06 Haziran 2011, Pazartesi 10:00:21

KİLO VEREMEYEN HOSTES İŞİNDEN OLDU

Zayıflayamayan hostes işten çıkarıldı...
  • Sn. Levi, emin olun şirketin üst yönetimine çok şirin görünüyorsunuz! Oturduğunuz koltuk TASSA'ya aittir. THY'ye değil !!!
  • 'annem-babam karışmamış, size noluyo' demiş kız orda. 'yorum yapsalar dinlemem' dememiş. sırf cevap vermiş olmak için ilginç ilginç şeyler yazıyosunuz. herkes mutlu olduğu işi yapsın. işinde mutsuz olanlar da başkalarının işini eleştirip aşağılayacağına, oturup kendi mutsuzluklarına yansınlar. mutlu ve kendiyle barışık insanlar olsanız, 2 dakikanızı bile ayırmazsınız bir mesleği bu şekilde aşağılamaya. dünyayı gezip-görüp, lüks otellerde kalıp, üstüne bir de iyi para alan insanları kıskanıyorsunuz işte.. yok kolaymış, çaymış. ömrümün sonuna kadar hizmetkarlık yapmaya razıyım şahsen. benim için önemli olan ne gördüğüm, ne yediğim ve ne kazandığımdır; başkalarının takdiri değil. herkes kendi işine baksın, size ne elalemin mesleğinden?
  • kardeş ordan 2 sütlü kahve,bir muz ve birde uçan melek versene :))
  • kuzum benim kim olduğumun ne önemi var sen bil kendini el bilmesede olur seni,kendini sen deşifre ettin!banada yorum hakkı doğdu tıpkı diğer arkadaşlar gibi! banane senin okuduğun okuldan bildiğin dillerden! kendin ol!senin ananda olamam babanda!ben zaten böyle megaloman bir evlat yetiştirmem!okudugun okullar bildiğin diller senin olsun!okumuş tahsilli dil bilgisi çok olan anasının babasının yorumunu bile (etcek olsalar )almıcak birine ben nediyebilirim! mutlu mesut çalışmalar sana aklı selim kardeşim :))
  • yaptığın işin içeriği değil, seni mutlu edip etmemesi önemli. kişilerin aldıkları eğitimi ne şekilde değerlendirecekleri, kendi sorumluluklarındadır. sen başkalarına akıl vereceğine kendi hayatına odaklan bence. senin vereceğin akla ihtiyacım olsaydı, bu saydıklarımın hiçbirini başaramazdım. yaptığım işi istediğin gibi adlandırabilirsin ama insanların tercihlerini eleştirmek kimsenin haddi değildir. benim annem-babam ağzını açıp bir tek kelime etmemiş ben bu işi seçerken, sen de kim oluyorsun? bahsettiğin kurumsal hayatta da çalıştım ben ama kariyer insana mutluluk getirmez. en azından ben aradığımı bulamadım. şuan hizmetkarı olduğum şirkette de mutluyum. daha ötesi var mı? neyi tartışıyoruz?
  • onlar standart canım o yuzden görmemişsindir!
  • kimi 3 üni. bitirmiş 3 dil biliyormuş kolej mezunları varmışş eeee ıvır zıvır hikaye! niye ordasınız o halde kuzum bir şirkette yönetici olsaydın hizmetkar yerine!okumakla adam olunsaydı dünya akıllıdan geçilmezdi!1.65 le km olunur ama 1.65 olıp da 106 kilo km olmaz
  • Evet hep birlikte huu diyelim
  • "ben ingilizce-rusça ve fransızca konuşabiliyorum. üniversitede burslu okuyup, yurtdışında master yaptım. bilmem anlatabildim mi?" yazmışsınız, aferin çok güzel yapmışsınız. 3 lisan, burslu üniversite+master zaten uçakta kabin memurluğu yapmak için öğrenilmesi gereken şeyler:)))) oku oku, gel hizmetkarlık yap, çöp topla kahve dağıt sonra da onla övün!!!! madem o kadar donanımlısın, canın da bedavaya dunyayı gezmek istiyorsa, anlattığın kadar da kapasiten varsa uluslararası bir şirketin pazarlama departmanına girer, hem dünyayı gezer hem de hizmetkar yerine yönetici olurdun burada boş boş yazacağına. okumuşsun ama önce akıl lazım okuyup öğrendiklerini kullanabilmek için...
  • amerikada 5 yıl kaldım ve bu süreçte birçok hava yolu ile uçuş yaptım. orada boy kilo uygulaması yapan hiçbir şirket görmedim. Bizimkiler ne yapmaya çalışıyor anlamış değilim yani. İnsanın kilosu fazla diye iştenmi atılır. O zaman yöneticilerden kel olanlar en kısa zamanda yeni saç çıkarsınlar öyle çalışsınlar. ayıp yaaa.
Türk Hava Yolları'nda (THY), boy-kilo ölçüleri arasında şirketin belirlediği sınırı aşan kadın kabin memurunun işine son verildi.

Standartlara uymayan hostesleri zayıflamaları amacıyla 6 ay ücretsiz izne çıkaran şirket, bu konuda istenen ölçülere uymayan D.K. ile yollarını ayırdı. Uyguladığı diyet programına rağmen bir kaç kilo zayıflayan hostes, şirket kuralları gereği işten ayrılmak zorunda kaldı. Havayolları Kabin Memurları Derneği TASSA Başkanı İzzet Levi, şirketin kilo-boy standardı konusundaki denetimlerinin sürdürüldüğünü, kadın arkadaşlarının da standardın üzerindeki 13 kiloyu veremediği söyledi.

Kendisinin de geçen yıl 106 kiloya çıktığını ve diyet sayesinde kısa sürede 10 kilo verip işine geri döndüğünü ifade eden Levi, şirketin kilolu çalışanlar için diyet programı uygulayan kuruluşlarla da anlaşmalar yaptığını kaydetti. Geçen yıl nisan-mayıs döneminde kilolu 30 hostese uyarı yazısı gönderen THY yönetimi, izin dönüşü belirlenen standardı yakalayan çalışanların işlerine dönmesine onay vermişti. Yönetimin bu yıl da yazı gönderdiği kabin memurları, sıkı diyete başladı.

(Mustafa Gün - Zaman)
KİLO VEREMEYEN HOSTES İŞİNDEN OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (63)

Misafir ~ 13 yıl önce
Sn. Levi, emin olun şirketin üst yönetimine çok şirin görünüyorsunuz! Oturduğunuz koltuk TASSA'ya aittir. THY'ye değil !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
'annem-babam karışmamış, size noluyo' demiş kız orda. 'yorum yapsalar dinlemem' dememiş. sırf cevap vermiş olmak için ilginç ilginç şeyler yazıyosunuz. herkes mutlu olduğu işi yapsın. işinde mutsuz olanlar da başkalarının işini eleştirip aşağılayacağına, oturup kendi mutsuzluklarına yansınlar. mutlu ve kendiyle barışık insanlar olsanız, 2 dakikanızı bile ayırmazsınız bir mesleği bu şekilde aşağılamaya. dünyayı gezip-görüp, lüks otellerde kalıp, üstüne bir de iyi para alan insanları kıskanıyorsunuz işte.. yok kolaymış, çaymış. ömrümün sonuna kadar hizmetkarlık yapmaya razıyım şahsen. benim için önemli olan ne gördüğüm, ne yediğim ve ne kazandığımdır; başkalarının takdiri değil. herkes kendi işine baksın, size ne elalemin mesleğinden?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kardeş ordan 2 sütlü kahve,bir muz ve birde uçan melek versene :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kuzum benim kim olduğumun ne önemi var sen bil kendini el bilmesede olur seni,kendini sen deşifre ettin!banada yorum hakkı doğdu tıpkı diğer arkadaşlar gibi! banane senin okuduğun okuldan bildiğin dillerden! kendin ol!senin ananda olamam babanda!ben zaten böyle megaloman bir evlat yetiştirmem!okudugun okullar bildiğin diller senin olsun!okumuş tahsilli dil bilgisi çok olan anasının babasının yorumunu bile (etcek olsalar )almıcak birine ben nediyebilirim! mutlu mesut çalışmalar sana aklı selim kardeşim :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yaptığın işin içeriği değil, seni mutlu edip etmemesi önemli. kişilerin aldıkları eğitimi ne şekilde değerlendirecekleri, kendi sorumluluklarındadır. sen başkalarına akıl vereceğine kendi hayatına odaklan bence. senin vereceğin akla ihtiyacım olsaydı, bu saydıklarımın hiçbirini başaramazdım. yaptığım işi istediğin gibi adlandırabilirsin ama insanların tercihlerini eleştirmek kimsenin haddi değildir. benim annem-babam ağzını açıp bir tek kelime etmemiş ben bu işi seçerken, sen de kim oluyorsun? bahsettiğin kurumsal hayatta da çalıştım ben ama kariyer insana mutluluk getirmez. en azından ben aradığımı bulamadım. şuan hizmetkarı olduğum şirkette de mutluyum. daha ötesi var mı? neyi tartışıyoruz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
onlar standart canım o yuzden görmemişsindir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kimi 3 üni. bitirmiş 3 dil biliyormuş kolej mezunları varmışş eeee ıvır zıvır hikaye! niye ordasınız o halde kuzum bir şirkette yönetici olsaydın hizmetkar yerine!okumakla adam olunsaydı dünya akıllıdan geçilmezdi!1.65 le km olunur ama 1.65 olıp da 106 kilo km olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Evet hep birlikte huu diyelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"ben ingilizce-rusça ve fransızca konuşabiliyorum. üniversitede burslu okuyup, yurtdışında master yaptım. bilmem anlatabildim mi?" yazmışsınız, aferin çok güzel yapmışsınız. 3 lisan, burslu üniversite+master zaten uçakta kabin memurluğu yapmak için öğrenilmesi gereken şeyler:)))) oku oku, gel hizmetkarlık yap, çöp topla kahve dağıt sonra da onla övün!!!! madem o kadar donanımlısın, canın da bedavaya dunyayı gezmek istiyorsa, anlattığın kadar da kapasiten varsa uluslararası bir şirketin pazarlama departmanına girer, hem dünyayı gezer hem de hizmetkar yerine yönetici olurdun burada boş boş yazacağına. okumuşsun ama önce akıl lazım okuyup öğrendiklerini kullanabilmek için...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
amerikada 5 yıl kaldım ve bu süreçte birçok hava yolu ile uçuş yaptım. orada boy kilo uygulaması yapan hiçbir şirket görmedim. Bizimkiler ne yapmaya çalışıyor anlamış değilim yani. İnsanın kilosu fazla diye iştenmi atılır. O zaman yöneticilerden kel olanlar en kısa zamanda yeni saç çıkarsınlar öyle çalışsınlar. ayıp yaaa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000