29 Kasım 2008, Cumartesi 08:35:24

"KİMSE BİZE RAKİP DEĞİL"

Airport Tv'de ekranlara gelen ve Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık'ın hazırlayıp sunduğu 'Sorun Cevaplasın' programının bu haftaki konuğu MNG Technic Genel Müdürü Levent Uzunokur'du.
  • askeriyeden emeklileri bedava gibi çalıştırıyorsunuz hangarın pek çok işini görmelerine rahmen
  • MNG Technic Şirketinin En Kıymetli Şahsiyetinir Kanımca.İnsanlıkta ondan ötesi yoktur.Çalışan Dostu Genel Müdür Sayın Levent Uzunokur Sizi Gerçekten Tebrik Ediyorum. Yaptığınız her Harekete büyük saygı duyuyorum,sizi örnek alıyorum . Lütfen Hep Böyle Kibar ve insancıl olmaya devam edin.. Yaş 40 ve Genel Müdür ! Herkese Nasip Olmaz Saygılar.
  • siz işcilerinize güven wermedikten sonra işciler tabiki size güvenmez...
  • hemde hiç ama hiç güvenmiyoruz...
  • MNG de olduğumuz için çok mutluyuz.
  • Biz güveniyoruz..
  • thy 'de bir yer işletme başkanı var, namıdeğer nargileci hüso. lakin çok başarılıdır, daha dün sultanahmette nargile cafe işletiyorken şimdi thy nin yer işletmesini işletiyor. nerden nereye. transfer edin bunu sizi uçursun. dünyada ilk 5 mro içine sokar sizi.

Havacılık sektörünün ve MNG Teknik'in tüm bilinmeyenlerini yanıtlayan Uzunokur; "İnşaat mezunu olmama ve havacılık sektörüne yabancı olmama rağmen 6 yıldır MNG Technic'in Genel Müdürlük görevini yürütüyorum. 1997'den beri MNG'deyim. 2003 yılında MNG Technic'in kurulmasıyla Nazif Bey ısrarla benim bu işin başına geçmemi istedi. Ben de yabancı olmama rağmen görevi kabul ettim" dedi

Havacılık sektörüne yabancı olmasına rağmen endişe duymadığını belirten Uzunokur; "Sektöre yabancıydım. Uçaklarla ilgili bildiğim tek şey her yolcunun bildiği kadardı. Uçak yolculuğum sırasında insanların apronda koşuşturmaları beni şaşırtırdı. Ama isteyerek yapınca heşey olabiliyor. O nedenle hiç pişman değilim" diye konuştu.

MNG TEKNİK NEDİR?

Genel Müdürü olduğu MNG Technic hakkında bilgiler veren Uzunokur, "MNG Technic, 2003 yılında kurulan Türkiye'nin ilk özel uçak bakım hangarıdır. Belli uçakların belli ölçülerinde bakım hizmeti veriyor. Fakat bakımını yaptığımız uçak Avrupa çıkışlıysa Avrupa'dan, Amerika çıkışlıysa Amerika'dan izin almak durumundayız. Biz de gerekli olan izinleri alarak işimizi yapıyoruz" dedi.

Bu izinlerin etik olup olmadığı konusundaki soru üzerine Uzunokur; "Biz bundan ziyade işimizi önemsiyoruz. Böyle gerekiyorsa böyle yapıyoruz. Eğer bu konuda ılımlı olmasak bakım yaptığımız uçak sayısı da kısıtlı olur" dedi. Bakım yapılan uçak tipleri hakkında da bilgiler veren Genel Müdür Uzunokur, Boeing'in 727, 737, 757 ve Airbus'un A300 ve A319 tipi olmak üzere birçok uçağa bakım yapıldığını belirtti.

Uçak bakımı konusuna da açıklık getiren Uzunokur, üst bakımın Atatürk Havalimanı'nda verildiğini belirtirken, C1'den C8'e kadar bakım kategorileri olduğunu ve buna uygun olarak bakımların gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi. Havacılık sektöründe yeni olmasına rağmen yönetici vasfıyla katkı sağlamaya çalıştığını anlatan MNG Technic Genel Müdürü, "İstanbul Havayolları ve Türk Hava Yolları'nda zamanında çalışmış olan insanlarla da çaılışıyoruz. Bizim işimiz uçak bakımı yapıp para kazanmak, bu konuda katkım olduğuna inanıyorum" dedi.

İzleyicilerden birinin teknisyen okullarından müracaat var mı şeklindeki sorusuna cevap olarak Uzunokur, bu tarz müracaatların olduğunu ve eleman ihtiyacı duyulduğunda ilk düşündükleri birimin teknisyen okulları olacağını ifade etti.

MOTOR BAKIMI

Motor bakımı yapılmaması konusundaki spekülasyonlar olduğunu ve bu konuya açıklık getirmek istediğini söyleyen Uzunokur; "Bizim şu anda kullandığımız hangar İstanbul Havayolları'nın bir dönem kullanmış olduğu hangardır. Onların da motor bakımı konusunda ayırmış oldukları bir bölüm olmadığı için motor bakımı yapmıyoruz" dedi.

Neden MNG Technic tercih ediliyor sorusuna cevap veren Uzunokur, "Türk firmalar Türkiye'de bakım yaptırmaya çekiniyorlardı. Biz bu eksikliği gördük ve bu işe girdik. Amacımız kaliteli hizmet vermek. Bunu başardığımız için de şirketler bizi tercih ediyor" diye konuştu.

Atlasjet ve Onur Air'le yoğun olarak çalıştıklarını söyleyen Levent Uzunokur, ayrıca Türkmen ve Azeri  şirketlerle de çalışıldığını ve Alitalia ile de anlaştıklarını belirtti.

Sorun Cevaplasın

ALİTALİA İLE ÇALIŞMAK RİSK Mİ?

"Alitalia, büyük bir şirket, kriz ve bazı sorunlar yaşıyor olabilirler. Biz uçaklarının bakımlarını yapmış olmamıza rağmen paramızı alamadığımız zamanlar da olmuştur. Ama bizim geleceğe yönelik olarak anlaşmamız var. O nedenle bu konuda bir endişe duymuyoruz" diye konuşurken, aynı toleransı gerektiğinde Türk şirketlerine de verebileceklerinin altını çizdi.

DİĞER BAKIM MERKEZLERİ

Diğer bakım hangarlarını rakip olarak görüp görmedikleri konusuna da değinen Uzunokur; "Biz kimseyi rakip olarak görmüyoruz. Biz bu işe girdiğimizde THY zaten vardı. Keşke onlara rakip olabilecek kadar hamle yapabilsek. My Technic ise benim de yakın ve eski meseai arkadaşım Yavuz Çizmeci'nin kurmuş olduğu bir bakım merkezi. Hala da görüşürüz. Onlarla da rakip değiliz.Belki pazar büyük ama rekabet olduğunu söyleyemem" dedi.

Lisans alımı konusunda da açıklamalarda bulunan Uzunokur, lisans alımı konusunda Türk Sivil Havacılığı ve yabancı sivil havacılığın belli kriterleri olduğunu, bu kriterlerin yerine getirilmemesi durumunda lisans alımının mümkün olamayacağını söyledi.

YENİ HANGAR YAPIMI

Levent UzunokurYeni hangar için DHMİ'den yer talep ettik. Bazı yerler konusunda görüşler alındı.Ama şimdilik askıda olduğunu söyleyebilirim. Yeni hangar tabi ki yapacağız ve bu hangar en az 15.000 metrekare olacak. Bu hangarda motor bakımındaki görevi de üstleneceğiz. Mümkün olduğunca büyük hangar yapmayı planlıyoruz. Ama Eskişehir pisti yenilenmeden bakım hangarı yapılamaz.

Motor bakımı konusunda Türk Hava Yolları'yla bir rekabet düşünemeyeceklerinin altını çizen Uzunokur, "Motor bakımı çok derin ve teknik bir konu. Biz bunun bir kısmını yapacağız. THY ile rekabet konusunda bir derdimiz yok. Zaten pek mümkün de görünmüyor. Türk Havayolları bu konuda yeterince yoğun" diye konuştu.

Diğer teknik hangarlarla sıcaklığın nasıl sağlandığı sorusuna ise Uzunokur, "THY ile zaten komşuyuz. Kaldı ki THY çok kaliteli ve kabiliyetli. Asla bir husumet söz konusu olamaz. Biz sadece işimiz yapıyoruz ve Türk Hava Yolları'na saygı duyuyoruz" dedi.

MNG Technic Genel Müdürü Levent Uzunokur, Antalya'dan 2 yıl önce yer talep edildiğini ama Antalya Havalimanı'nın konumu itibariyle sorunlarının olduğunu bu nedenle şimdilik bu konunun da rafa kaldırıldığını ifade etti.

KRİZDEN ETKİLENMİYORUZ

Dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizden etkilenmediklerini belirten Levent Uzunokur; "Biz krizden etkilenmiyoruz. Çünkü biz anlaşmalarımızı 6 ay önce yaptık. Bunun avantajıyla kriz bize dokunmadı" dedi. Uçak bakımının önemli bir havacılık alanı olduğunu belirten genç havacı, kırktan fazla müşterilerinin olduğunu, bunları ağırlıklı olarak Rusya ve Avrupa'nın oluşturduğunu söyledi. Rakiplerinin daha çok yabancı firmalar olduğunu söyleyen Levent Uzunokur, "6 yıldır bu işin içindeyiz ve kapanan çok hangar gördük ama biz dimdik ayaktayız" diyerek iddiasını ortaya koydu.

ÇALIŞAN PERSONELİMİZ BİZE GÜVENMİYOR

Personel konusunda çok hassas olduğunun altını çizen Uzunokur, bu konuda çok ilginç açıklamalarda bulundu. Çalışan personelin kendilerine güvenmediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; "Çalışanlarda bize karşı bir güvensizlik var. Hiç bir konuda kötü birşey yaşamamış olmamıza rağmen bize güvenilmiyor. Bunun da bazı iflaslardan kaynaklandığına inanıyoruz" dedi

Teknisyen transferleri konusunda üzüldükleri noktalar olduğunu söyleyen Genel Müdür Uzunokur, "Bizden ayrılıp başka hangarlarda çalışan teknisyen arkadaşlarımız tabi ki bizi üzüyor. Örneğin 400'den fazla çalışanımız bizden ayrılıp gitmiş. Bu da kadromuzun neredeyse yenilenmesi anlamına geliyor. Transferin her türlüsü sektörün her aşamasında sorunlara neden olabiliyor. Pilot transferi gibi. Ama bizi sevindiren en önemli nokta çalışanların bizden herhangi bir husumet nedeniyle değil, daha iyi para kazanacakları için ayrılmış olmalarıdır. Ama ayrılan personellerimiz eğer şirketimizin belli kriterlerini çiğnemeden gitmiş ve geri dönmek istiyorsa kapımız açıktır" diyerek sözlerini noktaladı.

"KİMSE BİZE RAKİP DEĞİL"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Rumuz ~ 15 yıl önce
askeriyeden emeklileri bedava gibi çalıştırıyorsunuz hangarın pek çok işini görmelerine rahmen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik Çalışan ~ 15 yıl önce
MNG Technic Şirketinin En Kıymetli Şahsiyetinir Kanımca.İnsanlıkta ondan ötesi yoktur.Çalışan Dostu Genel Müdür Sayın Levent Uzunokur Sizi Gerçekten Tebrik Ediyorum. Yaptığınız her Harekete büyük saygı duyuyorum,sizi örnek alıyorum . Lütfen Hep Böyle Kibar ve insancıl olmaya devam edin.. Yaş 40 ve Genel Müdür ! Herkese Nasip Olmaz Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
siz işcilerinize güven wermedikten sonra işciler tabiki size güvenmez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
hemde hiç ama hiç güvenmiyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
MNG de olduğumuz için çok mutluyuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik ~ 15 yıl önce
Biz güveniyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Feramuz ~ 15 yıl önce
thy 'de bir yer işletme başkanı var, namıdeğer nargileci hüso. lakin çok başarılıdır, daha dün sultanahmette nargile cafe işletiyorken şimdi thy nin yer işletmesini işletiyor. nerden nereye. transfer edin bunu sizi uçursun. dünyada ilk 5 mro içine sokar sizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000