31 Ağustos 2011, Çarşamba 15:31:34

KAZALARDA PİLOTLARIN SUÇU NE?

Amerikan Federal Havacılık Dairesi’nin (FAA) araştırmaları, kazaların yüzde 60'ının otomatik pilota alışan pilotların olası bir aksilikte paniklemesi sonucu gerçekleştirdiğini ortaya çıkardı
  • Kaç kez söyledik kardeşim bu sutunlarda.Ben asker kökenli charter da uçan bir airbus öğretmeniyim. Bu işin askeri sivili olmaz. Asker vardır 2000 saat le gelir yine guvenilmez.Sivilde öyle. İyi olan heryerde iyidir. Iyı nınde tecrubelisi iyidir.Oda başına ne kadar olay geldiği ile alakalıdır. Pilot seçim kriterleri çok ilmi bir şekilde yapılmadıkça.Saate ve background a dayalı seçimler yanlış olur. Askerinde iyisini alacaksın sivilinde. Kafadan kontak askerde var sivilde. Burda oturup asker-sivil düşmanlığı yapmayın. Maya ayni maya.Askerde uzaydan gelmiyor sivilde.
  • Bu 200 saatlik çoluk çocuğa öyle bir gaz verildiki, çocuklar kendilerini astronat zannetmeye başladı. CRM filan yalan oldu. Sağ koltukta oturup emirler yağdırmaya başladılar, kokpitte kendilerinden başkası yok gibi. Bu çocukların asker abilerinden biraz kokpit disiplini öğrenmeleri lazım
  • evet sen git sözde 1000 saati olan asker astronotla uçta gör e.............amsterdamda hocaların hocasıydı nolduuuuu
  • 14 aylık para babası ile pilot oldum.yolcu olarak uçağımda uçmaya devam ediyorsun. Üzülmüyorum zira işimi layıkı ile yapıyorum.Bunu farkedecek kadar tecrübeli isen buyur sol koltuk senin.
  • pardon da daha once havacılıkla alası olmamıs parası için pilot olmuş insanlarla ucmayı diger arkadas gibi ben de tercih etmem...otomotige baglıyosunuz oo guzel herkes ucar...tehlike anında tecrube konusur...14 aylık kursla parayı bastırıp gelmiş genç çocuga guvenemem ben. acı gercek biliçnsiz dedigin bu halk da bnmle aynı fikirde..üzülün o zaman ne diyim:)
  • burda askeri pilotlar eleştirilmiş de yanlış anlamayın ne asker kokenliyim ne de pilotum ben de yolcuyum ama tkda pilot arkadaslarımlar bnm.havacılıgın h snden anlamayan iyi para veriyolar diye baslayan insanlar.arastırın bulun biri moda tasarımdan mezun :) biri bankacı bilmem ne...yani şimdi ben bunlara mı guveniym.sanmıyorum ki tum kaza raporları askeri kokenli pilotlardan olussun..sivil pilot yok mu yani...onlar hatasız mı?hiç sanmıyorum.sadece dısardan biri olarak soyleyeyım ki neden bilmiyorum ama asker sivil pilot çatışmalarınız dısarıdan bile duyuluyor ve malesefki kotu duruma dusuyorsunuz..yani birbirinizi neredeyse sırtınızdan vuracaksınız...farklı ırklardan gelmiş gibi davranıyorsunuz anlaşılır gibi degil..
  • Pistten çıkan A340 kokpit ekibi de binlerce saati olan askeri pilotlardan.Sana bu kokpit ekibi ile pistten çıkmadan iyi uçuşlar dileriz uçak yolcusu.
  • Ne sana ne bana pilotların uçuş saatleri ne kadar olmalı diye sormuyorlar, ona uluslararası otoriteler tamami ile bilimsel verilerle karar veriyor bu bir.İkincisi aşağıda 01:24 yazmış senin meşhur binlerce saatlik uçuşu olan askeri pilotların nasıl son yaklaşmada düşen hızı farkedemediğini , binlerce uçuş saatinin nasıl atalet ve ego getirdiğini ve en önemlisi herkesin tecrübesiz diye yaftaladığı 200 SAATLİK emniyet pilotunun her iki BİNLERCE SAATİ OLAN PİLOTLARI UYARMASINA RAĞMEN İKİ PİLOTUN DA 200 SAATLİK ADAM PİLOT MUDUR YA mantalitesi ile uçağı nasıl stall a soktukları ortada iken siz en iyisi uçak kazaları raporlarını okumaya devam ederek havacılık kültürünüzü bir geliştirin ve biletinizi de alıp yolcu olarak uçmaya devam edin.
  • açıkçası ben bir yolcu olarak bana sorsalar 200 saat deneyimli sivil pilotlarmı yoksa 1000 saat tecrubeli askeri pilotlamı ucmak istersin diye,,,1000 saatlik tecrubeli pilotu secerim.şimdi ucaklara bindigimizde gordugumuz manzara cocuklar bile pilot olmus..kime sorsanız tecrubeli pilot isteyecektir. adamlar en azından havacılık sistemine yıllardır hakim...kime sorsanız yolculardan bunu soyler en azından buyuk cogunluk...şimdi buna kızanlar olabilir ama boyle...ben çoluk cocukla uçmak istemıyorum..
  • Pilotajda ilk bakılması gereken nokta kişinin kökeni ne olursa olun ilk YETENEK olmalıdır her zaman.İnsanlar çocuklarını üniversiteye gönderirken hep çcuklarının zengin ve müreffeh yaşamalarını arzu ederler.Ancak title meraklısı ülkemizde Sakıp Ağa ya da Ağaoğlu gibi örnekler title olmayan insanlardan da çok başarılı örneklerin çıktığını göstermektedir.Ya da Boğaziçi'ni bitiren bir adayın doğru dürüst dört işlem yapamamasının İnsan Kaynakları Md.tarafından tespit edilmiş olması da bir vakaadır Türkiye'de.Pilotların hangi kriteler çerçevesinde seçilmesi gerektiğinden bir haber bir ülkede elbette ki kaza kırım oranı her zaman yukarılarda olacaktır.
Amerikan Federal Havacılık Dairesi (FAA) son 5 yıldaki 46 ölümcül uçak kazasını araştırdı. Bu kazaların yüzde 60'ının otomatik pilota alışan pilotların olası bir aksilikte paniklemesi sonucu gerçekleştirdiğini ortaya çıktı.

Hollanda'da düşen THY uçağının da bu yüzden düştüğü dile getirildi. Araştırma kapsamında 9 bin uçuşu tek tek inceleyen uzmanlar, yeni nesil uçaklarda uçuşun neredeyse tamamının otomatik pilotlar tarafından gerçekleştirildiğini, kendilerine yapacak bir şey kalmayan pilotların da günden güne uçurdukları uçağın nasıl kumanda edileceğini unuttuğuna dikkat çekti.

Son 5 yıldaki kazaları inceleyen uzmanlar, bu kazların yüzde 60'ının ve en ölümcül kazaların yüzde 30'unun pilotların seyir halinde meydana gelen bir arızada paniklemesi sonucu meydana geldiğini ortaya çıkardı. Araştırma kapsamında 2009 yılı Şubat ayında Amsterdam'da Schiphol havaalanına inişi sırasında düşen ve 11 kişinin ölümüne ve 120 kişinin yaralanmasına neden olan uçak kazası da incelendi. FAA eşbaşkanı, Rory Kay, "Pilotlar yolculukları boyunca sadece 3 dakika uçağı kumanda ediyorlar. Bu da sadece iniş ve kalkışlarda. Diğer zamanlarda uçağın otomatik sistemleri tüm uçuşu kontrol ediyor. Pilot günden güne uçurduğu uçağı kontrol etme kabiliyetini yitiriyor. Olası bir arıza durumunda da panikliyor" dedi.

(Vatan)
KAZALARDA PİLOTLARIN SUÇU NE?

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Misafir ~ 13 yıl önce
Kaç kez söyledik kardeşim bu sutunlarda.Ben asker kökenli charter da uçan bir airbus öğretmeniyim. Bu işin askeri sivili olmaz. Asker vardır 2000 saat le gelir yine guvenilmez.Sivilde öyle. İyi olan heryerde iyidir. Iyı nınde tecrubelisi iyidir.Oda başına ne kadar olay geldiği ile alakalıdır. Pilot seçim kriterleri çok ilmi bir şekilde yapılmadıkça.Saate ve background a dayalı seçimler yanlış olur. Askerinde iyisini alacaksın sivilinde. Kafadan kontak askerde var sivilde. Burda oturup asker-sivil düşmanlığı yapmayın. Maya ayni maya.Askerde uzaydan gelmiyor sivilde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu 200 saatlik çoluk çocuğa öyle bir gaz verildiki, çocuklar kendilerini astronat zannetmeye başladı. CRM filan yalan oldu. Sağ koltukta oturup emirler yağdırmaya başladılar, kokpitte kendilerinden başkası yok gibi. Bu çocukların asker abilerinden biraz kokpit disiplini öğrenmeleri lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
evet sen git sözde 1000 saati olan asker astronotla uçta gör e.............amsterdamda hocaların hocasıydı nolduuuuu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
14 aylık para babası ile pilot oldum.yolcu olarak uçağımda uçmaya devam ediyorsun. Üzülmüyorum zira işimi layıkı ile yapıyorum.Bunu farkedecek kadar tecrübeli isen buyur sol koltuk senin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pardon da daha once havacılıkla alası olmamıs parası için pilot olmuş insanlarla ucmayı diger arkadas gibi ben de tercih etmem...otomotige baglıyosunuz oo guzel herkes ucar...tehlike anında tecrube konusur...14 aylık kursla parayı bastırıp gelmiş genç çocuga guvenemem ben. acı gercek biliçnsiz dedigin bu halk da bnmle aynı fikirde..üzülün o zaman ne diyim:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
burda askeri pilotlar eleştirilmiş de yanlış anlamayın ne asker kokenliyim ne de pilotum ben de yolcuyum ama tkda pilot arkadaslarımlar bnm.havacılıgın h snden anlamayan iyi para veriyolar diye baslayan insanlar.arastırın bulun biri moda tasarımdan mezun :) biri bankacı bilmem ne...yani şimdi ben bunlara mı guveniym.sanmıyorum ki tum kaza raporları askeri kokenli pilotlardan olussun..sivil pilot yok mu yani...onlar hatasız mı?hiç sanmıyorum.sadece dısardan biri olarak soyleyeyım ki neden bilmiyorum ama asker sivil pilot çatışmalarınız dısarıdan bile duyuluyor ve malesefki kotu duruma dusuyorsunuz..yani birbirinizi neredeyse sırtınızdan vuracaksınız...farklı ırklardan gelmiş gibi davranıyorsunuz anlaşılır gibi degil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pistten çıkan A340 kokpit ekibi de binlerce saati olan askeri pilotlardan.Sana bu kokpit ekibi ile pistten çıkmadan iyi uçuşlar dileriz uçak yolcusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne sana ne bana pilotların uçuş saatleri ne kadar olmalı diye sormuyorlar, ona uluslararası otoriteler tamami ile bilimsel verilerle karar veriyor bu bir.İkincisi aşağıda 01:24 yazmış senin meşhur binlerce saatlik uçuşu olan askeri pilotların nasıl son yaklaşmada düşen hızı farkedemediğini , binlerce uçuş saatinin nasıl atalet ve ego getirdiğini ve en önemlisi herkesin tecrübesiz diye yaftaladığı 200 SAATLİK emniyet pilotunun her iki BİNLERCE SAATİ OLAN PİLOTLARI UYARMASINA RAĞMEN İKİ PİLOTUN DA 200 SAATLİK ADAM PİLOT MUDUR YA mantalitesi ile uçağı nasıl stall a soktukları ortada iken siz en iyisi uçak kazaları raporlarını okumaya devam ederek havacılık kültürünüzü bir geliştirin ve biletinizi de alıp yolcu olarak uçmaya devam edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
açıkçası ben bir yolcu olarak bana sorsalar 200 saat deneyimli sivil pilotlarmı yoksa 1000 saat tecrubeli askeri pilotlamı ucmak istersin diye,,,1000 saatlik tecrubeli pilotu secerim.şimdi ucaklara bindigimizde gordugumuz manzara cocuklar bile pilot olmus..kime sorsanız tecrubeli pilot isteyecektir. adamlar en azından havacılık sistemine yıllardır hakim...kime sorsanız yolculardan bunu soyler en azından buyuk cogunluk...şimdi buna kızanlar olabilir ama boyle...ben çoluk cocukla uçmak istemıyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pilotajda ilk bakılması gereken nokta kişinin kökeni ne olursa olun ilk YETENEK olmalıdır her zaman.İnsanlar çocuklarını üniversiteye gönderirken hep çcuklarının zengin ve müreffeh yaşamalarını arzu ederler.Ancak title meraklısı ülkemizde Sakıp Ağa ya da Ağaoğlu gibi örnekler title olmayan insanlardan da çok başarılı örneklerin çıktığını göstermektedir.Ya da Boğaziçi'ni bitiren bir adayın doğru dürüst dört işlem yapamamasının İnsan Kaynakları Md.tarafından tespit edilmiş olması da bir vakaadır Türkiye'de.Pilotların hangi kriteler çerçevesinde seçilmesi gerektiğinden bir haber bir ülkede elbette ki kaza kırım oranı her zaman yukarılarda olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000