlayacak yeni havayolunun Türkiye’de 11 noktaya ve İngiltere’de Stansted’e uçuş gerçekleştireceğini anlatan Saner, yeni havayoluna alınacak olan personelin havacılık kurlarına uygun olması gerektiğini söyledi.

KKHY’YE ORTAK OLAN İŞADAMLARI NE DEDİ?

Ünal Çağıner: “KKHY’nin Kıbrıs’a ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dilerim. İnancım odur ki, bu hava yolu kısa sürede başarılı olacaktır”.

Andaç Günay:  “KKTC’nin ulaşım tarihinde ikinci bir miladı yaşıyoruz. İlk miladı olumsuz anlamda 21 Haziran’da KTHY’nin uçuşlarının sona ermesi üzerine yaşamıştık. Söz konusu olay, ülkemiz üzerinde gerçekten önemli bir tarihti. Ancak bu olumsuzluğu olumlu bir şekle döndürecek çalışmanın sonucunda KKHY’nin anlaşmasının imzalanmasıyla yeni bir milada hep birlikte tanıklık yaptık. Herşeyden önce bir ilki teşkil ediyor olması, devlet ve özel sektörün ilk defa birlikte böylesine bir şirketi kurması güzel bir olay.

Ben, bu durumun önümüzdeki günlere ve aylara çok olumlu bir artı sağlayacağı inancındayım. Hem ülkenin bir devlet hava yolu görüntüsünde, hem de bayrak taşıyıcı yolunu üstlenecek bu havayolunun en önemlisi THY gibi bir dünya markasının yönetminde işleyecek olması bence bu havayolunun geleceğinin çok parlak olduğunun bir göstergesidir. Yeni havayolları, KKTC halkına, turizm sektörüne ve devlete hayırlı olsun. Daha önce KTHY’nin Türkiye’de uçmuş olduğu tüm havaalanlarına ve daha fazlasına uçuş yapacak bir havayolu olan olan KKHY, yurtdışında her gün İngiltere’deki Stansted Havaalanı’na uçacaktır. Havayolu, ilk etapta üç uçakla kuruluyor. Martta hayata geçip 2012 yılına kadar 5 uçağa tamamlanması hedefleniyor. Uçak başı 45 kişi çalışacak”.

Günay Çerkez: “Yeni havayollarının kuruluş tarihi önemli bir gündü. Batmaması gereken anca batan KTHY’nin yerine en iyi olabilecek bir yeni yapı ve oluşumla KKHY geçen hafta yapılan imza töreniyle kurulmuştur. Arzumuz ve amacımız, ülkemize çok sıkıntılı olan hava ulaşımını rahatlatmaktır. Rahatlatmak derken, koltuk değil fiyat açısından da Larnaka’ya gelen birçok uçakla rekabet edebilmemiz gerekiyor. O seviyedeki bilet ücretleri ile ülkemiz turizminin ve eğitimin gelişmesine yardımcı olacağına inanıyorum. Çünkü sihirli söz, rekabet edebilirliktir. Ümit ediyoruz ki ülkemize faydalı ve yararlı olacaktır”.

Metin Şadi: “Bence burada Kıbrıslı işadamları da birşeyler yapabileceğini kanıtladılar. Çok olumlu bulunuyor ve bu oluşumda gelecek görüyorum. Bugüne kadar beklenildi ve birçok spekülasyon yapıldı ama bence çok güzel bir oluşum gerçekleşti”.

Ünsal Ecesoy: “Vatanımıza ve işadamlarına KKHY’nin uğurlu olmasını dilerim. Devlet ve işadamlarının birleşip bir ortaklık kurması, ülkemizde ilk kez gerçekleşmiştir. Umarım bu bir örnek olur. Yeni oluşum, güzel birşey. Şirketten gelecek bekliyorum. Umut ve gelecek gördüğümüz için bu işe koyulduk. Milli bir bayrak taşıyıcı olacak havayolumuza bir katkımızın olmasını istedik”.

(Kıbrıs Gazetesi)

KKHY İÇİN KİM NE KADAR PARA YATIRDI?

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Turkuazın uçakları hemen kapın derim. Özellikle tc-tcg nin durumu çok iyiydi son uçuşlarımda. tch çoktan gitti galiba ama sanırsam tcc ve tcd hala ankara da olsa gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kthy personel ve yolcusunu sokaga atıp yeni şirlet kuruyorlar. thy 105 milyon veriyor. Diğerleri komik rakamlar.Düzmece dolandırıcılık önce KTHY yolcusunun ve personelinin parasını verin. Umarım dolandırıcılıktan thy yi kapatırlar da akılları başlarına gelir. İşte o zaman tam dünya markası olurlar. Kul hakkı eninde sonun da çıkar. Kthy Türkiye personeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Iste Tuek abilerimiz cok iyi bak bu listeye ve sonra kibrisli boyle bilmen boyle soyleme tam zamani bazi isimler sebep olmus ve kthy bati nasil da bunu fark etmediniz iste bilen biliyor yok olay'dan sonra konusur hadi bakalim kim ne biliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000