09 Nisan 2011, Cumartesi 09:01:53

KKHY İÇİN İSTANBUL'DA ŞİRKET KURULDU

KKTC, THY ve Kıbrıslı işadamlarının birlikte kurmaya hazırlandığı Kuzey Kıbrıs Havayolları için ilk adımı Küçük attı. Başbakan Küçük, İstanbul'da Kantara Havayolları adlı bir şirket kurdu.
  • Ayorgi Airlines Tamam Bu akşam iki kadeh da Angliya içersan kesin kurulur A380 ler olmadı , B787 geliyor ekip eğtimleri 1 Mayıs boeing training de reservasyon yapıldı istersanız internet den bakın İrsen Küçük Amcam Kurana kadar "Ayorgi Airlines" 10 defa Uçar Genel Müdür da Belli Eski UÇSEN BAŞKANI isteyenler Arasın bilgi alsın
  • Yok be gardas sen bunlara bakma, Bu is Pegasus, Atlas ve Onura yaradi. THY seferli zaten cok dolu imis ve Kibris yolcusunu profilinde gormek icin pek istekli degilmis. Gordunmu kime yaradi? Gelir vergiciklerini de Turkiyeye oduyorlar KKTCye degil. KKTC biraz daha zarar gorsun, ezilsin, KKTCliler issizlikten goc edip gitsin?. Bizim Kucuk de kagit ustunde sirket kursun zaman gecirsin. Pegasus Ercana Nisan ayinda gidis donus £689. Easyjet Lankaya £289. Kimse Ruma para vermek istemez ammmma paran yoksa ne yapacaksin? Vatan millet sakarya somurgesi yapmakla olmaz. Bu duygu somurgesini yapan lar zaten bu plani hazirlayanlardir.
  • 3 ay sonrada Ayorgi adında kuracaklar goodygoody işletme başkanı ayorgi'da baş pilot tamam gardaş ben gelirim telefonları açık dutun uçaklarıda belli A-380 olacakmış ben bu akşam yatınca uçuşlara başlayacam :))
  • şirket merkezi için seçilen yer kiraların tavan yaptığı bebek semtinde, varın gerisini siz düşünün... KTHY nin niye battığının cevabı...
  • Birde kendini kıbrıslı sanan bir havayolu vardı. Ne oldu uçmaya başladı mı ?
  • THY Dunya marka ne isi var THY YKB bu insanlar'la ludfen biri bunu anlatsin bize hic jeton dusmez bende niye
  • Richard arslan yurekli olmus olabilir. Bunlar bulli yurekli.....
  • Richard gibi arslan yurekli olsaydiniz KKHY simdiye ucardi. Goodygoody.
  • tek kaynağı turizm olan bu ülkede turizm bakanlıgı sitesi turizmcevrekultur.org ve northcyprus.cc siteleri borcu nedeniyle kapalı.. girin görün.. bide utanmadan iletişim adresi olarak nortcyprus.cc uzantılı mail adresi veriyorlar.. herkes duysun bu rezilliği 150$ domain ücreti odeyemeyen devletten havayolu beklemesin kimse..
  • Evet Arkadaşlar yeni bir macera yeniden başlıyor.Yeni bir yalan,yeni bir masal.KKHY Eylül'e kadar anca uçar.O da uçarsa uçacağı belli değil.
Ağır borç yükü nedeniyle uçuşları askıya alınan Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın (KTHY) yerini alacak Kuzey Kıbrıs Havayolları (KKHY) için geri sayım başladı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakanlar Kurulu, yeni havayolu şirketinin yüzde 60 hissesinin özel sektöre, yüzde 30 hissesinin devlete ve yüzde 10 hissesinin ise Türk Hava Yolları'na ait olarak kurulması yönünde karar almıştı. Buna göre, devletin yüzde 30'luk payını temsil edecek şirket ortaya çıktı.

KKTC Başbakanı İrsen Küçük ile KKTC İhtiyat Sandığı Dairesi ortaklığında 31 Mart tarihinde İstanbul'da 'Kantara Havayolları Hava Taşımacılığı' adlı bir şirket kuruldu. 6 milyon lira sermayeli şirketin merkezi için Bebek semti seçildi.

KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar yeni şirketin KTHY'nin devamı için kurulduğunu belirterek, "KKTC özel sektörü ve devlet işbirliğinde bir oluşum olacak. Yerel işadamlarımızla görüşmeler sürüyor" dedi.

ASLAN YÜREKLİ RİCHARD KUŞATTI
Bir Ulaştırma Bakanlığı yetkilisi ise Kantara Havayolları şirketinin devletin payını temsil ettiğini, bunun yanı sıra Kıbrıslı işadamları ile THY'nin de kendi şirketleriyle bir araya gelerek Kuzey Kıbrıs Havayolları'nı oluşturacağını söyledi. Yetkili, şirket isminin Beşparmak Dağları üzerinde çamlarla kaplı Kantara ve buradaki Kantara Kalesi'nden geldiğini söyledi. Gazimağusa yakınlarındaki Kantara Kalesi'nin 10. yüzyılda düşman saldırılarını önceden görmek ve merkeze bildirmek üzere yapıldığı düşünülüyor. Kantara, III. Haçlı seferi sırasında adaya çıkan İngiliz kralı Aslan Yürekli Richard'ın kuşattığı kale olarak da biliniyor.
THY, KKTC'de yolcu ve yük taşımacılığı yapmak amacıyla kurulacak şirkete ödenmiş sermayesinin yüzde 10'una kadar ortak olunmasına ilişkin olarak İcra Kurulu'na yetki verildiğini duyurmuştu. Kuzey Kıbrıs Havayolları'nın 3 uçaklı bir filo ile uçuşlarına başlaması bekleniyor.
KKHY İÇİN İSTANBUL'DA ŞİRKET KURULDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 13 yıl önce
Ayorgi Airlines Tamam Bu akşam iki kadeh da Angliya içersan kesin kurulur A380 ler olmadı , B787 geliyor ekip eğtimleri 1 Mayıs boeing training de reservasyon yapıldı istersanız internet den bakın İrsen Küçük Amcam Kurana kadar "Ayorgi Airlines" 10 defa Uçar Genel Müdür da Belli Eski UÇSEN BAŞKANI isteyenler Arasın bilgi alsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yok be gardas sen bunlara bakma, Bu is Pegasus, Atlas ve Onura yaradi. THY seferli zaten cok dolu imis ve Kibris yolcusunu profilinde gormek icin pek istekli degilmis. Gordunmu kime yaradi? Gelir vergiciklerini de Turkiyeye oduyorlar KKTCye degil. KKTC biraz daha zarar gorsun, ezilsin, KKTCliler issizlikten goc edip gitsin?. Bizim Kucuk de kagit ustunde sirket kursun zaman gecirsin. Pegasus Ercana Nisan ayinda gidis donus £689. Easyjet Lankaya £289. Kimse Ruma para vermek istemez ammmma paran yoksa ne yapacaksin? Vatan millet sakarya somurgesi yapmakla olmaz. Bu duygu somurgesini yapan lar zaten bu plani hazirlayanlardir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
3 ay sonrada Ayorgi adında kuracaklar goodygoody işletme başkanı ayorgi'da baş pilot tamam gardaş ben gelirim telefonları açık dutun uçaklarıda belli A-380 olacakmış ben bu akşam yatınca uçuşlara başlayacam :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şirket merkezi için seçilen yer kiraların tavan yaptığı bebek semtinde, varın gerisini siz düşünün... KTHY nin niye battığının cevabı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Birde kendini kıbrıslı sanan bir havayolu vardı. Ne oldu uçmaya başladı mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY Dunya marka ne isi var THY YKB bu insanlar'la ludfen biri bunu anlatsin bize hic jeton dusmez bende niye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Richard arslan yurekli olmus olabilir. Bunlar bulli yurekli.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Richard gibi arslan yurekli olsaydiniz KKHY simdiye ucardi. Goodygoody.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tek kaynağı turizm olan bu ülkede turizm bakanlıgı sitesi turizmcevrekultur.org ve northcyprus.cc siteleri borcu nedeniyle kapalı.. girin görün.. bide utanmadan iletişim adresi olarak nortcyprus.cc uzantılı mail adresi veriyorlar.. herkes duysun bu rezilliği 150$ domain ücreti odeyemeyen devletten havayolu beklemesin kimse..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Evet Arkadaşlar yeni bir macera yeniden başlıyor.Yeni bir yalan,yeni bir masal.KKHY Eylül'e kadar anca uçar.O da uçarsa uçacağı belli değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000