04 Mart 2009, Çarşamba 08:29:46

Kaza raporu 6 ay sürebilir

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Amsterdam seferini yaparken Schiphol Havalimanı'na düşen uçağı ile ilgili kesin kaza-kırım raporunun en erken 6 ay sonra açıklanabileceği belirtildi.
  • Bunu yayinlayasiniz diye size gondermiyorum, siz bilirsiniz ama lutfen kendimiz kandirmayalim. Bu Turk havaciligina zarar veriyor Asagidaki |Linki tiklayin lutfen: http://www.flightglobal.com/blogs/unusual-attitude/2009/03/turkish-airlines-crash-evidenc.html

Boeing 737-800 tipi 'Tekirdağ' isimli uçak, geçen çarşamba günü inişi sırasında düşmüş, 4'ü mürettebat 9 kişi hayatını kaybetmişti.  
 
THY yetkilileri, kaza-kırım raporunun, uçak imalatçı firmasından motor üreticisine, Hollanda Sivil Havacılık Otoritesi'nden Schiphol Havalimanı işletmecisine kadar ilgili tüm kuruluşların dahil edildiği bir araştırma sonrası hazırlanacağına dikkat çekerek, bugün açıklanması beklenen 'karakutu' (kokpit ve telsiz konuşmaları CVR ile uçuş veri kayıtları FDR) çözümlerinin ise kaza sonucunu tek başına belirlemeye yetmediğini bildirdi. Gerek Boeing gerekse Hollanda basını tarafından 'THY pilotlarının kusurlu olmadığı' yönünde çıkan haberlerin kendilerini sevindirdiğine vurgu yapan yetkililer, "Türkiye Havayolları Pilotları Derneği (TALPA) ile yurtdışından gelen bazı açıklamalar, bizi sadece sevindirir. Elbette biz de kusurlu olmadığımızı söylüyoruz. Ancak, tüm açıklamalar iddiadan öteye geçmiyor. Karakutu çözümleri olayın rengini belli edecektir. Kesin kaza raporu 6 aydan önce açıklanmaz." ifadelerini kullandı.

THY yönetimi de düşen uçakla ilgili Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a geniş kapsamlı rapor sundu. Raporda, Tekirdağ uçağının yaptığı uçuşlar, parça değişimleri ve bakımları detaylı olarak yer alıyor. Ekim 2008'de THY Teknik'in İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki bakım ve onarım üssünde C bakıma alınan uçağın tüm sistemleri kontrolden geçirildi. Kontrollerde herhangi bir bulguya rastlanmadı. THY yetkilileri, uçağa 2008 Ağustos ve Aralık'ında uçağın motorlarının yenilendiğini, 'lastikler hariç' arıza nedeniyle yenilenen parçası da bulunmadığı belirtildi.
 
Mustafa GÜN
ZAMAN

Kaza raporu 6 ay sürebilir

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bunu yayinlayasiniz diye size gondermiyorum, siz bilirsiniz ama lutfen kendimiz kandirmayalim. Bu Turk havaciligina zarar veriyor Asagidaki |Linki tiklayin lutfen: http://www.flightglobal.com/blogs/unusual-attitude/2009/03/turkish-airlines-crash-evidenc.html

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000