03 Ağustos 2012, Cuma 09:20:15

KAYIP VALİZ DAVASININ DURUŞMASI YAPILDI

İzmirli ünlü kuaför Uğur Uyanık, 60 bin dolarlık sözleşme gereği gitmesi gereken ABD'ye valizlerinin kaybolması nedeniyle gidememesi, ardından sözleşmesinin feshedilmesi nedeniyle uğradığı kayıptan Türk Hava Yolları'nı (THY) sorumlu tutup, 70 bin dolarlık tazminat davasının duruşması gerçekleşti.
  • Arkadaslar hayatinizda hiç ucmadiniz sanirim benim bavulum kayboldu içinde kozmetik cantam eksik çıktı yanina almak yasak cogu esyayi sıvı fln diye thy bunun sorumlusu sonuçta kimse esyasini sokakta bulmuyor!!!!!! Sizde ne işi var cantada diyerek sacmaliyoraunuz her yanina aldığın takiyi değerli esyayi yanına alamazsin takamazsin!! Ki içine en degerli esyami koysam bile bu onu çalma hakkini vermez kimseye!!!!
  • yorum yapan arkadaşlar hiç yurtdışında havaalanında valizi gelmeyip bekledilermi acaba...kışın ortasında almanyada sırtımda ceketle 10 gün gezmek zorunda kaldım hiç suçum olmamasına ragmen..tabiki kıymetli eşyaların valize konmaması gerekir ama thy ninde küçük bir valiz parasıyla bu işten sıyrılmaması gerekir..bununda bir sorumluluğu var..sonuçta ortada bir mağduriyet var
  • Sevgili arkadaslar olumlu olumsuz degerli fikir ve yorumlariniz icin tesekkur ederim .ben Sade bi vatandasim benim yasadigim basima gelen bu talihsiz yolculuk sizin de basiniza gelebilirdi benim amacim para koparmak degil kaybettim zaman yapamadigim is sozlesmeside onemli degil yaklasik 6 yildir abd ye gidip geliyorum ve her seferinde ilk tercihim thy oldu. cunku kendi ulkem kazansin diye dusundum hep . hala oyle dusunuyorum ekimde yine gidicem ve yine thy aldm biletimi size yasadiklarimi tek tek anlatmak isterdim dilini bilmediniz bir ulkede size terorist muamelesi yapip thy hicbir yetkilisi olmamasi ordan Oraya sizi suruklemesi son varis yerideki thy personeli bizi ilgilendirmiyor deyip baska bir Hava yollarina yollamasi yabanci bi ulkede ustunuzdeki giysiden baska bisiyin olmamasi cok zor inanin . kendi tasidigi yolcunun sorumlulugunu almaktan cekinen kendi canimdan kendi kanimdan olan ulkemin bi parcasi olan thy .sizin basiniza gelmemesi dilegiyle alexx ugur.
  • kalemşörler hemen saldırmış.fakat unuttukları bir şey var.mahkeme.....öyle bir ceza çıkarki kulaklarınız kıskanır.bakalım o zaman diliniz nerenize kaçacak.
  • Bir kere hiçbir havayolu bagajın içerisinde kayıp olan mücevheratı sigorta kapsamında saymıyor. ki zaten web sayfalarını açıp baktığınızda bile değerli hiçbir eşya bagajın kaybolması durumda sigorta kapsamında değildir yazısını görürsünüz. arkadaş aradığını bulamayacak. bu THY olmasaydı başka bir havayolu olsaydıda alamayacaktı tazminat... en azından tahmin ettiği kadar. hem ne kadar akıllı bir insanmış ki bagaj pariste deniyor parise Amerikada deniyor Amerikaya gidiyor... kayıp bagaj her türlü sahibine adresine ulaştırılıyor. sosyete kuaförü olmuşda bak bunu atlamış...
  • Ey yolcu bil ki, kargoya verdigin bagajin icin maddi degeri yüksek olan mücevher, para, degerli evrak vs konmaz. Akil var mantik var. 60 bin euro luk anlasmaya gidiyorsun 3 kurus verip bi r atne evrak cantasi da mi alamadin? Hayirli traslar:)
  • ADAMIN SIFATINA BAKINCA ZATEN SURATININ İNSANA NE KADAR GÜVEN VERDİĞİ BELLİ OLUYOR...BU UYANIK HEM ÜNLÜ OLMA DERDİNDE , HEMDE PARA KOPARMA PEŞİNDE....SAYIN UYANIK HAMDİ SANA PARA KAPTIRIRMI HİÇ? THY AVUKATLARI 3 CELSEDE SENİ BORÇLU ÇIKARIR VALLA ONA GÖRE YAPTIĞIN REKLAM YETER BENCE SEN ARTIK DÜKKANININ BAŞINA GERİ DÖN... SEN UYANIKSAN ORTAM ÇAKAL DOLU ADAMI BİR DAKİKADA DONSUZ BIRAKIRLAR VALLA...
  • hükümet yargıtayı ele geçirdi yerel mahkemede kazansa bile yargıtay bozuyor sonrada git hakkını avrupa insan hakları mahkemesinde ara diyor.tıpkı 240 kişinin davası gibi.hükümet hükmü kendisi veriyor.yargıtay anayasa mahkemesi tıpkı taşeron gibi.yargı tarafından verilen kararlar hükümet tarafında olmazsa.üyelerin yeri hemen değiştirilir.örneklerini basından izliyoruz.peki hükümetin hükmünü hangi yargı verecek bunu özlemle bekliyoruz ilahi adaleti.
  • bende dava açayım karıma aldığım 250.000 tl elmas takılar 1.000.000 euroluk iş sözleşmem vardı valizim kayboldu buna kargalar bile güler, hakimin yerinde olsam sana mahkemeyi oyalamaktan ceza veririm,binlerce dosya dururken bununlamı uğraşılır,asıl THY yerinde olsam karşı hakaret ismimi lekeleme karalama iftira suçlu gösterme küçük düşürme halkın güvenini sarsma kötülük yükleme belgeyi tahrifat, faturasız mal kullanma ne olduğu anlaşılamayan sözleşmenin yalan beyanı vb bir çok konuda THY dava açabilir
  • Kuaför dükkanı işleten kişinin Ne sözleşmesiymiş bu 60.bin dolarlık ,bir tane daha print eder imzalarsın olur biter, 5 bin liralık künye yi valizinize koyduğunuzu THY yetkililerine veya TGS yetkilisine ispatladınız mı? 5.bin liralık künyenin faturası var mı? uyanık bey, siz biraz magazin haberlerine ana haberlere çıkarım kuaför dükkanımda ünlenir düşüncesindesiniz

'Kayıp Valiz' davasının ilk duruşmasına katılan Uğur Uyanık, mahkeme heyetine iş sözleşmesinin iptal edilmesinin sorumlusunun THY olduğunu belirterek, THY'ye ait uçuş ve bagaj biletlerini delil olarak sundu. Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada, uzlaşmak da istemediğini belirten İzmirli sosyete kuaförü Uyanık, maddi ve manevi zararın karşılanmasını istedi. Uyanık, iddiasında yaşadıklarını şöyle anlattı:

"8 Haziran 2011 tarihinde, İzmir-İstanbul-Barcelona-New York uçuşunu gerçekleştirmek üzere yola çıktım. Aktarmalı olarak indiğim Barcelona'da valizim kayboldu. Valizim bulunamayınca yolculuğuna devam edemeyeceğim bildirildi. THY'ları yetkilileri, valizin yanlışlıkla Paris'e gittiğini söyledi. Ben de valizi bulmak için hemen Paris'e gittim. Paris'e gittiğimde de valiz yoktu. Orada bulunan görevliler, valizin Amerika'ya gittiğini söylediler. Amerika'ya gittiğimde de valiz yoktu. Kayıp olan valizimin 3 gün sonra bulunduğu haberi geldi. THY yetkilileri valizi bana teslim etti. Ancak, içinde 60 bin dolarlık sözleşme, 5 bin TL'lik künye yoktu. İçinde sadece kıyafetlerim ve iç çamaşırlarım vardı. Ayrıca belirtilen günde Amerika'da yapmam gereken sözleşme, zamanında gidemediğim için iptal edildi. Hem maddi hem manevi zararım var. Ayrıca valiz peşinde dünya turu yaptırdılar. Tüm belgeleri mahkemeye sundum. Uçuşla ilgili tüm sorumluluk, biletleri aldığım THY'ye aittir. Hukuk mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim."
Uyanık'ın ardından söz alan THY avukatları ise iddiaları reddetti ve kendilerinin bir sorumluluğunun bulunmadığını belirterek, davanın reddini talep etti.

Kayıp valiz olayında kimin suçlu olduğu tartışmaları sürerken, mahkeme eksik evrakların tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.

KAYIP VALİZ DAVASININ DURUŞMASI YAPILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

valizim kayıp oldu ~ 10 yıl önce
Arkadaslar hayatinizda hiç ucmadiniz sanirim benim bavulum kayboldu içinde kozmetik cantam eksik çıktı yanina almak yasak cogu esyayi sıvı fln diye thy bunun sorumlusu sonuçta kimse esyasini sokakta bulmuyor!!!!!! Sizde ne işi var cantada diyerek sacmaliyoraunuz her yanina aldığın takiyi değerli esyayi yanına alamazsin takamazsin!! Ki içine en degerli esyami koysam bile bu onu çalma hakkini vermez kimseye!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cem ~ 11 yıl önce
yorum yapan arkadaşlar hiç yurtdışında havaalanında valizi gelmeyip bekledilermi acaba...kışın ortasında almanyada sırtımda ceketle 10 gün gezmek zorunda kaldım hiç suçum olmamasına ragmen..tabiki kıymetli eşyaların valize konmaması gerekir ama thy ninde küçük bir valiz parasıyla bu işten sıyrılmaması gerekir..bununda bir sorumluluğu var..sonuçta ortada bir mağduriyet var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alexx ~ 12 yıl önce
Sevgili arkadaslar olumlu olumsuz degerli fikir ve yorumlariniz icin tesekkur ederim .ben Sade bi vatandasim benim yasadigim basima gelen bu talihsiz yolculuk sizin de basiniza gelebilirdi benim amacim para koparmak degil kaybettim zaman yapamadigim is sozlesmeside onemli degil yaklasik 6 yildir abd ye gidip geliyorum ve her seferinde ilk tercihim thy oldu. cunku kendi ulkem kazansin diye dusundum hep . hala oyle dusunuyorum ekimde yine gidicem ve yine thy aldm biletimi size yasadiklarimi tek tek anlatmak isterdim dilini bilmediniz bir ulkede size terorist muamelesi yapip thy hicbir yetkilisi olmamasi ordan Oraya sizi suruklemesi son varis yerideki thy personeli bizi ilgilendirmiyor deyip baska bir Hava yollarina yollamasi yabanci bi ulkede ustunuzdeki giysiden baska bisiyin olmamasi cok zor inanin . kendi tasidigi yolcunun sorumlulugunu almaktan cekinen kendi canimdan kendi kanimdan olan ulkemin bi parcasi olan thy .sizin basiniza gelmemesi dilegiyle alexx ugur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 12 yıl önce
kalemşörler hemen saldırmış.fakat unuttukları bir şey var.mahkeme.....öyle bir ceza çıkarki kulaklarınız kıskanır.bakalım o zaman diliniz nerenize kaçacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!!! ~ 12 yıl önce
Bir kere hiçbir havayolu bagajın içerisinde kayıp olan mücevheratı sigorta kapsamında saymıyor. ki zaten web sayfalarını açıp baktığınızda bile değerli hiçbir eşya bagajın kaybolması durumda sigorta kapsamında değildir yazısını görürsünüz. arkadaş aradığını bulamayacak. bu THY olmasaydı başka bir havayolu olsaydıda alamayacaktı tazminat... en azından tahmin ettiği kadar. hem ne kadar akıllı bir insanmış ki bagaj pariste deniyor parise Amerikada deniyor Amerikaya gidiyor... kayıp bagaj her türlü sahibine adresine ulaştırılıyor. sosyete kuaförü olmuşda bak bunu atlamış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ey Yolcuuu:) ~ 12 yıl önce
Ey yolcu bil ki, kargoya verdigin bagajin icin maddi degeri yüksek olan mücevher, para, degerli evrak vs konmaz. Akil var mantik var. 60 bin euro luk anlasmaya gidiyorsun 3 kurus verip bi r atne evrak cantasi da mi alamadin? Hayirli traslar:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YALANCI ADAM ~ 12 yıl önce
ADAMIN SIFATINA BAKINCA ZATEN SURATININ İNSANA NE KADAR GÜVEN VERDİĞİ BELLİ OLUYOR...BU UYANIK HEM ÜNLÜ OLMA DERDİNDE , HEMDE PARA KOPARMA PEŞİNDE....SAYIN UYANIK HAMDİ SANA PARA KAPTIRIRMI HİÇ? THY AVUKATLARI 3 CELSEDE SENİ BORÇLU ÇIKARIR VALLA ONA GÖRE YAPTIĞIN REKLAM YETER BENCE SEN ARTIK DÜKKANININ BAŞINA GERİ DÖN... SEN UYANIKSAN ORTAM ÇAKAL DOLU ADAMI BİR DAKİKADA DONSUZ BIRAKIRLAR VALLA...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 12 yıl önce
hükümet yargıtayı ele geçirdi yerel mahkemede kazansa bile yargıtay bozuyor sonrada git hakkını avrupa insan hakları mahkemesinde ara diyor.tıpkı 240 kişinin davası gibi.hükümet hükmü kendisi veriyor.yargıtay anayasa mahkemesi tıpkı taşeron gibi.yargı tarafından verilen kararlar hükümet tarafında olmazsa.üyelerin yeri hemen değiştirilir.örneklerini basından izliyoruz.peki hükümetin hükmünü hangi yargı verecek bunu özlemle bekliyoruz ilahi adaleti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 12 yıl önce
bende dava açayım karıma aldığım 250.000 tl elmas takılar 1.000.000 euroluk iş sözleşmem vardı valizim kayboldu buna kargalar bile güler, hakimin yerinde olsam sana mahkemeyi oyalamaktan ceza veririm,binlerce dosya dururken bununlamı uğraşılır,asıl THY yerinde olsam karşı hakaret ismimi lekeleme karalama iftira suçlu gösterme küçük düşürme halkın güvenini sarsma kötülük yükleme belgeyi tahrifat, faturasız mal kullanma ne olduğu anlaşılamayan sözleşmenin yalan beyanı vb bir çok konuda THY dava açabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
turizmci ~ 12 yıl önce
Kuaför dükkanı işleten kişinin Ne sözleşmesiymiş bu 60.bin dolarlık ,bir tane daha print eder imzalarsın olur biter, 5 bin liralık künye yi valizinize koyduğunuzu THY yetkililerine veya TGS yetkilisine ispatladınız mı? 5.bin liralık künyenin faturası var mı? uyanık bey, siz biraz magazin haberlerine ana haberlere çıkarım kuaför dükkanımda ünlenir düşüncesindesiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000